Bildirim
Lpg taktırcam tavsiye 2019
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
brc veya prins öneririm. _____________________________ Labor omnia vincit. Çalışınca her şey olur... -
Atiker grand
Brc comfort
Prins teknomax daha üst kitlere gerek yok. Bunlar kaliteli ve giriş seviyesi hesaplı kitler. Bunları takacak iyi bir usta bulun gerisi hikaye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Kesinlikle Atiker öneririm.
Fiyatı İtalyan kitlerin nerdeyse yarısı. Sonrasında parça fiyatları da çok uygun. Atiker regülatörü, İtalyan markaların regülatörünün yarı fiyatı. Enjektör, vs. fiyatları da öyle.
Atiker kaç yıldır LPG kiti yapıyor, kaç yıllık tecrübe var ortada. Eskisi gibi sorunlu bir kit değil artık.
Benim 2 tane LPG'li arabam var. Birinde BRC, diğerinde Lovato var. O zamanlar Euro düşüktü. Şimdi taktıracak olsam Atiker taktırırım._____________________________ -
Yakın zamanda prins tenchomax taktırdım. Enjektörler omvl (prins ayrıca geliştirdiğini yazmış) , Ecu yazılım silverline ile aynı,
Brc confortta aynı mantık sanırsam gemini enjektörler , ecu brc üretimi
Atikeri çokta araştırmadım. Gold yerli , Grand italyan bu kadar bilgim var.
3 üde aracında sorunsuz çalışır tabi montajı iyi yapacak bir usta bulursan. Kendi araştırmam Ankarada prins için mocan , İstanbulda candan veya üçel , Antalyada atiker içim protek , prins için hba (ben burada taktırdım) , brc için uysal otogaz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Kendi aracıma lpg montajı yaptırırken gördüğüm tüm astralara Candan mühendislik lovato obd 2 takıyordu. _____________________________ -
Temmuz 2018'de grand taktırdım. 10-15bin km sonra regülatör basıncı yükseldi araba zengin karışım hatası verdi. Sattım, alan arkadaş 1.vitesteki çekişten şikayetçi idi bu sefer düşmüşquote:
Orijinalden alıntı: zeytinkoy
Kesinlikle Atiker öneririm.
Fiyatı İtalyan kitlerin nerdeyse yarısı. Sonrasında parça fiyatları da çok uygun. Atiker regülatörü, İtalyan markaların regülatörünün yarı fiyatı. Enjektör, vs. fiyatları da öyle.
Atiker kaç yıldır LPG kiti yapıyor, kaç yıllık tecrübe var ortada. Eskisi gibi sorunlu bir kit değil artık.
Benim 2 tane LPG'li arabam var. Birinde BRC, diğerinde Lovato var. O zamanlar Euro düşüktü. Şimdi taktıracak olsam Atiker taktırırım.35bin km'de 2-3kere regülatör basıncı için servise gitmek hiç de sorunsuz olduğunu göstermiyor.
Bi ara millete fellik fellik gold takıyorlardı baktılar enjektörler garanti bitmeden cortluyor grand satmaya başladılar.
2010'da brc my07 lpg takılmış aracımın 9yıllık lpg kiti 165bin km'dir en ufak bu tarz sorunlar çıkarmadı. Hala orijinal enjektörleri çalışıyor bir kere bile lpg odaklı arıza ışığı veya sorun yaşamadı.
Atiker takılı 9yıllık 180bin km'dir lpg'de olan diğer aracımın regülatörü diyafram kaçırdığı için soğutma suyunda lpg kokusu vardı, su boruları çatlaktı. Motor kısmındaki bütün lpg tesisatını değiştirmek zorunda kaldık. Enjektörler de değişti. Hatta lpg'ci boşver komple yeni kit takalım diyordu
Atiker ucuz ama uzun ömürlü değil. 7-8sene dayanabilir o da tek parça değil. illa bakım istiyor sanayi istiyor...
Şimdiki aracımda prins var kafam rahat._____________________________ Life is too short to drive boring cars.
-
Kitin önemi yüzde 20-30 diyebilirim olay tamamen işçilik ve afr ayarında bitiyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
2012 de takılmış Atiker kitini geçen Ekim'de değiştirmek zorunda kaldım. Son 3 aydır benzinde kullanıyordum mecburen. Atiker'in ömrünün kısa olduğunu birkaç yerden daha duymuştum.quote:
Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü
Temmuz 2018'de grand taktırdım. 10-15bin km sonra regülatör basıncı yükseldi araba zengin karışım hatası verdi. Sattım, alan arkadaş 1.vitesteki çekişten şikayetçi idi bu sefer düşmüş35bin km'de 2-3kere regülatör basıncı için servise gitmek hiç de sorunsuz olduğunu göstermiyor.
Bi ara millete fellik fellik gold takıyorlardı baktılar enjektörler garanti bitmeden cortluyor grand satmaya başladılar.
2010'da brc my07 lpg takılmış aracımın 9yıllık lpg kiti 165bin km'dir en ufak bu tarz sorunlar çıkarmadı. Hala orijinal enjektörleri çalışıyor bir kere bile lpg odaklı arıza ışığı veya sorun yaşamadı.
Atiker takılı 9yıllık 180bin km'dir lpg'de olan diğer aracımın regülatörü diyafram kaçırdığı için soğutma suyunda lpg kokusu vardı, su boruları çatlaktı. Motor kısmındaki bütün lpg tesisatını değiştirmek zorunda kaldık. Enjektörler de değişti. Hatta lpg'ci boşver komple yeni kit takalım diyordu
Atiker ucuz ama uzun ömürlü değil. 7-8sene dayanabilir o da tek parça değil. illa bakım istiyor sanayi istiyor...
Şimdiki aracımda prins var kafam rahat.
Alıntıları Göster
Yaklaşık 10 aydır Brc kullanıyorum._____________________________
-
Atiker ile ilgili saydığınız sorunlar montaj ile ilgili.
Doğru montaj olmadı mı bütün kitler sorun çıkarır. Atiker dışında da yanlış montajdan ötürü benzer sorunlar yaşayanlar çok.
Cruze gibi LPG konusunda çok nazlı bir arabada bile doğru montajla ve düzgün bir AFR ayarı ile Atiker saat gibi çalışıyor.
Doğru montaj şunları kapsıyor:
- Enjektör-Manifold arası boruların doğru uzunlukta olması
- Manifold'a doğru yerden montaj yapma (delik açma noktaları)
- Enjektör nozzle çaplarının doğru olması. Bir çok 1.6L araca 1.8mm nozzle çapı takıyorlar. En az 2.2mm olması gerekiyor mesela.
vs. vs.
Tabi sonrasında doğru bir ayar gerekiyor. Çoğu LPG'ci rölantide laptopu bağlayıp ayar yapıp bırakıyor. O şekilde ayarlanmış LPG'nin LTSF değelerine bakın, sapması yüksek çıkar.
Laptop ile yola çıkıp, dipgaz, redline falan yaparak AFR ayarı, diğer adıyla yol ayarı yapılması gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 20 Ağustos 2019; 15:9:4 >_____________________________
-
bence bu araba için BRC ve Prins gereksiz masraf olur, daya Atiker'i gitsin _____________________________ -
Atiker Atikfast obd2 ucuz ve işgören bir kittir. Geçen yıl taktırdım memnunum. Önceki aracıma omvl(prins) taktırmıştım o da iyiydi. Bence araç çok teknolojik değilse pahalı kite gerek yok. İyi işçilik en önemlisi.
Yeni nesil direk enjeksiyonlu ve turbolu bir motor olsa, Prins'in en üst seviye kitinden aşağısını taktırmazdım.
atmosferik motor a en uygun seçim atiker olur 100000 km sorunsuz kullanan var i20 de
ben auris e grand taktırdım şuan bi sıkıntı yok_____________________________ -
Atiker Grand kesinlikle tek geçerim efsaneyi _____________________________ -
Hocam alırken yedek parça fiyatına bakarak alın landirenzo LPG var araçta 4 enjektör 1000 TL
Git şu markayı taktır, bu markayı taktır diyemem kimseye . Hiçbir marka bana ait değil sonuçta. Sadece tecrübeme dayanarak kullandığım lpg kitini anlatayım. Lovato Obd 2... İnanılmaz memnunum. Ford Focus 125 hp lik aracımda kullanıyorum. Obd 2 nin esprisi şu. Bu sistem araç sensörü ile sürekli konuşarak ve iletişim kurarak yakıt karışımını mükemmel hale getiriyor. Bu da sonuç olarak aracın çok verimli çalışmasını sağlıyor. Fakir veya zengin karışım ile çalışmasını engelliyor. Enjektör hızı da çok yüksek olduğu için yüksek süratlerde bile hiç sorun yaşamadım. Kısacası ne koku ne tekleme ne de kararsızlık. Bunları hiç yaşamadım. Hangi marka olursa olsun bence Obd li bir sistem olsun. Nacizane tavsiyem budur :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Candan mühendislik YouTube dan bakın lpg de Türkiye de daha iyisi yok
Eskişehir de önerceğiniz yer var mı ?
atiker gold veya grand taktır. _____________________________ -
Konya'da önereceğiniz yer var mıdır?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Atiker grand
Brc comfort Prins teknomax daha üst kitlere gerek yok. Bunlar kaliteli ve giriş seviyesi hesaplı kitler. Bunları takacak iyi bir usta bulun gerisi hikaye. |
bence bu araba için BRC ve Prins gereksiz masraf olur, daya Atiker'i gitsin
|
2012 de takılmış Atiker kitini geçen Ekim'de değiştirmek zorunda kaldım. Son 3 aydır benzinde kullanıyordum mecburen. Atiker'in ömrünün kısa olduğunu birkaç yerden daha duymuştum.
Yaklaşık 10 aydır Brc kullanıyorum. |
Kitin önemi yüzde 20-30 diyebilirim olay tamamen işçilik ve afr ayarında bitiyor
|
Benzer içerikler
- araç hareket halinde hararet düşüyor
- pirelli mi goodyear mı
- peugeot partner 1.9 kronik sorunlar
- dsg kuru kavrama hangi modellerde var
- toyota corolla 1.5
- phev araçlar
- yamaha elektrikli bisiklet
- byd u7
- xiaomi su7 sahibinden
- yeni kia sportage
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X