Selamlar öncelikle. malum kampanyadan 42xv632 modelini aldım. Daha ürün elime ulaşmadı. Alırken bir hevesle aldım. Sonradan çevremden SD yayınlarda kötü izlersin dediler. Şu an HD yayında çok az kanal varmış falan filan işte... Şimdi benim sormak istediğim SD yayınlarda Normal tüplü tvlerle aynımı gösterir. Ben genellikle TV seyretmek için kullanıcam. Sizin tavsiyelerinize göre almadan iade edeyim diyorum. Lütfen bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler....
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Selamlar , ürünü yaklaşık 3 gündür kullanıyorum.SD yayın kalitesi beklediğimden iyi çıktı.Zaten toshibaların genelinde chip setlerin kalitesinden dolayı sd yayın kaliteleri gayet iyidir.Bu seride de gayet tatmin edici. Kullanıcılar daha cok yeni, ama şimdilik kötü bir yorum okumadım açıkçası. Gerek Resolution + gerek MetaBrain Görüntü İşlemcisi gerek Active Vision M100 HD (100 Hz) özellikleri panelin kalitesini iyice arttırmış.Zaten bu özellikler SD yayın kalitesini HD kalitesine yaklaştırmak için eklenmiştir.Her nekadar hd yayın kalitesine ulaşamasa da kaliteyi arttırdığı kesin.Hala tartışmalar 100 hz olup olmadığı konusunda devam ediyor.Kesinlik olmasa da bence panel 100 hz 'dir.Önceki panelim 50 HZ ToshVX500 dü. Arasındaki farkı gayet iyi anlayabiliyorum. Fiyatına göre gayet iyi bir paneldir bence.
bende 2 gündür kullanıyorum ve sd yayın gayet güzel beklediğimden cok iyi samsun crt 100 hz televizyonu aratmıyor 1-2 mt güzel değil ama 3 m gayet güzel pc de lc monütöre gecerken taktım bune ne kadar iğrenç demiştim ama tv denemedim gercekten güzel tabi 2 adet ölü pikseli saymazsak :) aradım 5 ve üzeri ölü pikselde sorun olarak görüyorlarmış bunun dişında herşey güzel dün akşam usb den sondurak 4 seyrettim eh işte cok iyi değildi ama buz devri 3 seyrettim oda gzeldi iki filmde dvd rip ti herhalde riplerken sorun oldu diye düşündüm bugundeb pc ye bağlıcam monütör olarak bakalım sonuç ne olacak
başlığı sadece "toshiba 42xv632" diye değiştirip tüm paylaşımları tek bu başlıkta yapsak nasıl olur? bölüm yöneticisine sorayım bakalım.
Müsadenizle konu başlığını "Toshiba 42XV632 Kullanıcıları - Bilgi Paylaşım Konusu" olarak değiştirdim.
SD yayınlar ile ilgili olarak, yeni model Full HD Tv'ler son dönemde SD yayınlarda daha başarılılar, ancak %70-80 normal Tv izleyecek birisinin Lcd Tv yerine Plazma Tv tercih etmesi, hatta 42" ve 1024x768 çözünürlük tercih etmesi daha iyi olur. Detaylı bilgi ve açıklama için imzamda linki bulunan rehberi okuyabilirsiniz.
Oh be arkadaşlar böyle bir topik olması çok güzel olmuş.Bende şaşırtıcı bir hızla cumartesi gelen tv mi kendim kurdum ve seyrediyorum.Arkadaşlardan bir tanesi bimeks faturası ve garanti belgesi bulunmasının garanti için yeterli olduğunu kendimizin açıp kurmasında problem olmadığını yetkililerden öğrendiğini söylemişti. Tv üzerinde tartışma gereğinden fazla oldu ama ben kullandıkça memnuniyetim artıyor.Özellikle ayarlarla her oynamada görüntüde müthiş değişmeler oluyor.Buda yazan özelliklerin şekil olmadığını gösteriyor.Görünen tek sıkıntı bence üzerindeki firmvare ocak 2009.Bunun yenisini bulabilirsek buradan paylaşalım.Yzılım bilgileri veren kısımda bir adres var ama dil mevzusunu halletmek lazım.İyi seyirler.
quote:
Orijinalden alıntı: pegasus33
Oh be arkadaşlar böyle bir topik olması çok güzel olmuş.Bende şaşırtıcı bir hızla cumartesi gelen tv mi kendim kurdum ve seyrediyorum.Arkadaşlardan bir tanesi bimeks faturası ve garanti belgesi bulunmasının garanti için yeterli olduğunu kendimizin açıp kurmasında problem olmadığını yetkililerden öğrendiğini söylemişti. Tv üzerinde tartışma gereğinden fazla oldu ama ben kullandıkça memnuniyetim artıyor.Özellikle ayarlarla her oynamada görüntüde müthiş değişmeler oluyor.Buda yazan özelliklerin şekil olmadığını gösteriyor.Görünen tek sıkıntı bence üzerindeki firmvare ocak 2009.Bunun yenisini bulabilirsek buradan paylaşalım.Yzılım bilgileri veren kısımda bir adres var ama dil mevzusunu halletmek lazım.İyi seyirler.
Selamlar, Bende yazılım sürümü FW:46 ve tarihi Oct 14 2009 (14 Ekim 2009) görünüyor, yanlışlık olmasın? Yazılım bilgileri kısmında verilen adres EULA (Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi) metninin olduğu adres, başka göremedim... Saygılar.
Selamlar, Ben de bu mesajdakihttp://forum.donanimhaber.com/m_34171553/tm.htm sorunu yaşıyorum. .avi dosyasına .sub ve .srt denedim olmadı. Farklı marka ve kapasitelerdeki USB'lerle ve farklı formatlarla (FAT, FAT32) da denedim olmadı. Geriye sadece hız faktörü kaldı aklıma gelen, etkili olur mu bilmem. Tavsiyelere açığım :) Teknik servise de soracağım. Teknik servisin bunu bilebileceğini pek zannetmiyorum ama bakalım... Saygılar.
Evet arkadaşım doğru söylüyorsun adres Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi ile ilgiliymiş.Yanlışlık bende..
sıcak fırsatlar bölümündeki ilgili konuya da yazmıştım. xv serisiiçin güncelyazılım cıkmış.su an bizlerdeki 632xv de dahil yani. ayrıca su an yuklu olan yazılım ekim 2009 tarihli.deneyen olur mu yeni yazılımı bilmem.biraz cesaret biraz gözü karalık olsa gerek.
yukardaki linklerde yeni frimware den bahsediyorlar.ingilizcesi iyi olan arkadaslardan destek bekleniyor. toshiba italia dan indirilebiliyor.
Evet arkadaşım italya sitesinden indirdim.Anlaşılan pek zorda değil ama konuya daha hakim bir arkadaş bizi yönlendirse daha iyi olur.Yemedi yani.
italya sitesinden indirilen ziplidosya klasore cıkarılıyor. klasorun içinde 3 data var.bunlardan pdf olanı degil diğer ikisini yani eutv9as4.prg ve eutv9as4 'ü temiz yeni formatlanmış usb ye atıyoruz. sonra bu usb yi lcd ye takınca 2-3 saniye sonra update yapmak isteyip istemediğini otomatik soruyormuş. evet deyip devam ediliyormuş. 7-8 saniye sonra update işlemi bvaşlıyormuş.bu işlemin bitiminde usb yi cıkarılması gerektiği uyarısı veriyormuş. sonrasında da tv tekrar başlıyormuş.
tercümesi böyle .
Hallo Leute, habe den Toshiba 46XV635D und habe gerade ebenfalls das neue Firmwareupdate gemacht, war ne sache von 5 Sekunden, soo schnell wie der Fernseher die Firmware überspielt hat, so schnell konnte man garnicht gucken, gefühlte 5-7 Sekunden und auch für Anfänger ganz ganz einfach.
USB-Stick am besten vorher formatieren.(FAT32 sollte bevorzugt werden)
Das heruntergeladene mit WinRar oder einem anderen Packer entpacken und den Ordner "eutv9as4" + die datei "eutv9as4.prg" auf das USB-Stick kopieren.
Dann den USB-Stick ans Fernseher anstecken und ein paar Sekunden später fragt der Toshiba ob man auf die neue Firmware updaten möchte, und nach gefühlten 5-7 Sekunden ist die neue Firmware überspielt. Zum schluss kommt die Meldung dass die Firmware korrekt ausgeführt wurde, und man wird aufgefordert den Stick aus dem Fernseher herauszuziehen damit der Fernseher neu starten kann, das wars auch schon. Was ich festgestellt habe dass der Fernseher jetzt ein bischen schneller startet (vom gefühl her)
gruss
update sonrası tv daha hızlı acılıyormu ve de 24p de ( ne demekse) karıncalanmalar kalmıyormuş ya da bole bir sorun varmıs ki gidiyormuş.
Arkadaşlar geçen cuma bimeksin malum kampanyasında toshibanın bu modelini aldık ve eski ricever ı bağladık fakat sesi tv nin kumadasından kontrol etmek gerekiyor yani ricever ın kumandasıdan hiç bir müdahalde bulunamıyorum. Riceverın sesini kapatsam bile (ses kapat tuşundan) ses gelmeye devam ediyor. Bu normalmidir yoksa bi ayarmı yapmam gerekli bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varmı...
Tv de bolca gene 1080 ve 720 p mkv deneme fırsatım oldu ve sonuç mükemmel. Bu fiyata alacağım bir televizyondan bu kadar güzel bir görüntü alacağımı tahmin etmiyordum.Pc yi hdmi ile LCD ye aktarınca 1920x1080 çözünürlükte kenarlarda 1 parmak kadar boşluk kalıyor. Çözünürlüğü azaltınca tam ekran oluyor fakat 1920x1080 de oyun oynamak istiyorum . Pc nin ve Lcd nin birçok ayarını kurcaladım fakat bi sonuç alamadım. Benim gibi bu problemi başka yaşayan varmı ?
Merhabalar, Birçok tartışma yaşandı bu tosh hakkında ,bizde 2 adet almıştık tv den,geriye iade edenler oldu etmeyenlerde oldu benim gibi, tabi rahatsızlık vardı TNB yle yazıştık sağolsunlar ilgilendiler.Bana tosh da yetkili bir arkadaşın verdiği cevaplar..Alıpta almasaydım keşke diyen varsa biraz yardımcı olur o arkadaşlara. ilk önce tlf da görüştük..şu saturn konusu link i istediler.
--------saturn almanya
www2.saturn.de
Elektronik, Technik und Trends - SATURN Onlineshop
Merhabalar, linkide incelersiniz.Cevabınızı bekliyorum. iyi çalışmalar.. TNB-----Merhaba Taner Bey
Toshiba 42XV632 tv özelliklerin kendi internet sitemize ve yurt dışı toshibanın sitesine eklenmesi için bildirildi. Saturn almanya sitesinde ki 42XV632 farklı özel bir üretim olarak verilmiş Türkiyede satılan ürünler farklı. Ekran üzerinde 50000.1 kontrast oranını gösteren etiket mevcut. Ürün ile ilgili başka sorularınız olur ise her zaman mail atabilirsiniz..
-------merhabalar, Ayrıca lcd ile alakalı bir forumda arkadaşlar aldığı tv leri değiştirmeyi düşünüyorlar verdiğiniz cevapları izniniz olursa orada yayınlamak isterim acil cevabınızı ve uygun görürseniz onayınızı bekliyorum. 100 HZ ile alakalı olarak heralde panel 100 hz değil,görüntü yazılım ile yükseltiliyor?
------TNB Tv lerde panel 100hz yada yazılım ile 100hz derken bu durumu tam anlamadım normalde 100hz görüntü almanız için bu işi sağlayan bir çip olması gerek bu çip de bizim tv lerimizde mevcut yazılım ile diye hiç duymadık o forumların link ini gönderir iseniz bizde bir inceleme yapalım.Ayrıca tv nizin arkasında bulunan seri numaralarını Toshiba europe a mail atarsanız onlar sizede bu durumu onaylayıp ayrıntılı bilgi vereceklerdir.
Teşekkürler arkadaşlar çok güzel bilgilendirmeler olmuş içimiz rahat etti.Bu arada şu yeni yazılımı yükleyince dil seçeneklerinden türkçe gidermi, alet garanti dışı kalırmı acaba birde alt yazılı filmleri nasıl izleyeceğimiz bir arkadaş güzelce anlatsa ilgili program linkini verse çok güzel olur.
Merhaba tvyi alan tüm arkadaşlara hayırlısı olması dileğimle bende pazar akşamı forum istanbuldaki bimeksten Toshiba 42XV632D 42" Lcd Tvyi duvar askı aparatıyla beraber 1719 tl bonusa 12 taksit olarak aldım aranıza katıldım. Kampanyayı forumdan haber veren arkadaşımıza teşekkür ederim. TV nin pazartesi günü servis tarafından kurulumu yapıldı bugünle birlikte kullanımımın 4. günü Tv hakkında izlenimlerimi aktarayım tvden son derece memnunum bana görüntü olarak Samsung 22" lcyi aratmadı hatta ondan daha rahat diyebilirim şuan bu lcd den yazıyorum mesafem en çok 1 metre var yada yok ve gözlerimi hiç rahatsız etmiyor, tvyi yakından izlerken görüntü modu autoviewde tvyi kullanan arkadaşlara bu modu yakından kullanırken tavsiye ederim deneyebilirler kesinlikle herhangi bir göz rahatsızlığı yapmıyor...
Tvyi ilk önce windows 32 bit vistada denedim ekranı açar açmaz tv kendisi çözünürlüğü algıladı ve ekrana çuk diye tabir edilen şekilde oturdu herhangi bir ayarlama yapmadım, Windows7 64 bit işletim sistemiyle denediğimde açılışta ekran köşelerinde 2 cm yakın siyah boşluklar vardı ekrana görüntü tam oturmadı kendi görüntü seçeneklerini (Resim boyutu: Doğal ,Geniş resim, 4:3, Super live, Sinema) kullandığımda yine görüntüyü oturtamadım. Bende (ekran kartım atı 2600 xt) cataliyst programından scaling yaparak görüntüyü ekrana tam oturtturdum tvde resim boyutu (Doğal) seçeneğinde idi. Görüntüyü oturtabilmeniz için scaling yapmanızı öneririm ekranın tam oturmasında kesin sonuç alırsınız. Görüntüyü ekrana tam oturttuktan sonra ( Resim boyutu seçeneği ) ile olan ilişkiniz bitiyor artık bu seçeneği kurcalamanıza gerek kalmıyor tabi tercih meselesi ekranı 4:3 vs. kullanacaklar bu seçenekle ilgilenebilirler Yakında nvidia kart ilede deneyeceğim denediğimde izlenimlerimi sunarım..
Tvde renk ayarlamanız için hazır menuler var bunlara kumandanın (QUICK) tuşundan ulaşabiliyorsunuz.Menu açıldığında görüntü modunun üzerine gelerek kumandadaki yön tuşlarından sağ olanı tıkladığınızda seçenekler önünüze geliyor buradan ( Autoview, Dinamik, Standart, Flim, Oyun, PC) hangisi o sıradaki keyfinize uyuyorsa seçiniz renk ayarlayacağım diye fazla kasmayınız bence sunulan görüntü yapılan tercihlere göre ayarlanmış yeterli...
Flim izlerken görüntü modunu ( PC ) ye alıyorum görüntü daha parlak ve cafcaflı mesafem 2 metre civarı oluyor.Dinamik seçeneğini seçerseniz görüntü çok parlak ve yakından gözleri rahatsız ediyor (OYUN İLE PC) modunda fazla bir fark göremedim ikisininde renk tonları canlı, standart,autoview,sinema modları sırasıyla daha sönük eğer gözleriniz rahatsız olursa bu modlarada alabilirsiniz..
İnternette gezinirken veya pc kullanırken mesafem yakın olduğu için görüntü modu (autoview),PC de oyun oynarkende ya görüntü modunu (PC veya OYUN) olarak ayarlıyorum perforsman canlı renk scalası yeterli oluyor...
SD performansına gelince bilgisayara tv kartı bağlı ama uyduya bağlı olmadığı için deneyemedim internetten izlediğim görüntülerde genelde flimleri online izliyorum verdiği performans yeterli bilirsiniz online flimlerin çözünürlükleri orjınal dvdden daha düşük, SD yayın için en az tvyi 2,5 metre mesafeden izlenirse SD yayınlarda fazla üzeceğini sanmam
SD yayın olmadığı için (RESOLUTİON+) özelliğini kullanmadım açık şekilde duruyor..
Toshıbanın üst model 100 hz tvleri 100 hz ise buda 100 hz.. Active Vision M100 HD özelliği bundada mevcut bu özelliği menu tuşundan girerek (Resim - Gelişmiş resim ayarları) ndan açıp kapayabilirsiniz ben hiç dokunmadım açık duruyor...
saygılar ercanwins...
usb'den altyazı ile ilgili eski başlığa yazdığım yazıyı kopyalıyorum:
ordaki arkadaş anlatmış bir program sayesinde altyazıyı gömüyor usb'ye atabiliyorsunuz kolayca 2 dakika anca sürüyor tüm işlem. bilgisayardaki asıl dosya aynen kalıyor. programın güncel sayfası : http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php altyazı boyutu, rengi, türkçe karakter uyumu herşey ayarlanabiliyor. teşekkürler donanımhaber, teşekkürler divxplanet