Şimdi Ara

LPG tankı, benzin deposu gibi olamaz mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benzin deposunun şekli hep bana güven vermiştir. Simit ya da diğer yuvarlak depo LPG tanklarıda aynı oranda tedirginlik. Neden LPG sistemlerini yaparlarken benzin deposu şeklinde tanklar yapmazlar. Bilmiyorum belki bunun bilimsel ya da teknik bir açıklaması vardır ama o şekilde yapılsa ve benzin deposunun önüne koyulsa daha güvenli olur sanki. Görüşlerinizi bekliyorum.

• olmaz benim bildigim lpg tankları daha güvenli sebebi benzin deposu 4 bar basıncına dayanırken lpg 27 bar basıncına tes tutulmuş tanklardan oluşmaktadır vede benzin deposu 1.5mm kalınlıga sahip iken lpg tankı 4mm kalınlıga sahiptir,sahip oldugum bilgiler bunlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: dekonline

Benzin deposunun şekli hep bana güven vermiştir. Simit ya da diğer yuvarlak depo LPG tanklarıda aynı oranda tedirginlik. Neden LPG sistemlerini yaparlarken benzin deposu şeklinde tanklar yapmazlar. Bilmiyorum belki bunun bilimsel ya da teknik bir açıklaması vardır ama o şekilde yapılsa ve benzin deposunun önüne koyulsa daha güvenli olur sanki. Görüşlerinizi bekliyorum.

Basınç altındaki kaplar silindirik yada troidal olmak zorundadır dostum. LPG tanklarının benzin tanklarından daha güvenli olduğuna inanabilirsiniz.
    Sevgi ile kalın
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Orjinalden alıntı: dekonline

Benzin deposunun şekli hep bana güven vermiştir. Simit ya da diğer yuvarlak depo LPG tanklarıda aynı oranda tedirginlik. Neden LPG sistemlerini yaparlarken benzin deposu şeklinde tanklar yapmazlar. Bilmiyorum belki bunun bilimsel ya da teknik bir açıklaması vardır ama o şekilde yapılsa ve benzin deposunun önüne koyulsa daha güvenli olur sanki. Görüşlerinizi bekliyorum.

Basınç altındaki kaplar silindirik yada troidal olmak zorundadır dostum. LPG tanklarının benzin tanklarından daha güvenli olduğuna inanabilirsiniz.
    Sevgi ile kalın

Ewt arkadaş doğru söylemiş.Hava,gaz vs gibi basınçlı gazları taşıyan tüpler silindirik üretilir,sivri kenarları olmaz.(basınç etkisi)

• Silindirik olması arabaya monte edilemeyeceği anlamına gelmez tabi.
    Mühendisler bunun için iyi bir yer düşünebilir, özellikle fabrika çıkışlı LPG'li araçlar için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lpg basıncı ne olmalı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.