Şimdi Ara

Viessman Vitodens 050W VS E.C.A Confeo Premix

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kombi seçimimi zar zorda olsa 2 'ye indirmiş bulunmaktayım. Viessman Vitodens 050W VS E.C.A Confeo Premix

     Viessman Vitodens 050W VS E.C.A Confeo Premix


    Viessman vitodens 050W kısaca :

    %108,4 verim
    50/30 derece 6,5-24 KW aralığı
    80/60 derece 5,9-21,9 KW

    Kullanım suyunda 6,1-22,4------5,9-29,3

    2250 lira ile 2470 lira arası bulunabiliyor. Alman malı yani paranın çoğunu markaya veriyoruz. ama modülasyon aralığı baya hoşuma gitti.Çok düşük çalışma aralığına da sahip.

    E.C.A confeo Premix 'e gelirsek:

    %107,5
    50/30 7,3-24KW
    80/60 6,6-22,2KW

    Kullanım Suyu: 6,7-26 Güç
    6,8-27 yük

    1950 liradan 2000 liraya bulunabiliyor. Forumda baya övülmüş bazıları sesten şikayetciymiş ama ses sanmıyorum okadar fazla olsun. Ayrıyeten sitesine girince 17 üstün emniyet sistemi varmış. Artı sirkülasyon pompasında hava alma pürjorü varmış. acaba sadece reklam amaçlı zaten cogu kombide olan şeyleri sanki extra varmış gibi mi sunmuşlar anlamadım. belki cogu viessmandada vardır.

    Viesmannla aralarında 400 liraya yakın fark var. sağlamlık güvencesine ve daha iyi verime bu fark gözüme pek batmıyor.

    Evimde alt kat boş. 3 oda kuzeye 3 oda güneye bakıyor. Kuzeyi ısıtmakta zorlanıyoruz haliyle. Ama cogunlukla düşük ısıda ama sürekli calıstıracagımız için tabi extrem durumlar hariç bu iki yoğusmalı kombiide karar kıldım.







  • legendhan L kullanıcısına yanıt
    ben geçen yıl vitodens 50 w aldım. Gayet memnun kaldım. son derece iktisatlı bir kombi. Formda rakamlara fazla takılıyorlar. zaten kombilerin aşağı yukarı değerleri birbirine çok benziyor. ufak ayrıntılarda fazla farketmiyor.

    Önemli olan kullanılan malzemeler. bunuda pek bilen olmadığı için genellikle rakamlar üzerinden yorum yapılıyor.
    Ebatları çok iyi.

    Alman malı olduğu için biraz parçaları pahalıymış. Ancak az arıza yapması bence daha önemli .Bizede ne kadar isabetli karar verdiğimizi zaman gösterecek.Ben herhangi bir oda termostatı bağlatmadan kullandım. sacece 2 petekte termostatlı vana kullandım.

    Bence ucuz olan modülastonsuz aç kapa kablolu termostatlarlada rahatça kullanabilirsiniz. Ben genelde 45 derecede kullandım zatan kombi o anki alev boyutunu
    gösteriyor. Bu derecelerde kombi zaten en düşük modilasyona kendini ayarlıyor.

    Birde diğer kombilerle iç yapısı oldukça farklı " Inox-Radial ısıtma yüzeyi ve paslanmaz çelik silindirik brülör " bu sadece wiesmanın patentli brülörü zannedersem. zatan broşürde iç yapısına bakarsan görürsün.
    sabit sıcak su randımanıda çok iyi. Bir kaç sene önce Wiessman satıcısı bir arkadaş wiessman kombinin ferrarisidir demişti.




  • ECA Confeo Premix fena değil, kendim kullanıyorum. Memnun gibiyim, sorunsuz çalışıyor. ama bazı noksanları var.

    Biraz sesli. Ayrıca ileriki yıllarda kimilerinde kombi çalışırken zirildamaya başlıyor. Bende oldu maalesef.

    Kullanım suyu konforunda ufak sıkıntılar var ama rahatsız edici değil. Ayarladığınız dereceden 10 derece civarı yüksek oluyor sıcaklık. Bunun dışında sorunsuz.

    Kiraciyken viessmann vitopend 100 kullanmıştım. 4 yaşında olmasına ragmen sık sık arızalanıyordu. Ve duştayken korkunç sıcaklık dalgalanmaları oluyordu. Kışın ortasında bir sicak-bir tam soğuk suyla duş almak işkence oluyordu. Servis yedek parça fiyatları da çok yüksekti diye hatırlıyorum. Ben tavsiye etmem şahsen.

    bütçe sorun değilse vaillant alın geçin. Hesaplı olsun diyorsanız eca'nin yeni yoğusmali modeli var. Ona bakın. Ses problemi giderilmiş diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.