Şimdi Ara

Haiti'de insanlar acı çekerken yarın İstanbul'daki kutlama yapılmasını doğru buluyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Demin BBC de izledim kablo tv'de. Nasıl fakir bir ülkeymiş ya içim parçalandı. O cesetler kurtlanmış, kaos , yağmalamalar başlamış. Bir insanlık dramı yaşanıyor. Yemin ediyorum gözlerim sulandı ya. Yapabilecek bişeyler olsa da yapsam keşke. Fakat orda insanlar can çekişirken, milyon dolarlar harcayıp, havayi fişek dösterileri ve konserlerle eğlenip İstanbul'un Avrupa başkenti olmasının kutlanmaısnı doğru buluyor musunuz. Bence çok abes bir görüntü olacak dünyaya karşı.

Ayrıca bakıyorumda, bizim medyadan biri bile Haiti'deki depremi doğru düzgün haber yapmadı ama yabancı medya sürekli haberlerinde bahsediyor. Durum içler acısı gerçektende, çok üzüldüm ya.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8462796.stm

• Baştakiler gösteriyi iptal etse ne fırtınalara kopar sizce?

Güngörendeki terör saldırısının yapıldığı zamanda konser vardı. Bu konserde eğlenenler eleştirildiğinde eleştirenleri eşekten düşmüşe çevirenler vardı. Sıradan bir konsere böyle tepki verenler, bu gösterinin iptaline sizce ne der?
  • Dünyanın bir yerlerinde fakirlik her daim oldu ve olacak.. Tabii ki düşünmek lazım ama çok da takılmaya gerek yok..
  • Fransız sömürgesidir Haiti..Görünüşte bağımsız tabii yersen..
    Sen bu konuyu bir fransız forumunda aç bence..
    Bakalım o kadar medeni, çağdaş Avrupa yüzyıllardır sömürdüğü ülkede deprem oldu diye eğlencesinden zırnık eksiltecek mi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

Dünyanın bir yerlerinde fakirlik her daim oldu ve olacak.. Tabii ki düşünmek lazım ama çok da takılmaya gerek yok..

Yorumlarını seviyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: lejyonerx

quote:

Dünyanın bir yerlerinde fakirlik her daim oldu ve olacak.. Tabii ki düşünmek lazım ama çok da takılmaya gerek yok..

Yorumlarını seviyorum

teveccühün.. ben de genel olarak gece takılan kaliteli kıllanıcıları seviyorum.. az ama öz muhabbet oluyor
  • quote:

bende buna benzer bişey yazcaktım. bu yeterli .. sallaaa neyi düşünüyon kiimi düşüünüyon . sen önce kendni kurtar kafana taktğn şeye bak yaa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyunmaynağı

quote:

bende buna benzer bişey yazcaktım. bu yeterli .. sallaaa neyi düşünüyon kiimi düşüünüyon . sen önce kendni kurtar kafana taktğn şeye bak yaa

İleride siyasete atılsam bana oy verir misiniz? Halkın sesi gibiyim Ayrıca tamponum falan da hiç kalkmaz(?)..
  • mutluluğun sırrını bul bütün oylar senin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lejyonerx

quote:

Yorumlarını seviyorum

teveccühün.. ben de genel olarak gece takılan kaliteli kıllanıcıları seviyorum.. az ama öz muhabbet oluyor

Sabah her kafadan bi ses çıkıo takip edemiyosun

• quote:

mutluluğun sırrını bul bütün oylar senin

bir sen bir ben bir de bebek olamayacağından bir ben bir Sarah Roemer 3 de çocuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekialem -- 16 Ocak 2010; 6:55:08 >
  • bu hadiseyi gördükçe aklımda gelecek istanbul depremi depremi canlanıyor. orada da en az 500000 ölü olacak.

haiti'de bir nevi kendimizi görüyoruz aslında. ama arada 15000 km var, bi de kimsenin bilmediği bir zaman aralığı
  • quote:

quote:

bir sen bir ben bir de bebek olamayacağından bir ben bir Sarah Roemer 3 de çocuk

Hatun bombaymış ha
  • Şu tarz konuları gerçekten açmayın artık..Dünyanın her yerinde acı,adaletsizlik ve zulüm vardır..O zaman sende doğum günü hiçbir zaman kutlama..Çünkü sen doğum gününde mumları söndürürken,her saniye Afrikada açlıktan yada hastalıktan bir çocuk ölüyor.Yada senin illaki eğlendiğin bir zaman dilimi içerisinde insanlar acımasızca öldürülüyor veya tecavüze uğruyor..İnsanların eğlenmesi depreme üzülmediklerinin göstergesi olamaz..Artık Türkiye nin bunları aşması lazım...Bizden daha gelişmiş olan avrupa ve amerika da eğlence ve partinin alası yapılıyor.Ama bu tarz ülkelere en çok yardım yine onlardan gidiyor..İstanbul kültür kenti olduğu için havai fişeklerle kutlama yapılması gayet doğal..Eğer sen havayi fişeğe harcanan para Haite ye gitsin dersen,bende sana internete vereceğin parayı,haiti ye gönder derim..2 ekmek alacağına 1 ekmek al,boğazından kısıp onuda Haiti ye ekstra para olarak gönderebilirsin derim..Yani işin sonu gelmez..En basitinden 6-7 şehit verildiğinde halka yönelik eğlenceler varsa iptal ediliyor.Konser vb. şeyler..Peki halkın eğlenmesi şehit verdiğimizden dolayı abes kaçarken,Tr deki binlerce barda eğlenen insanların eğlenmesi neden kimseye abes kaçmıyor..Sen taksimdeki gösteriyi iptal ediyorsun ama beyoğlu,bebekte ki eğlence mekanları tıklım tıklım dolu oluyor..Bizdeki mantık şu.Bi olay üzerine öbür gün eğlence varsa hemen iptal edelim modundayız..Çünkü o insanlar eğer eğlenirse bu olaya üzülmediklerinin ve gamsız olduklarının bir göstergesiymiş gibi algılama var.Ama alakası bile yok.Ayrıca kimsenin isteyipte söyleyemediği başka bir gerçek daha var..Artık çoğu kişi tr deki şehit haberlerine o kadar üzülmüyor.Sadece haberi duyarsa,kısa bi üzüntü oluşuyor..Ama devamı gelmiyor.Eskiye göre bu tarz haberlere üzülmemiz dahada azaldı ve dikkatinizi çektiyse haberlerde 2.,3.,4. sıraya kadar düştü.Aynı gün içerisinde bir şehit haberinin bir internet sitesindeki okunma sayısı 40-50 binken Hadise nin frikik vermesi 200-300 bin hit alıyor..Gerisini sen düşün artık..
    Ayrıca uluslar arası dediğin basın tüm dünyada muhabiri olan kanallardır..Yani bbc,cnn gibi kanallar..Onların sürekli haber yapması gayet normal..Tr deki kanallarda ellerinden geldiğince yayınlıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JP!!!!!!! -- 16 Ocak 2010; 7:16:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pLainLogic

quote:

quote:

Hatun bombaymış ha

Haiti'de insanlar acı çekerken yarın İstanbul'daki kutlama yapılmasını doğru buluyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: JP!!!!!!!

...

• haitideki FAKİRLİĞİN BAŞ MİMARI ZATEN "HAİTİYE YARDIM EDİYORUZ" DİYEN APTAL AVRUPALILARDIR. ONLARIN ÜZÜLMESİ LAZIM ÖNCELİKLE. 100 YILDIR ORAYI SÖMÜREN BİZ DEĞİLİZ SONUÇTA
  • Survivors dig with their bare hands, looking for food and water
  • Üzülüyorum ama bu eğlenmeyi engellemez. Sonuç olarak hergün birşeyler oluyor. Yardım edebiliyorsak ne güzel ama edemiyorsak uzun uzun yas tutmaya gerek yok diye düşünüyorum
  • eğer insanların acı çekmesinden dolayı eğlenme bırakılacaksa, 1 insan acı çekiyorsa bile eğlenmeyi bırakmalıyız.

ancak, dünyanın öbür ucunda olmuş bir afet için 24 saat yas tutamayız.

o insanların ne durumda olduğu malum, ancak sefil durumda milyonlarca vatandaşımız da var, onları bile düşünmeyip haitide olan deprem sebebiyle kutlamayı keseceklerini düşünmüyorum.

siz, kızılay'a yeterince destek olun. kendi afetinizde yanınızda olsun, yurt dışına da yeterince yardım götürüyor, hatta ilk giden yardımlar genelde kızılay vasıtasıyla oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.