|
Bildirim
15 inç Macbook Air, sonunda büyük ekranlı nispeten uygun bir Macbook göreceğiz. Fakat 8 GB Ram versiyonları en kısa sürede yok edilmeli. Tamamen gömülü ve ekran kartı tarafından da kullanılan ram'i 8 GB almak çok mantıksız.
|
Bizzat kullanmış biri olarak kesinlikle katılıyorum. 8/256 modellerin tamamen kalkması gerektiğini düşünüyorum. Telefonların bile 256GB, 512GB, 1TB kapasitelerinin olduğu bir dönemde, 256GB hafızalı bilgisayar almak akıl işi değil, hafıza çok çabuk doluyor. Macbook'ta 8GB RAM ise günlük işlerde dahi hemen doluyor.
|
Gerek var mı acaba bu kadar teknoloji çöplüğüne. Taksit taksit veriyorlar teknolojiyi. Kardeşim yaparsın 3 yılda bir millette değiştirmek için bir sebeb sayar. Alıyorsun cihazı 6 ay sonra eski nesil oluyor.
|
Yeni laptoplar enaz 16gb ram 512gb yada 1 tb hdd den baslamali
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 8 Mart 2023; 03:48:27 > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Hatalı bir düşünce biçimi olduğu kanaatindeyim. Adam her yıl, isterse her ay yeni sistem çıkarır. Bu o sistemi hemen "eski nesil" yapmaz. Satın aldığınız bir ürün artık işinizi görmüyor veya aksamalara sebep oluyorsa ancak o zaman sizin için "eski nesil" haline gelmelidir. Şu an işyerinde kullandığım 7 yıllık 6. Nesil i5 halen daha tek bir aksamaya neden olmadığı için benim açımdan halen "yeni nesil" kategorisindedir. |
|
Haklısın hocam koskoca 8GB RAM yani. Yayla gibi kullan kullan bitmez Dipnot; SWAP(takas alanı): RAM dolunca veya dolmaya yakın, SSD'nin bir kısmını RAM alanı olarak kullanan mekanizma. Bu alan çok yoğun kullanılırsa RAM kadar hızlı olmadığı için bilgisayarın çalışma hızını da etkiliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 11 Mart 2023; 0:17:56 > |
8/256 versiyon kullanıyorum kesinlikle haklı.. özelikle ssd hemen doluyor, 8 gb ram da idare ediyor da .. keşke 16 gb 512 gb alsaydım diyorum.. upgrade imkanı olmaması çok vahim durum, alacak arkadaşlar 32 gb ve 1 tb alsın bence. |