Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10 telemetry verilerini üçüncü kişilerle paylaşmayı kabul etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, Windows 10 telemetry verilerini üçüncü kişilerle paylaşmayı kabul etti

Microsoft, kısa süre önce iSIGHT Intelligence yazılımını Windows Defender Gelişmiş Tehdit Koruma uygulamasına entegre etmek için güvenlik firması FireEye ile bir ortaklık imzalamış ve böylece Windows 10 cihazlarındaki mevcut güvenlik özelliklerini geliştirmişti. Ancak bu güvenlik avantajlarına ek olarak, Redmond tabanlı yazılım devinin Windows 10 telemetry verilerini FireEye ile paylaşmayı kabul ettiği ortaya çıkmıştı. Ancak bu konuda çok somut verilere sahip değildik.

Ayrıca Bkz.Microsoft Solitaire mobil platformlarda
    Avustralyalı web sitesi ARN anlaşma şartlarında, FireEye'in Windows 10'u çalıştıran her cihazdan telemetry servisine erişebileceğinin yazdığını söylüyor. Telemetry verilerini bir üçüncü taraf şirketle paylaşmak kesinlikle kullanıcılar için endişe verici olmakla birlikte, FireEye tarafından bugün yayınlanan resmi basın bülteninde Windows 10 sistemlerden toplanan bilgilere erişim sağlama konusunda hiçbir şey söylenmemesi ve sadece Redmond merkezli yazılım devi tarafından benimsenen güvenlik teknolojisinin övülmesi dikkat çekiyor.

Windows 10'daki telemetry verilerini toplanması, gizlilik açısından her zaman hem Microsoft hem de kullanıcılar için tartışmalı bir konu olmuştur. Ancak Microsoft, kendi sunucularına hiçbir kişisel bilginin aktarılmadığını iddia etmiş ve yaptıkları tek şeyin işletim sisteminin çökme bilgilerini ve diğer kullanım biçimlerini incelem olduğunu söylemişti. Öte yandan, bu verilere üçüncü şahıslara erişim izni vermek, Microsoft'un Windows 10'daki güvenlik araçlarını geliştirmesine yardımcı olabilir ancak çoğu kullanıcının aslında bunun olmamasını tercih edeceği de açıkça ortada.

• Microsoftun Windows kullanıcılarını (CEIP) müşteri deneyimi geliştirme programı adı altında kullanıcılarının onayı ve rızası olmadan bilgisayarlara uzaktan müdehale edip izinsiz bir şekilde yararlı olacağını söylediği çeşitli yüklemeler yapması ve bir casusluk teknolojisi olan telemetri özelliğiyle mahremiyeti ihlal edip çeşitli amaçlarla kullanıcı verilerini toplaması ve bunları iş ortaklarıyla paylaşması..Tam bir rezalet!

"Sadece yazılım değil donanım üreticileride bu pisliğe bulaştı." sözünede aynen katılıyorum..Sanki ortak hareket ediliyor, ekran kartı üreticisi Nvidia bile son yayınladığı Driverlara' telemetry özelliği ekledi(Geforce Experience eklentisini kurmayın)..

İnsanların kişisel-mahremi alanlarına saygı göstermeyen Microsoft'un ve benzeri yazılım şirketlerinin, ürünlerini ve işletim sistemlerini boykot edip Linux gibi açık kaynak kodlu alternatiflere yönelmemiz elzem..

Tüpütak Kurumu gerçekten MS Windows'a rakip olabilecek milli bir işletim sistemi çıkarsaydı herşey farklı olabilirdi..
    (pardus demeniz komik bir espri olur)

Sahi bu tüpütak ne işe yarar?
  • Birşey bedava ise ürün olan sizsinizdir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkmayın. Donunuza kadar herkes herşeyi biliyor artık. Sağlık verileri mi dersin kimlik verileri mi dersin sosyal bilgiler mi dersin her şey hem de. İpin ucu baştan kaçtı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalavere34

Birşey bedava ise ürün olan sizsinizdir

Ne bedavası dostum parasıyla aldığım lisansla benim verilerimi özel içeriğimi başka insanlara veremez veya satamazlar.
    (not; Allaha havale ettim)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft ve Apple'ın sistemlerindeki spyware haberlerini okurken insan canından beziyor. Artık Linux akar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

Microsoft ve Apple'ın sistemlerindeki spyware haberlerini okurken insan canından beziyor. Artık Linux akar

Aynen birde dağıtıma karar verebilsek şahane olacak. Pazartesi Ubuntu kurdum şimdi Manjaro XFCE indiriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Distrowatch

quote:

Microsoft ve Apple'ın sistemlerindeki spyware haberlerini okurken insan canından beziyor. Artık Linux akar

Aynen birde dağıtıma karar verebilsek şahane olacak. Pazartesi Ubuntu kurdum şimdi Manjaro XFCE indiriyorum

Manjaro favorimdir tavsiye ederim Beğendiğiniz bir masaüstü ortamını (Xfce, Gnome, KDE vs.) seçin, kullanmaya başlayın. Tecrübe kazandıkça devamı gelecektir.

• Microsoft işin pisliğini çıkarttı artık ancak oyun oynamaya yarayacak bir işletim sistemi konumunda. Mac ve linux' ta bile bu kadar diretme yok illa bilgisayarda ne var ne yok kontrol edeyim mantığı. yapay zeka özelliği ile çalışan virüslerle dolu bir windowsu salmak lazım microsofta tepinsin dursun çözecem diye sorunu.

• En güzeli inetrnetsiz bir pc. İnterneti cepten tabletten olmadı eski bir pcdende olur

• Sadece yazılım değil donanım üreticileride bu pisliğe bulaştı.
    Canon - HP gibi markaların yazıcıların sürücüsünü kurarken 10 çeşit ayrı kutucukla her bir halta erişim izni istiyorlar.

• Microsoftun Windows kullanıcılarını (CEIP) müşteri deneyimi geliştirme programı adı altında kullanıcılarının onayı ve rızası olmadan bilgisayarlara uzaktan müdehale edip izinsiz bir şekilde yararlı olacağını söylediği çeşitli yüklemeler yapması ve bir casusluk teknolojisi olan telemetri özelliğiyle mahremiyeti ihlal edip çeşitli amaçlarla kullanıcı verilerini toplaması ve bunları iş ortaklarıyla paylaşması..Tam bir rezalet!

"Sadece yazılım değil donanım üreticileride bu pisliğe bulaştı." sözünede aynen katılıyorum..Sanki ortak hareket ediliyor, ekran kartı üreticisi Nvidia bile son yayınladığı Driverlara' telemetry özelliği ekledi(Geforce Experience eklentisini kurmayın)..

İnsanların kişisel-mahremi alanlarına saygı göstermeyen Microsoft'un ve benzeri yazılım şirketlerinin, ürünlerini ve işletim sistemlerini boykot edip Linux gibi açık kaynak kodlu alternatiflere yönelmemiz elzem..

Tüpütak Kurumu gerçekten MS Windows'a rakip olabilecek milli bir işletim sistemi çıkarsaydı herşey farklı olabilirdi..
    (pardus demeniz komik bir espri olur)

Sahi bu tüpütak ne işe yarar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vampir Masquerade -- 25 Kasım 2016; 7:49:9 >

• Eski bir Microsoft çalışanı, bu adamı uzun süredir takip ediyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=wgKJMsJ-6XU&list=WL&index=20&t=4s

Bundan önce bir videosu daha var, bahsediyor zaten bunda da. Ben söylediği şeyleri yapmıştım ilk W10 kurulumundan sonra, telemetry falan komple kalkıyor.

Bu yeni video'da da Anniversary Update sonrası yeni gelen şeyleri ve buna nasıl engel olunur anlatıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Distrowatch

quote:

Manjaro favorimdir tavsiye ederim Beğendiğiniz bir masaüstü ortamını (Xfce, Gnome, KDE vs.) seçin, kullanmaya başlayın. Tecrübe kazandıkça devamı gelecektir.

Daha önce kullandım KDE sürümünü 2 ay kadar çok beğendim. Ama kullandığım dağıtımları ana harddiske değilde usb ile bağladığım harici diske kurunca işler baya yavaşlıyor.Çünkü bizim ailede GNU/Linux kullanamıyorlar pek nu yüzden Windows u silemiyorum. Dün Manjaro XFCE yi kurdum. Ve şimdiye kadar neden kurmadım diye pişman oldum. Hızlı,akıcı,kolay...Ubuntu ve mint e göre çok daha iyi.Acemi kullanıcı bile mint yerine doğrudan Manjaro dan başlarsa sıkıntı çekmez.

• Antika Windows 7ye bile 70 80 mb güncellemeler ve her ay tek parça halinde gelmesi beni Kıllandırmıştı zaten. Önceden tek tek olsa belli spyware tarzı güncellenmeleri kurmuyorduk. Kurulmuş olanları kaldırıyorduk. Artık o da gitti. Her ay yüz mb.ye yakın tek güncelleme. İçinde ne olduğunu da bilmiyoruz.. Geçtim Fedoraya kafam rahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

Antika Windows 7ye bile 70 80 mb güncellemeler ve her ay tek parça halinde gelmesi beni Kıllandırmıştı zaten. Önceden tek tek olsa belli spyware tarzı güncellenmeleri kurmuyorduk. Kurulmuş olanları kaldırıyorduk. Artık o da gitti. Her ay yüz mb.ye yakın tek güncelleme. İçinde ne olduğunu da bilmiyoruz.. Geçtim Fedoraya kafam rahat.

Saddece sp1 kurulması gerekiyor windows 7 de , sp1 den sonra güncellemeleri kapatıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 10 la beraber mertlik bozuldu, iyice saçmaladılar
  • Adamlar kullanıcılarını kurbanlık koyun gibi görüyorlar. Etiniz, sütünüz, postunuz para ediyor. Her hareket takip ve 3. kesimlere satış altında. İşletim sisteminin kendisi spyware. Daha ne söylenebilir.

• 2 ay nce w10 u bıraktım fedoraya geçmiştim bu nane yüzünden o da tatmin etmedi hiçbişey yapamaz oldum doğru dürüst program bulamadım yine windowsa geçtim bu haberi gördüm iyice dellendim yine
  • Sam amca nin firmaları yapınca sonuçsuz çin li firma yapınca ajan...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.