Şimdi Ara

Airties RT211 mi; USRobotics 9108 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2-3 gün içerisinde bu modemlerden birini tercih edeceğim...

USR'nin Airties'tan en önemli donanımsal farkı usb printer server desteği....

Yorumlarınızı alabilir miyim?

İki ürünün fiyatları ve hediyeleri ise şu şekilde:

TEKNOSA:

AIRTIES RT211 125G++ WIRELESS ADSL 2+ MODEM, KINGSTON 1 GB 2 0 USB BELLEK (185,00 YTL):

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119991249&CS_Category=_SBA_654_1662_594_1547&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_MODEM654

U S ROBOTICS WLS-209108 ADSL2+ 4PORT WIRELESS MODEM, LOGITECH 931395-0914 LX7 KABLOSUZ MOUSE (219,00 YTL):

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125330080&CS_Category=_SBA_654_1662_594_1552&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_MODEM654

HEPSİBURADA.COM:

AIRTIES RT211 125Mbps WIRELESS 4 PORT ADSL2+ MODEM (160,04 YTL):

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=82045&productid=bd48340

USRobotics USR209108 125Mbps KABLOSUZ ADSL2+ MODEM+USB veya PCI veya PCMCIA ADAPTÖR (192,38 YTL)

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81433&productid=bd82065

Hediyeleri ve fiyat farkını ikinci planda bırakarak, siz olsaydınız bu iki modemden hangisini tercih ederdiniz?

Tercihlerinizin nedenlerini ve eğer bu iki modemden birini kullanıyorsanız artı ve eksilerini belirtebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 30 Nisan 2007; 0:16:42 >

• Wireless olarak memnun deilim aynı oda içinde bile zor cekiyor yoksa modem olarak cok iyi btek adaptoru dandik voltaj dustugunde modem kapanıp acılıyor.Kuzenimde Airties var ve wireless performansı cok sasırttı koca evde en uzak odada olmasına ragmen heryerde sinyal normalVoltaj dustugunde de kesilme olmuyormus Airtieslarda o yuzden USR alma derim.
  • Robotics'de voltaj olayında baya bi şikayet var... Robotics kullanan bir kaç arkadaş voltaj olayını modemi UPS'e bağlayarak çözmüş. Ama yine de hoş bir çözüm değil tabi... Robotics gibi bir markaya yakışmıyor... Şu anda Airties önde gibi (özellikle teknik destek konusunda) Tek kafamı karıştıran Robotics 9108'deki usb printer desteği... yani güzel bir özellik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GILMOUR -- 30 Nisan 2007; 13:16:16 >
  • bende airties rt-211 kullanıyorum güzel bir modem ama bazende keşke usr alsaymışım diyorum. Neden dersen airties in anteni sabit ve değişmiyor. Ama usr 'ın antenini söküp yerine istediğin anteni takabiliyorsun ve kaspsama alanını genişletebiliyorsun artı printer özelliği var. Ama usr 'ın da duyduğuma göre elektrik dalgalanmalarına karşı aşırı bir hassasiyeti varmış ben modemimde kesinlikle böyle birşey yaşamadım. Üstelik bizim burada voltaj dansöz gibiyken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 30 Nisan 2007; 22:09:02 >
  • USR 5451 Access Point kullanıyorum ve wifi özelliği 9108 ile aynı. Herhangi bir kopma ve yavaşlama yaşamıyorum. (ev 165 metrekare) en uzak noktada Intel PRO/Wireless 2200/BG entegre laptopla bile 24 Mbps'nin altına düşmüyor. Bu mesafede kesinti yaşamadan yerel ağdan Divx izleyebiliyorum. MAXg'nin %25-50 çekim gücü fazlalığı iddiasına da gerçekten şahit oldum. Zira yanıbaşında Netmaster CBW500 kablosuz&kablolu router kablo modem var, her zaman uzaklaştıkça en azından 1 çubuk daha az çekiyor. Söylendiği gibi voltaj vb. gibi sorunlardan wifi sinyal düşüşü yaşamadım hiç. 7/24 aktif ve ısınma sorunu da yok.

9108'i wifi olarak tavsiye ederim (5451'e dayanarak)
  • USR'ın print-server ve değiştirilebilir anten özellikleri sizi pek ilgilendirmiyorsa banko AirTies RT-211 seçin derim. Ayrıca RT-211, USR-9108'e göre çok daha küçük ve derli toplu bir kasaya sahiptir ve de ısınması da bilebildiğim kadarıyla USR-9108'inki kadardır. AirTies bilinen ve şimdiye kadar tekrarlanan pekçok diğer olumlu özelliklerinden de yeniden bahsetmiyorum... Seçiminizde kolaylıklar!
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

USR'ın print-server ve değiştirilebilir anten özellikleri sizi pek ilgilendirmiyorsa banko AirTies RT-211 seçin derim. Ayrıca RT-211, USR-9108'e göre çok daha küçük ve derli toplu bir kasaya sahiptir ve de ısınması da bilebildiğim kadarıyla USR-9108'inki kadardır. AirTies bilinen ve şimdiye kadar tekrarlanan pekçok diğer olumlu özelliklerinden de yeniden bahsetmiyorum... Seçiminizde kolaylıklar!

9108'in değiştirilebilir antene sahip olması çok önemli değil ama USB print-server çok güzel bir özellik.. Zaten USR'yi düşünmenin ve son ikiye kalmasının nedeni de bu özelliği... USR, print servere sahip olmasaydı Airties'ı tercih ederdim... İleride keşke usb print servera sahip olan bir modem alsaymışım demek istemiyorum.. Ama bir yanda da Airties'ın sorunsuzluğu ve Türkiye şartlarına çok uyumlu bir modem olması var. Arada kaldım açıkçası...

• Asus WL-600g'de de Print server özelliği var. USR 9108'de tek USB portu var. Bunda 2 adet. Birine harici diskte bağlayabiliyorsunuz. Hepsiburada da 89$ + KDV.
  • Sayın P535

İlginiz ve yardım etme çabanız için çok teşekkür ederim. Ama konu açma nedenim yukarıda belirttiğim iki modem arasında seçim yapmak... Seçeneklerin arasına Asus'u koyunca Zyxel'i de koymamak olmaz. O zaman da seçenekler artar...

Tercihini print server özelliği olan modemden yana kullanmak istediğini gördüm. 1 adet USB port ararken 2 adet USB portlu bir modem önermek istedim. İkinci porta da sabit disk bağlayıp ağda paylaştırabilirsin. DÜnyanın heryerinden diske erişim olanağı sağlar.

iyi çalışmalar,
  • Sanırım Airties RT211 alıcam arkadaşlar... Ne dersiniz?
  • Asus'un USB server özelliği çok güzel, aslında her iki modemde çok iyi.Airties da USR'da USR 9108 kullanıcısı olarak senin tercihinde bir etkisi olur mu bilemiyorum ama USR 9108'in geçtiğimiz günlerde yeni çıkan firmware'ini yükleyip geçici tanıtım kampanyasından yararlanabilirsen VPN özelliği de ekleniyor. USB Server ve PC'niz kapalıyken download beni diğer modemler arasında ASUS'u kıskanmama yol açıyor. Ancak diğer yandan gücünü USB'den alan HDD'ler için modemin yeterli güç gönderip göndermediğine de bakmak lazım.

USR 9108 açık kaynak kodlu aslında ilerde eğer önünde teknik bir sınır yoksa DL olayı firmware e eklenebilirse o zaman işte gerçekten süper olur.
  • Yardımım dokunur mu bilmiyorum ama Airties RT-205 kullanıyorum. Gayet memnunum. Evin en uzak odasından dahi çekiyor. Forumda uzun süre araştırdıktan sonra almıştım. rt-211 ile rt-205 arasında kalmıştım. Sonuç olarak Airties Wireless modemde başarılı bence...

• Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum?
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben de kablosuz modem almayı düşünüyorum ama bilgisizliğimden de kaynaklanan bazı endişelerim var.Evimiz 1.katta hatta arka taraftan zemin kat oluyor.Balkonlardan dolayı da içerlek bir konuma sahip.Bazı arkadaşlar burda kablosuz modemle sorun yaşarsın gibi şeyler söylediler.Acaba bu olur mu?Bir de mesela kablosuz modem aldığımda dizüstü bilgisayarımı balkonda kullanabilir miyim?Balkonlarımız evimizin içinden daha çok yer kaplıyorda:)Umarım beni bilgilendirirsiniz.

Orjinalden alıntı: robin19

Merhaba arkadaşlar,

Ben de kablosuz modem almayı düşünüyorum ama bilgisizliğimden de kaynaklanan bazı endişelerim var.Evimiz 1.katta hatta arka taraftan zemin kat oluyor.Balkonlardan dolayı da içerlek bir konuma sahip.Bazı arkadaşlar burda kablosuz modemle sorun yaşarsın gibi şeyler söylediler.Acaba bu olur mu?Bir de mesela kablosuz modem aldığımda dizüstü bilgisayarımı balkonda kullanabilir miyim?Balkonlarımız evimizin içinden daha çok yer kaplıyorda:)Umarım beni bilgilendirirsiniz.

Modem'in duracağı odayla balkon arası kaç metre? Arada kaç duvar, kapı veya sair bölme va? Bunlşar normal tuğla duvar, normal ahşap kapılar mı? Balkonda oturduğunuz zaman, arada kapılar kapalı dahi olsa, dizüstü ile modemin anteni birbirlerini görebilecek durumdalar mı yoksa birbirlerine göre çok çapraz konumlarda mı kalacaklar?
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.