Şimdi Ara

Lumia 1520 Dokunmatik Sorunu (Ghost Input)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Lumia 1520 model telefon sahibiyim.Telefonumda yaşadığım sıkıntıyla alakalı öncelikle aşağıdaki videoyu paylaşmak istiyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=w_1ShmqqJ18

    Evet bu sıkıntıyı yaşamaktayım.video bana ait değil ancak sıkıntımı anlayabilmeniz açısından yotube dan bunu bulup koydum.
    İnternette bu sorunla alaklı Türk yada yabancı bir çok forum sitesinde yazılanları okudum.Ghost input denilen bir sorun.
    Onlarca sitede araştırmış olmama rağmen bu sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğu hakkında kesin bir bilgiye ulaşamadım.
    Yanlış hatırlamıyorsam şubat sonu gibi gelen bir güncellemeden sonra oldu diye hatırlıyorum.Ancak sıfırlama ya da hard reset seçeneklerinide denemiş olmama rağmen
    sıkıntı hala devam etmekte."Koruyucu kılıf kullanma telefonu çok sıkıyor ve sensörlerine zarar verdiği için böyle oluyor" diyen bile var bunu bile
    denemiş olmama rağmen çözüme ulaşamadım.

    Bu sorunu daha önce yaşamış veya çözümünü bilen varsa yardımlarınızı rica ediyorum.

    Şimdiden teşekkür ederim.



  • Geçmiş olsun hocam garantiye kesinlikle vermeyin 830 (!) gönderiyorlar aynı dertten ötürü garantiye gönderdim cihazımı ve rezil oldum!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harrow35

    Geçmiş olsun hocam garantiye kesinlikle vermeyin 830 (!) gönderiyorlar aynı dertten ötürü garantiye gönderdim cihazımı ve rezil oldum!

    Geçmiş olsun.Para iadesi isteme hakkınız vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun donanımsal kesinlikle ama servise vermekten başka çözüm yok gibi. Dokunmatik paneli değişmesi gerekiyor, geçici olarak telefonu dışa doğru hafif bükünce düzelme ihtimali ver özellikle bacak cebin ekran bacağa bakacak şekilde taşıyınca bu sorun oluyordu sanırım.
  • Evet. Hatta forumdan bir arkadaşımız geçen günlerde öyle yaptı. @maste

    quote:

    Orijinalden alıntı: maste

    quote:

    Orijinalden alıntı: dauvnsvl

    arkadaşlar 1520 veya bakşa model veripte 30 iş günü geçen ve hala telefonunu alamayan arkadaşlar var mı? benm 37 iş günü bu günle dolacak.

    hocam ben 19 ocakta 1520 yi servise verdim. ekran donuyordu sık sık.telefonu sıfırladım falan sorun çözülmedi bir de telefonu düşürdükten sonra kamera netlememeye başladı. daha sonra değişim olacak dediler yaklaşık 2 ay gibi süre geçtikten sonra telefonun birebir değişiminin yapıldığını söylediler. daha sonra baktığımda ise 1520 yerine 830 göndermeye çalıştıklarını gördüm. kabul atmedim ve tüketici hakem heyetine 16 martta başvurdum.bir hafta önce de hakem heyetinden ücret iadesi kararı çıktı. tavsiyem bir an önce hakem heyetine başvur. resmi tamir süreci 30 işgünü değil 20 işgünüdür.
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar ekranı dışa doğru bükme olayını denedim açıkçası ve cebimde taşırken ekran bacağa doğru değilse dışa doğru bakacak şekilde taşıyorum ama çok ilginçtir 1 ay 1 buçuk ay düzgün gidiyor sonra yine sapıtıyor bikaç güne dızelip 1 ay sonra gene başlıyor.performansından çok memnunum ama bide şu olayı olmasa süper olacak.telefonu 2. el olarak çok cüzi bi miktara aldım ekranı yada iç paneli değiştirtmeye kalksam ne kadara mal olur bilginiz var mı acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı problem bende de mevcut. Telefonu kırma aşamasına geldim. Artık eziyetten başka bir anlatımı yok bu durumun. Çok sıkıldım. Severek aldığım telefonumdan nefret etmeye başladım. Arama yapamıyorum mesaj yazamıyorum nette gezemiyorum oyun oynayamıyorum. Bazen kendi kendine başkalarını arıyor. Saçma sapan bir sürü şey. Şu an ne durumdasınız. Problem çözüldü mü yoksa hala devam ediyor mu ?

    Dönüş yaparsanız çok memnun kalırım. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoinTheDance -- 10 Ağustos 2016; 10:58:13 >
  • Arkadaşlar sorunun şöyle bir çözümü mevcut ama ömürlük değil 1 ay sorunsuz götürür ama telefonunuzu oturup kalkarken cebinizde tutmayın bu süre daha da uzar gelelim çözüme evinizde halınız vardır böyle kalın ca telefonu yan kenarlardan tutup ekran yüzeyini orta şiddette ekran kırılmayacak şiddette halıya çarpım ekranın tamamının halıya çarpmasına özen gösterin bu çözüm çok tererruatlı araştırmaların ardından kendi tarafımdan bulunmuştur yapanlar yazsın sonucu kolay gelsin dikkat kırmayın ekranı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garantisi olmayan dokunmatiğinin değişimine karar veren teleservis 510 tl fiyat istediler
    Bilgilerinize
    Adi insanlar telefonumu hiç almadan karar vermişler çünkü başka bir telefoncu abi dokunmatiğin soketi yerinden oynamış sadece biraz bastırdım dedi para bile almadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Admiral Thrawn kullanıcısına yanıt
    Çözüm bulan oldumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia'dan sonra servis kalitesi yerlerde sürünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu sorunu yaşayanlar hangi sürümdeler acaba (8.1'mi yoksa 10'mu)? Ben de telefonu ilk aldığımda bu ghost input denilen olayı 8.1'deyken kısmen yaşadım. O zamanlar garanti de vardı adlında ama vermedim. Insider ile telefonu kobay olarak kullanmaya başladım, ilk yapılarda çok berbattı insider ama belli bir süre sonra oturmaya başladı. Şuan Redstone son yapıdayım ve neredeyse bir yıldan fazla oldu insider olalı ve bu sorunu hiç yaşamadım. Tekrar 8.1'e dönsem yaşar mıyım bilemiyorum ama ben şimdiki halinden çok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim Windows 10 da ve yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serinaga S kullanıcısına yanıt
    Lumia Windows 10

    Firmware Update Notifier 1.2.17.0

    Lumia First Use Experience 1.11.3.0

    Messaging+ agent 2.0.14.0

    Rate Us 3.0.0.6

    SIM Unlock 1.0.0.6

    Her geçen gün daha da artıyor telefonu açmayı düşünüyorum. Bir arkadaş soket gevşemiş o yüzden yapıyor diye yazmıştı. Baş parmaklarımla ekranın ön yüzünün üst ve alt kısmından tutarak kamera arkasından basınç uyguladığımda geçiyor ama yine yapıyor. Ekran bulanıyor bu işlem sırasında. Elimde kalması yakındır. Çok sıkıldım. Yok mu bir çözümü ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoinTheDance -- 16 Ağustos 2016; 16:13:27 >
  • JoinTheDance J kullanıcısına yanıt
    Ben ilçedeyim ve telefon tamiri yapan kişi sayısı az
    Birileri araştırıp soruşturup cevap verse iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 1520de de aynı sıkıntı var göz atma ekranı aktifken yapıyor. Kapalıyken bir problem yok ama göz atma ekranını kullanamıyorum bu sorundan dolayı.

    Sorun dokunmatikten mi kaynaklanıyor yoksa başka bir şeyden mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göz atma ekranı kapalı. Ekran hassasiyeti normal seviyede. Ona rağmen yine de yapıyor. Çok sıkıntılı.
  • Abicim büyükşehir de oturan yokmu telefoncuya bu videoyu izletip bu sorunu soran aynısını kendi telefonunda da olduğunu belirten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epey bilindik birtelefoncuya sordum NOKIA ile ilgilenmiyoruz dediler. Herkese de güvenemiyorum. Bu problemi yaşayan arkadaşlardan çözüm bulan olmadı mı ?
  • KVK ya gittim. 320 lira fiyat verdiler. Ekranın komple değişeceğini söylediler. Bu sorun ortadan kalkar mı dedim. Ekran arızası kalkar dediler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.