Şimdi Ara

!!!!!!!!!!!!!!LÜTFEN YARDIM!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese selam.benim ''İntel Core 2 Duo'' işlemcili bilgisayarım var.daha alalı 3 gün oldu.İşlemcinin üzerindeki fan ___çalışmıyor___fan da hiçbir hareket yok,hiç dönmüyor.İşlemciye bişey olmasından korkuyorum.acaba işlemci ısınınca otomatik olarak mı çalışacak diye aklıma geldi,bilgisayar 2-3 saat açık durunca bile gene çalışmıyor.LÜTFEN BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR CEVAP YAZSIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• fan ın elektirik soketinin takılı oldugundan emin ol bence ondan sonra gotur,o takılı degilse bosuna tasıma aleti servise kadar,oda takılı ise kap gotur hemen,calıstırma aleti yakarsın islemcini sonra..

29 Aralık 2006; 17:09:34

--------------------------------------------------------------------------------

anakartından fan hız kontrolünü iptal et. yani devamlı olarak fanın dönemsini sağlayacaksın. sıcaklıktan bağımsız olarak maksimum devirde donecek fan. bu ayarı yap bir dene bakalım donecek mi fan

Intel Core2 Duo E6600 // Gigabyte P965-DS3 // Sapphire X1800GTO 256bit 256MB vivo // 2x1GB 800MHZ hi-level //2x160GB SataII Seagate NCQ // Feel Tornado F5 550watt// LG DL DVD Writer // LG CD Writer

∫ ∫ DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası∫ ∫

avor arkadaşım yani işlemcinin ısısına göre mi çalışıyor fan,gerekli olduğu zaman.ee öyleyse daha iyi olmaz mı?hem dikkat ettimde,mesela bilgisayar ilk açılınca biraz çalışıyo sonra belli bir müddet çalışmıyo.sonra tekrar çalışyo.fan'ın kablosu anakarta takılı.

• quote:

Orjinalden alıntı: oski19

avor
    Teğmen

29 Aralık 2006; 17:09:34

--------------------------------------------------------------------------------

anakartından fan hız kontrolünü iptal et. yani devamlı olarak fanın dönemsini sağlayacaksın. sıcaklıktan bağımsız olarak maksimum devirde donecek fan. bu ayarı yap bir dene bakalım donecek mi fan

Intel Core2 Duo E6600 // Gigabyte P965-DS3 // Sapphire X1800GTO 256bit 256MB vivo // 2x1GB 800MHZ hi-level //2x160GB SataII Seagate NCQ // Feel Tornado F5 550watt// LG DL DVD Writer // LG CD Writer

∫ ∫ DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası∫ ∫

avor arkadaşım yani işlemcinin ısısına göre mi çalışıyor fan,gerekli olduğu zaman.ee öyleyse daha iyi olmaz mı?hem dikkat ettimde,mesela bilgisayar ilk açılınca biraz çalışıyo sonra belli bir müddet çalışmıyo.sonra tekrar çalışyo.fan'ın kablosu anakarta takılı.

evet aynısını bende yaşadım. açıyorum fan biraz donuyo sonra duruyo. windows açılıyo nete giriyorum filan fanda hala tık yok. bende iptal etttim kontrolü. zaten overclocklu olduğu için işlemci soğusun devamlı dedim. normal ayarda evet ısı kontrolü ile çalışıo. sen bi dene korkma birşey olmaz. makinayı aç biostan ayarı yap sonra tekrar başlat bak bakalım hemen dönmeye başlayacak mı. eğer dönmezse korkma. windows açılınca direkt kapatırsın. o kadar sürede işlemci aşırı ısınmaz yani. sonuçta üstünde pasif bir soğutucu var zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yardım lütfen??
    5 ay önce açıldı
    Yardım Lütfen?
    5 ay önce açıldı
    yardım lütfen...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bios güncellemesi yap
  • bence sistemi toplayan teknik eleman, fanın kablosunu takmayı unutmuştur. yapılmaması gerekn bi hata tabii.. ama daha da yapılmaması gereken bi hata,hatta eşşeklik, görevli olarak topladığın bilgisayarı kullanacak kişiye sormadan fanını durdurmak olur heralde.ki sanmıyorum böyle yapsın.
    bu şekilde çalıştırma bilgisayarı. fişini çek, eğer kasanın içini açabilirsen, açıp fandan çıkan kablonun ucu nerede bir bak derim. yada direk aldığın yere götür.

seneler evvel bi arkadaşın da sistemini toplarken işlemci jumperlarını değiştirmeyi unutmuşlar, adam "beni kandırdılar" diye geldi bigün. demem o ki sık yapılan ,bazen riskli olabilen hatalar..
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.