Şimdi Ara

'Şu araç kaçmaz.' dediğimiz araç ilanları.(Gerçekten uygun ise kendi araçlarımızı da paylaşabiliriz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.948
Cevap
498
Favori
777.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gungorm

    oto alım satımı mı yapıyosun kardeş? Oturduğum yorulmadan para kazanayım derdindesin herhalde

    İşte bu tür mesajlar atarak konuyu kirletmeyelim arkadaşlar,
  • İlanı veren dolandırıcı arkadaşlar. Aradım görüştüm, kapora istiyor ziraat hesabım var dedi. Finansbank var sabaha ancak geçer hesabınıza dedim; sms ile para gönderin diye karşılık verdi. Bunun üzerine 5664'ten sorgulama yaptım, araç benzinli baz donanım ve 21000 tl kayıt gözüküyor üzerinde :)

    Ekleme yapayım, kendisine durumu söyledim; plakayı yeni değiştirdim dedi. İlk sahibi değil misiniz, plaka neden değiştirildi diye sorduğumda da sen başka araca bak dedi ve telefonu kapattı.
  • oto alım satımı mı yapıyosun kardeş? Oturduğum yorulmadan para kazanayım derdindesin herhalde
  • Çoğumuz internetteki araç ilanları içerisinde fazlaca vakit harcıyoruz, araçlara bakıyoruz, beğeniyoruz favorilerimize ekliyoruz ve çoğu zaman şu araç kaçmaz dediğimiz araçlar oluyor.

    Bu konuda şu araç kaçmaz dediğimiz ilanları paylaşalım, böylece belki o ilanı fark edememiş yada o araçla ilgilenmeyen forumdan arkadaşlara alternatifler sunmuş oluruz ancak bunu belli bir düzen içinde yapmazsak konu çöplüğe dönüşeceğinden aşağıdaki kurallara uygun şekilde paylaşımlar yapalım.

    Kurallar:

    1- İlan linkini mutlaka paylaşalım.

    2- O araç satılınca ilanı kalkacağından bilgi arayanların ileride işine yaraması maksadıyla aracın;

    Marka/modeli:
    Üretim yılı:
    Km'si:
    Hasar durumu:
    Fiyatı:

    gibi bilgileri paylaşımımızda belirtelim.(kendimizce önemli gördüğümüz ek bilgiler, görüşler varsa bunları dilediğiniz gibi ayrıca ekleyebilirsiniz)

    3- Paylaşımda bulunulan ilanlardan fiyat/fayda anlamında daha iyisi olduğunu düşünüyorsanız, alıntı yaparak sizce uygun olan aracın ilan linkini 2. maddede yazılan kriterleride mesajımıza ekleyerek paylaşalım. Her aracı kendi marka model grubu içindeki emsali ile değerlendirmemiz konunun selameti açısından faydalı olacaktır. Daha somut olarak yazıyorum civic fiyatı paylaşan arkadaşın paylaşımına ben olsam octavia alırım yazmayalım varsa aynı modelde daha alınası bir civic ilanı onu paylaşalım.


    4-Kendi tercihlerimiz kendimize kalsın ki (örneğin bence o araba fazla yakıyor, o şanzıman patlar, onu almam falanca markayı alırım, göçen arabaya o para verilir mi gibi) paylaşım yapan arkadaşları kırıp, rencide edip, paylaşım yapmalarını engellemeyelim. Size göre yanlışta olsa o kişi bir şey paylaşıyor siz ise en kolay olanı yapıp eleştiriyorsunuz, bu yüzden yapıcı eleştiriniz yoksa eleştirmemeniz daha iyi.

    5- İlan sahibiyseniz, aracı biliyor/tanıyorsanız yada ilandaki araca yerinde baktıysanız görüşlerinizi ilgili paylaşımı alıtılayarak yazmanız başkalarının işini kolaylaştırabilir.


    Not: Neden bu kadar kural var, niye böyle kasalım ki gibi düşünebilirsiniz ama kuralın olmadığı yerde temel kural "kuralsızlık" oluyor ve tam bir curcuna, bu yüzden ilk mesajda belirttiğim kurallara uymayan paylaşımlar şikayet edilecektir.

    İlk mesaj her türlü eleştiri ve katkıya açıktır.

    paylaşılan ilanlar araç tavsiyesi niteliğinde değildir, ilanı paylaşan kişi araca kefil olmadığı gibi araç hakkında ilanda yazılanlar haricinde bilgisinin ve sorumluluğunun olmasıda beklenemez, bu anlamda bütün ikinci el araç alımlarında olması gerektiği gibi ilgilendiğiniz araçları kılı kırk yararak değerlendirmelisiniz

    ilan paylaşan arkadaşların herhangi bir sorumluluğu yoktur


    LÜTFEN KONUYLA ALAKASIZ MESAJLAR ATMAYALIM, YUKARDAKİ KURALLAR ÇERÇEVESİNDE AVANTAJLI ARAÇ İLANLARINI PAYLAŞALIM, FAYDALI BİR KONU OLSUN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 4 Kasım 2018; 0:28:1 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: gungorm

    oto alım satımı mı yapıyosun kardeş? Oturduğum yorulmadan para kazanayım derdindesin herhalde

    Adam millet faydalansın diye fırsat paylaşıyor almak zorunlu değil niye sabote ediyosun "kardeş"?
  • Buyurun 😁

  • Konu ilk açıldığında içimden şimdi kendi aracını yazmaya gelecekler demiştim öyle de oluyor sanki
  • sipsibjk kullanıcısına yanıt
    İlanı veren dolandırıcı arkadaşlar. Aradım görüştüm, kapora istiyor ziraat hesabım var dedi. Finansbank var sabaha ancak geçer hesabınıza dedim; sms ile para gönderin diye karşılık verdi. Bunun üzerine 5664'ten sorgulama yaptım, araç benzinli baz donanım ve 21000 tl kayıt gözüküyor üzerinde :)

    Ekleme yapayım, kendisine durumu söyledim; plakayı yeni değiştirdim dedi. İlk sahibi değil misiniz, plaka neden değiştirildi diye sorduğumda da sen başka araca bak dedi ve telefonu kapattı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutsever -- 7 Şubat 2018; 20:42:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feda0034

    Kendi aracımdır :)





    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-hatasiz-kazasiz-boyasiz-corolla-full-523791188/detay



    Marka model: Toyota Corolla 1.33 life

    Hasar durumu: Boyasız Kazasız Hasarsız

    Yakıt: Benzin

    Km: 34000



    60'ı veren 66'yı da verir gider sıfırını alırım 34 bin km'deki arabayı alacağıma. hoş alırım dediysem lafın gelişi c sınıfı araçta 1.33 atmosferik motor en boş paket allah korusun hayatta almam.

    bu mu fırsat ilanı?




  • mebust M kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatla daha çok ilanda kalır...
  • Konunun ozeti tek resim ile



    Daha oncede 2-3 kere yazdim bu konu amacindan sapali cok oldu kapatin yada basligi degistirin.
  • Merabana meraba "kardeş". Ne kadar sığ insansınız siz hayreti mucip. He adam sizin önerdiğiniz rabaları gidip topluyacak piyasadan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakim bey

    Konu ilk açıldığında içimden şimdi kendi aracını yazmaya gelecekler demiştim öyle de oluyor sanki

    Yazsınlar hocam, bunda sıkıntı yok Forumda belli arkadaşlarımız var mesela,
    bugün aracımı satıyorum dese aracı ne olursa olsun (fiyatı abartı olmamak şartı ile) gözüm kapalı alabilirim/tavsiye edebilirim,
    şu anda kullandığım aracımı forumdan @panther arkadaşımızdan aldım, ve ilerde bir gün yine aracını satıyorum dese etrafımda kim varsa hiç düşünmeden tavsiye edebilirim.

    burada konuştuğumuz (gerek yüz yüze, gerek telefonla, gerekse sadece buradaki yazılarından) insanlar içerisinde o kadar kaliteli, beyefendi, sözüne güvenilir insanlar var ki bunların araçlarını hiç tanımadığınız ne olduğunu bilmediğimiz insanların araçları yerine daha rahat alabilirsiniz.

    Örneğin yukarıda bir arkadaşımız kendi aracının ilanını paylaşmış (@msansertekin) ben şu anda etrafımda jazz arayan birisi olsa bu arkadaşımızın ilanını tavsiye ederim. (kendisini tanımam,hiç konuşmuşluğumuzda yoktur ama yazılarına denk geliyorum, okuyorum, görüşleri içerisinde katılmadıklarımda oluyor ama sahibinden de hiç tanımadığım insanlar yerine bu arkadaşın aracını almak yada tavsiye etmek benim için daha güvenilir. Tabi bunun tam tersi üyelerde var mesela onlardan birisinin burada ilanını görmekte iyi bir şey, böylece uzak durulması gereken aracıda görmüş oluyorsunuz




  • Arkadaşlar naçizane bir öneride bulunmak istiyorum. Tavsiye ettiğiniz araçları ilan link ile paylaşmanız çok güzel. Bir de bunun altına neden bu aracın değerlendirilmesi gerektiğini belirten bir kaç cümle yorumunuz olursa en azından o aracı kullanmayan kişiler olarak sizlerden daha sağlıklı bilgiler almış oluruz. Böylece verdiğiniz önerilerin bizim için önemini ölçüp tartıp ona göre daha iyi ilgilenebiliriz. Teşekkür ederim paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara. Lütfen konuyu suistimal etmeyelim arkadaşlar. Kendi aracı olan da belirtsin açık ve net şekilde. Daha doğru bir ortam olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feda0034

    Kendi aracımdır :)





    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-hatasiz-kazasiz-boyasiz-corolla-full-523791188/detay



    Marka model: Toyota Corolla 1.33 life

    Hasar durumu: Boyasız Kazasız Hasarsız

    Yakıt: Benzin

    Km: 34000



    Bu 1.33 corrolla ilanlarını ben anlamıyorum. aracın sıfır makyajlı ve daha donanımlısı 68 bin tl zorlansa 66 dan falan bırakırlar. Kim niye makyajsız daha az donanımlı, daha demode modeline 60 bin tl versin ki? 35 Bin km de cabası.




  • Sanırım kendi aracımızın ilanını paylaşmak yasaktır demek gerekiyor. Ne diyorsunuz arkadaşlar.
  • Burası ilan yorumlatma ya da ikinci el araç paylaşımı konusu değil, sadece fırsat araçları paylaşılıyor kendi aracınızı ya da eniştenizin kayınçonuzun eltinizin görümcenizin aracını ‘sadece fırsat aracıysa’ paylaşın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wonky

    hocam öğrenmek icin soruyorum. dolandırıcılık amaçlı bir ilan olduğunu nereden anladıniz
    Bi kardesimiz icin bakmaya gittik, ilanda hatasiz boyasiz yaziyor, ariyorsunuz tek parca boya var diyorlar, gidiyoruz yeni yapilmis eksper raporu var tamamen hatasiz( kendileri bi parca boya camurlukta var dediler), biz ekspere soktuk kaput ucu dahil ekstra 3 parca boya var, ekstradan fabrikasyon nasil oluyorsa gri renk altinda mavi renk var diyor eksper. Hadi su fabrikasyon renk olayini gormezden gelelim( derin mevzu) ,diger lokal boyalara ne diyeceksiniz diyoruz makine mikronu fazla cikmistir boya yok diye ortaligi inletiyorlar. Velhasil kelam galericilerin yatacak yeri yok. Babamin oglu olsa galeriye ayak basmam,bastirmam. Yandi eksper parasi tabi.
  • gene herkes kendi arabasını satmaya başladı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mbiwa

    Cogu ilandaki aracin degiseni var ve fiyatlarida pahali bence amacina ulasmamis konu

    Birkaç tane amacına uygun ilan paylaşın da herkes faydalansın öyleyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mbiwa

    Cogu ilandaki aracin degiseni var ve fiyatlarida pahali bence amacina ulasmamis konu

    Laf yapmayın, icraat yapın.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.