Şimdi Ara

lpgSİZ araç cayır cayır yandı, otobanda can pazarı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
2.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • trabzondan çaılştıkları ülke hollandaya dönmek için yola çıkan çiftin lpgSİZ aracı seyir halindeyken yanmaya başladı. üstelik lpgSİZ araç sırf kendini yakmakla kalmadı, yangın araçtan otoban yanındaki çayıra da sıçradı 3 dönüm arazi cehenneme döndü. araçları tümüyle yanan çiftin eşya ve çantaları da lpgSİZ aracın bir anda alev topuna dönmesiyle araçla birlikte kül oldu. görgü tanıklarının ifadesine göre durup dururken yanmaya başlayan lpgSİZ arac otobanı kullanan tüm araçları tehdid etti diğer araçlarda paniğe kapılan vatandaşlar feryat figan ağlayıp kaçışmaya başladılar ortalık mahşer gününe döndü. araçları erimiş metale dönen lpgSİZ araç sahibi çift alevler o kadar hızlı yayıldı ki eşyayı kurtarmayı bırak canımızı zor kurtardık bundan sonra lpgSİZ arabaya binmeye tövbe ettik dedi.

yukarıdaki yazıyı bir türk muhabir-gasteci abartıcılığıyla yazmaya çalıştım becerebildim mi bilmiyorum. bu sabah 8.30da kanaltürkte her sabah programında foruma da konu olmuş kaza yapan lpgli aracın cayır cayır yandığı ve ortalığın can pazarına döndüğü haberi vardı. abartısız söylüyorum o haber bitti arkasından aşağıda linkini verdiğim haber başladı. habere göre kaza bile yapmayan lpgsiz araçta durup dururken yangın çıkmıştı ama bir dakka önce sanki lpgli arabada nükleer bomba patlamışçasına haber veren program sanki lpgsiz arabada yalnızca lastik patlamış gibi haber yapıyordu.

http://www.sondakika.com/haber/haber-seyir-halindeki-otomobil-yandi-2-4940900/

Orijinalden alıntı: zapi

quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orijinalden alıntı: zapi

Benzinli araba yanma haberini en son ne zaman duydum hatırlamıyorum. Yaşım 38

duyamazsiniz cunku ulkemizdeki benzinli araclarin %90i aynizamanda lpgli olduklari icin yangin benzinden dolayi bile cikmis olsa suc lpgye atilir. uzerine hic lpg baglanmamis bir benzinli aracta ya da dizel aracta yangin cikarsa haber bile yapilmaz.

Trafikteki benzinli araçların % 90 'ı LPG demek tamamen yanlış. En azından 3 büyük kentte. Özellikle 2-3 yaşına kadar olan arabaların ciddi bir oranı turbo beslemeli veya direk püskürtmeli motorlar kullanıyor( sizin gibi % veremeyeceğim, ama %90 LPG olmadığı kesin) , dolayısıyla LPG uygulanmıyor( uygulayanlar var , ama oran çok düşük) , birde benzinden dolayı yangın ne demek tam anlamadım. Montaj da bir sorun yoksa LPG li araçta kendiliğinden yanmaz. Kaza anında ancak bir kaçak sırasında araç yanabilir.

http://otomobil.haber7.com/otogundem/haber/1041829-trafikte-lpgli-arac-sayisi-giderek-artiyor

evet o oran daha onceki arastirmalara gore verilmis ancak 2013te yapilan arastirmaya gore de degisen pek birsey yok gibi gozukuyor. bu arada dikkatinizi cekerim haber trafige kayitli lpgli araclardan sozediyor. neyse konu bu degil.

benim yukaridaki yazilarimi okursaniz lpgli arcta yangin cikmasinin cok daha zor oldugu yaziyor zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabam çok yakıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.