Şimdi Ara

PİYASADAKİ EN GÜZEL YOĞURT MARKASI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
0
Favori
60.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

PİYASADAKİ EN GÜZEL YOĞURT MARKASI?


(En Son Oy Tarihi: 6.2.2021)
Giriş
Mesaj
  • Önerisi olan varsa ekleme yapıcam kendi fikrim tikveşli danone ve özgüllü arasında kaldım ama şu an özgüllü yiyorum ve tadı kıvamı harika diyebilirim ben özgüllü diyorum



  • Bu forumu açan arkadaş gerçekten iyi yoğurt hangisidir gayesi ile araştırma yapıyorsa; herkes bilmelidir ki, fabrikasyon yoğurtların hiçbiri doğal olamaz. Eğer doğal yapılsa sürüm yapılamaz ve ürün yetiştirilemez. Ya kaliteli ürünü az üretip çıktığı kadarını satacaksınız, yada piyasadaki tüm markaların kullandığı süttozu ve diğer katkıları kullanarak sürümlü satış yapacaksınız. Aksi taktirde marketlere mal yetiştiremezsiniz.

    İstanbul'da oturan ve doğal köy süzme yoğurdu arayanlar Pazar sabahı Balat'ta kurulan Kastamonu pazarına gidebilirler. Ben mükemmel ayranlık süzme yoğurdu 40 yıldır oradan temin ediyorum. KAstamonu pazarı, 30 yıl önce Karaköy Perşembepazarında kurulurdu.

    İstanbul'da oturan ve doğal ev tipi gerçek katkısız yoğurt arayanlar Vedat Milor gibi aşağıdaki işyerinden temin edebilirler.
    http://www.youtube.com/watch?v=zy0kzyX-BWk
    http://www.erisyogurt.com/medyada-eris

    Marketten alacağınız hiçbir markanın tamamen doğal olmasını beklemeyin. Altın kaymaklı yoğurtların üzerindeki sarı tabaka tümüyle zararlı kimyasaldan üretilen krema maddesidir.

    Gerçek köy yoğurdunun kaymağı asla koyu sarı olmaz.

    En iyi yoğurt kültürü %50 manda, %50 inek sütünden yapılandır. %100 manda sütünden yapılan yoğurdun üzerinde 2 cm kalınlıkta kayman olur ve renk tamamen bembeyazdır. Manda yoğurdunun sert olması yoğun yağlı olmasındandır. Manda sütünün yağlı olmasıda bir mandanın günde en fazla 6-7 lt süt vermesindendir. Verim az olunca yağ çoğalır. İnek günde 30 lt verir ve sütteki su miktarı fazla olur.

    Marketlerden alacağınız manda yoğurtlarıda katkılıdır. Hakikisini İstanbul'da Yalıköy yolundaki Ormanlı köyündeki köylülerden alabilirsiniz. Ekiden Kayabaşı köyündekilerde iyiydi, ancak oradaki, mandıra taşınınca iş bakkallara düştü ve kalite bozuldu.

    Tavsiyem iyi kalite ev yoğurdu için yukarıdaki linkteki yoğurdu alıp denemenizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 22 Mayıs 2013; 12:34:20 >




  • Sütün içindeki glutatyon dediğimiz aktif molekül, vücuda giren yabancı, kanser yapıcı maddeleri bağlıyor. Zehirlenmelerde yoğurt yedirtilmesinin mantığı da budur. Ama tabi ki doğal yöntemlerle yapılmış ev yoğurdu. Hazır yoğurt değil!.

    Bizdeki hastalıkların artışı süt ve yoğurdun bozulmasıyla paralel gidiyor. 15 yıl önce böyle bir sorunumuz yoktu. Ne zamanki homojenize yoğurt kavramı Türkiye’ye girdi, raf ömrü uzun diye tebliğ değişti, ki aynen 6 ay raf ömründen bahsediyor tebliğ, ondan sonra hastalıklarda abartılı bir artış olmaya başladı.

    UHT yöntemi vitaminlerin neredeyse yüzde 80'nini ve B12 vitamininin ise tamamını ortadan kaldırır.
    UHT teknolojisiyle "steril" edildiği söylenen, ambalajlı kutu sütler, kapağını açsanız bile bir ay kadar bozulmadan kalabilir!
    Isıl işlem sütün Whey protein içeriğini (elbette sıcaklıkla orantılı olarak!) yüzde 50 düşürmektedir.

    - 72-75 C° de 15-30 saniye ısıl işlem görmüş süte: Pastörize süt
    - 135 - 150 C°’de 2-6 saniye ısıl işlem görmüş süte : UHT süt denilir.

    Yoğurt içinde barındırdığı laktik asit ve laktik asit bakterilerinden dolayı oldukça dayanıklı bir besindir. Laktik asit bakterileri bulundukları ortamda kendilerinden başka mikroorganizmaların yaşamasına ve gelişmesine izin vermezler. Evde yapılan yoğurtta laktik asit bakterileri ölmez, dolaba konulduktan sonra dahi yavaş da olsa üremeye, laktozu parçalayıp laktik asit üretmeye devam ettikleri için asitlik artar ve ekşi bir tat oluşur. Ama hazır yoğurtlar ekşimez!



    http://www.dogalvadi.com/saglik/uht-sut-homojenize-hazir-yogurt.html




  • Ben yoğurt yemem ama burada yapılan çaycuma kaymaklı efsanadir. Üstünde kaymak kat kat tadıda güzelmiş bizim aile ondan alır

    http://www.caycumasut.com.tr/kaymakli-2000.php
  • İtimat peynir değil :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.