Şimdi Ara

Alevilere İğrenç Hakaretler !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
1
Favori
10.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pınar Fidan adlı bir mahlukat sahneye çıkıp şaklabanlık,dalkavukluk yapacağım diye Alevilere hakaretlerde bulunuyor ve bazı kişilerde çıkıp buna "Bu kara mizah ne var bunda ? " diyebiliyor.Bende bu kişiyi savunanlara soruyorum eğer Sivasta,Maraşta,Çorumda katledilenler sizin aileniz olsaydı aynı düşüncede olabilir miydiniz ? Benim için bu olayı görüp sesiz kalıp sesini çıkarmayanların bu kadından farkı yoktur.Daha önce aynı hatayı Mehmet Ali Erbil'de yapmıştı daha sonra nasıl özür dileyerek cem evlerini gezdiğini görmüştük.

    Şu aşağıda söylediği sözlerin neresi mizah ?

    "Hiç bir şey yapmadan cennete gideceğine inana insanlar"

    "Cemevi saldırılarında hiç Alevi kaybetmiyoruz"

    "Hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin"




    Birde çıkıp linç yememek için bende Aleviyim diyerek açıklama yapıyor.Mesele Alevi olup yada olmamak değil mesele insan olabilmektir.Böyle bir durumun ne mizahı olur nede şakası olur.

    Alevilere İğrenç Hakaretler  !







  • Kadın ofansif mizah yapmış anlamak biraz da olsa zeka gerektiriyo tabi, twitter'da ve linçsözlükte ki cahillerden böyle bir tepki gelmesi şaşırtmadı bu yüzden. Hayır şu mizahı Woddy Allen yahudiler üzerinden falan yapınca tebrik edip alkış tutan kitle bir de bu.

    Ülke'nin en büyük kitleye sahip komedyeni Cem Yılmaz'ın niye politik espri kasmadığını buradan anlayın. Bu mallar anlamaz hemen linç ederler çünkü. Sanki hiç gündemimiz yok bir de stand-up savunduruyorsunuz adama.
    hiciv ya da kara mizah ayarında bir şey yapmaya çalışmış gibi, bizim toplumda alışık olmadığı için ters tepmiş görünüyor. larry david diye birisi var, adam amerikalı yahudi ama '' curb your enthusiasm '' dizisinde yahudilere yapmadığını bırakmadı. dizide yahudice konuşmaya çalışıp saçmaladı çünkü bilmiyordu. nazi toplama kampından kurtulan bir yahudiyle, survivor yarışmasından elenen bir eleman kimin durumu daha kötü geçti diye tartışmıştı. ricky gervais ya da stephen colbert gibi isimlerde bu ayarda gidiyor. bu kızda bu isimleri izleyip gaza gelmiş ve bende buradan yürürüm demiş ama görüldüğü üzere olmamış.
    ingilizlerle iş birliği yaptığı kanıtlanan ve bu kanıtların devlet arşivinde saklandığı halde vatan hainliğinden asılan bir kişiye hoca ve şehit demek için ya yunan olmak lazım ya da ingiliz. seç bakalım sen hangisisin ?

    milli mücadele düşmanlarına saygı ve sevgi besleyenler aynen onlar gibi vatan hainidir. o kadar asker çanakkalede boşuna mı savaştı ? sizin sözde hocaları dinleseydik bugün ingiliz sömürgesiydik. bugünün fetullahı ne kadar hocaysa iskilipli atıf ve şeyh sait o kadar hocadır
    Bir tek bu memlekette alevilermi katliamlara ugradilar ? Bir kac tane kafatascinin yanlis politiklari yuzunden 80 darbesinde bu memlekette kimler ne iskenceler gordu onlari niye soylemiyorsun ? 28 Subat darbesinde karisi ortulu olanlarin ordudan atildigi, cuma namazina gidenlerin listesinin yapildigi donemler oldu onlari niye soylemiyorsun ? Bu fetullah illeti yuzunden ben vatan haini degilim diyerek intihar eden kac tane memur var biliyormusun sen bunlari ?

    Soz konusu alevilik olunca niye hemen tansiyonu yukselten seyler soyluyorsunuz onu anlamiyorum ?
    Twitter'da ofansih mizah yazan biri çıktığı için millet ofansih mizah ofansih mizah diye ortada geziyor

    Adım gibi eminim sor çoğuna ofansih mizahın ne olduğunu bilmez açar Google'dan 2satır okur, sonrada yıllardır ofansih mizahı bildiğini, takip ettiğini iddaa eder

    Bilmem kaç bin yıllık geleneğimizde, toplumsal acıya sebep olmuş olayların hiçbir zaman bu denli mizahı yapılmamıştır.Ama sağolsun eve geldin şu şekildeyim ne yaparsın, devamke ve tiktokçu tayfa bunu normal karşılıyor.

    Bunlar evde annesinin üstünde yabancı birini bassa, şükürler olsun amerikan ailesi gibi olduk diye mutlu olur

    Bizde böyle düşündüğümüz için geri kafalı oluruz çünkü ileri kafalı olmak demek Amerika da b*k yense burada kanalizasyona balıklama atlamayı gerektirir.
  • mehmehcik_71 kullanıcısına yanıt
    Yapmayın,Tarih boyunca yananlar bu acıyı bilenler sizce bir insanı yakabilir mi ? Alevi topluluğu her zaman affedicidir Mehmet Ali Erbil o sözünden sonra nasıl Cem evine girdi nasıl gidip Alevi köyünde gezdi ? İnsanlar o laftan sonra bile ona gülerek karşılık verdiler.
    http://videogaleri.gazetevatan.com/video-izle/Mehmet-Ali-Erbil--kameralar-onunde-tovbe-etti--kqVwXlbSa91u.html
  • X_S!nS! kullanıcısına yanıt
    Ben tam olarak nerede "Memlekette sadece bir tek Alevilere zulüm yapıldı" gibi bir algı oluşturdum ? Israrla aynı konu çekiyorsun.O zaman bize de cevap vermek düşer.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Seyit_R%C4%B1za
  • Evet haklısınız, o kadar yorum içerisinde videoyu atmamışım özür diliyorum.Buyrun neden gittiğini aşağıda açıklıyor.
    https://www.izlesene.com/video/mehmet-ali-erbilin-cemevini-ziyaret-edip-tovbe-etmesi/8826229
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaOtzi

    Sence linç Aleviler linç edecek bir toplum olsalar kamera olduğu için linç etmekten vazgeçerler mi? Ayrıca linç edecek bir topluluk gülerek karşılar mı ?
    Bak ortalıkta ''Erbil sonra ne oldu cemevi gezdi'' diye konuşabiliyorsun. Kanıtın da var. Alınan yarar bu zaten. Kameranın gerekliliği de bu.

    ''Bak bize o da bulaşmıştı kapı kapı özür diliyordu. Büyüklük ettik affettik.'' diye gezebiliyorsun. Bir linç grubuiçin alınabilecek en iyi sonuç budur.

    ''Topluluk gülerek karşılar mı'' 2 kişi tüm toplumu yansıtmaz. Linç toplumu Türkiye' nin genel bir sorunudur. Mezhep, din veya ırka özgü bir şey değil.

    Atatürkle ilgili kötü bir şey söylersen de lincini yer oturursun. İslamiyetle ilgili bir şey söylersen de lincini yer oturursun. Hatta kadınlar hakkında ufak bir eleştiri getirirsen de whatsapp gruplarında ''Arkadaşlar şimdi saat 20.00' de ananıbilmemeneyapayım hastagiyle yardırıyoruz.'' şeklindeki operasyonlarla lincini yer oturursun.

    Linç gruplarının aldığı birkaç sonuç vardır.

    1- Sosyal medya bazlı bir linç ise ''hesabını kapattırdık.''
    2- İşinden attırdık. Şimdi iş bulamıyor.
    3- Özür dilettirdik. Bize bir şey söylersiniz sonra koşup af dilersiniz.



    Bu da linç etmeyen harika toplumun Star TV' ye yumurtalı saldırısı. https://www.haberler.com/izmir-de-alevilerden-mehmet-ali-erbil-e-yumurtali-2270166-haberi/

    Binası yumurtalanan, mimlenen Star TV bu olaydan sonra sence Erbil' e ne demiştir? Hukuk güvenliğinden bahsedip yargı kararını bekle mi demiştir? Yoksa ''koş özür dile yoksa seni işten atarız'' mı demiştir?

    Gittiği cemevi neden saldırmadı o zaman?
    sorusunu soracağını biliyorum.
    Önceden kameraları ayarlayan hatta arabası hareket etmiyordu bu soğukta sırf gitmek için yürüdü demogojisini ayarlayan kişiler tabii ki önceden Erbil' in cemevine geleceğini söyledi. Kimse böyle bir linç yedikten sonra önceden geleceğini söyleyip güvenliğini garantiye almadan içlerine girmez. Muhtemelen hatrı sayılır bir abisi önceden haber vermiştir cemevindeki dedeye ''gelecek özür dileyecek haber yapacağız.'' diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 19 Mart 2020; 21:5:28 >




  • Alevilere İğrenç Hakaretler  !


    Aynen kardeşim ofansif mizah.
  • hete kullanıcısına yanıt
    Birileri Alevi olduğu için perişan olacak.

    Parayla milletin hakkını yiyerek öne geçen;https://forum.donanimhaber.com/makine-muhendisligini-bitirmek-icin-kolay-ozel-universite--141909560#141909560

    Gayrimüslimle Evlenmek isteyen;https://forum.donanimhaber.com/vatandaslik-almam-icin-para-ile-evlenecek-bayan-arkadas-ariyorum--139725423#139725423

    Sen cennete gideceksin öyle mi ?

    Buraya kadar yazdıklarımın cevabı şu ;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 20 Mart 2020; 22:6:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayhanmiroğlu

    alevilik olunca ayaga kalkan milletimiz keşke bütün herşeyde böyle titiz olup birleşse
    Biz yanlış doğduk aslında. Ya kadın ya da Alevi olarak doğmalıydık. Otomatik olarak Devrimci oluyorsun. Benim de Alevi bir abim var, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez. Ama dhkpcli alevilere karşı bakışım böyle olamaz.


    Sünni biri bu tarz konu açsa "duyar kasma, mağdur edebiyatı" olur.

    Hüseyin Aygün gibi Hüsnü Mahalli gibi Alevilik üzerinden prim yapan şahıslar ile alevi destekçisi inançsızların bir "duyarı" vardı;

    "alevi çocukları kafeslerde gezdiriyorlar"

    Ne oldu sonunda?https://teyit.org/fotografin-dogu-guta-da-kafes-icinde-gezdirilen-alevi-cocuklari-gosterdigi-iddiasi/

    Bir tanesi özür diledi mi? Devrimciliğe haysiyete onura, omurgaya yakıştı mı? Olmadı. Ama halen halka yalan söylemek suçtur düsturunu kullanmaya devam ettiler.

    Sivas Katliamı öyle mi? Merak etmeyin, pkk öcünü Başbağlardan aldı. İçinizin yağları eriyebilir. Sivas ve Başbağlarda ölenlere rahmet diliyorum.




  • konun içeriği ile herhangi bir yorum yapmayacağım

    sadece bu kadının da anlattıklarında bahsi geçen mezhebin bir mensubu olduğunu ve kendisinin kara mizah yaptığını anlabiliyorum.

    sanırım ya ben yanlış anlıyorum, yada 12 sayfa yorumda benim anladığımdan farklı bir şekilde anlayanlar çoğunlukta oldukları için onlar doğru ben yanlışım.

    ama o zaman başka sonuçlar çıkmış oluyor, bizim halkamız, kara mizah, hiciv nedir bilmiyor.

    işte en vahimi de bu zaten.

    bu kadının durumu olmuş Halide Edip Adıvar'ın 1926 yapımı Vurun Kahpeye romanı olayına dönmüş.
    https://www.youtube.com/watch?v=SRwLBl10odQ = şu güruhtan farkınız yok




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.