Şimdi Ara

Lydsto R1 Temizlik Robotu (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.541
Cevap
44
Favori
152.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nesi tutarsız yazdıklarımın ? Merdiven altı servisten çıkacak adamın ağzındaki laf mı tutarlı ?
  • GunesDoga06 G kullanıcısına yanıt
    Ticaret kanununda geçerli değildir bu durum. Elbette her kanunu bazen hakimler farklı yorumlayabilir, sonuç her zaman yasalara uygun çıkmayabilir ama bu istisnayı bozmaz..

Mahkeme kararınızı merakla bekliyoruz..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bir kere şu "merdiven altı" tabiriniz bile sizi haksız kılıyor. Hukuk başvurunuzda da bu tabiri kullanabildiniz mi?

• Ben boşanma davası için açmıştım mahkeme robot süpürgeme karar çıkardı. Kafanıza göre hukuk yorumluyorsunuz. Samsung televizyonu zamanında tüketici mahkemesinin Samsung için verdiği gerekçeli kararı göstererek kazandık. Ticaret kanununda geçerli değil kusura bakmayın ama inanılmaz derecede bilgisizce bir yorum olmuş
  • Kullanmadığınız ürünün sorunlu olduğunu ya da beğenip beğenmediğinizi nasıl anlamayı düşünüyorsunuz?
    Mesela tişört aldınız. Paketini açıp üzerinize giymeden nasıl anlayacaksınız bedenin uyup uymadığını?
    Süpürgeyi de çalıştırmadan nereden bileceksiniz düzgün temizleyip temizlemediğini ya da düzgün harita çıkarıp çıkarmadığını?
    Yasa kullanılmamış demiyor. Yeniden satılabilir olma özelliğini kaybetmemiş diyor.
    14 gün cayma hakkının amacı üçkağıtçı satıcıların önünü kesmek. Diyelim ki firma size kozmetik olarak kusurlu bir ürün yolladı. Nasıl ispat edeceksiniz bunu? Yarın firma dese ki ben sağlam yolladım sen çizmişsin ne yapacaksınız? Bu 14 gün bunun için var. Cayma hakkının amacı bu.
    İyi o zaman firma yollasın bozuk telefonu. Sonra ben sim kartı takıp açayım çalışmayınca sen açmışsın ben bunu almıyorum desin.
    Cayma hakkının kullanım biçimi Amazon'un uyguladığı gibi. Sizin dediğiniz ise satıcıların uygulamaya çalıştığı.
    Sizin dediğiniz haliyle hiçbir anlamı yok cayma hakkının. Hiçbir elektronik ürünü çalıştırmadan bilemezsiniz nasıl olduğunu.

• Hayır kullanmadım tabi. Satılan robot süpürgelerin çoğunun servisi merdiven altı. Bunu sokaktaki kedi bile biliyor artık. Sizin bu durumu neden bu kadar savunduğunuzu anlayamadım
    Yasalar ve kanunlar hiç bir zaman tek taraflı olmaz olamaz. Birini mutlu edecek diye diğer tarafı madur edemez. Bu ilk önce anayasaya aykırıdır zaten.

Mahkeme kararınızı merakla bekliyoruz..

• srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Kime göre neye göre?!

Yine yanlış yorumluyorsunuz Cayma hakkı adı üzerinde cayma içindir ve şartları vardır.

Kullanmadan anlayamam diye bir savunma yok bunu delebilmek için...

• Başvuruda ürünü kargo ile satıcıya yasal süreler içinde geri gönderdiğini belirtir ve ürünü almaz. Tabi burada önemli birşey var üründe ki yıpranma 14 günlük süre için normal kabul edilebilir olmalı yoksa 10-14 gün kullanılmış ürünün hali 3-5 ay kullanılmış gibi ise orada bir art niyet aranır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kullanın o zaman bakalım kararlar ne doğrultuda çıkar, sizin bu durumu neden bu kadar savunduğunuzu da ben anlayamadım.

Ben yasayı ve insani ahlaki durumu yorumluyorum, tekrar belirteyim cayma hakkını belirleyen yasa çok açık.

Ne sizin, ne de benim fikrim değiştirmez sonucu. Farkımız ben yasayı hukukçu, insani ve vicdani gözümle yorumluyorum. Siz ise işinize geldiği gibi...

• O şartlarda kullanılmamış diye bir ibare yok. Varsa gösterin lütfen. Zaten olsa denenmiş hiçbir kıyafet bile iade edilemez.

• Haklısınız. Robot süpürge satan firmaların çoğuna bakın o kadar büyük kesiminin internet adresi dahi yok. Robot süpürgede şu an Türkiye cumhuriyeti vatandaşları mağdur ediliyor. Çünkü önüne gelen robot süpürge satıyor. Satıcıya sor kısmında en çok ürünün garantisi nedir diye soru soruluyor. Firmaların % 90’ı da kendi servisimiz ile hizmet veriyoruz yazıyor. Firmayı internetten aramaya çalıştığınızda Sirkeci’de iş hanında bir firma. İnternet sitesi yok. Mahkeme kararını tabi yüklerim üzerindeki bilgilerimi sildikten sonra.
  • Ben mahkeme kararı diyorum siz hala yorum katıyorsunuz. O yorumunuz yok hükmünde ama hala devam ediyorsunuz.
  • Siz anlamıyorsunuz galiba ayıplı mal değilse deniliyor ayıplı malsa seve seve iade alacak lamı cimi yok
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

BU açıklayıcı ve doğru bir yorum gerçekten.

Yasa da o konuda çok açık: kullanamazsın demiyor ama iade edeceksen yeniden satılabilir özellikte olması lazım diyor.

Tabii burada da 'yeniden satılabilir' kavramının yorumlanması sorunu var.

• Ashkar1453 kullanıcısına yanıt
    Ayıplı ürünlerde zaten süre 6 ay. Daha doğrusu bir üründe 6 ay içinde bir sorun çıkarsa o ürünün üretim kaynaklı ayıplı olduğu kabul ediliyor ve satıcılar o ürünü iade almak zorunda. Cayma hakkı zaten açık. Siz ürünü açıp deneyebilirsiniz. Ürüne normal çalışması esnasında ortaya çıkabilecek durumlar dışında bir zarar verirseniz o zaman iade hakkınız kaybolur. Fakat diyelim ki bir bisiklet aldınız ve denemek için kullandınız. Hoşunuza gitmedi ve iade etmek istediniz. Satıcı bunun tekerlekleri kirli ben bunu iade almam diyemez. Çünkü o durum aletin normal kullanımı ile oluşabilecek bir durum. Ama siz denerken bir yere çarptınız ve jantı eğildi. Bu kullanıcı kaynaklı ekstra bir hasar olduğu ve ürünün yeniden satılabilir olma durumunu ortadan kaldırdığı için cayma hakkı ortadan kalkar.
    Yığınla thh kararı mevcut.

• Ashkar1453 kullanıcısına yanıt

Kesinlikle

• Adam yazmış sorunlarını yazın destek veririz diyordunuz.

Ama hala gelmiş burda boş boş uzun uzun yazılarla bilmişlik tasliyorsun. Burda firmaları destekleyeceğine versene hadi adama destek yada açık açık firma hesabı yazdır hesabına.

Sizin gibiler anca başına gelince anlar. Size beddua etmiyorum ama umarım başınıza gelirde o zaman anlarsınız. Sorunlu bir cihaz geçer elinizede sizede komik bahanelerle iade almayacaklarini belirtirler. O zamanda firmayı savunmanizi bekleriz ama olur mu?

Bekara kadın boşamak kolay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

Firmamız adına olusan yanlis algiya ve yazılanlara cevap vermek isterim.

Burada musterilerimizin cayma hakkı kullandirilmamasi gibi bir durum söz konusu değil. Sattığımız yüzlerce cihazdan sadece 5 tane cayma hakkı talebi geldi, bizde gerekli incelemeleri hepsine uyguladık. Ve sadece 2 tanesini cayma hakkı kullanarak geri alamayacagimizi ve thh haklarının saklı olduğunu belirtip, kanun gereği ürünlerini geri gönderdik. Burada en önemli kural ürünün tekrar satışının mümkün olmamasıdır. Thh den çıkacak sonuca göre karari uygulayacağız.

Iyi günler.

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.