Şimdi Ara

M3 işlemcili MacBook Air geliyor: MacBook Pro yenileniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • M3 işlemcili MacBook Air geliyor: MacBook Pro yenileniyor
    Apple, 13 ve 15 inç yeni nesil MacBook Air tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni MacBook Air ile birlikte geleceği söylenen MacBook Pro, Apple M3 çipten güç alacak. Kod adı J513 olan yeni 13 inç MacBook Air, J515 kod adlı yepyeni 15 inç MacBook Air’ın hangi M3 işlemciyi taşıyacağı henüz bilinmiyor. M3 Pro gibi M3 çipinin daha güçlü bir sürümünü görebiliriz.



    Ayrıca Bkz.Yeni iMac'in ilk detayları ortaya çıktı: M3 işlemciyle geliyor



    13 inç ve 15 inç MacBook Air geliyor



    Apple’ın MacBook Air modelleriyle birlikte 13 inç MacBook Pro’yu en son işlemciyle yenileyip çıkarmayı planlıyor. Kod adı J504 olan yeni giriş seviye MacBook Pro, yeni MacBook Air ile aynı sekiz çekirdekli M3 çipe sahip olacak.



    MacBook Pro, M3 çiple yenilenecek



    Apple’ın yeni Mac’leri ne zaman tanıtacağı belli değil. Mark Gurman’a göre, yeni MacBook Air Haziran ayında WWDC etkinliği sırasında tanıtılacak. Hem 13 hem de 15 inç modellerde M3 çip bulunacağından, yeni MacBook’ların Apple geliştiriciler konferansı öncesinde duyurulması pek olası değil. Hatırlayacağınız üzere M2 çip, yeni MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro ile birlikte WWDC 2022’de duyurulmuştu. Apple, sürpriz yapmayacaktır.




    Kaynak:https://9to5mac.com/2023/03/06/13-15-inch-macbook-air-m3-macbook-pro/







  • Bizzat kullanmış biri olarak kesinlikle katılıyorum. 8/256 modellerin tamamen kalkması gerektiğini düşünüyorum. Telefonların bile 256GB, 512GB, 1TB kapasitelerinin olduğu bir dönemde, 256GB hafızalı bilgisayar almak akıl işi değil, hafıza çok çabuk doluyor. Macbook'ta 8GB RAM ise günlük işlerde dahi hemen doluyor.
  • Bu işin sonu yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 inç Macbook Air, sonunda büyük ekranlı nispeten uygun bir Macbook göreceğiz. Fakat 8 GB Ram versiyonları en kısa sürede yok edilmeli. Tamamen gömülü ve ekran kartı tarafından da kullanılan ram'i 8 GB almak çok mantıksız.

  • Çöpoğlu Çöp Geliyor Yani!

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Bizzat kullanmış biri olarak kesinlikle katılıyorum. 8/256 modellerin tamamen kalkması gerektiğini düşünüyorum. Telefonların bile 256GB, 512GB, 1TB kapasitelerinin olduğu bir dönemde, 256GB hafızalı bilgisayar almak akıl işi değil, hafıza çok çabuk doluyor. Macbook'ta 8GB RAM ise günlük işlerde dahi hemen doluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 8 Mart 2023; 03:48:27 >
  • Bakalım OLED ekranın stabilleşmesini mi bekleyecekler :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gerek var mı acaba bu kadar teknoloji çöplüğüne. Taksit taksit veriyorlar teknolojiyi. Kardeşim yaparsın 3 yılda bir millette değiştirmek için bir sebeb sayar. Alıyorsun cihazı 6 ay sonra eski nesil oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hatalı bir düşünce biçimi olduğu kanaatindeyim. Adam her yıl, isterse her ay yeni sistem çıkarır. Bu o sistemi hemen "eski nesil" yapmaz. Satın aldığınız bir ürün artık işinizi görmüyor veya aksamalara sebep oluyorsa ancak o zaman sizin için "eski nesil" haline gelmelidir. Şu an işyerinde kullandığım 7 yıllık 6. Nesil i5 halen daha tek bir aksamaya neden olmadığı için benim açımdan halen "yeni nesil" kategorisindedir.

  • Yeni laptoplar enaz 16gb ram 512gb yada 1 tb hdd den baslamali

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple'ın sistemini cok seviyom M3 giriş, M2 orta, M1 üst segment işlemciler şimdi Windows alsan yok kaç çekirdek kaçıncı nesil daha performanslı uğraş dur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Keşke şu bilgisayarların soc denilen şeyi modüler olsa bilgisayar değiştirmek yerine soc u çıkarıp taksak… madem çevrecilik deniyor bu anlayışa geçilmeli

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • keziahmasonTR kullanıcısına yanıt
    ney??

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zihnimdeki yabancı kullanıcısına yanıt
    Muhendis misin guzel fikir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hecek H kullanıcısına yanıt
    Yok mühendis değilim dalga mı geçtin bilmiyorum ama sıradan biri olarak olabilicek gibi düşünüyorum . Ama işlemci büyüyor mesela bu dediğim çokta fit olmaz masaüstündeki gibi soket tipi vs vs ayarlanırsa bence çokta güzel olabilicek birşey para korkusu var ise pro serisi işlemcilerini şuanki gibi satabilirler bizim gibi fakirler için böyle opsiyonlar olabilir . Kablo çıkartarak çevreci olunmuyor malesef

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten onların istediklerine göre yaşıyoruz. Sizin işinizi görmesi onun tarihi eser olduğu gerçeğini değiştirmez. En son çıkan üründen bir önceki ürün maalesef eski nesildir. Ona ancak hala benim işimi görüyor diyebilirsiniz. Düşünsenize her yıl araç kasa değiştiriyor motora güncelleme geliyor. Şanzıman gelişiyor. Ne kadar saçmaysa telefon ve bilgisayar sektöründe de öyle.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • keziahmasonTR kullanıcısına yanıt
    iyi güzelce kullan o zaman

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cleancoder C kullanıcısına yanıt
    8 gb ram ne yapıyosun da doluyo?

  • fatihgeyikci kullanıcısına yanıt

    Haklısın hocam koskoca 8GB RAM yani. Yayla gibi kullan kullan bitmezM3 işlemcili MacBook Air geliyor: MacBook Pro yenileniyor Macbook'ta sadece tarayıcıda 4-5 sekme açın, Spotify ve mail uygulamasını vs açın 6-7GB RAM dolmuş oluyor maalesef. Şimdi dolu olması da mesele değil çünkü macOS biraz farklı çalışıyor, RAM boşta kalacağına etkin kullanıyor, bazı uygulamaları hafızada tutuyor vs fakat asıl sıkıntı SWAP fazla dolmaya başlayınca çıkıyor, "bellek yoğunluğu" turuncuya dönüyor ve zorlandığını hissediyorsunuz. Bu durum 8/256 modelde daha sık oluyor.


    Dipnot;

    SWAP(takas alanı): RAM dolunca veya dolmaya yakın, SSD'nin bir kısmını RAM alanı olarak kullanan mekanizma. Bu alan çok yoğun kullanılırsa RAM kadar hızlı olmadığı için bilgisayarın çalışma hızını da etkiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 11 Mart 2023; 0:17:56 >
  • cleancoder C kullanıcısına yanıt

    8/256 versiyon kullanıyorum kesinlikle haklı.. özelikle ssd hemen doluyor, 8 gb ram da idare ediyor da .. keşke 16 gb 512 gb alsaydım diyorum.. upgrade imkanı olmaması çok vahim durum, alacak arkadaşlar 32 gb ve 1 tb alsın bence.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.