Şimdi Ara

lpgli aracinizda benzin tüketiminiz ne kadar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    lpgli arac sahipleri araciniz yilda ortalama ne kadar benzin tuketiyor ? bir depo benzin ornegin 55 litre bir yil dayaniyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aylık ortalama 1500 km yol yapıyorum. Sabah akşam işe git-gel. Günde 2 marş. Hafta sonları da illa ki geziliyor 2 günde 6-7 marş yapılıyor. Topla hepsini, ayda 65-70 marş yapıyorum minimum. Aylık ortalama 70-100 TL arası benzin alıyorum. 44 lt civarı alan tankla 3-3,5 depo civarı da LPG bitiriyorum.

Neden marş detayı verdim?

Enjeksiyonlu ve normal LPG kitine sahip araçlarda benzin tüketimi = marş sayısı şeklinde olur. Yani marş sayısı benzin tüketimiyle doğru orantılıdır.

Uzun yola çıkıp 3 marşta 1000 km yapmakla 30 marşta 1000 km yapmak arasında dağlar kadar benzin tüketim farkı oluşur.

Benzin tüketim hesabı yaparken marş sayısını hesap etmezsen evdeki hesap çarşıya uymaz.
  • Şehir içi yoğun kullanımım var,2,5 bilemedin 3 ay önce fulledim, 30-35 km benzinde kullanmışımdır en fazla, 3500 km oldu, yarım depo benzin gitmiş, şehir içi yoğun kullanımım var,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihm -- 2 Mart 2020; 20:40:52 >
  • Uçuşmayı saymazsak benim aracımda sıfır benzin tüketimi var.. çünkü sıvı lpg sistemi var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aylık ortalama 1500 km yol yapıyorum. Sabah akşam işe git-gel. Günde 2 marş. Hafta sonları da illa ki geziliyor 2 günde 6-7 marş yapılıyor. Topla hepsini, ayda 65-70 marş yapıyorum minimum. Aylık ortalama 70-100 TL arası benzin alıyorum. 44 lt civarı alan tankla 3-3,5 depo civarı da LPG bitiriyorum.

Neden marş detayı verdim?

Enjeksiyonlu ve normal LPG kitine sahip araçlarda benzin tüketimi = marş sayısı şeklinde olur. Yani marş sayısı benzin tüketimiyle doğru orantılıdır.

Uzun yola çıkıp 3 marşta 1000 km yapmakla 30 marşta 1000 km yapmak arasında dağlar kadar benzin tüketim farkı oluşur.

Benzin tüketim hesabı yaparken marş sayısını hesap etmezsen evdeki hesap çarşıya uymaz.
  • İstanbul da yaşıyorum.Eğer arabayı günlük kullanırsan her sabah 1km gitmeden genelde lpg geçiyor

LPG taktıralı 4-5 ay oldu 6100 km yaptım bu süreçte

2 kere benzin aldım 50 TL + 50 TL şuan arabada yarım deponun çok az altında benzin var.İlk 50 tl benzini lpg ile birlikte almıştım benzin bitmek üzereydi oradan hesaplayın

Benzin tüketimi yok gibi bir şey istanbul gibi çok soğuk olmayan bir şehir de yaşıyorsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 2 Mart 2020; 22:47:52 >
  • araç şu an 2400 km'de aracı ilk bayiden aldığım gün yarım depo benzin almıştım. şu an çeyrek deponun bir tık altında
  • Fabrikasyon LPG'li FC5 Civic kullanıyorum.

Şahsi gözlemlerimdir ;

Rölantide aracın LPG'ye geçmesini bekleyip ilk hareketi LPG de edersem Benzin ibresinin oldukça yavaş bir şekilde indiğini gözlemledim.Benzin Yakıt sarfiyatının az olduğunu gördüm.

Ama arabayı çalıştırıp benzinde gidip öyle LPG ye geçerse benzin ibresi daha hızlı iniyor aşağıya. Benzin Yakıt sarfiyatı artıyor.

Aracın ilk hareketini hep LPG ile yaparım. Rölantide LPG ye geçmesini beklemek bana benzin tasarrufu sağlıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Ben de bu şekilde yapıyorum da merak ettiğim başka bir mesele var. Ortalama ne kadar sürüyor rölanti bekleme süresi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuş Kafası

Ben de bu şekilde yapıyorum da merak ettiğim başka bir mesele var. Ortalama ne kadar sürüyor rölanti bekleme süresi?
    Hava sıcaklığına göre değişiyor. Yazın zaten problem yok. 30 saniye bile sürmüyor

Kışın eksi 2-3 dereceyse 4 dk

Artı 3 , 4 derece ise ortalama 3 dk da geçiyor.

Teşekkürler hocam. Birkaç arkadaş "seninki çabuk geçiyor, bir sıkıntı olabilir" demişti, ben de bir ustaya sordum ve normal olduğunu söyledi. Değerler sizdekilerle aynı. Muhtemelen diğer araçların ateşleme sistemlerinden kaynaklanan bir problemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuş Kafası

Teşekkürler hocam. Birkaç arkadaş "seninki çabuk geçiyor, bir sıkıntı olabilir" demişti, ben de bir ustaya sordum ve normal olduğunu söyledi. Değerler sizdekilerle aynı. Muhtemelen diğer araçların ateşleme sistemlerinden kaynaklanan bir problemdir.
    LPG'ye ideal geçiş ısısı 40 derecedir. Fabrikasyon LPG'li araçların hepsi 40 derecede LPG ye geçer.

Dışarda LPG takıldığında geçiş ısısını düşürüyorlar bazen. Bu aslında zararlı bir işlem. En ideali 40 derecedir. Minimum 38 olmalı.

4-5 dk soğuk havalarda normal.

• 35 dereceye ayarlı, 2-3 ayda bir 50 tl lik alıyorum ( ben hep 50 tl lik alıyorum )

yazın unutuyorum.
    Bence yine zarardasınız, çünkü rolantide bekleyip hareket etmediğiniz lpgye geçene kadar gideceğiniz 1 km. mesafede bir de lpg tüketeceksiniz

• Bir tane R9 var. Eşek niyetine kullanırım ara ara. En son benzinle ne zaman çalıştığını hatırlamıyorum.
  • Şehir içi kullanım verilerim

Yazın 100 km de 0,2-0,3 lt(km başı yaklaşık 2 kuruş).

Kışın da 0,6-0,7 lt(km başı 4-5 kuruş) civarı oluyor tüketimim.

Not:Yaz-kış rolantide aracı lpg ye geçene kadar bekletmem. Marşa basar en fazla 30 sn bekler yürürüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jowood1

Bence yine zarardasınız, çünkü rolantide bekleyip hareket etmediğiniz lpgye geçene kadar gideceğiniz 1 km. mesafede bir de lpg tüketeceksiniz
    O mesafeyi benzin tüketerek gitmektense litresi daha ucuz olan lpg de gitmeyi tercih ederim :)

1 litre benzin 6.90 tl.

Ama 1 litre lpg 3.20 tl :)

Benim için önemli nokta şu. Aracıma ne kadar az benzin alırsam o kadar kârdayım.

• 100 km de 0.6 litre kadar.

Bu birazda arabayi gunde kac kere kullaniyorsunuz onunla alakali.

Misal ben sabah evden ise, aksam isten kayinpedere e cocugu almaya, orada yemek vb derken gece de kayinpederden eve.

Yani motor 3 kere benzinde calisiyor.

Sadece is ev yapsam benzin tuketimim yuzde 30 duser bu baglamda.

Ayrica bazi lpg kitlerinse vsi denen bir sistem var araba belli bir devirden sonra subap asinmasini geciktirmek icin lpg ile beraber benzinde kullanmaya basliyor.

Brc seq32 veya yeni adiyla platinumda bu mevcut benim aracta 3500 devirden sonra yuzde 20 benzin kullaniyor mesela.

Bu da tuketime etki ediyor.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 5 Mart 2020; 5:6:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

100 km de 0.6 litre kadar.

Bu birazda arabayi gunde kac kere kullaniyorsunuz onunla alakali.

Misal ben sabah evden ise, aksam isten kayinpedere e cocugu almaya, orada yemek vb derken gece de kayinpederden eve.

Yani motor 3 kere benzinde calisiyor.

Sadece is ev yapsam benzin tuketimim yuzde 30 duser bu baglamda.

Ayrica bazi lpg kitlerinse vsi denen bir sistem var araba belli bir devirden sonra subap asinmasini geciktirmek icin lpg ile beraber benzinde kullanmaya basliyor.

Brc seq32 veya yeni adiyla platinumda bu mevcut benim aracta 3500 devirden sonra yuzde 20 benzin kullaniyor mesela.

Bu da tuketime etki ediyor.

Hayirli gunler
    BRC Squent 32 Fabrikasyon LPG Civicler'de kullanılan kit.

Bahsettiğiniz gibi belli bir devirden sonra benzine geç olayı yok. Dip gaz yapıp 6500 devire çıksanız dahi benzin kullanmıyor.

• Sıralı olmayan sistem var bende. Benzin tüketimi sıfır. Arabaya lpg uyumlu değil diye bu şekilde sistem takmışlar brc marka. Haftada 1 ve uzun yollarda benzinle gidiyorum ben de sıkıntı olmasın diye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.