Şimdi Ara

M.2 NVMe SSD NGFF'den PCIE 3.0 PCI Express X16/X4'ya Genişletme Kart Adaptörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir İlan Türü #Satılık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Satın Al
    Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler iyi alım-satımlar.

9 eylül tarihinde çinden (aliexpress) aldığım PCIE NVMe M.2 SSD to PCIE X16 adaptörümü satmak istiyorum çünkü nvme ssd fiyatları yüksek ve yakın zamanda bir tane alamayacağım.

Bu adaptör nedir ne sağlar ?

Bu adaptör Nvme ssd slotu olmayan anakartlar içindir Nvme ssdnizi bu adaptöre, adaptörü de pci-e x16 slotuna takarak nvme ssdnizi kullanabilirsiniz.
    Yalnız bu size bu ssd den boot etme özelliği sağlamaz onun için BIOS'unuzun AMI(American Megatrends) UEFI BIOS olması lazım ve şu yabancı forumdaki adımları biosunuza uygulamanız lazım
    www.win-raid.com
    [Guide] How to get full NVMe support for all Systems with an AMI UEFI BIOS
    https://www.win-raid.com/t871f50-Guide-How-to-get-full-NVMe-support-for-all-Systems-with-an-AMI-UEFI-BIOS.html

bu makale başlarda intel sistemler içindi fakat sonra biri amd fx 8300 sisteminde de çalıştığını/başarılı olduğunu yazmış.(küçük bir uyarı BIOS flashlama riskli bir işlemdir anakartınız flashlama esnasında/sonrasında bozulabilir bunu belirterek sorumluluk kabul etmiyorum ayrıca daha güvenli olması için sadece BIOS ve DOS üzerinden flashlama yapın)

Paket içeriği:

1x PCIE NVMe M.2 SSD to PCIE X16 Adaptör
    1x SSD Soğutucu
    1x küçük tornavida
    poşet içinde birkaç tane sıkıcı kemer ve somun,vida

Bana maliyeti shipping(taşımacılık) ücreti ile 65 lira oldu.bekleme süremi de 5 liradan sayıyorum ve ürünün fiyatını 70 Lira olarak belirliyorum

Alışveriş şekli önce havale sonra kargo şeklinde veya izmir içi atasanayi metro durağından elden teslim..

Herkese iyi forumlarr !!

EDIT:Bu adaptör Sata tabanlı m.2 NGFF ssdleri desteklemiyor SSDnizin Nvme Pci-e ssd olması gerekiyor.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreadfrost -- 5 Ekim 2018; 12:19:43 >

• x16 olması kötü olmuş x1 olsa alacaktım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Eğer adaptör x1 olsaydı ve ssdniz 970 evo olsaydı nvme ssdyi bu adaptörle x1 slotuna taksaydınız:
    x1 slotu pci-express 2.0 ise maksimum 500 MB/s hızına ulaşabilecektiniz
    x1 slotu pci-express 3.0 ise maksimum 984.6 MB/s hızına ulaşabilecektiniz.

açıkçası x1 olunca almaya değmiyor.
    ben bunu bilerek bu adaptörü satın aldım zaten :)

kaynak:
    en.wikipedia.org
    PCI Express - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

• Dreadfrost kullanıcısına yanıt
    Hmm, bende 970 evo değil de Toshiba'nın 2500mb/s 1500mb/s modeli var (bozulan laptopumdan çıkarmıştım). x1 slotu o kadar yavaş mıydı ya çok kötüymüş, o zaman almayayım hiç x1 almayı düşünüyordum. x16 slotta da ekran kartı var. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yazayım madem benim anakart asus maksimus gene-z gen3 iki tane ekran kartı slotum var ben hangi hıza ulaşabilirim veya x kaç almalıyım acaba :))) saolunnn :))
  • exorcist33 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam,
    öncelikle anakartınızın yukarıdaki ana vga slotu(northbridge) pci expresss 3.0 x16 hızında.altındaki(southbridge) vga slotunun revizyonu ise pci express 2.0 ve yine x16 hızında.
    hemen wikiden hızlara baktım.
    bunu alıp(ssdyi takarak) anakartın pci-e x4 slotuna takarsanız maksimum saniyede 2.0 GB/s elde edersiniz çünkü o x4 slotu pci express 2.0 revizyonunda
    alttaki vga slotuna takarsanız saniyede maksimum saniyede 8.0 GB/s hız elde edersiniz.
    ama anakartın özellikleri kısmında şöyle birşey yazıyor 2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8)
    yani bu durumda kastedilen iki slotun da kullanılması durumunda hız x8 e düşüyor demekse o zaman alttaki vga slotuna takarsanız saniyede maksimum 4.0GB/s hızında çalışır.
    bir 970 evonun Okuma Hızı 3400MB / Yazma Hızı 1500MB bu durumda sizin tek çareniz alttaki vga slotunu kullanmak oluyor çünkü x4 slotuna takarsanız 970 evo maksimum okuma hızı 2.0GB/s belki daha da altında olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreadfrost

Merhabalar hocam,
    öncelikle anakartınızın yukarıdaki ana vga slotu(northbridge) pci expresss 3.0 x16 hızında.altındaki(southbridge) vga slotunun revizyonu ise pci express 2.0 ve yine x16 hızında.
    hemen wikiden hızlara baktım.
    bunu alıp(ssdyi takarak) anakartın pci-e x4 slotuna takarsanız maksimum saniyede 2.0 GB/s elde edersiniz çünkü o x4 slotu pci express 2.0 revizyonunda
    alttaki vga slotuna takarsanız saniyede maksimum saniyede 8.0 GB/s hız elde edersiniz.
    ama anakartın özellikleri kısmında şöyle birşey yazıyor 2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8)
    yani bu durumda kastedilen iki slotun da kullanılması durumunda hız x8 e düşüyor demekse o zaman alttaki vga slotuna takarsanız saniyede maksimum 4.0GB/s hızında çalışır.
    bir 970 evonun Okuma Hızı 3400MB / Yazma Hızı 1500MB bu durumda sizin tek çareniz alttaki vga slotunu kullanmak oluyor çünkü x4 slotuna takarsanız 970 evo maksimum okuma hızı 2.0GB/s belki daha da altında olacak.
    anlatım tam anlayacağım dilde olmuş ağzınıza emeğinize sağlık.
    hızın 8x e düşmesi zannediyorum ki ekran kartımın hızında da bir probleme sebep olabilir.?
    bu nedenle benim normal ssd almam daha mantıklı gelmeye başladı. haklı mıyım tabiki bilemiyorum. mantıklı mı onu da bilemiyorum işin doğrusu açılırken ki lanet yavaşlıktan ve özellikle bütün youtube vs araştırmama rağmen şu disk %100 sorununu çözemediğimden :) bir sdd şart gibi görünüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • exorcist33 kullanıcısına yanıt
    onun için şöyle bir örnek vereyim;
    bende de iki grafik kart slotlu anakart var ikincisi daha düşük hızda çalışıyor(pci-express 2.0 x4 hızında).yazın gtx 750 ti takılıydı ikinci slotta ve World of Warcraft'ı medium-high ayarlarda sorunsuz oynatıyordu.
    yani o kadarlık bir düşük pek etki etmez bence grafik kartı performansına zaten birinci grafik kartı slotu pci express 3.0 revizyonunda.
    ama gene de siz bilirsiniz sata ssd de alabilirsiniz,fakat maksimum 600 MB/s hızlara ulaşırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreadfrost

onun için şöyle bir örnek vereyim;
    bende de iki grafik kart slotlu anakart var ikincisi daha düşük hızda çalışıyor(pci-express 2.0 x4 hızında).yazın gtx 750 ti takılıydı ikinci slotta ve World of Warcraft'ı medium-high ayarlarda sorunsuz oynatıyordu.
    yani o kadarlık bir düşük pek etki etmez bence grafik kartı performansına zaten birinci grafik kartı slotu pci express 3.0 revizyonunda.
    ama gene de siz bilirsiniz sata ssd de alabilirsiniz,fakat maksimum 600 MB/s hızlara ulaşırsınız.
    bu bios'a nvm driveri gömme işini yaptım her ne kadar meşakatli görünsede 2. yapmam 30 saniye sürdü basit bir olay ve ben 2500'e 1500 okuma yazmalı nvm kullanıyorum fakat hız olarak 1500'e 1400 alıyorum.

çeviricim x4 ve bunu x16 portuna takıyorum (2011 anakart 4 adet x16 var)

cok bilgim yok fakat sizin bu çeviriciniz ile hızımda değişiklik olur mu?

X79A-GD45-8D anakart kullanıyorum ve win 8.1 pro

• OLIVERA O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhabalar,
    sizin anakartınızda pci-express x16 konfigurasyonu şu şekilde

Gen3 (16, 16, 8), Gen2 (1, 1)

yani 3 tanesi pci express 3.0 revizyonunda bunların da 2 tanesi full hızda (x16) biri yarım (x8) hızda
    diğer ikisi ise pci express 2.0 ve x1 hızında

ilk olarak eğer adaptörü pci-express 3.0 slotuna takmadıysanız ona takmayı deneyin eğer gene aynı hızı alıyosanız o zaman adaptörde bir problem vardır.
  • iyi günler hocam ilanın dışında bi soru soracağım benim anakartım h310 prime mk. pcie x1 var riserla yükselterek nvme ssd takmak istiyorum. Performans kaybım olur mu olursa bununla ilgili bi veriniz varmı?
  • Kolpaçino Özgür kullanıcısına yanıt
    performans kaybı olur takacağınız ssd 1 GB/s hızını geçemez okuma veya yazma farketmez
    ama gene satadan daha iyi performans gösterir
  • Merhaba, bir hevesle adata m.2 xpg 8200 512gb pro aldım. Ama anakartım x4 desteklemiyor sanırım. Gigabyte g1 gaming 970 anakartın modeli aldığım hız read 810mb write 720mb canım sıkıldı. Adaptör alsam taksam ne kadar hız alırım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb
    quote:

Dreadfrost

öncelikle hayırlı satışlar
    bol müşteriler
    anakartım asus p8p67 le
    bu anakartın SATA 6Gb/s gray portunda KINGSTON SH103S3120G sata III ssd disk kullanıyourm
    https://www.asus.com/Motherboards/P8P67_LE/specifications/
    2 adet x16 slotu mevcut
    bildiğim kadarı ile bu slotlar 2.0 versiyon
    satışa sunduğun kartı bağlantısını eklediğim m2 sata ssd ile kullanmayı düşünüyorum
    https://i.ebayimg.com/images/g/PisAAOSwRNpdYbd2/s-l1600.jpg
    bu değişim bana performans artışı mı düşüşü mü sağlar
    bilgi verebilirsen memnun olurum

düzeltme: benim m2 ssd NGFF imiş senin kart ile olmazmış
    peki NGFF uyumlu kart alsam
    bu değişim bana performans artışı mı düşüşü mü sağlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikaragozlu -- 17 Aralık 2019; 11:48:39 >

• Merhaba,
    Ürün hala duruyorsa PM attım.
  • hocam iyi günler, crucial p2'yi bu aletle h310mk x1 gen3 de kullanıp boot edebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kolpaçino Özgür -- 21 Ocak 2021; 22:9:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.