Şimdi Ara

Thermaltake Core V51 Kasam İçin Uygun Fan Dizilimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önceki kartım "ASUS Strix GTX 970" olduğu için kasamda hiçbir ısınma problemi yaşamıyordum. Ancak yeni kartım "ASUS ROG Strix GTX 1080 Ti" ve kart hayret edilecek biçimde ısınıyor ( Kartın üzerinde 3 tane büyük fan, soğutucu plakalar ve borular var. Ama yinede yeterli değil. Vallaha çok şaşırdım bu duruma )

    Kasam Thermaltake Core V51. Şuanda kasamda sadece arka tarafta bir fan var oda egzoz görevi görüyor sanırım. Kasamın fan yerleşimiyle alakalı resimleri ve şemaları resmi sitesinde inceledim:
    http://www.thermaltake.com/Chassis/Mid_Tower_/Core/C_00002402/Core_V51/design.htm

    Kasanın üst tarafına fan takmayı düşünmüyorum çünkü Ryzen 1600X işlemcimin sıcaklığı iyi.

    Benim takmayı düşündüğüm bölgeler :

    1) Alt Kısımda tek seçeneğim var : 2 tane 12 Cm'lik Fan takmak

    2) Ön kısımda ise seçeneğim çok

    - 1 adet 20 cm'lik

    - 2 adet 14 cm'lik

    - 3 adet 12 cm'lik

    Şeklinde kurulum yapabilirim. Benim fan konusunda daha önce deneyimim olmadığı için Sanki 3 tane 12 Cm'lik alırsam daha iyi olurmuş gibime geliyor ama yanlışta düşünüyor olailirim.

    Bu arada kasam Thermaltake olduğu için şu fanı alayım diyorum: Yorumlarda gayet sessiz deniyor bu fan için fiyatıda uygun sayılır:
    http://www.yukko.com/thermaltake-pure-12-120mm-high-performance-kasa-fani-cl-f011-pl12bl-a-v-50018140

    Evet arkadaşlar ön tarafına fan dizilimini nasıl yapayım lütfen yardımcı olun. Kasanın içindeki ısıyı azaltıp tahliye etmem lazım. Normalde kart 65 Derecede çalışıyormuş ama benim kasada extra fan olmadığı için 81 Dereceye kadar çıkıyor Isı. Benim bu işi çözmem gerekiyor bir an ance.







  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok sağolun. Baktım birkaç saat geçince cevap veren yok(Birde indirim biter diye korktum, bu şekidle hadi şunuda hadi bunuda araştırayım diyerek çok inidirm kaçırdığım olmuştur). 5 Adet şu fanlardan sipariş ettim. ( Birde 14 cm ve 20 Cm'lik fanla 12 Cm'liklere göre baya pahalı gibi bence, o yüzden 12 cm'lik sipariş ettim)
    http://www.yukko.com/thermaltake-pure-12-120mm-high-performance-kasa-fani-cl-f011-pl12bl-a/50018140?pid=10021472

    Alta iki tanesini monte edicem önünede 3 tanesini böylece Ekran kartını çapraz ateşe...Pardon soğutmaya alıcam bakalım ne kadar işe yarayacak.

    Baktım fanlar işimi göremedi iade ederim. Tüketici kanununda iade edilemeyecek mallar arasında değil diye biliyorum Kasa Fanları.

    Birde ayrıca üste 3 tane 14 Santim yada 3 tane 12 Santim yada 2 tane 20 santim takabiliyormuşum. bunların taksitleri bitince ( 6 taksitle aldım bunları) üstede fan alabilirim.

    Ama yinede tekrar teşekkürler sayenizde yararlı bilgiler öğreniyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 21 Eylül 2017; 14:58:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kill1033

    Hocam ilk olarak CPU'da sanıyorum hava soğutma kullanıyorsunuz herhalde?

    GPU ve CPU soğutmada kasanın içindeki hava sirkülasyonu en önemli konudur. Bu noktada hem hava girişi hem de çıkışı aynı miktarda önem arz ediyor.
    En kısa cevap olarak giriş ve çıkıştaki mümkün olan tüm boş alanlara fan koymanızı tavsiye ederim. Çıkıştaki tek fan kesinlikle yeterli değil.

    Ne kadar çok fan kullanırsan, fanları o kadar düşük devirde kullanarak soğutma imkanın olur. Daha az fanın daha yüksek devirde tahliye edeceği havayı daha çok fanla daha düşük devirde tahliye edebilirsin. Bu da sesi azaltacaktır. Fan devri fan sayısından daha çok etki ediyor gürültüye.

    Bildiğim kadarıyla 140mm fanlar daha fazla hava sağlıyor 120'ye göre. 200'lüklerde ise PWM (hız kontrol) seçeneği yok.

    Alta 2 tane 120, öne 2 tane 140, üste de yine maks sayıda tahliye için fan takmanız lazım.
    Bunların da hızını GPU veya CPU sıcaklığına göre kontrol edebilirseniz, ses sorununu da çözmüş olursunuz.

    Arctic F12, Akasa ViperR fanları PWM ve iyi performans veriyor.

    Arctic F12 olanların PWM sharing modelleri var, 2 fanı gruplayıp tek anakart soketine bağlayabilirsin.








    Selamlar tekrardan. Yukko.com'dan aldığım 5 tane fanı kutusunu açmadan iade ettim. Sebebine gelince :

    Benim Anakratım "Gigabyte Ab350 Gaming 3" ve bu anakartta sadece 5 adet fan çıkış noktası mevcut. Zaten bir tanesini egzoz görevi gören arka fan kaplıyor. Kalıyor 4 tane.

    Şimdi şöyle düşünüyorum. Zaten kısıtlı sayıda fan takabileceğim. Alabileceğim kadar büyük fanlar alayım diyorum. Yukarıya 2 tane 200 mm'lik ve önede Bir adet 200 mm'lik ve bir adette 140 mm'lik fanlar takayım diyorum.Sonuçta 20'lik lerin hava üflemesi 12 yada 14'lüklere göre çok daha güçlü.

    Fakat sen 200 mm'lik fanların kontrol edilemediğini söylemişsin. Yani Bios'umdan (Anakartımın Bios'unda fan kontrol'ünü "SMART FAN 5" ile kontrol edebiliyormuşum bu sayfada dediğine görehttp://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ab350-gaming_3#kf ) yada "SpeedFan" gibi yazılımlarla kontrol edemezmiyim yani ???

    Lütfen yardımcı olun arkadaşlar. Şu fanlarıda uygun bir şekilde dizersem sistemim tamamlanmış olacak




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.