Şimdi Ara

LYS abartiliyor. (MORARDIM) (Kamil sinav sonrasi aciklama yapti :/)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
3.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gecen bi konu gordum, sorular beklediginiz gibi olmayacak diye felaket tellalligina doymayan bir konu. Yok turevin cozumleri sayfalar suruyormus, yok cok zormus, yok cok yaraticiymis. Hic b dersane denemesi yakin degilmis...

Oncelikle hic bi dersane denemesi siradanliginda olmaz sinav surda anlasalim haklisiniz.

Ama sinava giren kisinin sinav anindaki psikolojisi ve heyecani ihmal edilirse sorular gayet normal sorular arkadaslar.

Moralleri bozmayalim. Son 15 yilin mat geo cikmis sorularina baktim femset sagolsun. Normal soru ulan iste. Zor olsa turkiyenin 10'da 9'u sifir ceker zaten.

Zor soru yok mu, var.
    Ama arkadaslar belirtmeliyim ki 50 adet matematik sorusundan 6-7 tanesi zor kategorisine alinabilir hakkiyla calismis bir insan icin. Yarim yamalak calisan biri icin zor olmasi mumkundur sinavin. Ki turbo misali cok basit sorular da koyuyorlar; mesela 2x2 2 tane matrisin carpimi dahi sorulmus.

Diyecegim o ki dersane puaninizin en fazla 15-20 puan altina dusersiniz bu kadar kasilmaya gerek yok. Sinav zor falan degil sadece secici sorular var. kural cok net: sakin olan kazanir.

Herkes hakettigi yeri kazansin insallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Francis Underwood -- 16 Haziran 2013; 22:17:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nabıcaz Be Kamil?

Gecen bi konu gordum, sorular beklediginiz gibi olmayacak diye felaket tellalligina doymayan bir konu. Yok turevin cozumleri sayfalar suruyormus, yok cok zormus, yok cok yaraticiymis. Hic b dersane denemesi yakin degilmis...

Oncelikle hic bi dersane denemesi siradanliginda olmaz sinav surda anlasalim haklisiniz.

Ama sinava giren kisinin sinav anindaki psikolojisi ve heyecani ihmal edilirse sorular gayet normal sorular arkadaslar.

Moralleri bozmayalim. Son 15 yilin mat geo cikmis sorularina baktim femset sagolsun. Normal soru ulan iste. Zor olsa turkiyenin 10'da 9'u sifir ceker zaten.

Zor soru yok mu, var.
    Ama arkadaslar belirtmeliyim ki 50 adet matematik sorusundan 6-7 tanesi zor kategorisine alinabilir hakkiyla calismis bir insan icin. Yarim yamalak calisan biri icin zor olmasi mumkundur sinavin. Ki turbo misali cok basit sorular da koyuyorlar; mesela 2x2 2 tane matrisin carpimi dahi sorulmus.

Diyecegim o ki dersane puaninizin en fazla 15-20 puan altina dusersiniz bu kadar kasilmaya gerek yok. Sinav zor falan degil sadece secici sorular var. kural cok net: sakin olan kazanir.

inşallah dedigin gibi olur gardaşşş

• Bence de ben de sadece (4-5 sorunun) belirleyici ilkleri belirlemek için diğer sorularında normal çalışan kişiler tarafından yapılabileceğine inanıyorum ..
    Aynı durum edebiyatta da var (biraz daha matematiğe göre karamsar olunabilir) onda da her sene 4-5 tane hiç yapılamayan belki de bi kısmı da zor oluşturan sorular oluyor..

özellikle matematik diyorsak belirleyiciliğe oynamayan ilklere oynamayan bir öğrenci 20 net rahat yapar ... gerisi de çalışmana bağlı seçici soruları yapmasan matematikte yapabilceğin bence 50 sorudan 35 net çıkarılmalı çıkarılırda ..ALLAH yardımcınız olsun kardeşler ..hallederiz halledersiniz kolay gelsin
  • quote:

Gecen bi konu gordum, sorular beklediginiz gibi olmayacak diye felaket tellalligina doymayan bir konu. Yok turevin cozumleri sayfalar suruyormus, yok cok zormus, yok cok yaraticiymis. Hic b dersane denemesi yakin degilmis...

Zor soru yok mu, var.

Adamın kareköküsün lannn

• quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

quote:

Zor soru yok mu, var.

Adamın kareköküsün lannn

felaket tellalığı yapanlara okumasını tavsiye ediyorum tesekkürler yazı için

• Nabıcaz Be Kamil ?
  • Dershane puanının 20 puan altı ne demek abi , benim için mezuna kalma sebebi yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

Dershane puanının 20 puan altı ne demek abi , benim için mezuna kalma sebebi yani

Senin için 20 puan altı demek eğer sadece sana özel extrem bi durum olmamışsa herkese 20 puan altı demek.
  • sırf moral için @1 i okuyup çıkıyorum diğer yorumların canı cehenneme
  • quote:

Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

sırf moral için @1 i okuyup çıkıyorum diğer yorumların canı cehenneme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen konuyu açan arkadaşa katılıyorum. 2 defa girdim lys ye , evde yaptığınız veya dersanede girdiğiniz denemelerden çok farklı olmuyor, sorular çok tanıdık gelicek, hatta belki "lan ben daha bunu 2 gün önce çözdüm" diyerek bazı soruları hemen işaretleyip geçiceksiniz. Tabi seçici sorular da olacaktır her sınavda olduğu gibi, onlara çok takılmadan stres yapmadan çözmeye çalışın baktınız 10-15 sn geçti sorudan birşey çakmıyorsunuz en sona bırakın, o zaman tekrar baktığınızda ilk bakışta atladığınız bir detayı görüp çözebilirsiniz soruyu ben çok yaşadım bunu. Bir de şuna hazırlıklı olun, her sene bir dersten zorlayabiliyorlar mesela 2011 de fizik biraz sıkıntıydı, 2012 de geometri soru tarzı biraz farklıydı , atıyorum bu sene matematik zor gelebilir eğer zor olursa panik yapmamaya çalışın sonuçta sadece siz zorlanmıyorsunuz, soğukkanlı olun, kontrolü kaybetmeyin en kazançlı şekilde bitirmeye çalışın, dediğim gibi matematik zor geldi diyelim süre bitti kitapçıklar toplanıyor baktınız 5-6 boşunuz kalmış sakın sallamayın çünkü bunu yapanlar oluyor bizzat ben de yapmıştım 1 tane tuttursam ne kar ne zarar, 2 tane tuttursam kara geçerim demiştim ama hiçbiri tutmamıştı Bir de metematik toplandıktan sonra aklınız orda kalmasın hani kötü geçmiş olabilir veya iyi geçmiştir aslında ama siz kötü geçtiğini düşünüyorsunuzdur bunları düşünmeyin eve gelince bol bol düşünürsünüz , siz sadece gelicek yeni geometri sorularına odaklanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkan529- -- 11 Haziran 2013; 13:25:59 >

• Fen soruları çok kolay da,mat-geo
  • Kesinlikle bu sınavda da kimsenin bilmediği absürt bir şey sormayacaklar.Bu işin sırrı sakin okuyup,sakin kararlar vermek.Heyecan yapıp boş boş soru okuyan adam kaybeder sınavı,işin birinci kuralı sakinliktir.İkinci kuralı ise akıl yürüte yürüte gerçekten anlaya anlaya ders çalışandır.Örneğin edebiyat da yazarlardan Rıfat Ilgaz'ı çalışan birisi sırf okumak için okursa bu adamı çok çabuk unutur.Ama anlaya anlaya okursa bi 15-20 dakika da internetten araştırırsa ya da başka kaynaklardan başka şeyler öğrenirse işte o zaman unutmaz yani diyeceğim o ki bu işin sırrı : 1-Sakinlik 2-Anlayarak Ders Çalışma

Haydi rastgele
  • sınavda 20 tane kolay 25 orta yani klasik soru var. 5 tane de zor soru oluyor.

kolay sorular dediğin gibi 3*3 determinatı vardı geçen sene veya çarpanlara ayırmada saniyelik sorular . trigonemetride de 1 tane çok kolay oluyor her sene.

orta sorular ise türev grafiği gibi , trigonometri de yarım açı gibi , toplam-çarpım-matris-determinant soruları ve 1-2 integral sorusu da bu düzeyde .

gelelim zorlara ;

her sene mutlaka 1 tane zor integral ve 1 tane de uğraştırıcı türev sorusu çıkar . o tamam, geriye kaldı 3 .bunun 1i trigonometride görmesi zor bir sou olsa kaldı 2 . benim tahminimce bu sene olasılıktan 1 olimpiyat sorusu mevcut olacak . o yüzden olasılık konusunda zor sorular çözün son günler derim karekök soru bankasının son testlerinde çok güzel sorular var .diğer zor soruda mat1 olur.

açıklamakta fayda var . geometri 60 dk oldu diye çok zor sorarlar diyen arkadaşlar var . sakın korkmasınlar , geometriyi zor soramazlar , cesaret edemezler bunlar.geçen sene yetiştirilememe dolayısıyla çok tepki gelmiş bu yüzden 15 dk artırdılar.

• Mat-Geo için dediklerin doğru olabilir ama Fizik cidden zor ders bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: conrade

quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

Dershane puanının 20 puan altı ne demek abi , benim için mezuna kalma sebebi yani

Senin için 20 puan altı demek eğer sadece sana özel extrem bi durum olmamışsa herkese 20 puan altı demek.

Anlamadın sanırsam , biz çalışırken üniversitelerin 2012 taban puanlarını baz alıyoruz , 20 puan düşük alınıyorsa orada 460 yazanlar normalde 480 alan tipler demektir.Çevremdekilerle kıyaslamıyorum ben almam gereken puana , girmem gereken sıralamaya bakıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: RobbertHardwell

Mat-Geo için dediklerin doğru olabilir ama Fizik cidden zor ders bana göre.

Fizikte bilakis rahat olun Lys'de en kolay çıkan derslerden biri oluyor.Zor sorsalar millet kan ağlar Türkiye ortalaması rezalet olurdu.

Konuyu açan arkadaş haklı,abartıp felaket tellallığı yapmaya gerek yok.Ygs'de zor değildi işin aslı,onu zor yapan psikolojik faktörlerdi.Lys'de öyle olacak.Psikolojiniz sağlamsa rahat çıkarsınız.Mesela geçen sene ben lys denemelerinde matematiği 42-45 civarı yapardım ama gerçeğinde heyecanlandım,sorularda biraz uzun geldi,üst üste denk geldi bildiğimi de yapamadım normal netimin küçümsenmeyecek derecede altında kaldım.

Lys'nin en rahat kısmı direk bilgi soruluyor olması ve süre sıkıntısının Ygs'ye göre oldukça az olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

sırf moral için @1 i okuyup çıkıyorum diğer yorumların canı cehenneme

ulan evde kahkaha attım :ASDFA
  • usta denemeyi alıp evde çözsen kahveni alsan ortamı ayarlasan tam bile yaparsın.
    ama sınav salonu , gözetmenler , o atmosfer , mebin verdiği sınav ekipmanı falan insanı geren ögeler. insan gerginken deyim yerindeyse allaha emanet soru çözer. dikkatli davranmaz . bildiğini de yapamaz. 2x2 matrislerin çarpımında ilk satırı sütunun üstüne yerleştireceğine ilk sütunu satırın üstüne yerleştirir çat soru gider. beleş bir soru direk gider affı yok bunun.
  • Ya o LYS beklediğimiz gibi değil, çok zor diyenler de 2-3 yanlış yapıyor fazladan onun derdindeler. YGS zamanı herkes sınav kolaydı derken biri çıktı yok hiç kolay değildi vs dedi adamın toplamda 5-6 yanlışı mı ne vardı. Dershane denemelerinde yüksek yapıyorlar sınavda daha da yüksek bekliyorlar ama aksine 2-3 yanlış fazladan gelince sınav çok zordu, beklediğim gibi geçmedi, çok orjinal sorular vs vs. Adamlar 1-2 integral sorusunu çocuk oyuncağı denecek türden soruyorlar teki de eleyici soru oluyor. Bunlar gelip integralden, türevden çok orjinal soruyorlar diyor. Sinirlendim şimdi ya bir de sınava kalmış 5 gün yeni yeni mi fark ediyorlar taktik mi bilemeyeceğim ama ortaya sınav zamanı gelince çıkmalarına da hastayım. Sınava az zaman kala girmemek en mantıklısı aslında.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.