Şimdi Ara

LPG vs Benzinli Araç Kıyaslaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
13.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1992 Mercedes 200E kullanıyorum. Normal yakma değeri 8,5-9-10 litre arası değişiyor benzinde(genelde 9,5 Yakıyor) . Ben istemememe rağmen babam götürmüş lpg taktırmış. Geçen ölçüm yaptık. Ankara içi trafiği + çevre yolunu kullanıyorum (batıkent te oturuyorum) 28 krş yakıyor km ye. Bunda motorun daha 100 K km de olması kuvvetle muhtemel. Ş.dışında ise 19 kuruş veya 20 kuruş yakıyor 90-100 Km hızda sabit gidildiğinde.

Lpg normelde daha çok yakar ama litre fiyatı ucuz olduğu için benzine göre daha az yakmış gibi oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azasio -- 21 Mart 2013; 11:03:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: trsinapsis

Arkadaşlar benim bu benzin LPG olayı konusunda kafam gerçekten karışık.

LPG'nin tasarrufunun maksimum %30 olduğu ve bakım masraflarının daha fazla olduğu söyleniyor. Ayrıca araca müdahale edildiğinden performansının etkileneceği,çekişinin bir miktar düşeceği ve hatta 2.el konusunda değerinin düşeceğinden bahsediliyor. Ayrıca güvenlik konusunda da bazı endişelerim var.

Ama öte yandan benzin fiyatları da insanı düşündürüyor.

Bu konuda aydınlatmanız mümkün mü acaba?

aydınlatayım.
    lpg ucuz bir yakıt,ve yarı yarıya tasarruf anlamına gelir bu,benzin fiyatları malumunuz.
    dizelden dahi avantajlı olduğu aşikar.
    Niye?
    Çünkü dizel fiyatları kazığın dibine vuruyor.
    Lpg li aracı alırken daha cebinize minimum 5 bin lira koyarsınız.
    Lpg li araçlar güvenlidir,bunca lpg li araç varken çok çok azında problem olmuştur,onlar da genelde merdivenaltı üretimdir.
    10binde 1 diyebiliriz.
    Lpg düşmanlığı bizim milletimizin bir kesiminde genetik unsur olarak bulunan sevdasından kaynaklanır.
    Sanki bizim Amerika gibi sömürgelerimiz var,veya vergi adaletimiz var gibisinden benzinin 2 lira olmasını,araçlarıyla ğınnnnnnnnnnn ğınnnnnnnnnnnnnnnn diye mahalleye senfoni dinletmeyi isterler.
    Lpg li aracın değeri düşmez,galerici arabası olmayan aracın değeri düşer.
    Galerici arabalarını,yani honda vw toyota opel ford'u alıyorsanız lpg li diye değer kaybı endişesi yaşamaz,elinizi öpene satarsınız.
    Diğer markalar dizel de olsa zaten 2. elde sıkıntılı.

arkadaşa lpg konusunda katılıyorum elinde satmaya çalıştığı dizel aracı olan 3 -5 insan çıkmış lpgi kötülemiş buda kulaktan kulağa devam eden bi masal haline gelmiş...
    yıllardır ki neredeyse 20yıldır 6farklı model ve markada lpg li araca bindim bir kez sorun yaşamadım.. ama bikez heves ettim dizel aldım 2 el. 3ay sonra turbosu bi arızalandı anlamadım bile ne olduğunu 4 bin tl ye zor çıktım servisten ve o hafta zararına sattım..
    ki lpg fiyatı 2.60tl benzin 4.8 mazot 4.4tl olmuş dizelin şu traktör sesinden başka pek avantajınıda göremedim ya hayırlısı..... ki 100bn km çıkarttığı sorunlar da bilindik bi şey...
    ama diğer konuda galerici arabası konusuna asla katılmıyorum... km dolmuş ufak bi sürtmeden ki nası bi sürtmeyse 3 parça değişmiş 5 parça boyalı olmayan temiz ve değerinde her araç rahatça alıcı buluyor... senin o galeri arabası dediğin markaların uçuk fiyatları yüzünden her geçen gün farklı markaların yükselmesiyle karşılaştığı ayen beyan ortada...
    insanımız artık akıllı tüketici arkadaşım reklama markaya para verme devri bitti gidiyor baiye on aracı test ediyor fiyat donanım kalite kıyaslamasını yapıyor.. hani illa örnek ver diyeceksen ben 2012 yeni kıa cedd aldim ilana verdim yeni kıa sportage almak için araç küçük geldi sadece bir gün ilanda kaldı.. buna ne diyeceksin... yok öyle o şu marka yeterki değerinde ve temiz araç olsun....

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

insanımız artık akıllı tüketici arkadaşım reklama markaya para verme devri bitti gidiyor

bkz yıllık bazda otomobil marka model satışları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

insanımız artık akıllı tüketici arkadaşım reklama markaya para verme devri bitti gidiyor

bkz yıllık bazda otomobil marka model satışları.

BENDE ONU DİYORUM SAYGIDEĞER KARDEŞİM BAKIYORUM AMA YIL BAZINDA DEĞİL SON 5 YILDA Kİ RAKAMLARA NE KADAR KÜÇÜLMEKTE O MARKALARIN SATIŞ RAKAMLARI VE BÜYÜMEKTE O DİĞERLERİ... İNSANLAR BİLİNÇLENDİ TV PC DENEME TEST YORUM DERKEN.....
  • Güncel fiyatları göz önünde bulundurarak karşılaştıralım, Hyundai i10 fabrika çıkışlı lpg araç veriyor, sitede tüketim değerlerini paylaştırmışlar. Dizel motorlusu yok ama olsaydı 4 litreyi geçmezdi nitekim i20 ortalaması 4 litre.

Şimdi 100 km'de yakılan yakıt miktarı aşağıdaki gibi;

Lpg: 6.5 lt.
    Benzin: 5.1 lt.
    Dizel: 4 lt.

Shell istanbul akaryakıt fiyatları da şöyle;

Lpg: 2.29
    Benzin: 4.09
    Dizel: 3.40

Yani 100 km'de harcanan yakıtın parasal karşılığı aşağıdaki gibi;

Dizel: 13.6 Lira
    Lpg: 14.885 Lira
    Benzin: 20.889 Lira

Yılda 30.000 km araç kullanan biri için toplam yakıt masrafı

Dizel: 4080 Lira
    Lpg: 4466 Lira
    Benzin: 6258 Lira

Not: Benzin/lpg her zaman fabrika verilerinden fazla yakar, yakıt tüketimi dizelde daha stabildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi areels -- 17 Şubat 2016; 13:55:23 >
  • Hesap iyide lpg en fazla benzinin %20 fazlasını yakar ayrıca bulunduğunuz yerde rekabet varsa lpg yi daha ucuza alabilirsiniz. Dün opetten 1.99 dab aldım, yanında başka bir marka 1.89 idi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.84 milangaz alıyorum
    Şehirdışı 7 lt
    Şehiriçi 9 lt

• Ben istanbul da 1.95 e lpg aliyorum. 2.36 ya satanlar da var. Ucuz bulmak onemli.

• @ozbayram verdiğim tüketim miktarında zaten lpg %20 fazla, tekrar hesaplayın isterseniz.

ucuz lpg bulmak bir referans değil, aynı şekilde ucuz dizel de var.
  • areels kullanıcısına yanıt
    5.1*1.2=6.12

Ben hesapladım istersen birde sen hesapla..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

5.1*1.2=6.12

Ben hesapladım istersen birde sen hesapla..

6.5/1.2 = 5.41

ayrıca tüketim rakamı hyundai'nin kendisinden,

Yakıt Tüketimi
    (Ortalama) (litre / 100km) Benzin 5.1 Lpg 6.5

http://www.hyundai.com/tr/tr/Showroom/Cars/i10/PIP/index.html#contents_specification
  • areels kullanıcısına yanıt
    Millet benzinin %15 fazlasını yakar. En kıytırık ayarda bile %20 fazla yaktırır.
    Hundai fabrikasyon lpg takar Benzinin %28 fazlasını yaktırır. Helal olsun ne diyelim.

• Aracım 2016 model toyota corolla 1.6 Advance aracıma lpg taktırmak istiyorum. Taktırmışkende en iyisi olsun diyorum araştırmalarıma göre prins silverline taktırmayı düşünüyorum. Lakin korkularım var aynı performansı alamam diye ayrıca yakıt konusunda istediğim değerleri yakalayamamaktan korkuyorum aracım agresif kullanmayla şehir içi 36 kuruş yakıyor şehir dışı 22 kuruşu yakıyor. Lpg de bu değerler ne kadar değişir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtengin

Aracım 2016 model toyota corolla 1.6 Advance aracıma lpg taktırmak istiyorum. Taktırmışkende en iyisi olsun diyorum araştırmalarıma göre prins silverline taktırmayı düşünüyorum. Lakin korkularım var aynı performansı alamam diye ayrıca yakıt konusunda istediğim değerleri yakalayamamaktan korkuyorum aracım agresif kullanmayla şehir içi 36 kuruş yakıyor şehir dışı 22 kuruşu yakıyor. Lpg de bu değerler ne kadar değişir?

Bence lpg ye en uyumlu araç toyota.iyi bir usta ve lpg kiti ile şahane olur.Benim tavsiyem en önemlisi usta,iyi montaj.Benim toyota da BRC var çok memnunum.Tabiki prins daha kaliteli bir marka fakat usta,usta diyorum.Yakıt olarak tahminim şehir dışı 16krş,şehir içi 25 krş falan yakar.

• ben antepte çalışıyorum elazığ antep maraş üçleminde bayağı bi kurcaladım tanıdık şu bu derken maraşta bi usta buldum ama ne bileyim hala çekiniyorum. Aracım 2000 km de 2 ay 10 gündür aldım. taktırmalımıyım pişman olurmuyum diye düşünmüyor değilim. Çekiniyorum bana dönüt olarak ne sağlar.... aklımda sorular sorular :( Çok kararsızım
  • quote:

ben antepte çalışıyorum elazığ antep maraş üçleminde bayağı bi kurcaladım tanıdık şu bu derken maraşta bi usta buldum ama ne bileyim hala çekiniyorum. Aracım 2000 km de 2 ay 10 gündür aldım. taktırmalımıyım pişman olurmuyum diye düşünmüyor değilim. Çekiniyorum bana dönüt olarak ne sağlar.... aklımda sorular sorular :( Çok kararsızım

Yıllık km mikatarınız ve aracı kaç yıl kullanacağınız önemli bence.2 yıl sonra satarım derseniz taktırmayın.Ama iyi bir ustayla lpg de sorun yaşamazsınız.

• quote:

Aracım 2016 model toyota corolla 1.6 Advance aracıma lpg taktırmak istiyorum. Taktırmışkende en iyisi olsun diyorum araştırmalarıma göre prins silverline taktırmayı düşünüyorum. Lakin korkularım var aynı performansı alamam diye ayrıca yakıt konusunda istediğim değerleri yakalayamamaktan korkuyorum aracım agresif kullanmayla şehir içi 36 kuruş yakıyor şehir dışı 22 kuruşu yakıyor. Lpg de bu değerler ne kadar değişir?

Aynı aracı agrasif kullanınca şehir içi 55 kuruş şehir dışı 42 kuruş yakıyorum. Sanırım agrasiften agrasife fark var. En ilginç nokta ise agrasif kullanarak Şehirdışı 5.1 lt yaktırıyorsunuzya helal olsun.

• Aracımı uzun bir süre 5-10 yıl arası kullanmayı düşünüyorum. Anladığım kadarıyla ben bunu taktıracağım....
  • bahsettiğim agresif kullanma şehir içi 36-38 arası şehir dışı 100 sabit hızla 5.2
  • 2016 model arabaya lpg taktirilirmi ya yazik gunah arabaya resmen katliam. Insanlar diyorki ama fabrikadan lpgli cikan arabalar var. O is oyle degil ama.. Fabrikadan cikan arabada lpgye gore uretilmiyor onada 2005 modele nasil takiliyorsa oyle takiliyor ayni malzeme ayni ayar oluyor uzerinde.. Fabrika cikisli lpgli arabayla sonradan takilan araba arasinda gram fark yok.

Malini seven uzun sure kullanmak isteyen lpg takmasin bu lpg hesapli ama sorun cikarmaya musahit bir sistem. Taktirdigim gune lanet ederim simdi bos valiz gibi bagajimda bos tup duruyor sokturmek icin bile bir dunya islem gerekiyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.