Şimdi Ara

Bazı Kelimelerin Son Harfi Yerine ( ' ) Gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlık belki yanlış olabilir kusura bakmayın çünkü ben de konunun ismini bilmiyorum.

İngilizcemi geliştirmek için İngilizce programlar, sözleri ile birlikte müzikler, yabancı filmler izliyorum ve yabancı arkadaşlar ile konuşuyorum.

Şu dikkatimi çekti. Yazarken mesela ;

" Lovin' , Livin' , Comin' , Rollin' , Ridin' "

gibi kalıplar kullanıyorlar. Bir kaç kişiye sordum onların kısaltma olduğunu söyledi.

Peki bu kesme işaretini bende kullanmak istersem hangi kelimelerde kullanabilirim? Yoksa sadece belirli kelimelerde mi kullanılıyor?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu bende merak ediyorum. Tam konu açmak için bu bölüme girdiğimde bu konuyu gördüm. Bende buradan yazıyım bari. Örneği de şurada var bir tane:

https://youtu.be/nrIPxlFzDi0

drivin', tellin', 'cause...

Sadece son harfine kesme işareti gelmiyor galiba. Birçok yerde 'cause kelimesini gördüm. Sanırsam sokak ağzında insanlar bazi harfleri konuşurken yutuyorlar ve kesme işareti koyuyorlar. Ama bilen birisinden bir cevap beklemek gerek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "ing" eklerinin geldiği kelimelerde kullanabilirsin.

Sokak ağzı.

http://forum.wordreference.com/threads/in-instead-of-ing.1862580/
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için. Bu tür şeyleri kullanınca güzel oluyor :)

• Bu olay konuşurken atlanan sesleri belirtmek için kullanılır ama çoğunlukla "-ing" ile biten cümlelerin sonundaki "g" harfi yazılmak istenmediğinde görülür. Bu tür şeyleri kullanmak güzeldir evet ancak internette İngilizce konuşulan bir forumda ya da biriyle İngilizce yazışırken thinking yerine thinkin' yazmak tuhaf kaçar çünkü bu resmi bir kullanımdır. Ya thinking ya da thinkin yazın hiç kasmadan.

Dizi ya da filmlerde repliği söyleyen kişi en sondaki g'yi telaffuz etmiyorsa altyazıyı hazırlayan şirket g yerine kesme işareti koyabilir. Kitaplarda da görülür bu kullanım. Sözü söyleyen kişinin konuştuğu tonu ve duyguyu verebilmek için yazarlar bazen g yerine kesme işareti koyarlar, şiirlerde de aynı şekilde. İngiliz bir yazar tarafından yazılmış ya da İngiltere'de geçen kitaplarda bu kullanım "g" harfine ek olarak "t" harfi için de kullanılabilir zira İngiltere'nin kuzeyindeki çoğu şehirde insanlar cümlenin ortasındaki ve sonundaki "t" harflerini yutarlar: wa'er, be'er, la'er, permi' gibi.

Son olarak da şarkı sözlerinde kullanılır. Şarkılarda zaten gramer genellikle karman çorman olduğu için g telaffuz edilmediği zaman onun yerine şarkı sözlerinde kesme işareti koyulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miba54 -- 9 Temmuz 2016; 2:27:55 >

• Evet özellikle şarkılarda çok fazla kısaltma ve informal kullanım görebiliyoruz. " Livin' La Vida Loca " veya " Livin' On A Prayer " gibi şarkıların adları da bu şekilde. Ayrıca " gotta , gonna , wanna , y'all , 'em " gibi kelimelerde oldukça fazla kullanılıyor. Alışması biraz zor olsa da bilmek güzel birşey bana göre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.