Şimdi Ara

LPG vs Benzinli Araç Kıyaslaması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
13.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam bende bu onuda çok kararsızım yakıt konusunda da araştırmalarıma göre çok makul değerleri yakalayamazsın diye bilgi edindim. ayrıca benzinden tüpe geçiş sürelerine eklersek pek çazip gelmiyor ama taktırırsam. o yüzden sürekli bi aklımı kurcalıyor.
  • Sorunsuz bir LPG montajı için;

%40 kaliteli bir kit, %60 iyi bir usta ve titiz işçilik gerekir.

LPG montajın da usta faktörü çok önemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @alks paraya kıyıp en iyisi ne omu taktırayım diyorum ama ya işçilik kötü olursa diye düşünüyorum. İşimiz biraz şansa kalacak gibi bende işimi şansa bırakmak istemiyorum.
  • 2011 1,4 fiesta sahibiyim yaklaşık olarak 3 yıl benzinde bindim araca sevdiğim bir abim 3 sene boyunca her gördüğünde lpg taktır diye diye başımın etini yedi. En sonunda dayanamayıp 3 yıl sonra brc marka lpg sistemi taktırdım aracıma. Yaklaşık olarakda 20 aydır kullanıyorum (21.500 km) ve dediğim tek söz keşke daha önce taktırsaydım. Benzin tüketim olayı bence abartıldığı kadar fazla olmuyor yazın çok kısa sürede geçiyor 250-300 metre, kışın bu süre 600-800 lere çıkıyor (2. vitesle 2000-2500 devirde gidilerek geçiş sürelerinde bu değerler yakalanabiliyor). Ben istanbul içinde genel olarak yoğun trafikte kullanıyorum 70 TL gaz (Milangaz 1,89 TL) ile 370 km yol görüyorum tabi bu kullanımlar sakin kullanımlar ortalama bir depo gazda maksimum 15 TL de benzin kullandığımı var saysam (yaz aylarında 10 TL ye düşer) 22-23 krş arası yakmış oluyorum. Benzine oranla km de bana 15 krş civarı kâr ettiriyor 15.000 km de bana sağladığı avantaj 2250 TL. Senelik 50 TL filtre parasını düştüğümde 2200 TL. Bana sistemin maliyeti 1700+300 civarı işletme işlemleri 2000 TL.

Sonuç olarak ise aracımla yaptığım senelik mesafe +5000 km arttı. Yakıt tasarrufundan dolayı daha rahat gezebiliyorum. Ben ciddi anlamla memnunum ve tavsiye ediyorum. Tabi doğru usta bulunması koşuluyla.

• Lpg candır.

• okulda bir hocamız benim araba tüp benzin toplamda 33 kuruş yakıyor dedi şaşırdım ayarını açtırdım dedi. geçiş süreside uzunmuş. neden böyle sorunca arabayı daha verimli kullanmak istiyorum dedi. bu da bana çok mantıklı gelmedi. eğer böyle olacaksa nden tüp tercih etmeliyim bilmiyorum. Böyle tecrübeleri duyunca iyice aklım karıştı. aracım 2016 toyota corolla şu an da şehir içi 36-38 kuruş yakıyor . Lpg ye geçin bu değerin yaklışık olarak 25 kuruşun altına düşmeyeceği 25-30 kuruş arası yakar ibaresi kullanıldı. bu durumda geçmemin bana sağlayacağı durumun avantaj olmadığını düşünüyorum ne kadar doğru bilmiyorum.
  • mtengin M kullanıcısına yanıt
    Hocam 0 aldığım araca 9 yıl kullandıktan sonra lpg taktırdım.
    Keşke çok daha önce taktirsaydım.
    1 sonraki aracımı(2008 1.6 mondeo aldığımda 130000km deydi) aldığım gün brc taktırdım. Çok memnunum.
    Iyi bir montaj için tecrübeli bayi seçerseniz hiçbir problem yaşamazsınız.
    En az %40 ekonomi sağlar.

• Ben aldıktan 3000 km yaptıktan sonra taktırdım, şu sıralarda bakıyorum 30.000 km yapmışım. Ettiğim kar 3000tlyi geçmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.