Şimdi Ara

325. DÖNEM(aralık 2008) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (408 EFSANE MEHMETÇİK OLDUK) (2221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44.834
Cevap
33
Favori
1.722.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22192220222122222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: lalesayar

eşim 325. donem izin kullanmadığı icin gecen hafta 30 mayısa kadar izinli şu an. bu askerlik uzaması eşimi de etkiler mi

izin kullanıp kullanmaması değiştirmez şu anda biz terhis mahiyetinde izinliyiz.yani hala askeriz..uzasa bizi de çağırmaları gerekir..ama bu saatten sonra Walla beni paşa gelse kaldıramaz :) uzama muhtemelen 331 leri vurur gibi ağustosu belki vurur...

Orjinalden alıntı: EmRe_

Arkadaşlar bişiy dicem. 325 'im bende askerlik bittikten sonra askerlik şubesine uğramamız gerekiyo mu ?

galiba gerekiyormuş, kütüğe mi işleniyomuş neymiş askerliğini yaptığına dair tamda emin değilim ama...

Vatansızlara İnat, Vatan Sağolsun...
  • terhis belgesinin arkasında yazıyor olması lazım..tezkere almak için gideceğiz.

Orjinalden alıntı: apia

quote:

Arkadaşlar bişiy dicem. 325 'im bende askerlik bittikten sonra askerlik şubesine uğramamız gerekiyo mu ?

galiba gerekiyormuş, kütüğe mi işleniyomuş neymiş askerliğini yaptığına dair tamda emin değilim ama...

gideceksin tabiki sizlere seferberlik eğitimi verilmedi mi...3 ay içinde gitmen gerek ve bir dee tezkere soran arkadaşa da yazalım tezkere zaten elinde olan terhis belgesi....askerliğin bitti hala öğrenemedin:)
  • beyler ben askerliiğimi 307.kd olarak yapmıştım.askerden geleli 3 yıl oldu ama askerlik şubesine hiç uğramadım.uğrayan varmı.gerekiyormu.cezası fln var diyolardı biara.ceza olarak 1 ay askerlik yapcaksın diyolarmış

şaka biyana gitmek lazım demi?

Orjinalden alıntı: soguknewale

beyler ben askerliiğimi 307.kd olarak yapmıştım.askerden geleli 3 yıl oldu ama askerlik şubesine hiç uğramadım.uğrayan varmı.gerekiyormu.cezası fln var diyolardı biara.ceza olarak 1 ay askerlik yapcaksın diyolarmış

cezası var senellik 1 milyara yakın sen 3 senedir gitmiyon senelik %10 faizden toplam 3200 tl olmuştur...her sene yedeklik yoklaması yaptırman gerek ..

beyler ben askerliiğimi 307.kd olarak yapmıştım.askerden geleli 3 yıl oldu ama askerlik şubesine hiç uğramadım.uğrayan varmı.gerekiyormu.cezası fln var diyolardı biara.ceza olarak 1 ay askerlik yapcaksın diyolarmış

Orjinalden alıntı: aetiusflavius

quote:

Orjinalden alıntı: apia

quote:

gideceksin tabiki sizlere seferberlik eğitimi verilmedi mi...3 ay içinde gitmen gerek ve bir dee tezkere soran arkadaşa da yazalım tezkere zaten elinde olan terhis belgesi....askerliğin bitti hala öğrenemedin:)

ya valla doğru diyosun psikolojik olarak bisiy ögrenmek istemiyorum bu konuda aslındaa:)))
    neyse bi uğrayalım bakalımmm

• herkes kafa dinlemede heralde

Rahat bir askerlik yapmış olsamda bitirdiğim için Allaha şükrediyorum.Bu şafaktan sonra ben mi durayım oralarda

Yaklaşık 10 günlük Edirne ve İstanbul tatilinden sonra memleketim Eskişehir'e ulaştım...

Hemşolar bende buralardayım merak etmeyin, kopmak yok

Teskere - Terhis muhabbeti olmuş.İzin kulanmayanlar 12 günlük TMİ yani Terhis Maiyetinde İzinli olarak çıktı askerden.Bize verilen kağıtlarda Terhis belgesi yani teskereyi daha almadık.30 Mayıstan sonra bize verilen kağıtlarla beraber askerlik şubelerine gitmemiz gerekiyor.İşte o zaman teskereyi alacağız.Artı yeni çıkan yasa gereği her sene askerlik yoklamasını yaptırmamız gerekiyor yoksa para cezası var.Ama bazı yerlerde kolaylık sağlıyorlar.Mesela arkadaşımın askerlik şubesi ilçede telefon ederek yoklamasını yaptırıyor.Heryerde olur mu bilmem.

• quote:

Orjinalden alıntı: ceza26

Selamlar bütün devrelerime...

Rahat bir askerlik yapmış olsamda bitirdiğim için Allaha şükrediyorum.Bu şafaktan sonra ben mi durayım oralarda

Yaklaşık 10 günlük Edirne ve İstanbul tatilinden sonra memleketim Eskişehir'e ulaştım...

Hemşolar bende buralardayım merak etmeyin, kopmak yok

Teskere - Terhis muhabbeti olmuş.İzin kulanmayanlar 12 günlük TMİ yani Terhis Maiyetinde İzinli olarak çıktı askerden.Bize verilen kağıtlarda Terhis belgesi yani teskereyi daha almadık.30 Mayıstan sonra bize verilen kağıtlarla beraber askerlik şubelerine gitmemiz gerekiyor.İşte o zaman teskereyi alacağız.Artı yeni çıkan yasa gereği her sene askerlik yoklamasını yaptırmamız gerekiyor yoksa para cezası var.Ama bazı yerlerde kolaylık sağlıyorlar.Mesela arkadaşımın askerlik şubesi ilçede telefon ederek yoklamasını yaptırıyor.Heryerde olur mu bilmem.

teskereden emin misin ben sordum sadece terhis belgesi verilecek denmişti...

• herkese merhaba arkadaşlar. hayırlısıyla bu da bitti :)) gözümüz aydın .

hemşolarım sizlere de geçmiş olsun , daha yeni girebildim biraz geç oldu ama olsun :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mshacilar

terhis belgesinin altına imza atarken orada yazıyordu arkadaşlar 6 ay içinde teskere mi alacağım die yani gidi almamız lazım:D
    quote:

terhis belgesine imza mimza atmadım ben öle bişi de mi vardı?

• Hemşolar şu askerlik iznimiz bittikten sonra haberleşerek askerlik şubesine hep beraber gidelim.Sonrada beraber bir yerlerde takılırız.

Nehir26-İsmailim hoşgeldin.İşe başladın mı?

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

quote:

Orjinalden alıntı: mshacilar

terhis belgesinin altına imza atarken orada yazıyordu arkadaşlar 6 ay içinde teskere mi alacağım die yani gidi almamız lazım:D
    quote:

terhis belgesine imza mimza atmadım ben öle bişi de mi vardı?

hacı imza yoksa tezkere de yok...koskoca tabur komutanı imza atmış seni daşşak mı bastı da atmadın... bi ara uğra kışlaya at mutlaka..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aetiusflavius -- 29 Mayıs 2009; 2:58:41 >

• izin kağıdımda şöyle bi şey yazıyo daha yeni dikkatimi çekti

MADDE: 7 -- izinli gidecekler, gidecekleri yeri bildirmeye ve gittikleri yerde merkez garnizon k.lıklarına veya bulunmuyorsa as şb.lerine geldiklerini, adresleri ve gidecekleri günü bildirmeye mecburdurlar. emir alır almaz bu hususa riayet etmeyenler hakkında itaatsızlıktan takibat yapılacaktır.

askerlik şubesine gidip bilgi filan vermedim ben. bi sakatlık çıkmaz dimi
  • 
Sayfa: önceki 22192220222122222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.