Şimdi Ara

M1 Ultra, Nvidia RTX 3090 ile rekabet edemedi: Apple daha iyi demişti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
9.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçse bile ne olur ki? Vulkan yok, opengl yok, directx zaten yok. Oyunlar sıkıntı. Zaten arm seçmeleri de attan inip eşeğe binmek. Apple a göre neymiş ben sosyeteyim öyle şeyleri istemezük, opengl herkes kullanıyo biz kullanmiycaaaz. Biz özel api yazacağız bilmem ne. Farklı olacaklar diye neler yapıyorlar batması lazımdı şu aptal firmanın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat_ahmet M kullanıcısına yanıt

    M1'lerin maliyeti Apple icin düsük. Onları üretmenin iphone üretmekten farkı yok. Intel'e islemci basına yüksek rakamlar ödemiyorlar ayrıca cihazlar bir anakartta bütünlesik elemanlardan falan olusuyor. Bunlar maliyeti hep asagıya cekiyor.. Daha üst modellerin normalde cok daha ucuz olması da gerekirdi.. Söylediğiniz sey giris seviyesi laptop cihazlarda gecerli olabilir belki.. Belki diyorum cünkü uzun zamandır laptop piyasasını arastırmadım. Benim olayım masaüstü bilgisayarla. Mobil cihaz olarak da zaten dısarı cıkınca telefon kullanıyorum. 3 - 4 KG laptop tasıyacak bir olayım yok.. Laptop cok ilgilendiğim bir sey değil...


    Fakat ben maliyeti ucuz olduğu icin daha ucuza bile satılıyor olsa, o cihazları yine de basta isletim sistemi yüzünden tercih etmem. Sonradan upgrade edilememesi de satın almama kararımda etkili olur. Lehimli RAM olayına zaten girmem. Baslangıcta yüksek RAM alınabilir ama o zaman maliyet cok fazla yükseliyor zaten.. M1 cihazların maksimum desteklediği RAM'ın 16 GB olduğunu da söyleyeyim.. Apple ilerde zaten başka M chip cıkartırız, ne var ki canım, yeni makine alırlar o 32 GB destekler zaten diye düsünmüs olmalı M1 Ultra, Nvidia RTX 3090 ile rekabet edemedi: Apple daha iyi demişti 


    Bakarsın, Apple yarın bir gün, bir MacOS sürümü cıkartır, yeni sürümün Ram ihtiyacı eskisinden daha fazla olur bunlar olmayan seyler değil sak diye kalırsın.. Apple cihazlarda eski MacOS sürümlerinde yeni yazılımlar zaman icinde calısmaz hale gelir.. Yani Apple cihaz aldım mı o MacOS sürekli güncel olacak. PC'de Windows 7 Windows 10 falan uzun süre kullanıyorsun öyle olmuyor.. O durumda cihazı satmaktan baska care kalmaz..


    Ben daha pahalıya Thinkpad PC falan satın alırım.. Sebeplerini yukarda yazdım. Yani fiyat performans, pil dayanıklılıgı gibi seyler her zaman herkes icin satın alma sebebi değildir.. Satın alım yaparken süsüne püsüne, belki ihtiyacın olmayan CPU performansına ne bileyim piline falan bakmayacaksın.. Bir örnek vereyim mesela islemci performansına neden ihtiyacın var? Render mi alıyorsun? Cihaz oyun oynatıyor da ekran kartı mı besliyorsun?


    Mac cihazda zaten oyun oynanmaz.. Fakat render tarzı ihtiyacların varsa diyelim cihazda 1 adet program calıstıracaksın renderini alacaksın falan baktın o fiyata denk performans veren baska cihaz yok o zaman alırsın.. Ama %90 insanın ihtiyacı bu değil.. Pil 7 saat gitmis öbürü 10 saat gitmis bunun da cok kisi icin sorun yaratacağını zannetmiyorum..


    Cihazın boot hızı, isletim sisteminin calısma hızı gibi seyler daha cok SSD hızına mevcut RAM miktarına falan göre degisir.. Normal bir sekilde isletim sistemiyle calısırken, sıradan görevler gerceklestirirken, web de gezerken falan 10 senelik I3 ile M1 islemcilerde performans farkı hissedilmez.. Yani ihtiyaclar hep degisken oluyor ve sen giris seviyesi bir cihazın diğer cihazlara göre performansından bahsediyorsun.. O cihaza 14 bin TL verene kadar 7 bin TL'lik bir laptop da büyük bir kitlenin ihtiyacını karsılayabilecektir.. Özetle ihtiyacın olmayan performansı yüksek performans veren diğer cihazlardan ucuz bile alıyor olsan yine de kazıklanıyor olabilirsin... en azından sana ihtiyacın olmayan bir cihazı süsüyle püsüyle marka algısıyla falan kaktırmıslar demektir...


    Cihaza bir bütün olarak bakmak gerekir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 21 Mart 2022; 7:15:41 >




  • Apple'ı övebilmek için saçma sapan yoeumlar yazılmış. Kim aldığı 3090'ı düşük güçte kullanıyor? Yok aynı güç tüketiminde daha fazla performans veriyormuş. Niye 3080 aldık o zaman 3060ti ile hiç underclock ike uğraşmaz düşük güç tüketirdik. Böyle saçma tartışmalara girmeyin, oyun oynayacak insana 3090 yerine M1'in hiç bir versiyonunu veremezsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feylosoft kullanıcısına yanıt

    90 bine falan çıkmaya gerek yok. Şu PC bile çok rahat eziyor M1 Ultrayı. Oyun tarafını söylemiyorum bile. Her türlü grafik/render programında bile eziyor. Az buzda ezmiyor yani öyle %20 lerden falan bahsetmiyoruz.


    Performans odaklı düşünen, bilgisayarla iş yapan birisi asla gidip M1 Ultra almaz. Sadece Apple fanatikleri ve MacOs ortamında çalışmayı daha konforlu bulanlar gider bunu alır. Öyle hiçbir şeyin bittiği falan yok yani.


    Sırt çantasına atıp istediğin yere götürmek 1. 2. 3. öncelik bile değildir eğer bu bilgisayar WS olarak kullanılacaksa. WS lerde mobilite bir çok kriterden çok daha sonra gelir bir çok kişi için. Kaldi ki bir Laptop mobilitesi de yok. Yine elektriğe monitore falan ihtiyaç duyacaksın.


    Buradaki asıl sorun Apple'in 3090'ı gececek demesi. Ki çok fena ezildiği ortada.


    Daha da büyük sorun: çok yakın bir gelecekte artık kimsenin bu kadar güçlü bilgisayarlara(oyun dışında ki o da değişebilir ) ihtiyaç duymayacak olması. Yurt dışında ayda 50$ belki de daha az bir ücretle evini bile satsan alamayacağın bir bir süper bilgisayara cloud üzerinden bağlanıp istediğin her türlü renderi falan yapabiliyosun.



    M1 Ultra, Nvidia RTX 3090 ile rekabet edemedi: Apple daha iyi demişti




  • rtx 3090'dan söz ediyoruz la. kolay mı öyle geçmek. adamı öttürür o kart...

  • Apple reklam propagandasını iyi yapıyor başka numarası yok. Oyunlarda falan asla kapışamaz

  • Orası ayrı konu. Burada genel inceleme yok markanın lansmanında yaptığı iddialardan biri değerlendirilmiş.

  • Apple her şeyde bir iddiası var ama bilmiyor ki masaüstü sektörü mobil sektörden farklı rakipleri ondan daha deneyimli havadan atıyor ama tutturamıyor

  • hahahaha sakin gençler sakin. Bi araştırma yapılmış sonucu açıklamışlar. Kızmanın alemi yok. Apple ın yaptığı açıklamaya istinaden yapılmış araştırma ve testler. Sonuçlar hoşuna gitmez o ayrı ;)

  • Mesutzgvn nickli arkadaşa katılmıyorum. İşlemciler 1nm de kalmayacaktır. 7nm'den sonrası fizik kurallarına aykırı deniyordu bir ara ama teknoloji geliştikçe yeni yöntemlerle aşılabiliyor bunlar. Bir yazıda okumuştum 0,5 hatta 0,1nm'ye kadar inilebilir diyordu. Giyilebilir teknolojiler için küçük ve az enerji tüketen, büyük sanal dünyalar için daha fazla işlem gücü ve çekirdek barındıran modeller geliştirilecektir diye düşünüyorum. Zaten bir yerden sonra kuantum bilgisayarlar son kullanıcıya ulaşacak ama uzak gelecekte olacağı kesin. Ram'lerin yerini de ssd'iler alabilir yakın gelecekte. SAO gibi büyük sanal oyunlar vs. çıkarsa gereksinimleri ne olur nasıl cihazlarda oynanır bilmiyorum, ama teknoloji de son nokta diye birşey olacağını sanmıyorum.

  • Arada o kadar fiyat farkı olmayacak amd ryzen 9 6000 bir işlemci ve ddr5 32 gb ram ile sağlam soğutma yapan bir kasa toplasan80k ile işin içinden sıyrılırsın ve üstüne mac studio’yu
    2’ye katlarsın emin ol

  • DarthLuca D kullanıcısına yanıt
    3090 ı olup CS de 720p de en düşük detaylarda oynayan mallar var

  • Übermensch24 kullanıcısına yanıt

    Yarın MacOS Macbook air gelecek, bakalım Windows 11'den daha kötü olamaz kesin :)

  • Şu bir kaç haftadır forumda bahsedilen m1 bu muymuş? Ultra'sına baktım şimdi meraktan. Opencl gücü, bıraktım rtx 3060'ı, rtx 3050 civarında. Apple kısmını hiç takip etmiyorum ama muhtemelen daha güçlü mac'lerde vardır diye tahmin ediyorum. Yoksa sadece bunlar ise zirveye onamaktan çok uzak. Hadi ortalama işleri kaldırır da Blender cycle çalışacak bir pro ne yapsın 3050 gücünü. Saatler fark ediyor işin sonunda.

  • hala apple'ın ipiyle inenmi varya yazık

  • Apple bu işlemciler ile birkaç sene içinde delip geçer.

  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    kotu onu tanimlamak icin yeterli kelime degil. Snow Leopard ve Mountain Lion zamanlarinda Windows 7 ye karsi gideri vardi hem interface simdi oldugundan daha iyiydi hem de simdi oldugundan daha kararliydi ve ben x86 imac de o yillarda surekli olarak kullaniyordum ama Windows 10 ve 11 karsisinda Big Sur ve Montereyin en ufak bir gideri yok.. Linux dagitimlari bile onlardan iyidir.. Windowsa karsin ne kadar igrenc ve kullanissiz oldugunu kullandikca goreceksin.. Hemen iade etme istegi olusacaktir belki forumlarda fanboylardan etkilenip sorunun kendinde oldugunu dusuneceksin fakat cayma hakki suresini gecirmeden iadesini yap derim.. Sonra elinde patlar cihaz 2. el olur 2. el sitelerinde aylarca satamazsin zarar edersin..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 22 Mart 2022; 4:45:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Ben daha once soylemistim ARM denen sacmaliga gecerek hata yaptilar demistim tabii bu kendileri icin bir hata olmayabilir cunku zaten mac bilgisayar satmaktan cok memnun degillerdi.. Hata kullanici acisindan hataydi ama Apple kendince dogru karari verdi piyasadan cekilmek yerine uc bes kar ederiz belki mantigiyla ucuz ARM islemci kullanarak mac uretmeye devam ediyorlar.. Arge marge appledan iyi mi bileceksin demisti bazi fanboylar.. hatta guya PC lerin hepsi ARM olacakti bu ARM hazretleri x86 yi silecekti cok gulmustum.. simdi ne oldu? toplama pc ye yine tokatlandi degil mi?


    Apple mac den cok bir para kazanamiyor bilgisayar satisindan degil iphone satisindan kazaniyorlar.. ARM islemciye gecme sebebi intel islemcilerin maliyetini dusurmekti iphone olmasa apple zaten sadece mac satarak ayakta kalamaz. Bu yillardir bilinen bir gercek.. Bilgisayar uretimini birakmak yerine mac denen cihazlari iphone ile ayni uretim sekline soktular yani kendi cep telefonu islemcilerini biraz daha gelistirip ipadleri bilgisayar haline getirdiler ve maliyeti dusurduler cunku fazla kar birakmayan bir urunu pazarlamanin mantigi yoktur mac bilgisayarlar pahali intel islemcilerle onlara guzel kar birakmiyordu olay bu gerisi yalan dolan palavra reklam pazarlama falan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Übermensch24 -- 22 Mart 2022; 5:11:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.