Şimdi Ara

Garaj kapısı önüne parkeden insan dışı varlıklar! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
13.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    konu biraz eskide kalmış ama sorunlar güncel.
    benzer sıkıntı bizde de var. binanın altında garaj var hemen önüne park eden birileri sürekli oluyor ve giriş çıkışa engel oluyor.
    öyle ayna kırmak, çizmekle çözülecek gibi değil. zaten aracını bile bile bırakan bir kişi olsa güzelikle konuşur çözüm sağlarız. ancak gün içerisinde o kadar farklı kişiler gelip aracını bırakıp gidiyor, haftaiçi haftasonu farketmiyor.
    garaj girişi önünden daha hızlı nasıl araç çektirilir? 155 i arayıp kayıt açtırıyorum onlar gelene kadar araç gitmiş oluyor. şöförü ile de münakaşa ediyoruz ama dediğim gibi bir kişi olsa problem değil. (yer istanbul anadolu yakası-ümraniye merkez)

    mantar bariyer fiyatları da oldukça yüksek başka çözüm bulmamız gerekli. şüpheli araç demek de pek hoşuma gitmedi açıkçası. hadi birinie şüpheli dedik, her bırakan için şüpheli desek gerçekten böyle birşey olsa inandıramayız :)




  • aynı dertten bende muzdaribim. benimde şöyle anılarım var.

    bundan önceki evim ara sokakta idi. paralel olan ana caddedeki dükkan sahipleri bütün şirket firmalar bizim evin önüne parkediyorlar. iyi kötü 1-2 sokak ileriye parkedip evime giriyorum çok dert etmiyordum. lakin yan apartmanın altına kahvehane açılınca olay hepten çığırından çıktı. artık 1-2 sokak ilerde de park yeri olmuyor. artık mahalle dışına parkeder olmuştum. 55 yaş üstü emekli amcalar sabah ben işe gitmeden kahveye okeyin gözüne vurmaya geliyolar. akşamda kahve kapanıncaya kadar duruyorlar. bende sabah çıkacam nasıl olsa deyip 5 dk yürüme mesafesinde olan aracımı alıp evimin önüne getirmeye üşeniyorum.

    5-6 senedir şehir merkezinde bir evim var. haliyle burası eskiden daha beter. apartmanın garajı var 5-6 araçlık ama koymaya korkuyorum çünkü biri gelip otopark önüne parkedip gidiyor. uğraş bakalım adamı buluncaya kadar kitleniyor araçlar. yan apartman altında restaurant bizim apartmanın altında kırtasiye var ve 2 side arı gibi işliyor. gene evime 5 dk. yürüme mesafesine parkedebiliyorum anca aracımı.

    sözün özü park konusunda çok muzdaribim. hep uzak yerlere parkettim, araçlarım çizildiğide oldu üstüne kültablası boşaltan yumurta atan neler neler yaş pasta bile görmüştüm bir keresinde. hatta birileri balık kılçıklarını atmış arabamın üstüne sabah baktığımda kedi ordusu üzerinde ziyafette. tavan kedi pençe izleriyle dolu. (sövdüğüm oldu yalan yok ama içimden). ama bu zamana kadar ne kimsenin aracına zarar verdim,ne çektirttim nede parketmesini engelledim. biraz sakin olun. hemen kavga dövüşe yeltenmeyin. yetkili yerlere bildirmek en mantıklısı.

    bu bana ne mi kazandırdı?

    --(kırtasiye çalışanı çocuklar) abi sen iste bütün araçları kaldırtalım.
    --(ben) hadi len şakamı yapıyorsunuz.. yapın bakalım görelim (şakayla karışık)

    SONUÇ: 2 dk. içerisinde apartman garajı dahil cadde kenarı dahil karşı cadde dahil heryer bomboş.

    bende şaşkın bir ifade arabamın bagajındaki yükleri dahi çocuklar indirdi.

    bu bana SAYGI kazandırdı arkadaşlar. benden size nacizane bir tavsiye......




  • Evet park sorunu insanımızın trafik konusundaki cehaletinin tuzu biberidir.
    Eski oturduğum evde çok çektim. Bazı arkadaşlar zarar vermeyin; konuşun gibisinden şeyler söylemişler..Tamam mantıken ve ahlaken doğrusu budur. Ancak bazı insanlara yemiyor bu işte..
    Vardı birkaç belalım.. Konuştum olmadı; not yazdım olmadı; tehdit ettim olmadı.. Ama boyadan yeni çıkmış gıcır gıcır aracımızı eve getirip park ettiğimiz gün (uğruna kavga ettiğimiz park yeri ikimizin kapısının önüde değil;) boydan boya çizince bende film koptu. Belkide burada yazılanların en kötüsünü yaptım. Çalıştığım yerden 1 bidon saf sülfirik asit aldım. Gecenin bir yarısı yıkadım onun arabasını... Sonuç? Bir daha hiç park kavgası yapmadık... Arabasına ne oldu? Ne siz sorun ne ben söyleyeyim zira pişmanım şimdi.. Hepsini yıkayacağıma bir parçayı yapsaydım bari.. Gençlik işte....

    bir başka belalı amcam içinde daha pratik bir çözüm bulmuştuk.. Eski bir murat 131 i getirdik. Araba park yerinin önünde duruyordu. Ben geldiğim zaman onu çekiyor kendi arabamı koyuyordum...

    Son soz... Bizden adam olmaz...




  • garaj önüne park eden dalgınlıkla park etmiş olabilir,işin bu boyutunuda düşünmek lazım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raja52

    Kimsenin arabasını falan çizemez sileceğini kıramazsınız. Adam gelip sizin kapınıza parketti diye adamın malına zarar veremezsiniz. Benim arabamı çizecek adamı çizer, ibreti alem olsun diye elektrik direğine asarım. Denemek isteyen varsa Pmden adresi vereyim gelsin çizsin. Siz zaten hep düzenli yerlere parkediyorsunuz, hiç işiniz olmuyor değil mi? Hiç yarım saat işim var deyip 2 saat uğraşmadınız. Siz zaten hiç ters yöne de girmezsiniz kesin. Tek suçlu yanlış park yapan adam zaten. Bir sürü insani yol varken kimse kimsenin malına zarar veremez. İnsanlar o arabaları ne zorluklarla alıyorlar. Adam kredi borcuyla araba alıyor sen yok silecek kıracaksın, yok üzerine ben çizmedim yazacaksın. Bizim yaşadığımız yerde cezası ağırdır. Tavsiye etmiyorum.

    SİNCAN KEÇİÖREN MAMAK




  • 2. arabayı aldık kurtulduk bu durumdan,birini garajın önüne,birini garaja alıyoruz.Zahmetli oluyor biraz bi aracı çek diğerini al ama başka çare yok maalesef
  • istanbul ankara otobanda mola verdim aracı parkedip lavaboya gittim geldiğimde aracımın arkasına araç parketmişti aracı çıkaramadım ve parkedeni aradım bulamadım 1 saat yok diger yandaki araçları çıkrarak 10 manevrada arabayı kaldırıma çıkararak çıktım park yerinden adam hala yok ölürmüsün öldürürmüsün... Camına sevgi sözleri içeren bir not bıraktım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Yahu vallahi bıktım şu garajın önüne parkedenlerden.
    Kapının önüne çiceklik koyuyoruz parketmesnler diye onu kaldırıp yine koyuyorlar.
    Evimizin garajı çok aktif kullanılıyor, garajda 8 tane araç var.
    Hepside hergün girip çıkıyor.
    Az önce arabayı çıkarmaya garaja indim, yine dengesiz insan olmayan bir varlık aracı bırakıp gitmiş.
    Benle beraber başka biriside çıkacak garajdan ve adam avukat, duruşması varmış.
    Buyurun adam garajdan arabasını çıkartamadı söve söve taksiye bindi gitti.

    Polis çağırdım fakat adamlarda birşey yapamıyor, aracı çekemiyorlar.
    Park yasağı cezası yazdılar gittiler.

    Evimiz çarşıya çok yakın mevkiide, sokak arabadan geçilmiyor birde böyle garaj önüne bırakıyor insanlar gelde sövme!

    Kapıdada kocoman yazıyor, garaj kullanılmaktadır aracınızı bırakmayınız diye.

    Yahu acil birşey olsa al işte ayvayı yedin çıkamıyacaksın.

    Siz napıyorsunuz garajınızın önüne park edenler için?


    Bir baska konuya biraz once ben de sunu yazdim:

    quote:



    quote:

    Orijinalden alıntı: DH-DN

    Ancak garaj kapısı önüne park edilmiş olan araçların park yapması yasaktır.


    Peki bunun yaptirimi ne olabilir?

    Garajda arac var, adam israrla, her gece, istisnasiz olarak garajin girisine koyuyor arabasini.


    Birkac kere uyarildi, hala koyduguna gore anlamamis, uzerinde yazi yazan duba yaptirilip garajin girisine konuldu, yani adam arabadan inip, o dubayi kaldirip kenara koyup sonra arabasini yine garaj girisinin tamamini kapatacak sekilde koyuyor, her sefer goruldugunde silecekleri kaldiriliyor ama halen daha devam ediliyor, hatta silecek kaldirilma ile de kalmayip o park etmek yasaktir yazan duba aracin sol on kapisina yaslaniyor sabah gorsun de utanir belki diye, yine ayni olay devam ediyor.

    Umarim yukarida yazdigimin tumunu okumussunuzdur da o arac sahibinin insan olamayacagina kanaat getirmissinizdir.

    Konu ile ilgili en az 15-20 kere 155 aranip bilgi verilmistir ancak hicbir sekilde yardimci olunmamistir.

    Simdi bu konu ile ilgili yarin oburgun gelip de adam deseki kardesim sen kimsin benim silecegimi kaldiriyorsun, al iste basina belayi hic yok yere..



    Daha ne diyelim arkadaslar, ne yapalim bir fikir verin..





    Siz park yasagi cezasini nasil yazdirdiniz? Bizde adam kaldirima koyuyor, devletin kaldirimi yani. Ceza yazilabiliyor mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bureda


    quote:

    Orijinalden alıntı: raja52

    Kimsenin arabasını falan çizemez sileceğini kıramazsınız. Adam gelip sizin kapınıza parketti diye adamın malına zarar veremezsiniz. Benim arabamı çizecek adamı çizer, ibreti alem olsun diye elektrik direğine asarım. Denemek isteyen varsa Pmden adresi vereyim gelsin çizsin. Siz zaten hep düzenli yerlere parkediyorsunuz, hiç işiniz olmuyor değil mi? Hiç yarım saat işim var deyip 2 saat uğraşmadınız. Siz zaten hiç ters yöne de girmezsiniz kesin. Tek suçlu yanlış park yapan adam zaten. Bir sürü insani yol varken kimse kimsenin malına zarar veremez. İnsanlar o arabaları ne zorluklarla alıyorlar. Adam kredi borcuyla araba alıyor sen yok silecek kıracaksın, yok üzerine ben çizmedim yazacaksın. Bizim yaşadığımız yerde cezası ağırdır. Tavsiye etmiyorum.




    Şekil 1 a: Yukarda alıntı yapılan kişi bizim bahsettiğimiz ,olmayacak yere arabasını park eden , hatta yarım saat diye ( baak seeen ) 2 saat işi çıkabilenlerden oluyormuş.

    Kardeş , sen bizahmet kendini ve arabanı hareket ettir de uygun yere kaydır. olur mu?


    Hatta sen ve senin gibi düşünenler ,sıralara kaynak yapan, ambulansların arkasına takılıp uyanık geçinenlerden oluyorsunuz sanırım.

    Tam da başlığa göre adammışsın belli.


    Ters yöne girersem , paşa paşa yol vermesini de ,yoldan çıkmasını da bilirim. Ama sorun şu sen biliyor musun?







    benim garajın önüne park et sonra ertesi gün gazetenin ilk sayfasında manşet olursun istersen bi dene gelde özelden görüşelim.




  • Biraz eski bir konu ama daima geçerli kalacak gibi.

    Kocaeli/Gebze'de özellikle belediyenin genişlettiği ve alçalttığı kaldırımlara araçlar bolca park ediyor. Bir saat içinde 20'nin üzerinde park ihlali belgeleyebiliyor insan. Artık ihlalleri resim/video ile ihbar edip ceza kesilmesini sağlayabiliyorsunuz.

    Gebze Trafik İhlalleri - Facebook Sayfası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XFREESTYLER -- 10 Ocak 2015; 21:39:19 >
  • Her yerde bu sorun var demek ki.

    Bende aracımın yeri müsait dahi olsa, kimseyi engellemese de her zaman kartvizitimi ön camdan görünecek şekilde mutlaka koyarım. Ama bazende deli edebiliyorlar insanı 2-3 hafta kadar önce telefonum çaldı toplantıda olduğum için açmadım ama ısrarla arayınca kötü bir şey var herhalde dedim açtım. Arayan kişi " abi numaranı arabanın camından aldım çabuk arabanın yanına gel." Lan diyorum ne oldu ? Biri arabaya mı vurdu ? Sen kimsin ? " Tek dediği: "Çabuk gel." İşin kötüsü bölge müdürü yanımdaydı toplantıdayız. Rica ettim çıktım toplantıdan koşa koşa arabanın yanına gidiyorum. Tabi bi taraftan aklımda kırk senaryo oynuyor ne oldu diye düşüne düşüne gittim. Arabaya bakıyorum bir şey mi olmuş diye görünürde bir şey yok. Sonra 18-19 yaşlarında biri geldi yanıma " Abi ben aradım seni traktör gelecek arabanı çek."Serseri bir tavırla.(bu arada araba ne bir depo ne de bir dükkanın önünde). Nasıl olduğunu bile anlamadım bi an sinirle bastım tokadı çocuğa. (hatalıydım) Dedim: "Oğlum telefonda böyle söylesene toplantıdan çıkardın beni kırk türlü şey geldi aklıma başlarım senin traktörüne diye saydırmaya başlarken babası geldi. Traktörün sahibiymiş adam, o benden özür diledi, bende gençten sonra çektim arabayı gencede bi yemek ısmarlayıp gönlünü aldım.

    Faydasını gördüğümde oluyor daha önce de başka biri arayıp arabayı önüne park ettiğim binadaki dairelerden birine "pvc doğrama montajı yapacaz bir şey olmaz ama taş falan düşer yazık etmeyelim arabana müsaitsen arabanı alabilir misin" dedi. Gittim teşekkürümü ettim arabamı çektim.




  • Konu biraz eski ama memlekette öküz bitmedikçe bu konu kapanmaz. Müstakil bahçeli bir evimiz var, ön bahçenin bir bölümünü bahçe duvarını yıkarak kapalı garaj yaptık. Yıllardır bu şekilde garajı sorunsuz kullanıyorduk. Ta ki belediye evin karşısına düğün salonu yapana kadar. Yaz aylarında delirme noktasına geliyorum. Eve geliyorum düğün salonunda yarım saat insan ararıyorum, evden çıkacam yarım saat insan ararıyorum. Bir değil iki değil istisnasız her düğün olduğunda böyle oluyor. Yaz sezonu düğünlerde bitmiyor. Yine yaz geliyor ve ben kara kara düşünmeye başladım. Garajı n önüne park eden belli başlı sabit aynı araçlar olsa en azından kim olduğunu bilirim ona göre davranırım. Her düğünde farklı araçlar. Birde alkollü olanlar çıkıp dayılanıyor, elimden bir kaza çıkmaması işten değil. Millet orda eğlenip göbek atarken ben haldır haldır insan aramak, düğün salonunda çığırtkanlık yapmak zorundamıyım. Polisi arıyorum, bazen telefon numarasına ulaşıp aracı çekmesi yönünde uyarıyorlar, çokcası da gelen giden olmuyor. Küçük çocuklarım var, Allah göstermesin evde bir kaza olsa, acil hastalık çıksa vs. nasıl çıkacam garajdan ben. İşte o zaman seyreyleyin ortalığı, yakarım o öküzün arabasını. Ben her defasında insan koşturmak zorundamıyım. İnsan biraz medeni olur, düşünerek hareket eder, en azından cama telefon numarası bırakır ama nerde.
    Şimdi düğün salonu belediyenin kimi kime şikayet edeceksin. Garaj sonradan yapılma, ruhsatta planda görünmüyor şikayet etsen üsteleyemezsin. Şikayet ettin arıza çıkardın diyelim kesin garajı yıktırırlar, suyunu keserler, çöp konteynerlerini garajın önüne koyarlar (düğün salonunun sesini şikayet eden komşuya bunu yaptılar) vs. bu derece ali kıran baş kesen bir belediyemiz var.
    Ne yapayım ben de bu öküzlerden kurtulayım. Yola, kaldırıma bariyer vs. çakabilirmiyim, belediye çökermi tepemize?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilusa

    Konu biraz eski ama memlekette öküz bitmedikçe bu konu kapanmaz. Müstakil bahçeli bir evimiz var, ön bahçenin bir bölümünü bahçe duvarını yıkarak kapalı garaj yaptık. Yıllardır bu şekilde garajı sorunsuz kullanıyorduk. Ta ki belediye evin karşısına düğün salonu yapana kadar. Yaz aylarında delirme noktasına geliyorum. Eve geliyorum düğün salonunda yarım saat insan ararıyorum, evden çıkacam yarım saat insan ararıyorum. Bir değil iki değil istisnasız her düğün olduğunda böyle oluyor. Yaz sezonu düğünlerde bitmiyor. Yine yaz geliyor ve ben kara kara düşünmeye başladım. Garajı n önüne park eden belli başlı sabit aynı araçlar olsa en azından kim olduğunu bilirim ona göre davranırım. Her düğünde farklı araçlar. Birde alkollü olanlar çıkıp dayılanıyor, elimden bir kaza çıkmaması işten değil. Millet orda eğlenip göbek atarken ben haldır haldır insan aramak, düğün salonunda çığırtkanlık yapmak zorundamıyım. Polisi arıyorum, bazen telefon numarasına ulaşıp aracı çekmesi yönünde uyarıyorlar, çokcası da gelen giden olmuyor. Küçük çocuklarım var, Allah göstermesin evde bir kaza olsa, acil hastalık çıksa vs. nasıl çıkacam garajdan ben. İşte o zaman seyreyleyin ortalığı, yakarım o öküzün arabasını. Ben her defasında insan koşturmak zorundamıyım. İnsan biraz medeni olur, düşünerek hareket eder, en azından cama telefon numarası bırakır ama nerde.
    Şimdi düğün salonu belediyenin kimi kime şikayet edeceksin. Garaj sonradan yapılma, ruhsatta planda görünmüyor şikayet etsen üsteleyemezsin. Şikayet ettin arıza çıkardın diyelim kesin garajı yıktırırlar, suyunu keserler, çöp konteynerlerini garajın önüne koyarlar (düğün salonunun sesini şikayet eden komşuya bunu yaptılar) vs. bu derece ali kıran baş kesen bir belediyemiz var.
    Ne yapayım ben de bu öküzlerden kurtulayım. Yola, kaldırıma bariyer vs. çakabilirmiyim, belediye çökermi tepemize?

    Hocam zabitayla konusun ayak ustu durumj belirtin.Demir caksam yasak mi doye sorun sonucta garajinizin onu , eger yasaksa ucretini sorup 2 demir cakip zincirleyip kilitleyin ucuni baska careniz yok.

    Sinirleriniz ve acil isiniz senelok vereceginiz paradan 500 kere daha degerli.Baska careniz yok gibi yarin bir gun alkollu biri cebinden silah cikartir ates eder allah korusun park kavgasi yuzunden onlarca insan oluyor her sene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.