Bildirim
LPG taktırınca garanti bozulma olayı her marka için geçerli mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Çoğu marka için evet.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: umutsirvan
Çoğu marka için evet.
Bazı araba markalarının "Şu lpg markasından taktırırsan garantiden çıkmaz" dediği doğru mu? -
balıkesir TOYOTA bayisi ALTAN da satış temsilcisi ile yaptığım görüşmede avensis için lpg gabrantiyi bozarmı dedim bana şu cevabı verdi Toyota lpg takılmış hiç bir aracı motor dahil garanti kapsamından çıkarmaz fakat motorda dahi olsa sorun lpg kaynaklı değilse karşılar ama lpg yüzündense karşılamaz dedi.
Yani başka deyişle lpg garantiyi bozmuyormuş -
quote:
Orijinalden alıntı: korfezgunesi
quote:
Orijinalden alıntı: umutsirvan
Çoğu marka için evet.
Bazı araba markalarının "Şu lpg markasından taktırırsan garantiden çıkmaz" dediği doğru mu?
Ben öyle bişey pek duymadım
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
FIAT araçlarda yetkili serviste dönüşüm yapılırsa araç garanti dışına çıkmıyor diye biliyorum. -
Vw'de garanti kapsamı dışına çıkıyor. Honda'nın kendi fabrika çıkışlı olanları var. Dışarıdan takılanlar içinde kapsam dışı olacağını sanmıyorum. Fiat kendi taktığı sistemlerde abartı para alıyor diye duydum. 1,800-2,000 lira gibi.. Ne marka takıyorlar bilmiyorum ama o paraya prins taktırırsın daha iyi.. Ama bu konuda en sert uygulama sanırım Vw'de. Öyle ki, lpgli aracı bile bakıma almıyorlar.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Stones_
Vw'de garanti kapsamı dışına çıkıyor. Honda'nın kendi fabrika çıkışlı olanları var. Dışarıdan takılanlar içinde kapsam dışı olacağını sanmıyorum. Fiat kendi taktığı sistemlerde abartı para alıyor diye duydum. 1,800-2,000 lira gibi.. Ne marka takıyorlar bilmiyorum ama o paraya prins taktırırsın daha iyi.. Ama bu konuda en sert uygulama sanırım Vw'de. Öyle ki, lpgli aracı bile bakıma almıyorlar..
1800 tl ye prins taktıramassın en düşük modeli 2500 den başlıyor ayırca Fiat BRC ile anlaşmalı bizim arkadaş geçen ay 1600 tl ye taktırdı linea ya ve aracın garantisi bozulmadan devam ediyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: enrique.xs
balıkesir TOYOTA bayisi ALTAN da satış temsilcisi ile yaptığım görüşmede avensis için lpg gabrantiyi bozarmı dedim bana şu cevabı verdi Toyota lpg takılmış hiç bir aracı motor dahil garanti kapsamından çıkarmaz fakat motorda dahi olsa sorun lpg kaynaklı değilse karşılar ama lpg yüzündense karşılamaz dedi.
Yani başka deyişle lpg garantiyi bozmuyormuş
Size yazılı olarak resmi cevap veriyorlar mı?
Bayi değil Toyota Türkiye
Bazı tanıdıklarım sonradan bayi ile merkez arasında mağdur kaldılar -
0 aldığım Cruze aracıma 2 gün önce yetkili serviste landirenzo kit taktırdım. Bir sıkıntı çıktığında direk servise götüreceğim. Ayrıca landirenzo 2 yıl motor garantisi verdi. -
quote:
Orijinalden alıntı: degobar
quote:
Size yazılı olarak resmi cevap veriyorlar mı?
Bayi değil Toyota Türkiye
Bazı tanıdıklarım sonradan bayi ile merkez arasında mağdur kaldılar
Valla veripvermediklerini bilmiyorum. Ben satis temsilcisi ile konstum sadece
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
mitsubishi de 2 yıl önce takılan tüp garantiyi bozmadı -
quote:
banada toyota satış temsilcisi, lpg takarsanız araç garantiden çıkar dedi (1.33 motor) -
suzuki de hediye brc lpg kiti kampanyası var yanı garantiyi bozmuyor . -
Honda civiclerde Eco modellerinde fabrika çıkış LPG'li satıyor. Eskiden bazı fiat modellerinde de fabrika çıkış LPG vardı. Şu anda birçok markada, markayı genel olarak kapsamayan, satış bayilerinin kendilerine göre uygulamaları var. Mesela bulunduğum yerde Hyundai Elantra alırsan bayi LPG'li teslim ediyor. Garantiyi BRC veriyor. Bayide bakımları bizden yaptırdığınız sürece sorun yok diyor. Opel bayisi yeni araçlarında Euro 5 normundaki motorların uyumsuzluğu sebebiyle LPG garantisi vermediklerini söyledi. Renault fluencelerde anlaşmalı bir LPG bayisini adres göstererek, bu bayinin araçlarına LPG uygulaması yaptığını, garantiyi de LPG bayisinin verdiğini söyledi. Suzuki bayisinin camında garantili LPG'li araç ilanları var. Söylediğim gibi bayiye göre uygulama değişiyor. En iyisi bayiyle konuyu detaylı görüşmek... -
Aşırı bir fiyat farkı yok FIAT'ın yaptığı dönüşümlerde, 4 sene kadar önce Doblo aracımıza BRC, geçen sene de Palio'ya Landi Renzo taktırmıştık. -
garanti dışı kalması pek sorun değil artık. Cüzi rakamlara lpg takılmış sıfır araçların motorları sigortalanabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konuda en kapsamlı çalışma yapan ve fabrika çıkışı garanti veren Honda Civic Eco. 6 yıl 150.000 km garantili. Fabrika çıkışı subablar LPG için uyumlu hale getirilmiş ve yakıt dolum ağzı benzin dolum kapağının altında.
http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=civic-sedan&page=civic-eco
Onun dışında bazı markalarda yetkili bayi insiyatifiyle garanti kapsamında LPGye geçilebiliyor.
Bazı LPG firmaları da motoru 2-3 sene civarı sigortaliyor. -
Bursa Çavdarlıdan bugün aldığım 1.6 toyota life araç için garantinin bozulmayacağı söylendi. Tabii lpg den kaynaklı bir konu dışında...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X