Şimdi Ara

LPG'siz araba kullananlar... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
10.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdisi cogu video da LPG be benzin arasinda cok dusuk HP farkları var, hence cok takilmamak lazim sonucta muscle veya exotic car kullanmıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TormentedSoul

2.8 nerede shellde?

%25 fark var aygazla

Alıntıları Göster
    hocam onlar tavan fiyatları örnek gösterdikleriniz ben istanbulda yaşıyorum bugün itibari ile koşuyolu shell 2.83 karacaahmet opet 2.80 koşuyolu aytemiz 2.76 tl liste fiyatlarını örnek göstermeyin .class petrol göztepede ise 2.69 tl .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpikom -- 22 Nisan 2018; 1:20:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpikom

hocam onlar tavan fiyatları örnek gösterdikleriniz ben istanbulda yaşıyorum bugün itibari ile koşuyolu shell 2.83 karacaahmet opet 2.80 koşuyolu aytemiz 2.76 tl liste fiyatlarını örnek göstermeyin .class petrol göztepede ise 2.69 tl .

Alıntıları Göster
    hocam ben fiyatları bu düzeyde sanıyordum

benim benzin aldığım yerde lpg yok, başka yere de açıkcası bakmadım

ha bu fiyat benim kararımı değiştirmez, lpgsiz satmak istiyorum

alırken de lpgsiz tercihimdir

• B segment 1.2 ye binip benzinli diye 50 kuruş yakacağıma e segment 2500-3000cc ye biniyorum lpgde 50 kuruş yakıyorum. Birinden verdiğim 50 kuruş karşılığında birşey alıyorum diğerinde verdiğim 50 kuruş karşılığında işkence çekiyorum. Parasıyla işkence isteyen gider 1.2 b segment alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TSY

B segment 1.2 ye binip benzinli diye 50 kuruş yakacağıma e segment 2500-3000cc ye biniyorum lpgde 50 kuruş yakıyorum. Birinden verdiğim 50 kuruş karşılığında birşey alıyorum diğerinde verdiğim 50 kuruş karşılığında işkence çekiyorum. Parasıyla işkence isteyen gider 1.2 b segment alır.
    bigün patlayıp yanacan. üç kuruş paranın hesabı senimi kurtaracak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bigün patlayıp yanacan. üç kuruş paranın hesabı senimi kurtaracak

Alıntıları Göster
    Biz senin gibi kapı önüne yatırıp arabam var diyerek 3 kuruşluk binemiyoruz. Canımız ister ayağımız gaz pedalına basar ellerimiz direksiyonu çevirir araba hareket eder canımız nerde isterse orda dururuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TSY

Biz senin gibi kapı önüne yatırıp arabam var diyerek 3 kuruşluk binemiyoruz. Canımız ister ayağımız gaz pedalına basar ellerimiz direksiyonu çevirir araba hareket eder canımız nerde isterse orda dururuz.

Alıntıları Göster
    aferim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Yahu arkadaş kullanmadığım araç olsa neyse diyeceğim de. 5 ileri vitesli araçta 3bin devirde 152km/s hızdan bahsediyorsun gözünü seveyim ziyaaa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 23 Nisan 2018; 13:17:55 >
  • Kragen kullanıcısına yanıt
    Nerede yazmışım 9 litre benzine 9 litre LPG tüketimini? Önce yazılanı düzgünce okumayı öğren sonra bir akıl süzgecinden geçir.

Birilerine fanboy derken kendine de bir bakmanı öneririm. Belli ki birilerinin TSI motorlarına attığı laftan gocunmuşsun. Ben TSI motorla ilgili bir şey demedim. Bir şey yazarken "o fanboy"un yazdıklarına yaz o zaman. Kuyruk acını başkasından çıkar.

LPG'ye eziyet demenden anlıyorum bu zamana kadar LPG'li araç kullanmamışsın ve ekonomisinin farkında değilsin. Neyse sağlık olsun. Fındık motorun turbo arızası verdiği zaman belki akıllanırsın. Yine de Allah göstermesin diyelim. Kimse için kötü bir temennim olmaz.

LPG'li aracımda benzinden LPG'ye geçene kadar aracın ısınmasını beklerim. 30sn-1dk kadar sürüyor zaten. Soğuk havalarda biraz daha zaman alıyor, acele işim varsa benzin tüketimini göze alarak gidiyorum. Yani gözardı edilebilecek bir rakam. Kaldı ki ben LPG ile gittiğim km hesabından ettiğim kârı hesaplıyorum. Benzinle gittiğim yoldan kâr etmiyorum.

Bu zamana kadar kullandığın tek LPG'li araç 1.2 veya 1.4 Clio dedin ki bu aracın motoru 75hp. Canı olmayan motor kullanıp bundan LPG'yi sorumlu tutman ve genel olarak LPG'yi kötülemen komik. Yani sorun LPG'den değil o 75hp'lik fındık motordan. Önceki aracım 1.4 109hp Kia Rio ile en ufak bir sıkıntı sorun yaşamadım.

Kaldı ki insanlar durduk yere hobi olsun diye LPG taktırmıyor araçlarına. Ekonomi için taktırıyor. Yarın öbür gün LPG fiyatları da benzin fiyatlarına yaklaşırsa onu da taktırmazlar. Mehterle çalışan araç üretimini beklerler.

• LPG'nin arabanın doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum ancak fiyatların bu seviyeye gelmesi insanları buna zorluyor maalesef.
  • Sizin arac manuel galiba. Ben otomatiklerden bahsediyorum. Otomatikleri uzun yolda fabrika verisi bile daha dusuk manuelden.

https://youtu.be/YCrJD6_8ftw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 23 Nisan 2018; 13:32:17 >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Benim aracım değil kayınpederin aracı ve otomatik. Video benim değil bu arada. Düzce-İstanbul otoban gidiş geliş yaptım 4kişi ve 100'den sonra artık 6. vitesi istiyor araç. Keşke 6 ileri yapsalarmış tadından yenmezmiş. Yenilerde CVT var çok daha verimli yüksek hızlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 23 Nisan 2018; 13:40:42 >
  • Otomatik vites gostergesi neden yok sizin videoda?

Civic sayfasinda paylasilmis. Honda civic otomatik 150ile gidiyor yazmislar. Belki makyaj vs durumu olabilir bilemem ama bildigim sey civic otomatikler dusuk devir ceviriyor. Asagidaki sayfada da bilgiler var.

https://forum.donanimhaber.com/2012-15-honda-civic-sedan-ilk-mesaji-okuyunuz--55901362-133

2011 auris 1.33 de 6.vites, 3bin devirde 120ile gidiyordu ama simdiki kasa 1.33 ler 105le falan gidiyor.

• allah benim belamı versinki böyle bir ergeni adam yerine koyup konuşmuşum özür dilerim
  • angaralimike A kullanıcısına yanıt
    Bir ara lpdi kitlerin fiyatlarina bakarsin yazmadan evvel. Ergenmis...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 1 Mayıs 2018; 20:44:29 >
  • Lpg rezilliktir

• LPG li araba ile AVM lere girilmez. Asosyal olmak lazım.

• Yeni kıt lpg li sistemler problem felan çıkarmıyor sizin kurduğunuz cümleler eski tip lpg kitlerinin problemleri kitler değişti siz degismediniz hala astra aracimda kullanıyorum otomatik 96 tl ye doldu bugün ve her seferinde s.içi 380km yol yapıyor bu ülkede benzin bütçeyi kesinlikle sarsar siz arabanizla doyasıya gezemiyorsunuz durumun farkında değilsiniz ....

• quote:

Orijinalden alıntı: angaralimike

bir önceki aracım 2 litrelik f30 3.20i idi. uygulanmış örnek bulamadım, kimse de yanaşmadı bu nedenle benzinde bindim ama onun harici nerdeyse tüm benzinli araçlarıma lpg ile bindim. şuan dursaydı aracım lpg takılmış olurdu çünkü f20 kasa 1.16i ye lpg takıldığını gördüm youtubeda test ediyorlardı sorun yoktu. lpgden korkanlar dandik kitleri dandik yerlerde bağlattıkları içindir. bu güne kadar ne avmye alınmadım ne patlama çatlama oldu ne de lpgden kaynaklı bir arıza ile karşılaştım. örneğin ecoteclerde subap eritiyor diyorlar. kardeşim 80-90bin kilometrede minimum 25-30bin lira kâr ettirecek bir seferliğine 1500 lira verip çelik subap almak bu kadar zor mu? bakım olarak ise sadece periyodik bakımda 50 lira verip 5 dakikada 2 tane filtresini değiştirmek çok mu zor? boş yapıyorsunuz yok patlar yok uğraşılmaz yok o yok bu. duyunca o arabaya o para verilip lpg mi takılır diye boş yapacağınız lakin sorunsuz binlerce km kullandığım/kullandığımız birkaç araçtan da bahsedeyim belki daha evvel denk bile gelmiş olabiliriz petrollerde, çınlatmışsınızdır kulağımı. e66 kasa 7.50i, 4.0 v8 jaguar s-type, 5.7 v8 chrysler c300, w220 kasa s500, 4.8T porsche cayenne, 5.4 lincoln navigator vs. vs.
    Navigator duruyor mu

• jetta 1.6 fsi kullanıyorum tüketime hiç bakmıyorum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.