Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.716
Cevap
67
Favori
415.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: son81

    quote:

    Orijinalden alıntı: yutuna

    Bu değerler çok inandırıcı değil bence. Test aracını bir saate yakın kullandım şehir içi sakin kullanımda 8 lt nin altına inmedi. Benim dizel Forester bile iddia edilen rakamlardan fazla yakıyor.

    Subaru araçların sahip oldukları özellikleri sebebiyle tükettiği yakıtı tartışmak aslında gereksiz, ayrıca Mustafa Bey'in söylediği gibi yakıt tüketimini sürücü, aracın motor ve yürüyen aksamı, çevre ve yol şartları gibi pek çok faktörlerin etkilemesi neticesiyle ortaya çıkan değerler kişiden kişiye fark edebilir. Haliyle sizin tükettiğiniz yakıt ile benim tükettiğim yakıtın aynı olması beklenemez. Daha önceki mesajlarda Erce Bey'in bahsettiği araçların fabrika yakıt tüketim verilerine örnek olarak kendi aracım ile elde ettiğim bazı yakıt değerlerini paylaşmak istedim ki bu değerler fabrika verileri ile aşağı yukarı örtüşüyor. Test aracının motoru belki rodaj süresi içinde olduğu için 8 litrenin altına düşmemiş olabilir bilemiyorum, ben de aracı ilk aldığımda Kozyatağı'ndan köprüyü geçene kadar yoğun trafikte motorun yeni olması nedeniyle tüketim 25 litrelere kadar çıkmıştı ve motor açıldıkça bu değerler düştü.

    Benim yazdığım değerler iddia değil bilgi ekranında yazan değerlerdir. İstanbul şehir içi yolları ile kastettiğim cadde veya sokak aralarında gezmek değil Tem otoyolu, E-5 karayolu, Basın Ekpres yolu gibi yollardır. Bu yollarda trafiğin az olduğu durumlarda her ne kadar şehir içi de olsa bir nevi şehir dışı yol durumuna dönüşmektedir, aracın saatteki hızı rahatlıkla 100 km üzerine çıkabilir. Bu yolda benim sakin kullanımda yazdığım yakıt tüketimi 6-6,5 litre iken fabrika verilerine göre şehir dışı yakıt tüketimi 5,5 lt/100 km'dir. Trafik olduğu durumlarda yol ve trafik yoğunluğuna göre bilgi ekranındaki yakıt tüketimi ise 8 litre ile 10 litre arasında değişmektedir (köprü trafiği gibi aşırı trafikler hariç) ortalama 9 litre olarak yazdım, fabrika verilerine göre şehir içi yakıt tüketimi ise 8,1 lt/100 km'dir Görüldüğü gibi birbirine yakın değerler. Yazdığım yakıt değerleri size inandırıcı gelmiyorsa aracın teknik bilgilerinde gösterilen yakıt tüketimleri size hiç inandırıcı gelmeyecektir. quote:

    Orijinalden alıntı: drakyuz

    bu 6, 6.5 şehir içi mi

    Evet şehir içi trafiğin az olduğu açık yollarda sakin kullanımda genellikle 5,7-6-6,5 litre arasında oluyor

    quote:

    Orijinalden alıntı: drakyuz

    ''bu 6, 6.5 şehir içi mi ''

    ''Evet şehir içi trafiğin az olduğu açık yollarda sakin kullanımda genellikle 5,7-6-6,5 litre arasında oluyor ''
    cevabınız ile ilgili ifade ettiğim araç sarfiyatı düşüncelerimi , sizi gerçek dışı bilgi verme durumuna düşürme davranışı gibi algılamanıza çok şaşırdım. Bir gün önce sorulan soruyu yukardaki gibi siz yanıtladınız ve ben de düşüncemi yazdım. Yine siz, bir gün sonra bu rakamların şehir dışı olduğunu, şehir içi rakamları da 9 lt civarı olarak yazdınız. Dikkat etmem konusunu yazmışınız ama bence burada dikkat etmesi gereken kişi siz olmalısınız, zira bir gün önce yazdıklarınız bir gün sonrakinden çok farklı, her halde şehir içi- şehir dışı konusu karıştı . Son mesajda belirttiğiniz rakamlar benim de kullanımda tespit ettiğim makul rakamlar. Aracınızı kazasız, iyi günlerde kullanmanız dileğimle.




  • Teşekkür ederim, sizlerin de aracınızı kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
    Erce Bey inşallah gönlünüze göre aracınızı alırsınız, atmosferik motordan sonra turbolu motoru ben de çok merak eder oldum.
    Yusuf Bey şehir içi şehir dışı kavramları biraz karıştı haklısınız ama daha önceki yazdığım mesajı da dikkatlice okursanız arada bir fark olmadığını görebilirsiniz.
  • Merhabalar,

    Foruma katkı sağlayan ve iyi bir referans olarak kullanılmasına imkan sağlayan arkadaslara teşekkür etmek isterim.

    Bu hafta içinde sırası ile XV, Forester 2013 Atmosferik ve XT test etme şansım oldu. (Bu sıralama satın alma niyetimindeki değişimi yansıtan kronoloji de oldu bu arada)

    XV'den; bir ay sonra doğacak cocuğumla birlikte 4 kişilik bir aile olacağımız ve arabanın bagaj ile iç mekanı yeteri kadar verimli olmayacağından vazgeçtim...

    Forester çok karekterli, ruhu olan bir araba ama atmosferik versiyonu özellikle İstinye civarındaki test sürüşünde ağır gelmişti ve açıkçası biraz hayal kırıklığına uğramıştım...

    Ancak XT testinden sonra kararım çok netleşti, inanılmaz bir keyifti...Araba ile uzun yıllar birlikte olmak istediğim için aklımda bir süre sonra güç ile ilgili sorular gelsin istemiyorum.

    Size de sormak istediğim bir husus olacak bu noktada. Turbo motorlarda fabrika yakıt tüketim verileri yüksek devirlerde mi alınıyor? Yani XT ile 2000-2500 devirlerde seyrederken yakıt tüketimi atmosferik motorlara kıyasla yine yüksek mi olur?

    Ortalama yakıt tüketimlerinde 3-4 lt'ye kadar farklar olmasını mutlaka bekliyorum ama hız sabitleyici ile düşük devirdeki yakıt tüketimi yine de atmosferik ile kıyaslandığında yuksek olur mu bunun cevabını bulamıyorum açıkçası.

    Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baris.D -- 23 Ekim 2013; 16:24:40 >




  • Baris.D B kullanıcısına yanıt
    Aklınızı karıştırmak gibi olmasın ama Diesel otomatik Outbackte düşünebilirsiniz güç ve tork çok yerinde. Bende kızın 3 aylıkken almıştım aracımı . XV ve Forester XT test ettim ancak yakıt tüketimlerini gözlemleyecek kadar uzun bir tur olmadı. Ancaaaaak Forester XT hakikaten tam binilecek araç, tüketimide 240 bg rağmen 12,5 lt gibi olur diye bekliyorum.
  • +1
  • Teşekkürler yanıtınız için, dediğiniz gibi performansı Forester atmosferik ile turbo arasında, yani tatmin edecektir.

    Outback'in 2014'te makyajlı geleceği (özellikle iç tasarım) ve nispeten daha iyi bir fiyat ile satılacağını duyuyorum, açıkçası görüştüğüm şirket yetkililerinden de aksi yönde tatmin edici bir sey duymadım. Alırken 10-15k kadar fazla ödemiş olma riskine girmek istememiştim açıkçası...Ama net bir bilgi olmadığı için yazdıklarım anlamsız da kalabilir.

    Olası bir ihtiyaç halinde ikinci eldeki değer kaybı (XT ile Outback karşılaştırıldığında) sizce de aradaki yakıt tüketim maliyetini kompanse etmez mi? Sizin aracın biraz daha zor veya nispeden daha yüksek değer kaybıyla elden çıkabileceğini düşünüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baris.D -- 23 Ekim 2013; 22:19:28 >
  • Baris.D B kullanıcısına yanıt
    Çok kısa bir şekilde söyleyeyim. Turbo benzinli motorların her devirde tüketimi atmosferik motorlardan yüksektir. Atmosferik versiyona göre, benzer kullanım şartlarında torbu versiyon için 3-4 lt fazla tüketim tahmininiz çok yanlış gibi durmuyor. Bir örnek vereyim; 3.0 lt 6 silindir 245 bg Outback aracımızın aynı rotada tüketimi, 2.5 turbo 230 bg Forester turbo aracımızdan 100 km'de 1-2 lt daha düşük olarak gerçekleşiyordu.
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Eksik olmayın, oldukça faydalı oldu bu bilgi. Bayilerle görüştüğümde aldığım bilgiler önemli düzeyde yanıltıcıymış.

    Erce Bey'in de aklımıza kurt düşürmesi ile XT ile Outback arasında zorlu bir seçim süreci başlıyor bizim için... Keşke XT'ye hiç binmeseydim diyor insan:)
  • outback bence dizel otomatik oluşuyla tercih edilebilir..XT müthiştir ama zamanla yakıtı göze batmaya başlar diye düşünüyorum.
  • drakyuz D kullanıcısına yanıt
    Valla beni gözüme batmazdı dostum. Çünkü yılda ortalama 8 bin km yapıyorum ve keyif için otomobil kullanıyorum. Ancak bana da otomobili satmayı başaramadılar, beni zorla rakibe gönderdiler. Bence 2013 Forester Turbo'nun en büyük baş ağrıları tüketim değil de, ne biliyor musun?

    1- Koltuklar! Koltuklar ufak ve yan destekleri yok gibi bir şey. Yahu 240 bg araçlar viraja girdiğinde sinek gibi cama mı yapışacağız? Normal güçteki araçlar için bile koltuklar zayıf...
    2- Bu çağda ve bu fiyatta araçta multimedya ekranı yok! (50 bin TL Clio'da standart olduğu bir çağda) Üstelik müzik sistemi ana ünitesi de, Subaru'nun elinde 90'lardan kalan stok fazlası kullanılmış gibi görünüyor. Bizim 2008 modeldeki Kenwood bile daha havalı...
    3- Ve tabi ki, cevete! Konfor ve ekonomi maksatlı harika bu cevete ama 240 bg araçta??? Yine de kabul etmek lazım piyasadaki en iyi CVT/motor kombinasyonu bu.

    Üstelik bu konuları sadece ben eleştirmiyorum, Dünya çapında herkes söz birliği etmiş gibi aynı şeyleri eleştiriyor.

    Tabi ki ATS yerine VTD olsun isterdim bizdeki gibi, çok yakışırdı ama ATS de yeter!

    Bundan öte aracın geri kalanı Mükemmel! 240 bg, sürekli awd, otomatik, 1.500 kg, yüksek araç için bence tüketim de mükemmel...




  • mustafa hocam şu vtd yi ne kadar az araçta kullanmış subaru...daha doğrusu bize gelenlerde yok sanırım..
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Mustafa abi merhaba. Motortrend yeni Forester'ı yılın SUV'u seçmişti. O videoda, Forester'da kullanılan CVT için agresif sürüşü destekliyor gibi bir cümle kullanmışlar sanırım. Selamlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sence bu işlerden Amerikalılar mı, ben mi daha iyi anlıyorum, İlker?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 24 Ekim 2013; 19:10:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drakyuz D kullanıcısına yanıt
    Bize şu an gelen modellerde yok. Zaten İmpreza, XV, Forester'da artık hiçbir modelde yok. Sadece Legacy, Outback 3.6 ve 2.5 turbo motorlularda ve Tribeca 3.6 da var... Bunları da artık sadece Kuzey Amerika, Rusya ve belki de Çin'de biraz görebilirsin...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • :) abi sana laf yok. Şu koltuk olayını bile daha önce konuşmuştuk, başka da dile getiren duymadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 24 Ekim 2013; 19:26:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yutuna Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sizde aracınızı kazasız ve sorunsuz kullanırsınız İnşallah. aracım 104.000 Km'de yaklaşık 1.000 - 1.500 Km. önce baskı balata değişmiş bu arada debriyajın sertliğiyle ilgili görüştüğüm servis sertliğin araca göre normal olduğunu daha fazla yumuşamayacağını söyledi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erceerce
    Oğuz merhaba, 2011 diesel foresterda 1 ay önce bizde aldık, bende outback kullanıcısıyım. Foresterın debriyajı Outbacke öre bir parça sert ancak öyle rahatsız edici bir durum değil. Ancak bu durumdan şikayetci bir arkadaş vardı baskı balata değişimi sonrasında pamuk gibi oldu demişti.



    quote:

    Orijinalden alıntı: yutuna

    Merhaba, hayırlı olsun aracınız, iyi günlerde kazasız kullanmanızı dilerim. Bende de 2009 dizel forester var. Bahsettiğiniz gibi debriyaj oldukça sert. Yüksek torktan dolayı debriyaj ve baskının erken tükendiğini söylüyorlar, aracınız kaç Km de ve debriyaj baskı-balata değiştirilmiş mi?

    Cevaplarınız için teşekkürler.. sizler de araçlarınızı kazasız ve sorunsuz kullanırsınız İnşallah. aracım 104.000 Km'de yaklaşık 1.000 - 1.500 Km. önce baskı balata değişmiş bu arada debriyajın sertliğiyle ilgili görüştüğüm servis sertliğin araca göre normal olduğunu daha fazla yumuşamayacağını söyledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OOGUZZ -- 24 Ekim 2013; 23:51:21 >




  • kaşkay topiğinde okumuştum ..adam sıfır qq alıyor sonra kapı ve ön kaputta "ayarsızlıklar" farkediyor..anlattığına göre asimetri farketmiş boşluklarda..kaygılanıyor üzülüyor sonra da başka sıfır kaşkay alan arkadaşlarında aynı şeyin olduğunu öğrenip "müthiş" rahatlıyor.. ben dehşetle okuduktan sonra bunları; hem o topikten, hem de kafamda oluşan QQ alma fikrimden hızla uzaklaştım.
    hafta sonu citroen bayiinde (malum bayraktar ortaklığı)sıfır xv gördüm..yeşil gözlü bomba kızımıza soru sorayım bakayım nasıl bunlar dedim.. ..yanındaki c4 ü gösterdi bunu tavsiye ederim dedi..senin için bile almam diyecektim onu ama hanım yanımdaydı diyemedim...ordan da hızla uzaklaştım bir daha uğramamak üzre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drakyuz -- 26 Ekim 2013; 11:22:43 >




  • Mustafa abi 1,5 imprezalar kaç yılında esp li gelmeye başladı bilginiz var mı?
  • drakyuz D kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşlar bende subaru forester 1999 S turbo Manuel awd var aracımdan çok memnunum ancak ihtiyaçtan dolayı satıyorum aracım eşsiz temizlikte hiç bir sorunu olmayan subaru doğanlar yetkili servis bakımlı bu Fiyata böylesi bulunmaz arkadaşlar kaçarmayın ilan linkhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-emsalsiz-temizlikte-masrafsiz-kazasiz-lpg-li-manuel-forester-141123732/detay/
    İstediğiniz soruları sorabilirsiniz bizim ailede 3 tane forester varhttps://store.donanimhaber.com/35/bb/8d/35bb8d19f57184af183762ff728e1033.JPGhttps://store.donanimhaber.com/83/d5/c1/83d5c1b0d0cb775a36eb4e3bdaee373d.JPGhttps://store.donanimhaber.com/f0/8c/e9/f08ce93672a820ddaaacafc5c0afc259.JPGhttps://store.donanimhaber.com/4a/78/ec/4a78ecb86cabe0af1a85afe21ebee8c8.JPG




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.