|
Bildirim
Birşey bedava ise ürün olan sizsinizdir
|
Microsoftun Windows kullanıcılarını (CEIP) müşteri deneyimi geliştirme programı adı altında kullanıcılarının onayı ve rızası olmadan bilgisayarlara uzaktan müdehale edip izinsiz bir şekilde yararlı olacağını söylediği çeşitli yüklemeler yapması ve bir casusluk teknolojisi olan telemetri özelliğiyle mahremiyeti ihlal edip çeşitli amaçlarla kullanıcı verilerini toplaması ve bunları iş ortaklarıyla paylaşması..Tam bir rezalet!
"Sadece yazılım değil donanım üreticileride bu pisliğe bulaştı." sözünede aynen katılıyorum..Sanki ortak hareket ediliyor, ekran kartı üreticisi Nvidia bile son yayınladığı Driverlara' telemetry özelliği ekledi(Geforce Experience eklentisini kurmayın).. İnsanların kişisel-mahremi alanlarına saygı göstermeyen Microsoft'un ve benzeri yazılım şirketlerinin, ürünlerini ve işletim sistemlerini boykot edip Linux gibi açık kaynak kodlu alternatiflere yönelmemiz elzem.. Tüpütak Kurumu gerçekten MS Windows'a rakip olabilecek milli bir işletim sistemi çıkarsaydı herşey farklı olabilirdi.. (pardus demeniz komik bir espri olur) Sahi bu tüpütak ne işe yarar? |
Korkmayın. Donunuza kadar herkes herşeyi biliyor artık. Sağlık verileri mi dersin kimlik verileri mi dersin sosyal bilgiler mi dersin her şey hem de. İpin ucu baştan kaçtı.
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 25 Kasım 2016; 7:49:9 > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|