Şimdi Ara

Lpg yüzünden muayeneden kalmaktan bıktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün arabanın muayenesi vardı gittik ağır kusurlu olarak kaldık. Nedeni ise bundan sonra lpg hortumlarının üzerinde spiral olmayacakmış, hortumlar egsoza minimum 10 cm uzaklikta olacakmis ve de degisik bir kelepce ile hortumlar sabitlenecekmis. Bizim montaji yapan usta egsozun dibinden delince butun tesisatin degismesi lazim dediler ordan da 200 tl ittirdiler. Gecen muayenede de tupun altinda yalitim yok diye kaldik 50 tl ittirmislerdi. Madem bunlar bu kadar tehlikeli ben bu araca 5 yildir tuplu biniyorum yani niye bastan koymuyorsunuz bu kuralları her sene her sene ayrı bir icat cikartiyorlar. Lpg li araci olup muayeneye gidecekler mutlaka tesisatını kontrol ettirsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udem1982 -- 13 Ocak 2018; 10:26:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ne çektik şu lpg den

• Katılıyorum gardaş lpgn mi var derdin var Allah kolaylık versin ama napcan yakıt mesarifi yüksek

• Diesel seni çağırıyor...!

• Bu adamlara dur diyecek kimse yok malesef. Kafası çalışan adamda yok. Eski aracıma lpg taktırırken borular üzerinde spiral olmazsa muayeneden geçmiyordu. Sebep ise borulara darbe gelmesi durumunda koruma olacakmış . Şimdi ise kanun değişmiş spiral olması zorunluluğu gelmiş. Sebep ise gaz kaçağı olursa farkedilmemesiymiş. Bizde işler çocuk oyuncağı gibi. Tamamen rezillik. Bu arada eski aracım ailede duruyor. Ondada muayenede sıkıntı çıktı spiraller söküldü.

Muz cumhuriyeti başka açıklaması yok.

• Lpgli otomobil kullananlar mutlaka muayeneye gitmeden önce forumları bir dolaşın sonra muayeneye girmeden önce muayene istasyonundan bir görevliye sorun değişiklik var mı diye. Yoksa kalırsınız.

Hem bu hortum yeri değişikliğinde hem de yalıtım olayında önceden haberim vardı değiştirip gittim rahatça muayeneden geçtim.

Malesef bu işleri iyi bir rant kapısı vs olmuş durumda..

• İleri zekali Tüvturk randevu alirken uyarmasi lazim şu şu konularda değişiklik oldu diye. Gidiyorsun saatlerce bekliyorsun. hic ses cikarmadan muayeneyi yapiyorlar sonra lpg tankinin altina sunger kestir diyorlar. Hadi git yaptir. Sonra sizdirmazlik raporu tse den ya da mak muh odasindan. Sonra tekrar randevu al. İki gun gidiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sok at su illeti kurtul

• 3 metre dükkan tutan lpg montajcısıyım diye branda asıyor. Sorun montajda. Standartlar on yıllardır var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yaş ve aşağısı araç muayeneleri 3 yıla çıkartılmalı.
  • sinir bozucu bir durum, dediğin gibi baştan oturtmadılar kuralları, seneye de birşey çıkacaktır elbet bu sene geçen seneye yine kalma ihtimali var, çare dizel
  • Sorun Lpg'de değil, sürekli yönetmelik değişiyor. Vatandaş hızına yetişemiyor. Her muayene döneminde yeni bir uygulama çıkıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • değişik kelepçe derken metal kelepçemi ? amma teferruatlı işi varmış lpg nin, tek yer yapmıyor mu bu işi
  • bende kaldım.borularda plastik klepçe varmış. lpgci yarım saat 5 kroşe takmaya 50tl aldı.mühendis olacağıma tamirci olsaydım dedim
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Eskiler metal kelepçeymiş şimdi plastik kelepçe olması gerekiyormuş. Benim arabada ayrıca hortum egsoza çok yakın monte edildiği için uzaklaştırılması gerekti bu nedenle bütün tesisatı söktüler ve hortumları da değiştirdiler. 200 tl'ye patladı, toplam 2 saate yakın uğraştılar.
  • Beni de sipiral hortum yok diye bırakmışlardı,2015 ya da 2016 da. Bunlara ne desen az...

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Normalde haklısınız fakat sorun neden zırt pırt birşeyler değişiyor. Dediğiniz gibi forumları okusam 2 saat daha önce işlerim biterdi ama 200 tl yine giderdi. Ayrıca bu kadar tehlikeli ise neden zamanında kurallar buna uygun koyulmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Lpgli otomobil kullananlar mutlaka muayeneye gitmeden önce forumları bir dolaşın sonra muayeneye girmeden önce muayene istasyonundan bir görevliye sorun değişiklik var mı diye. Yoksa kalırsınız.

Hem bu hortum yeri değişikliğinde hem de yalıtım olayında önceden haberim vardı değiştirip gittim rahatça muayeneden geçtim.

Malesef bu işleri iyi bir rant kapısı vs olmuş durumda..

aynen bu iş rant kapısı olarak görülüyor. muayeneden kalıyorsun. gidip lpg ciye yaptırıyorsun .sonra hoop makina mühendisleri odasına sızdırmazlığa gidip 200 mü 250 mi ne bayılıyorsun. tamamen söğüşleme sistemi. yoksa bu sistemi 2 yıl önce bu şekilde olacak diye siz yaptınız.lpg ci kendi kafasından mı yaptı bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

3 metre dükkan tutan lpg montajcısıyım diye branda asıyor. Sorun montajda. Standartlar on yıllardır var.

yok yaa neyi 10 yıldır var. kendileri diyordu alttaki borular spiral içine alınacak diye. şimdi tutmuşlar spiral içinde olmayacak diyorlar. her sene bir şey değişiyor.şimdi tutmuş metal kelepçe olmayacak plastik olacak mış. neresine batıyor acaba metal kelepçe. sonrasında sızdırmazlık falan diye milleti soyduruyorlar mmo ya. mmo nun da yaptığı hiç bir şey yok,parayı yatır belgeyi al.motoru açıp yalandan tutuyor aleti gaz kaçağı varmı diye. eskiden araba eskidikçe vergisi düşerdi şimdi eskidikçe de zam yapıyorlar. uçan kaçan kurtulmuyuor ki.
  • şunların hiç birine denk gelmedim. demekki 4 sene öncede bunlar varmış sizin usta yapmamış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.