Şimdi Ara

araba kasko işinden anlayan varmıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öner isimli arkadaşın açtığı konuyu görünce aklıma geldi tekrar çok geçmiş olsun diyorum bi sorunum var sitede kaskocu tanıdığı olan veyahut bu işlerden anlayan var ise sorunuma derman olabilirmi acaba ?

ya bende bi ford var imzamda görünen tıklayın bakın şimdi bu araç 7,500 ytl civarı kasko sordum senelik 1000 ytl istediler

yaw 30 000 liralık araçda senelik 1000 ytl ...... 7,500 liralık araçda 1000 ben kaza yapsam 7,5 alcam diğeri yapsa 30 alcak nasıl iş anlamadım 96 model fordla 2008 model ford aynı kefeye konurmu

sinir oldum ya kasko yaptırcaktım yaptıramadım

• Konuda gördüm zaten mesajı .. Ama bence verilmez her yıl 1000 ytl çok büyük bir para
  • malesef aracın yaşı arttıkça primi de artıyor.
    mesela bizim 96 model aracımız 2007 model aracımızdan daha pahalı.biri 10 biri 35 bin ytl olmasına rağmen.
    primin artmasında bir çok faktör var.eski arabanın kaza yapma oranı,vs gibi etkenler primi yükseliyor.
    mesela şunu kendine sor. sen 2008 model bir arabayı mı daha özenli dikkatli kullanırsın yoksa 10 yaşındaki bir arabayı mı?eski arabayla giderken dersin vurursam vururum.nasıl olsa eski.ama yeni ile giderken bunu diyemezsin.yani ben öyle diyorum şahsen
    birde bu açıdan bak.
    sadece bu değil.birçok şey var. aslında.
    ve ufacık bir kazada bile binlerce ytl hasar oluşuyor.1000ytlyi taksitle ödüyorsun.hasar olunca o kadar parayı anında denkleştiremeyebilirsin.
    onu geçtim Allah korusun pahalı bir araca vurdunuz.ne yapacaksınız. trafik sigortası 10000ytlye kadar ödeyecek peki kalan para ne olacak???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stilll -- 30 Ocak 2008; 23:01:14 >

• ben aracımı kasko yaptıramıyorum ya 1000 ytl nasılş verim 7,500 ytl lik araca

ayrıca exxel_16 nickli arkadaşım pm ni aldım verdiğin siteden bilgi istedim bakalım ne dicekler

edit : stilll arkadaşım haklısında bizi düşünen yok bari 500 olaydı 2 taksit falan

arabayı borç harç aldım bu ay taksidi bitiyor allah muhafaza kaza yapmakdan korkuyorum yazsonunda diğer arabayla bi kaza geçirdim ölümden döndüm mal canın yongası bide bunu ben ödüomya ondan kıymetleniyo biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 30 Ocak 2008; 23:04:35 >

• aslında 10 yaşından büyük araçlara kasko yapılmaz.yenileme değilse tabi.yani aksigortada böyle
  • Ben de yaptırmak istiyorum ama yaptıramıyorum el yakıyor bu kaskolar...
  • Kasko; aracınızda ki hasardan çok yaşı oldukça geçgin olduğu için ileride hem aracınıza hem de karşı tarafa verebileceğiniz zararı düşünüyor. Kısaca eski bir araç kaza yapmaya daha yatkın gibi görünüyor. Bu nedenle kasko primleri oldukça yüksek tutuluyor. Ayrıca belli bir yaşın üstündeki araçlara da kasko yapılmıyor daha doğrusu buna yanaşmıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aracın kasko değerini buldum

araba kasko işinden anlayan varmıdır

1000 ytl nasıl verim been

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 30 Ocak 2008; 23:14:51 >
  • için rahat olsun allah etmesin bir kazaya karışırsan suçlu sen olma yeter masrafı suçlu öder yada onun sigortası
  • quote:

Orjinalden alıntı: vct2000

için rahat olsun allah etmesin bir kazaya karışırsan suçlu sen olma yeter masrafı suçlu öder yada onun sigortası

allah razı olsun kardeşim
  • 800 ytl ye yaparım . üstelik amortisman kesintisi olmayacak şekilde . yani hasar anında aracın değişen parçalarından kesinti olmayacak.
    10 yaşında buyuk araçlar için şirketler kesinti yapıyorlar hasarda.
    standart bir kasko isterseniz. 725 ytl ye yaparım.

kredi kartına 7 eşit taksit.
  • babama sormam lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stilll

malesef aracın yaşı arttıkça primi de artıyor.
    mesela bizim 96 model aracımız 2007 model aracımızdan daha pahalı.biri 10 biri 35 bin ytl olmasına rağmen.
    primin artmasında bir çok faktör var.eski arabanın kaza yapma oranı,vs gibi etkenler primi yükseliyor.
    mesela şunu kendine sor. sen 2008 model bir arabayı mı daha özenli dikkatli kullanırsın yoksa 10 yaşındaki bir arabayı mı?eski arabayla giderken dersin vurursam vururum.nasıl olsa eski.ama yeni ile giderken bunu diyemezsin.yani ben öyle diyorum şahsen
    birde bu açıdan bak.
    sadece bu değil.birçok şey var. aslında.
    ve ufacık bir kazada bile binlerce ytl hasar oluşuyor.1000ytlyi taksitle ödüyorsun.hasar olunca o kadar parayı anında denkleştiremeyebilirsin.
    onu geçtim Allah korusun pahalı bir araca vurdunuz.ne yapacaksınız. trafik sigortası 10000ytlye kadar ödeyecek peki kalan para ne olacak???

+ 10 yaşından büyükse yine yapılmıyor.Farklı birkaç istisna dışında tabi.
    Fiyat konusuna gelince ,sigortayı yaptırabiliyosan bu bile güzel.
    Sigorta seni riske karsı korudugu gibi kendisinide koruyor.
    Bende sigortacıyım.Ama şuan hiçbir şirket 10 yaşın üstünde yapmıyor.
    Eğer bir mahsuru yoksa şirket ismi verebilimisin? Oyak , anadolu , ray , vs gibi.
    Bence pek tavsiye etmem 1.000 ytl ye yaptırmanı.Çünkü 1 / 7 ne geliyor fiyat.
    Kasko için minimum 1 / 10 olması mantıklı.
    Mesela şirketi ismini bilsem sana ona göre önerim olur.
    Çünkü ben yaptığım kaskoları 10 hatta 12 taksite bile bölebiliyorum.
    Ozaman fazla dokunmaz.Mantıklı olur.

saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: doganvolkan

800 ytl ye yaparım . üstelik amortisman kesintisi olmayacak şekilde . yani hasar anında aracın değişen parçalarından kesinti olmayacak.
    10 yaşında buyuk araçlar için şirketler kesinti yapıyorlar hasarda.
    standart bir kasko isterseniz. 725 ytl ye yaparım.

kredi kartına 7 eşit taksit.

Tabi birde kaskonun bu yüzü var.Okadar çok madde ve teminat var ki.
    Kasko demek seni güvence altına almak demek.
    Herşeyi kısıp kasko yapmaktansa hiç yapmamak çok daha iyi.
    Bu işin vebali var.Örnek : şuan yapılan kaskoların çoğunda
    deprem ve terör maddesi çıkarılırsa fiyatta oynama oluyor.
    Belki yapılan kaskoların yaklasık %40 ında bu madde çıkarılıyor ucuz olsun diye.
    Geçen birine kasko yaptım.Daha önceki sigortacısı ucuz olsun diye tek sürücü indirimi uygulamış.
    Yani ondan başkası araçla kaza yaparsa ödemiyor.Halbuki kendinen çok oğlu biniyormuş.
    Onlarda güyya kaskolu diye biniyor.Bisürü ayrıntısı var yani anlıyacağın.

Alıntı yapmamın sebebi doganvolkan nickli arkadasım yanlış anlamasın , bilgi amaçlı sadece.
    Ben yapmadığım için fiyat hakkında bir bilgim yok.Haklıdır.
    Kendiside belirtmiş hatta standart kasko isterseniz diye.

• 800 ytl fiyatımda hiç bir kesinti yoktur. tüm teminatlar verilmiştir. auto king dahil .

sizinle aynı sorunları yaşadığım için . 2000 yılından beri , tek sürücü indirimi , yaş indirimi , ehliyet indirimi KESİNLİKLE VERMİYoRUM

muafiyetli kaskoda yamıyorum . çünkü ne kadar anlatırsam anlatayım . hasar olunca bana söylememişti oluyor.

tüm teminatlar dahil . kesintisiz fiyattır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doganvolkan

800 ytl fiyatımda hiç bir kesinti yoktur. tüm teminatlar verilmiştir. auto king dahil .

sizinle aynı sorunları yaşadığım için . 2000 yılından beri , tek sürücü indirimi , yaş indirimi , ehliyet indirimi KESİNLİKLE VERMİYoRUM

muafiyetli kaskoda yamıyorum . çünkü ne kadar anlatırsam anlatayım . hasar olunca bana söylememişti oluyor.

tüm teminatlar dahil . kesintisiz fiyattır.

ilginiz ve verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Saygılar
  • sigortacılık okuyorum inş. seneye

yalnız bildiğim kadarıyla 8,900YTL nin %5-%15i kadar oluyor o da aracın ve sürücünün yaşı daha önceki kazalarına göre değişiyor..

forumda Chino nickli ark.a sorabilirsin şuan forumda değil ama kendisi koç allianz da çalışıyor..
  • dostlarım ilginiz için sağolun da 800 de çok geliyor bana yani belki çok değil raç 20 30 bin olsa neyse 7,500 liralık araca 800 de verilmezki yaw
  • bulabileceğin en ucuz fiyat budur. unutma o arabanın en ufak kazası 1.500 ytl ye çıkar
  • "10 yaşından büyk araçlara hiçbir sirket kasko yapmaz" balonu patlayalı yıl oldu... belli şirketler yapıyo ama ona göre prim alıyo...

konu ile ilgili kim bilgi istiyosa pm atabilir itinayla geribildirim yapılır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.