Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.717
Cevap
67
Favori
415.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bahsettiğiniz değerler çok iddallı.. Açıkçası şehiriçi 9 lt tüketim harika bir değer 1,5 tonluk, otomatik ve 4 çeker bir araç için. Santa Fe,Captiva bile diesel olmasına karşın 10 lt şehiriçi tüketimi var, böyle olunca diesele gerekte yok bence. Dieselle(Subaru Outback) benim şehir içi 7,2lt şehirlerarası 6 lt.
  • erceerce kullanıcısına yanıt
    Bu değerler çok inandırıcı değil bence. Test aracını bir saate yakın kullandım şehir içi sakin kullanımda 8 lt nin altına inmedi. Benim dizel Forester bile iddia edilen rakamlardan fazla yakıyor.
  • dizel forester şehiriçi yakıt nedir sizin...6 lı rakamlar benzinli için bana da çok iddialı geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yutuna

    Bu değerler çok inandırıcı değil bence. Test aracını bir saate yakın kullandım şehir içi sakin kullanımda 8 lt nin altına inmedi. Benim dizel Forester bile iddia edilen rakamlardan fazla yakıyor.

    Arkadaşımda Forester diesel kullanıyor (2011) aracı 62000km de aldık. 2000km yol yaptı sırf istanbul içi Ataşehir- Kağıthane-Bahçelievler-Halkalı rotasında Sabah ve Akşam trafiğinde Ortalaması 7,5lt.
  • erceerce kullanıcısına yanıt
    Şehir içi ama nasıl şehir içi Erce? İşte bu sebeple tüketim konusunda konuşmayı sevmiyorum. Aynı 150 bg yeni Forester ile bu forumdan bir arkadaşımız bir test sürüşü yaptı İstanbul Anadolu yakasında. Test sürüşü öncesinde yanılmamak için benim tavsiyemle tüketimi sıfırladı. Ortaya bir rakam çıktı, burada yazmak istemiyorum. Kullandığı rota muhit Çekmeköy. Aynı şekilde bu sefer E-5 akşam trafiğinde Mazda CX-5 test etti tüketimi sıfırlayarak. Yine ortaya bir rakam çıktı, onu da burada yazmıyorum. Ben benim CX-5'i hep şehir içi kullanıyorum. Bazen ortalamam 12 lt, bazen 9 lt oluyor. Yani bu tüketim meselesi çok göreceli bir kavram. Çok parametreye göre fark eder. Hava ısısı, nem oranı, rakım, yakıt kalitesi, sürüş şekli, aracın kullanıldığı mesafenin kısalığı/uzunluğu, klima/far/elektrikli aksam/müzik sistemi kullanımı, km başına gerçekleştirilen dur/kalk miktarı, yolun eğimi, aracın içindeki yolcu ve yük vb... Yoğun trafik dediğiniz yolda çok düşük km ile de olsa akıyorsanız ve örneğin km başına 10 defa dur/kalk yapıyorsanız veya sürekli dur/kalk yapıyor ve km başına dur/kalk sayısı yüzle ifade edilen rakamlara geliyorsa inanılmaz bir tüketim farkı oluşur. Bir aracın yoğun trafikte en çok tükettiği an duruştan ilk kalkış anıdır. Ben birinci tarif ettiğim yoğun trafikte arkadaşımız gibi 9 lt civarı değerler elde ederken, ikinci tarif ettiğim ortamlarda 12 ve hatta daha üzerinde seyredebiliyorum. Şimdi E-5 Maltepe veya Küçükyalı yoğun trafiğin akışını düşün, bir de akşam 6-7 gibi birinci köprü Avrupa-Anadolu geçiş trafiğinin akışını düşün. İkisi de şehir içi, ikisi de yoğun trafik ama aralarında dağlar kadar fark var.

    CX-5 ile Forester'ın kağıt üzeri tüketimleri neredeyse birebir aynı. Her iki üretici de benim gözümde çok prestijli ve güvenilir. Aynı arkadaşımızın, benzer olduğunu düşündüğü rotalarda iki araç arasında 100 km'de oluşan yaklaşık % 30 tüketim farkı bile, tüketimi farklı rotalardaki yollar üzerinde sürüşlerde değerlendirmenin ne kadar zor olduğunu gösteriyor ki, bence bu fark olamaz bu iki araç arasında eşit şartlarda. Olsun olsun % 5 olsun...

    XV sahiplerine bakarsan 10 lt olarak bahseden de var şehir içi, 8 lt diyen de var şehir içi mesela...

    Bu sebeple bu gibi dataları yazarken bence nasıl bir rota olduğuna dair çok daha detaylı tarifler vermek lazım. Bu datalara göre araç alıp, sonra sürpriz yaşayabilecek insanlar olabilir.




  • işte bu normal ve hatta iyi bir değer bence...düntyanın en yoğun trafiğinde 7.5
  • bende forester vardı benzinli...mtutun abimiz biliyor..eski lastikleriyle aldım 50000 de idi...şehir içi 11 lt şehirdışı 9 lt idi aldığımdaki rakamlar. sonra lastikleri değiştirdim...acemilik mi desem dalgınlık mı desem çamur kar karışımı bir lastik aldım pirelli nin..sonra foresterla ayrılığımız hazırlayan süreç başladı. sıkı durun şehir içi 13,8!!! yolumun yüzde 80 i 3 km lik ev işyeri ve 4-5 trafik ışığı..aynı lastikle mersin alanya konya üzerinden yüzde 80 sabit 120 km ile gitti. gene sıkı durun 7.4 ortalama:) ama yol boyunca yağmur lu ve ıslak bir asfalttı.. lastiklerin iyi tarafı ıslak zemindeki performansıymış..kuru asfaltta aynı yolu10,4 ile geldim..yapmam gereken performans lastiği almaktı aslında ben yorganı yakmayı tercih ettim sattım foresterı...forester inanılmaz keyifli inanılmaz rahat araç..yaptığım 2000 km lik yoldan sonra hiç yolculuk yapmamış gibi iniyordum araçtan..mtutun beyin dediği gibi çok fazla değişken var...ama galiba boxer motor bu değişkenlere çok abartılı cevap veriyor




  • Mtutun abi, daha nekadar spesifik yazabilirim bilmiyorum. Arkadaşım gayet ekonomik bir kullanıcıdır mesafede pek kısa sayılmaz ev ataşehir, iş kağıthane, arkadaşı Bahçelievler, annesi halkalı 09:00-18:00 arası çalışır. Yani olabiliecek en yoğun trafik ortalamalarına göre değerlendirebilirsin. Farkındaysan kendi tüketim değerimin üzerinde durmadım kırk yılınbaşında kullanıyorum diye. Ancak aynı motor ve şanzıman birlikteliği ve gözlemlenen değerler hemen hemen aynı. Bir kişiye daha sordum oda aynı figürleri vermişti.
    Haklısın yakıt tüketimi çok fazla değişkene dayanıyor, ruh hali bile yakıtı etkiler o derece :)
  • erceerce kullanıcısına yanıt
    Zaten seni tanıdığım için senden alıntı ile yazdım ama aslında ben de dahil olmak üzere genele hitap eden düşüncelerimdi.

    Ama sen yine de, verdiğin rakamlardan önce yemekte ne yedin, kaç tabak yedin, bizi niye çağırmadın vb. konulardan da bahsetsen daha iyi olur...
  • drakyuz D kullanıcısına yanıt
    Aslında o yıllarda üretilen SUV segmenti araçların hemen hemen hepsi aynı yakıyordu. Halamda CRV 2008 vardı 1 depoyla şehir içi 400- max 450 km gidiyordu, tüketimi siz hesap edin artık. SÖyleyeyim 12,8lt / 100kmde 0km alınmış araç bu. Bnede Honda Accord vardı düz vites 2.0 136 bg 11lt yakıyordu şehir içi..

    Fabrika verileri tutar demiyorum ancak 1-2 lt üzeri normaldir.
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Rejimdeyim çok yemedim ama aracın tüketim değerlerinin muhakkak etkiliyorumdur 118kg ile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yutuna

    Bu değerler çok inandırıcı değil bence. Test aracını bir saate yakın kullandım şehir içi sakin kullanımda 8 lt nin altına inmedi. Benim dizel Forester bile iddia edilen rakamlardan fazla yakıyor.

    Subaru araçların sahip oldukları özellikleri sebebiyle tükettiği yakıtı tartışmak aslında gereksiz, ayrıca Mustafa Bey'in söylediği gibi yakıt tüketimini sürücü, aracın motor ve yürüyen aksamı, çevre ve yol şartları gibi pek çok faktörlerin etkilemesi neticesiyle ortaya çıkan değerler kişiden kişiye fark edebilir. Haliyle sizin tükettiğiniz yakıt ile benim tükettiğim yakıtın aynı olması beklenemez. Daha önceki mesajlarda Erce Bey'in bahsettiği araçların fabrika yakıt tüketim verilerine örnek olarak kendi aracım ile elde ettiğim bazı yakıt değerlerini paylaşmak istedim ki bu değerler fabrika verileri ile aşağı yukarı örtüşüyor. Test aracının motoru belki rodaj süresi içinde olduğu için 8 litrenin altına düşmemiş olabilir bilemiyorum, ben de aracı ilk aldığımda Kozyatağı'ndan köprüyü geçene kadar yoğun trafikte motorun yeni olması nedeniyle tüketim 25 litrelere kadar çıkmıştı ve motor açıldıkça bu değerler düştü.

    Benim yazdığım değerler iddia değil bilgi ekranında yazan değerlerdir. İstanbul şehir içi yolları ile kastettiğim cadde veya sokak aralarında gezmek değil Tem otoyolu, E-5 karayolu, Basın Ekpres yolu gibi yollardır. Bu yollarda trafiğin az olduğu durumlarda her ne kadar şehir içi de olsa bir nevi şehir dışı yol durumuna dönüşmektedir, aracın saatteki hızı rahatlıkla 100 km üzerine çıkabilir. Bu yolda benim sakin kullanımda yazdığım yakıt tüketimi 6-6,5 litre iken fabrika verilerine göre şehir dışı yakıt tüketimi 5,5 lt/100 km'dir. Trafik olduğu durumlarda yol ve trafik yoğunluğuna göre bilgi ekranındaki yakıt tüketimi ise 8 litre ile 10 litre arasında değişmektedir (köprü trafiği gibi aşırı trafikler hariç) ortalama 9 litre olarak yazdım, fabrika verilerine göre şehir içi yakıt tüketimi ise 8,1 lt/100 km'dir Görüldüğü gibi birbirine yakın değerler. Yazdığım yakıt değerleri size inandırıcı gelmiyorsa aracın teknik bilgilerinde gösterilen yakıt tüketimleri size hiç inandırıcı gelmeyecektir. Yazdığınız yorum ile beni gerçek dışı bilgi veriyorum durumuna düşürmemenize dikkat edin.




  • Bu arada aracı yeni aldınız herhalde, iyi gülerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drakyuz D kullanıcısına yanıt
    Altını çevirdiginizde gerçekten öyle...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlamadım
  • Teşekkür ederim Mustafa Bey, Forester tercihinde sizin araç hakkındaki görüşleriniz de etken oldu diyebilirim her ne kadar sizin tercihiniz Mazda olsa da. Sizin de aracınız hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drakyuz D kullanıcısına yanıt
    İronik olarak bir mühendislik harikası olduğunu ifade etmek istedim. Hani motor, mekanik alttan görünüyor ya...
    Bu arada yine ironik olarak Subaru'nun iç ve üst dış dizaynıyla ünlü veya tercih edilir olmadığını, aracın üstte görülenlerle değil, altta görünmeyenlerle sattığını belirttim. Kullanıcı kitlesinin de tam bu sebeple dışarısı için değil, kendisi için araç kullananlardan oluştuğunu da yine ironik olarak buna bağlamaya çalışmıştım Mehmet Hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında benim tercihim Mazda değildi. Hem Subaru hem de Mazda'yı karakterli duruşları, ticari değil mühendislik tutkusuyla otomobil üretmeye devam eden nadir markalardan olmaları, kalabalık içinden sıyrılmalarını sağlayan ender bulunan özellikleri için çok takdir ederim. Spor araçlarımı Mazda'dan, awd araçlarımı da Subaru'dan seçmek gibi bir gelenek oturtmuştum. Ta ki, 3.0 Outback aracım 5 küsür yaşına gelene ve Subaru markasında performans olarak onu artmayacak modeli aramaya başlayana kadar. Buldum da bu modeli; 2013 Subaru Forester 2.0 Turbo 240 bg! Ama Subaru bana bu aracı, cebimde bedeli nakit olarak hazır olduğu halde satamayınca, awd araçlar konusunda 2 numaralı tercihime yönlendim. Özetle tercihiniz bence çok güzel, keyfini çıkarın, güle güle kullanın.

    Bu arada Subaru forumundan mı tanışıyorduk? Yoksa tesadüfen internette yazılarımı mı okumuştunuz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar teşekkür ederim, Subaru forumunu sürekli takip ederim, bu forum sayesinde çok değerli görüşlerinizi okudum. Daha sonra burada ve Mazda forum sitesindeki yazılarınızı okuma fırsatı buldum. Verdiğiniz bilgiler ile araçları yakından tanıma imkanımız oldu.
  • Yazdığınız 6lt değerleri ben şehir içinde gördüğünüz değer gibi algıladım, o nedenle iddalı demiştim. Istanbul için şehir içi zaten fabrika değerinin 1-1,5 lt fazlası oluyor genelde. 9 lt bence süper bir tüketim değeri , CRV lerde 11-12 ltrelerde.
    Aracınızı güle güle kullanın, benimde bir gözüm xt sinde ne yalan söyleyeyim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.