Şimdi Ara

LPGLİ OTOMOBİL Mİ DİZEL OTOMOBİL Mİ MANTIKLI ZAMDAN SONRA ?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
4.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehiriçi 5.3- 5.4 yakıt tüketimim var o yüzden dizel araç benim için hep 1 numara olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

2.0 tdi dizel yakar tabi .

Skora octavia 1.0 etech

Bakin bu arabaya ne yakıyor

Ha şu da var basa basa gideyim dersen yakar tabi .

• Sıfır araç için konuşuyorum aynı modelin dizeli ile benzinlisi arasında en az 40-50 bin fark var. Parası olan dizel alsın tabi ama artık turbo benzinli de iyi bir alternatif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 3 Ekim 2021; 9:38:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jocker35

2.0 tdi dizel yakar tabi .

Skora octavia 1.0 etech

Bakin bu arabaya ne yakıyor

Ha şu da var basa basa gideyim dersen yakar tabi .

1.0 mı şwhie içi 7.5 yakıyor. 1.0 sa normal. 1.4 140 lık 150 lik tsilarda şehir içi 7.5 çok zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

1.0 mı şwhie içi 7.5 yakıyor. 1.0 sa normal. 1.4 140 lık 150 lik tsilarda şehir içi 7.5 çok zor

Alıntıları Göster
    Trafik olmayan yerlerde 7,5 yakıyordur hocam. Benim astra j Sivasta 7 buçuk yakıyor çünkü trafik yok ankaraya gittiğimde 9 un altına düşmüyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BekirARSLAN kullanıcısına yanıt

Ankarada LPG de artacak .Benzin artarken digeri ayni kalmaz ki

Hatta daha çok yakar LPG

Hic bir anlami yok

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Trafik olmayan yerlerde 7,5 yakıyordur hocam. Benim astra j Sivasta 7 buçuk yakıyor çünkü trafik yok ankaraya gittiğimde 9 un altına düşmüyor

Alıntıları Göster
    Ankarada 9 un altına düşmüyorsa benimki ideal yakıyor o zaman

• ben LPG ciyim ama benim için LPG olayı bitti eskiden LPG uyumlu araç çoktu yavaş yavaş azaldı LPG kiti daha sonraki arızaları düşünce küçük araba olsun dizel olsun uğraşamam artık

• FreudeAmFahren kullanıcısına yanıt

Turbo benzinliye Lpg kiti kaç paraya takılıyor? Biraz pahalı diye biliyorum.

• 0 araçlar benzin ile dizel alımında ÖTV ile fark çok fazla üst dilime geçen bir çok model var. Çoğu marka modellerde artık dizel gelmiyor bile.

Yine de yıllık çok km yapanlara dizel mantıklı geliyor. LPG fabrika çıkış varsa mantıklı yoksa bu fiyat farkları ile hiç bir cazibesi yok.

Yılda az km yaptığım için ben 1.2 turbo benzinli araç aldım. Evet fazla yakıyor olabilir ama LPG ye yada dizel için fazla vereceğim parayi başka yerde kullanılabilir kredi için boşa faiz ödemedim.

• Elektrikli mantıklı, ama evde şarj etmek koşuluyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: teteni

Turbo benzinliye Lpg kiti kaç paraya takılıyor? Biraz pahalı diye biliyorum.

1000 euro civarına iyi bir sistem taktırılabiliyor. Hatta en iyi karma sistem diyebilirim.

• 1.3 mjet ile 100 tl'ye 300 km şehir içi karma gidiyorum. Ne benzin ne lpg halen dizel araç benim için daha iyi bir alternatif.

• quote:

Orijinalden alıntı: senged

1.3 mjet ile 100 tl'ye 300 km şehir içi karma gidiyorum. Ne benzin ne lpg halen dizel araç benim için daha iyi bir alternatif.

Baya ekonomik bu devirde. Lpg li ararç bu zamdan sonra o fiyata gidemez gibi 30 kuruşa şehir içi şehir dışı karma

• Bence yakıtın ve vergi diliminin bir önemi kalmadı artık. araç fiyatları o kadar yükseldi ki yakıt ve mtv devede kulak kaldı.

• Firmalar dizel getirmiyor sebep bu.

Getirsinler bak gör farkı.

Ben de dizel taraftarı değilim ancak ekonomi için kullanıyorsun.

Ülkenin en çok satan arabaları wv, seat, skoda şuan dizel getirmiyor.

Dizel avrupada filan bitebilir ama bu ülkede bence zor biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: jquidd

Firmalar dizel getirmiyor sebep bu.

Getirsinler bak gör farkı.

Ben de dizel taraftarı değilim ancak ekonomi için kullanıyorsun.

Ülkenin en çok satan arabaları wv, seat, skoda şuan dizel getirmiyor.

Dizel avrupada filan bitebilir ama bu ülkede bence zor biter.

Ülkenin en çok satanı Clio ve Symbol (Tailant). Dizeli yok. Egea filo pazarını hızla domine ediyor.

Tüm markalar küçük hacimli dizelleri 2026'ya kadar bitirecekler. 10 yıl da yedek parça zaruriyeti ekle 2036 son. Yani 15 yıl sonra hiçbir dizel arabaya orijinal yedek parça bulunmaz. Şimdinin tofaşları gibi millet lüks araçlarına sanayide parça kovalar artık  

• Bende onu diyorum işte artık markalar getirmiyor olmayacak yani dizel gelecekte (ticari hariç)

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum.

Otomobilde Avrupa kriterlerine uydugumuz için orada dizel bittiği için bizde de satışı bitecek ancak kullanımına Cook uzun süre devam edilelcegini düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.