Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM! İLLAKİ 18+ MI YAZMAK LAZIM??? GERÇEKTEN ÖNEMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadşalar şimiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Annem öldükten sonra babamdan ayrıldım ve Anneanne-dedemin yanında kalmaya başladım. Hastanelere gittiğimizde ya da ilaç almak için eczanelere gittiğimizde anneannemin ve dedemin sigortasından faydalanamıyorum. Yani ne indirimli ilaç alabiliyorum ne de muayene olabiliyorum.

Babam ile 10 senedir görüşmüyorum. Ancak aaştırmalarımız sonucunda sigortalı oldugunu ve alen sigortasının işlediğini görüyoruz. Elimde babam olacak o herifin Tc kimlik numarası ve ssk sicil numarası var.

Onun sigortasından yararlanabilir miyim? Yararlanabilirsem nasıl yararlanabilirim. Kendisi bilen evde annesi babası ya da bir yakını bildiğine inanan eğer bunun cevabını öğrenip burada bana cevap verirse ona ne kadar minnettar olacağımı anlatamam.

İlave bilgi : 17 yaşımdayım. Babam olacak o adam ile aynı soyadı taşıyoruz ve hiç sağlık karnem olmadı.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8 -- 3 Şubat 2009; 12:21:50 >

• basit bir işlem bir form dolduruluyor yanlız üniversiteli değilsen 18 yaşından sonra yaralanamıyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknikkonular

basit bir işlem bir form dolduruluyor yanlız üniversiteli değilsen 18 yaşından sonra yaralanamıyorsun.

Teşekkürler eğer daha aydınlatabilirsen nerde nasıl yapacğaım konusunda iyi olur. Üniversiteli şimdilik değilim ancak büyük bir ihtimalle olacağım şimdilik lisedeyim.
  • başka yardımcı olabilecek yok mu?
  • Adresler:
    http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/Anasayfa/Iletisim

Fakat benim dediğim bagkur içindir :S
  • olamazsın
    babanın iş yerinden vizite kağıdı alması gerekir çalıştığına dair
  • Valla bilgim yok hacu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BreakBeaT

olamazsın
    babanın iş yerinden vizite kağıdı alması gerekir çalıştığına dair

Gerçekten mi? Ama saçmalık deil mi aynı soyadı taşıyoruz. Onun oğluyum bu nüfustada geçiyor e daha 18'e girmedim.
  • hayrola bir mühim hastalığın mı var?
  • quote:

hayrola bir mühim hastalığın mı var?

Evet; karaciğerim rahatsız... Ki en basit bir hastalıkta bile zorluk oluyor. Sonuçta herşey paraya dayanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8 -- 3 Şubat 2009; 12:34:24 >
  • Canım bu konuda ne yazık ki sigortasından faydalanacağın kişi( Baba ) işyerinde vizite kağıdı ve form doldurması gerekiyor.

Velayet dedenin üstüne değil mi?O durumda yararlanabilirsin sanırım..

Hoş yeni yasada 18 yaş altı devlet tarafından sağlık sigortalı değil miydi?
  • Allah yardımcın olsun yalnız yeni çıkan yasaya göre 18 yaşa kadar herkes devletin sasğlık güvencesinden ücretsiz yaralanabiliyor diye biliyordum böyle birşey yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bfs

Canım bu konuda ne yazık ki sigortasından faydalanacağın kişi( Baba ) işyerinde vizite kağıdı ve form doldurması gerekiyor.

Velayet dedenin üstüne değil mi?O durumda yararlanabilirsin sanırım..

Hoş yeni yasada 18 yaş altı devlet tarafından sağlık sigortalı değil miydi?

Dedemin üstünde velayet değil de vasiyet var çünkü baba denilen o herif sağ oldugundan velayeti alamıyorlar üstlerine. Vasilik olunca da yararlanamıyorum tabii ki. Bide devlet çok az bir kısmını karşılıyor. Herşey ateş pahası halen
  • Bu konuyu sigorta danışma hattını arayarak sorabilir misin..Burdan sağlıklı bilgi alamayacak gibisin ve önemli bir konu..

Durumunu izah et onlar en azından fikir verebilirler..
  • quote:

DUYURU
    Kurumumuz genel sağlık sigortalılarının çocukları, ana ya da babalarının sigortalı
    olup olmadıklarına bakılmaksızın 18 yaşını dolduruncaya kadar sağlık yardımlarından
    yararlandırılacaklardır.
    Genel sağlık sigortalıları ile 18 yaşından küçük çocukların 1 Ekim tarihi itibariyle
    Kurumumuzca T.C kimlik numaralarına göre tescilleri tamamlanarak sağlık provizyon
    sisteminden yararlanabilecek hale getirilmişlerdir.
    Diğer taraftan, sağlık hizmetinden faydalanacaklar sağlık kurum ve kuruluşlarına T.C
    kimlik numaralı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı veya pasaport gibi soğuk
    damgalı belgelerinden birini ibraz ederek müracaat edeceklerdir.
    Ancak, acil durumlarda veya 18 yaşından küçük çocukların her türlü başvurularında,
    gerek Kurumumuz gerekse Sağlık hizmeti sunucularının bilgisayar sistemlerinde meydana
    gelebilecek teknik arızalar nedeniyle provizyon alıp almayacaklarına ilişkin sorgulaması
    yapılamayanların sağlık yardımları aksatılmadan verilecek, bunların T.C kimlik numaralı
    kimlik belgesinin fotokopisi alınıp ve buna ilişkin faturalara eklenerek manuel olarak
    Kuruma gönderilecektir.
    Söz konusu vatandaşlarımızın mağdur olmamaları bakımından önemle duyurulur.

• quote:

quote:

DUYURU
    Kurumumuz genel sağlık sigortalılarının çocukları, ana ya da babalarının sigortalı
    olup olmadıklarına bakılmaksızın 18 yaşını dolduruncaya kadar sağlık yardımlarından
    yararlandırılacaklardır.
    Genel sağlık sigortalıları ile 18 yaşından küçük çocukların 1 Ekim tarihi itibariyle
    Kurumumuzca T.C kimlik numaralarına göre tescilleri tamamlanarak sağlık provizyon
    sisteminden yararlanabilecek hale getirilmişlerdir.
    Diğer taraftan, sağlık hizmetinden faydalanacaklar sağlık kurum ve kuruluşlarına T.C
    kimlik numaralı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı veya pasaport gibi soğuk
    damgalı belgelerinden birini ibraz ederek müracaat edeceklerdir.
    Ancak, acil durumlarda veya 18 yaşından küçük çocukların her türlü başvurularında,
    gerek Kurumumuz gerekse Sağlık hizmeti sunucularının bilgisayar sistemlerinde meydana
    gelebilecek teknik arızalar nedeniyle provizyon alıp almayacaklarına ilişkin sorgulaması
    yapılamayanların sağlık yardımları aksatılmadan verilecek, bunların T.C kimlik numaralı
    kimlik belgesinin fotokopisi alınıp ve buna ilişkin faturalara eklenerek manuel olarak
    Kuruma gönderilecektir.
    Söz konusu vatandaşlarımızın mağdur olmamaları bakımından önemle duyurulur.

Geçen gün gittiğimde yine devlet bakıyor ama sendne para lıyor o miktarda %20 gibi küçük miktar değil

• Hayatım iyi de bunu babanın sigortasından faydalansanda yine de ilaç alırken kesecekler..

Yani tamamiyle bedava olmuyor ilaçlar..Muayene konusunu bilemiyorum..Onda ise 8-10 Ytl bi tedavi ücreti çıkarılmıştı sanırım..
  • Arkadaşım benim çalıştığım firmadaki mali müşavire soracaktım ama vergi dairesine gitmiş.Oiyi anlar bu işlerden.Muahsebe departmanına bakıyor.GElince sorarım inş. unutmassan pm atıver garantiye alalım işimizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 3 Şubat 2009; 12:50:14 >
  • valla tam olarak yanıtmıyım ama ben hasteneye giderken sadece tc kimlik nosu söyleyerek muayane olabılıyorum eskınden di o işyerine gidip visite kagıtı almak
  • quote:

Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

valla tam olarak yanıtmıyım ama ben hasteneye giderken sadece tc kimlik nosu söyleyerek muayane olabılıyorum eskınden di o işyerine gidip visite kagıtı almak

arkadaşım sonuçta 6ay veya 12 ay gibi belli bi sürede vizite kağıtlarının yenilenmesi gerekiyor.

bnde ssk defterini götürüorm 10-15 tl bi ücretle ilaçlar dahil herşeyimi halledebiliyorum.

arkadaşın defteri bile yokmuş
    babanın şirketinden sana vizite kğaıdı gerekli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.