Şimdi Ara

ANKARA ETİMESGUT ZH. BRL. OKL. VE EĞT. TÜM. K.LIĞI ANKARA ETİMESGUT

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
719
Cevap
3
Favori
239.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ZH. BRL. OKL. VE EĞT. TÜM. K.LIĞI ANKARA ETİMESGUT çıkan arkadaslar bu başlıkta toplanalım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna22 -- 10 Aralık 2007; 17:45:29 >
  • abi ben tankçı değilim sanırım.

    http://www2.ssm.gov.tr/katalog2007/data/21904/firmatr.html

    şu adreste aşağıda yazan aletleri öğrenip soradan gelenlere eğitim veriyoruz sanırım. ya da dağıtımımız yapılırsa gittiğimiz yerde eğitim anlatımı gerçekleştiricez galiba. yaklaşımım doğruysa tabi...
  • m48 tankıyla ilgili bilgiler edinelim hafiften...

    http://www.inetres.com/gp/military/cv/tank/M48.html
  • ETİMESGUT 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU!!! SIKI GİYİNİN DEVRELER!!!

  • 327.Dönem Ankara / Etimesgut a İstanbul dan gidecek arkadaşlar aşagıdaki linkten grubumuza ulaşabilirler...http://www.facebook.com/groups/create.php?customize&gid=88072180085#/group.php?gid=88072180085
  • Yeni gelen arkadaşlar yedeksubay .tk ya giriş yapalım lütfen.

    Hem birbiriyle aynı yere düşenleri bulmak kolaylaşır hem de oluşacak istatistik tablosunda faydaları olmuş olur.

    Zaten 900 e yakın arkadaş oraya kayıtlarını girdiler çoğu da donanım haberden burada paylaşırken bir yandan da o listeyi ihmal etmeyin.

    Hepinize hayırlı tezkereler. ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin0352

    ETİMESGUT ANKARA

    YOLCULARI ARKADAŞLAR perşembe gece mi binsek iyi olur cuma sabah mı?
    tecrübeli arkadaşlar cvp verirse menmun olurum.


    http://www.illerarasimesafe.com/?nereden=kayseri-melikgazi&nereye=ankara-etimesgut&tab=guzergah

    yolunuz çok uzun değil. yaklaşık 4.5 saat. Aşti'den aktarma yaparsınız heralde, 5 saat diyelim. o yüzden cuma sabahına (en geç 8-9 civarına) otobüs bulabilirseniz daha iyi olur. perşembe gecesi çıkarsanız fazla erken orda olmuş olursunuz bence. ben bursa'dan sabah 9 gibi çıkacağım yola.
  • benim de acemi birliğim etimesgut zırhlı birlikler çıktı sınıf tank nişancısı m60 207 benim kütükde ankara ikamet de ankara biraz enteresan oldu ama :) ankarayı bilmeyen arkadaşlara yardım edebilirim elimden geldiğincehttps://www.facebook.com/ahmet.adler burdan ulasabilirsiniz şimdiden hepimize hayırlı olsun
  • Bu konu altında buraya gideceğim zaman yazdığım bir yorum bulunuyor, burada acemilik yaptığım süre boyunca bittiğinde buraya yazacağım anı beklediğim günler olmuştu hayırlısıyla başlıyorum

    öncelikle zooteknist58 isimli arkadaşın 221 hakkında yazdıklarının %99unun 92/3lerdede aynen yaşandığını heves kırıklığıyla söylüyorum..

    quote:

    ilk bir ay boyunca yanaşık düzen eğitimi alacaksınız bol bol yürüyüş , sağa dön sola dön selam dur vs vs yenin törenine kadar bu böyle gidecek....
    yemin töreninden sonra pistler bölgesinde çamurun ve soğuğun içinde aptal aptal zaman öldüreceksiniz....
    lanet olasıca yer kalabalık oldgu için iştimalar hep uzun sürer pezevengin biri arazi olur bekle ki gelsin iştima alınsın yat verilsin ! dikerler soğukta , ısınma hareketleri de cabası "bir düdük çök bir düdük kalk"
    banyo yapmak bir zulumdur,ilk 1 ay boyunca 1 kere yapabildim...
    yemekler idare edecek seviyededir ...
    fazla anlatmayalım yaşayarak görünnn..


    ilk 30 gün yürüyüş ve yanaşık eğitimi adı altında sabrınızın son zerrelerini tüketeceğiniz 30 gündür. ben yaz sonu sonbahar başı burada acemilik yaptığım için kışı hakkında net birşey yaşamadım ama çok çetin soğukları var, sabah saat 10 olsun güneş doğsun diye dua etmekten dilinizde tüy biter. Gün doğar saat daha 8de ensenizde anormal bir yanma hissi hissedersiniz. sabah titrersiniz nezle olursunuz buzda yatmış gibi ciğerleriniz çıkacak gibi öksürür burnununz akar, öğle gelmeden ise yanık acısı susuzlukla boğuşursunuz. Kendi adıma konuşacak olursam yüzümdeki özellikle burnumdaki deri 3 kez yandı 4. seferinde yanık yaraya dönüştü inanılmaz bir kuru sıcak ve soğuk çekeceksiniz genizleriniz kuruyacak belkide benim gibi defalarca güne burun kanamasıyla uyanacaksınız. Yemin töreni günü gelecek ailenizle göz göze geleceksiniz aileniz sizi bir bakışta tanıyamayacak başıma geldi.. Nizamiyeden çıkınca bu bir rüya herhalde, aslında dışarı çıkmadım hayal bu demiştim

    Yazan arkadaş kış ayında burada bulunmuş, yaz ayındada durum pek farklı değil. Pistler bölgesinde eğitim düzeni denilen U harfi şeklinde dizileceksiniz boş boş zaman öldüreceksiniz 45-50 dk ayakta duracaksınız 10-15dk mola vereceksiniz. Burası tören alanından bin kat iyidir. Saatlerce susuzluk çekmezsiniz saatlerce ayaklarınız uyuşana kadar yürüyüş yapmamış olursunuz kötü yönü burada sürünmek.

    Güya burada ZPT üzerine eğitim alırsınız. Komutan eğitimle ilgili konuların bulunduğu fotokopiyi acemi bir askere verir size okunur eğitiminiz bu olur. Ardından sürüşler başlar. Sürmek basit, sıkıntı çekenler %3ü bulmaz. Kullanamamak için beyinsiz olmak gerek.

    Banyo konusuna gelince haftada 2 kez banyo yapılır bugüne kadar bu konuda 92/3 221 olarak sıkıntı çekmedim sadece 1 kez buz gibi suyla banyo yapmak zorunda kaldım diğer zamanlar sıkıntı olmadı. (5 dk banyo için zaman verirler 2 dk su soğuktur o sıcakta bile o suyun altına girilmez 3 dk banyo yapabilmeyi banyo yapmak olarak sayarak yazıyorum)

    Yemek konusu hakkındaki görüşler kişiden kişiye farklılık gösterir bana sorulacak olursa midesiz biriydim gözümü kapatıp yemeğimi yerdim 60 günde 5 kilo aldım çoğu arkadaş ise 5-6 kilo verdi. Yemek çoğu zaman güzeldi diyebilirim. (92/3ler olarak şanslıydık 75 yerine 60 gün acemilik yaptık, bayram dolayısıyla böyle oldu)

    İştima konusu konusunuda harfiyen aynıydı. Sessizlik sağlamak çok zordur sussunlar iştima alınsın gidelim diye başınızı yerlere vurmak isteyebilirsiniz. Hele o günün nöbetçi uzman çavuşu tersinden kalktıysa gece 12ye kadar uyumayı unutun (abartıyorsun diyecek yalaka usta askerler yalanlayabilir şuan dağıtım iznindeyim 4-5 saatten fazla uyuyamıyorum, ciddi bir örnek olduğunu düşünüyorum)

    quote:

    221 ve 222 ye düşeceklere bir kaç sözüm var...
    ben 221 deydim bölük komutanı Tnk.0ütgm. Şener Akdemir çok kral adamdır askeri çok sever 222 nin bölük komutanı ise tam bir orospu çoçuğudur tr dekı orospular bir araya gelse onun gibi bir orospu çoçugu doğuramazlar 2.bölüğe düşenlere şimdiden geçmiş olsun diyorum..
    ben 1. bölükteydim .komutanların, usta askerlerin isimleri ve karakterleri hakkında biraz bilgi vereyim işinize çok yarayacak...


    Şener Akdemir biz 92/3ler geldiğimizde yüzbaşı rütbesine yeni yükselmişti. Kral adamdır deyimi doğrudur. Buğday doldukça başı eğilir deyimi doğrulayan birisidir. Yüzbaşıdır ama rütbesiyle orantılı bir kıçı kalkması yoktur. kıçı kırık bir kıdemsiz uzman çavuş bile tümgeneral havasında takılır.

    Dağıtım iznine çıkacağımız gün olması gereken saatten önce gelip bizimle vedalaşmıştı. Helalleştik, askerlik adına 1-2 kez duygulanmışımdır birisi o andı.. Kendisini bir ömür unutmayacağım her seferinde saygıyla anacağım..

    222 hakkında arkadaş küfür etmiş, şuandada ahmet şahin diye bir yüzbaşı 222nin bölük komutanı. O saydırılan küfürleri hakediyormu emin değilim ama adamın etrafa korku saldığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. 100000 tane Ahmet şahini 1 tane Şener Akdemir'e değişmem diyeyim siz anlayın..


    quote:

    bölük komutanı
    Tnk.Kd.Ütgm Şener AKDEMİR : çok baba adamdır askeri çok sever her derdinize çare bulmya çalışır... kıymetini bilin...
    1.takım komutanı
    Tnk.Ütgm Barış DİLİK : çok kral bir insandır adam gibi adam harbiye li oldugu için asker psikolojisini çok iyi anlayan birisidir..
    2.takım komutanı
    Tnk.Bş.Çvş Taner SÜTÇÜOĞLU : işi gücü karı kızdır sessiz sakin birisidir işten kaçmayı çok sever dolayısıyla askerle fazla uğraşmaz :)
    3.Takım komutanı
    Tnk.Bş.Çvş Sertaç ÖNSEL : lakabı BABAdır hakikaten çok baba bir insandır umarım onun takımına düşersiniz yeri gelir cep telefonunu verir yeri gelir cebinize para koyar on numara insandır...


    Barış dilik Taner sütçüoğlu bu isimler şuan itibari ile orada yok. Şener Akdemir hakkındaki düşüncelerimi belirtmiştim
    Sertaç Önsel'e gelince, yapılan yorum doğrudur. Şahsım adına konuşacak olursam onun takımında değildim 1 kez muhatap oldum ancak yinede hayatınızda görebileceğiniz en baba komutan olma olasılığı çok yüksektir. Tabiki adam olana adam gibi adamdır adam olmayana ise azraildir.

    quote:

    UZMAN ÇAVUŞLAR

    SONER TALAS : O.Çoçuğunun önde gidenidir.mümkün oldgunca uzak durun sebepli sebepsiz tokatlar işi gücü sextir eğitimde bile cep tlfonu ile hayat kadınlarıyla muhabbet edr merifetmiş gibi size dinletir...kendi çoçuklarına piç diyebilecek kadar adi dir.
    ÖZGÜR YÖRDEM : biz kendisine splinter usta derdik :)(ninja tosbalardaki fare ) dengesizdir günü gününü tutmaz ..Yarak kürek en çok kullandığı leimedir dilinden düşürmez..:)
    SABİT KARATEKİN:namı değer cobra aranızı iyi tutarsanız içeriye karı bile sokabilirsiniz menfaatçidir aileniz zengin ise kesin muhabbet kurun 75 gün boyunca rahat ettirir sizi..
    SÜLEYMAN YİĞİT : 2 kelimesinden biri amına koyum dur :) dilinden düşürmez sessiz sakin bir insandır ....
    MEHMET KARAPINAR : en çömez uzmandır 25 yaşında babacan cana yakın biridir GEP çi olursanız sayesınde raht edersinz..



    Soner : Kendisi hakkında alıntı yaptığım arkadaş gibi küfür saydırmayacağım, Soner Talas'ın yaşının yarısı kadar yaşım olsa dahi onun kadar aşağılık olup küfür etmeyi kendime yakıştıramam. ZPT sürüşlerinde araç üzerindeyken ve boş zamanlarında sürekli telefonun elinde olması 40 yaşın üzerindeki bir erkek için anormaldir hele asker ise daha anormaldir. Özel hayatı beni yada kimseyi ilgilendirmez. Dövmeye meyillidir yakınında durmanızı tavsiye etmem. Bir anımı anlatmak isterim: Gece eğitiminden geliyorduk, gece eğitiminde sigara içilmez elimde yakmadığım sigara ile yürüyordum geldi baldırıma sigara içiyorum gerekçesiyle vurdu. Gel 30 tane daha vur ben 3 tane vuracağım tamammı demeyi çok isterdim. Hakettiğini yaşasın diyorum

    Özgür: Dengesiz olduğu bir gerçektir. Yakınlarında fazla bulunmamaya özen gösterin. Kendisi hakkında detaylı bir gözlemim olmadı.

    Sabit: ismi sabit değil Zabit'tir. Bizim zamanımızdada lakabı kobraydı. "beynini skerim" lafını çok kullanır. Rüşvet konusu hakkında böyle birşey ne duydum ne gördüm, bir fikrim yok. Bizi ilk süründüren ve 1de1saatimin kopmasına vesile olan komutandır kendisi.

    Süleyman : artık burada değil ismini cismini görmedim

    Mehmet: Arkadaşın dediği gibi en çömez uzmandır. İyi yönleride oldu inkar edemem. Ne oldum havasında olmasından dolayı ve ağa benim havasından ötürü kendisini bir türlü sevemedim.


    Listede olmayanları eklemek isterim

    Sedat Kesici : biz başladıktan sonra gelmişti. Kral adamdır. 2.takım komutanıydı kendisi. Takımını toplayıp cep numarasını vermişti, aileniz size bir bilgi, önemli birşey söylemek isterse alın numaramı verin demişti. Bunu hiçkimse yapmamıştı. Sigara düşmanıdır. iyi niyetini suistimal edenler çoktu

    Alpay Aygar: Hem çok renkli hemde görebileceğiniz en acımasız uzmandır. Resminide buldum. sağdaki :)http://photos2.hi5.com/0024/240/905/9k3L.j240905-02.jpg kendisini bir ömür unutamayacağınız garantisini veririrm :=)

    Sesi en çok çıkan komutanlardan birisidir. Öyle bir ses nasıl çıkar dersiniz kendi kendinize. O spor yaptırırken sinirli değilse 500 kişiyi gülmekten yerlere yatırır. Askeriye içinde en içten gülüşünüzü onun sayesinde gülersiniz. Ordu jimnastiği tüfeksiz hareketler serisi 4 numaralı hareketi 222'ye döndürüp 50 tekrar yaptırmıştı (o hareketi bilen anlar :D ) askerinden komutanına yüzbaşısına kadar 1000 kişiye kahkaha attırmıştı hiç unutmam :D Küfürde etse, en çok süründüren en acımasız komutan olsa dahi onun askeri olarak 15 ay askerliğimi tamamlamak isterdim. Gerçekten ihtiyacınız varsa gidin durumu adam gibi izah edin cep telefonunu kendi eliyle size verir şarj eder. Kötü yanıda o derece kötüdür.

    Halil uzman : alay giyindirmede olduğu için ilk girişinizde onu görüp Allah kahretmesin lan ben nereye düşmüşüm Allah belamı vermiş ilk günden anladım dersiniz. Şivesi konuşma şekli insanları kahkahaya boğar, (ilk gün renginiz atar o ayrı) kızarken bile espri yapıyor zannedersiniz ta ki süründürene kadar :D Küfürleri bile komedidir. Kral adamdır. ilk günle son güne geldiğinizde geçen zamana baktığınızda ilk günün fikrininizin yanlış olduğunu göreceksiniz. Koğuşu kaldırmaya gelir telefonunda ferdi tayfur sigarayı bıraktım çalar sigarasını içer değneği meşhurdur :D giden görüp anlar :D



    Kendimce önemli gördüğüm birkaç konuyu henüz buraya gitmeyenlerle paylaşmak isterim;
    1- Göz teması : komutanlarla göz temasını önemseyin
    2- Bir konuda izin istemek : komutanın başı kalabalıksa birşey için izin istemeyin. komutan sakin ise gidin selamınızı verin göz temasını unutmayın yalan yere birşey için izin istemeyin, onun haricinde istediğiniz konuda izin alabilirsiniz. Cin olmadan adam çarpmaya çalışmayın, zira o karşınızda duran komutan bu işe yıllarını vermiş biridir bunu aklınızdan çıkarmayın.
    3- bot çalınma olayı çok oldu, başım ağrımasın diyorsanız 44 numara bot alın, büyük bot zarar getirmez çalınma olasılığı çok düşüktür
    4- 2-3 tane kilit alın, mümkünse iyi bir kilit olsun, sarı olanlar işe yarar. çünkü gri standart kilitlerin anahtarlarının çoğu birbirini açar.
    5- Giderken kendinize terlik alın, herkesten farklı olacağı için çalmaya cesaret etmezler. Terliğe ihtiyacınız düşündüğünüzden çok olacak
    6- askere giderken kaliteli giyinip gitmeyin, çalınma çok azda olsa kaliteli olunca çalınıyor, 2 tişört almasaydım eve dönüşüm atlet ile olacaktı
    7- Giriş yaparken tırnak makası, iğne iplik, fazladan çorap atlet ve iç çamaşırı alın, tıraş takımınız tam olsun, nemlendirici kremi unutmayın geri kalan herşey size oradan verilecek. not defteri kalemide dışardan alın. İlk zamanlar kantine gitmek ciddi bir sıkıntıdır bunu unutmayın. Sigara içiyorsanız 10 tane kadar sigara alıp öyle giriş yapın sigaralarınızı üstünüzde taşıyın KİMSEYE GÜVENMEYİN.
    8- başlarda ayaklarınızda özellikle ayak parmaklarınızda uyuşukluk olacaktır korkmayın (65 günüm geçti hala ayak parmaklarımda uyuşukluk var, zamanla geçer korkmayın)
    9- ayaklarınızı hergün düzenli yıkamayı ihmal etmeyin, ederseniz zahmetini siz çekersiniz ayaklarınız perişan olur
    10- En gerekli şey "sabır" asla isyan etmeyin, manevi olarak yıpranmaktan başka birşeye yaramaz.


    Duyduğunuz 10 kelimeden 7si küfürdür. Sağ cebiniz üzerinde soyadınız yazmasa asker olduğunuz hissini yaşamayazsınız. Dağıtım konusuna gelince büyük bir çoğunluk trakya ve doğuya dağıtılır, ardından kıbrıs bu sırayı takip eder geri kalanlar ise (%20 kadarı) farklı farklı illere dağıtılır.

    quote:


    merhaba. benim nişanlımda ankara etimesgutta acemi birliğinde zpt olarak yapmakta. ustabırlıgı tekirdağ/ malkara fakat kaydırma birliği oldugu ıcın sırnak beytüşşebapta yapacak izine geldıkten sonra direk oraya gidecek. merak ettiğim acaba orda kalma olasılıgı varmı?


    Sorunuz hakkında net bir bilgim yok yinede bilgimin elverdiğince cevap vermek isterim. Kaydırma birliği demek illaki beytüşşebap'a gideceği anlamına gelmez, ihtiyaç durumunda oraya gideceği anlamına gelir. Suriye olayları karışık olmasa beytüşşebap'a asla gitmez diyebilirdim.

    quote:

    kaydırma birlik görev süresi ne kadardır? orda da yıne zpt soforu olarak mı yapar? meslekçi, seçimi nelere bakarlar?ne gibi sorular sorarlar? dağlara ihtimali varmıdır pusu vs. cunku zpt soforu .? psikiyatri doktoruna gitti. hafifte olsa ilaç kullanıyor. refüze olabilirmi? refüze olursa ne gibi görevlere verrirler ? tesekküre ediyorum simdiden. iyi aksamlar..



    Nişanlınız ZPT sürücüsü olduğu için ZPT ehliyeti var. Yani sıradan piyade gibi meslek seçimine tabi tutulmaz. Ancak gereken meslek seçimine uygun bir asker bulunmazsa ve nişanlınız o meslekte iyiyim derse belki ZPT harici birşeyle ilgilenebilir. (komutanlarımız böyle anlatırdı, doğru yanlış bilmiyorum) kaydırma birlik görev süresi hakkında bir bilgim yok. Meslek seçimi olayında o konuda iyiyim diyenler ayrılır aralarında en deneyimlisi seçilir. ZPT adı üstünde zırhlı personel taşıyıcı. Asıl amaç askerin normal şekilde intikal yapamayacağı yere güvenli şekilde askerin intikalini sağlamaktır. Bu yüzden ZPT sürücüsünün dağ tepe ateş altında asker taşıması en olağan şeydir. Ama bu gözünüzü korkutmasın, ZPT sürücüsünün amacı askeri taşımaktır, çatışmak değil. çok zor durumda kalırsa elbette operasyona dahil olacaktır ama şunuda unutmamak gerek. Sonuçta kritik bir bölgeye intikal yapılıyorsa askerden çok ZPT'nin sürücüsü önemlidir. Zira o sürücünün hayatını kaybetmesi herşeyi çıkmaza sokar. ZPT üzerinde gelişmiş silahlar bulunur boş bir araç değildir. ZPT sürücüsü önemlidir. Zaten araç komutanının emirleri doğrultusunda hareket edildiği için içiniz rahat olsun. Teröristlerin Ak47'nin mermileri ZPT'ye taş atılıyormuş kadar bile ses çıkartmaz, içindekiler aaa dışardan bize ateş ediyorlarmış der güler geçer, tereddüt duyduğunuz kadar korkulacak bir durum yok. Ancak şunuda unutmamak gerek, anti tank mayınları 60 tonluk tank içindeki askeri bile şehit edebiliyorsa 11,253 kg ağırlığındaki ZPT'yi ne hale getirir düşünmek bile istemiyorum. Kısacası ZPT güvenlidir, sürücüsü kıymetlidir. Olacağı varsa şehit olunur. Allah ömür verdiyse mayınlı arazidende sağ çıkılır, ölüm insanı bulacaksa spor yaparkende bulur.


    Refüze olayı nişanlınızdan çoktan geçti. Çünkü refüze olacaklar 30 gün acemilik sonunda yemin töreni ardından zaten dağıtıma gitti. Usta birliğinde tekrar refüze olma olayı hadisesi varsa orasını bilmiyorum. İnsan sevdiğinin kılına zarar gelsin istemez normaldir ama bir ZPT sürücüsü olarak şahsi görüşüm herkesin yapamayacağı hayalde kalan bir askerlik yapacak. Kendini şanslı hissetmeli. "Her asker tankçı olamaz" Bende ZPT sürücüsüyüm, belkide hiç kullanmayacağım, çünkü güvenli bir yere gidiyorum. Askerlik doğuda yapılır geri kalan yerler bana göre lafta askerliktir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biservis

    quote:

    Orijinalden alıntı: byfortius

    quote:

    Orijinalden alıntı: erdemgc

    freeagle - etimesgut
    Mahsun Süpertitiz - etimesgut
    istanbullurambo - etimesgut
    byfortius - etimesgut
    saRCop - etimesgut
    webmasterrizmir - etimesgut
    Anıl61 - etimesgut
    askerlikforum - etimesgut
    etume - etimesgut
    aviator__ - etimesgut
    MuraaatS - etimesgut






    denonder'in abisi - etimesgut-arifiye
    rainmann05 - etimesgut - arifiye


    ben böyle bir liste çıkardım arkadaşlar, 349 formu gibi kendi formumuzu oluşturalım ki birbirimizi tanıma şansımız olsun gidince.

    listede eksikler vardır. ben tek tek etimesgut diye aratarak 349. kd- yedek subay sayfasından aldım bunları.

    Bende varım :)

    beni yazmayı unutmayın.

    Acemilik - Etimesgut Ankara çıkan arkadaşlar lütfen doldurun

    https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDU5Q3Z2TDFfUmw5MkdGUnhFZ3hLZ0E6MQ&ifq

    Aşağıdan da listeyi görebilirsiniz

    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ag0he3qtfvvXdDU5Q3Z2TDFfUmw5MkdGUnhFZ3hLZ0E#gid=0

    ben hazırladım bunu ilk sıradaki benim kayıtlarım tertip
  • https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDU5Q3Z2TDFfUmw5MkdGUnhFZ3hLZ0E6MQ&ifq


    arkadaşlar sınıfı bölümlerinizi ve diğer eksik bilgilerinizi ekleyin tekrar fazla kayıtları silerim ben
  • arkadaşlar oluşturduğumuz listeden ben herkesin ismini aldım, orada bulmak üzere birbirimizi görüşürüz tertipler

    liste burada

    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ag0he3qtfvvXdDU5Q3Z2TDFfUmw5MkdGUnhFZ3hLZ0E#gid=0
  • ibrahim1213 kullanıcısına yanıt
    Bunu daha önce de duydum ama benim şubem (Antalya/Muratpaşa) bana öyle bir şey demedi aksine gelme her şey e-devlet üzerinden olacak diye uyardılar.E-devletten işlemlerimi yaptım pazartesi şubemi arayıp soracağım; arayınca bana da şubeye gel diyebilirler.Sana şubeye gel dedilerse işlemini şubede yaptır.

    357. Dönem ANKARA ETİMESGUT Yedek Subayları
    https://www.facebook.com/groups/Ankarayedeksubay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali.osman -- 25 Ekim 2014; 14:49:19 >
  • 2020 ZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM.K.LIĞI/ANKARA ETİMESGUT - Er gurubuna gelebilirsiniz
    https://www.whatsapp.com/unsupportedbrowser



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parodis -- 24 Ocak 2020; 12:14:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.