Şimdi Ara

lpg sistemi bakımı //// regülatör değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım nissan qashqai 2008 1.6 pirins teknomax lpg-li yaklaşık olarak 75 bin km dir lpg li kısa süre önce subap yedi motor üst kapak açılıp tüm contalar tamamı yenilendi supsan çelik sübap ile değişim yapıldı 75 bin km gibi süre zarfında aracın lpg sistemine dokunulmadı tüm parçaları ilk takıldığı gibi durmakta idi sübap yenileme işlemi sonrası 2 bin km civarında bu şekilde kullandım bu gün itibari ile bir lpg servisine götürdüm aracı öncelikle lpg enjektör tamamı yerinden söküldü üzerinde voltaj ayarlamalı kademe göstergeli bir cihaz getirilip sırayla voltaj verildi 1 ci enjektör zayıf 2 enjektör orta 3 enjektör orta 4 cü pert çok zayıf tepkisi yok gibi

aşağıda fotoğraftaki enjektör ellerinde sıfır olarak olmadığını söylediler ama test için kullandıkları orijinal en fazla 2 3 bin km kullanılmış olarak 2.el den 6 ay garantili olarak 500-tl montajını yaptılar zaten üstünden çıkan enjektörler ile yeni getirdiklerini aynı test cihazı ile yanımda test ettiler bariz fark ortada olduğunu için sıkıntı yok takabilirsiniz dedim

lpg sistemi bakımı //// regülatör değişimi

enjektörler değişti motor kısmındaki tüm boru sistemi komple elden geçirildi hemen hemen tüm boruları olabildiğince kısaltılıp enjektöre en yakın şekilde ayarlandı yola çıkılıp önce devir 2.5 bin sabit tutularak afr ayarı yapıldı

sıfır ayarında enjektör takımı 500-tl

afr ayarı 250-tl

brc marka sıfır lpg filitresi 100-tl (uyumlu olduğunu problem olmayacağını söylediler)

işçilik 50-tl

bunlar haricinde lpg sisteminde bakılması kontrol edilmesi elden geçmesi veya yenilense iyi olur dediğiniz en ufaktan en büyüğe doğru ne olursa olsun tüm tavsiyelerinizi bekliyorum benim bildiğim kadarıyla lpg sistemi olan arabalarda akü yüksek amper olursa çok daha iyi olacağı söylendi bende üstündeki 60 amper akü pert olunca 74 amper varta koydum bunun dışında içerdeki düğme belirli bir süre zarfında yenilemek gerekir mi bunların dışında tüm tavsiyelerinize açığım

regülatör değişimini yaptırmam gerekli mi ?

not: arka simit tank atiker marka daha 10 seneyi doldurmadı daha ömrü var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 18 Ağustos 2021; 19:46:50 >

• Regülatör ömrü kaç yıl ve prinsin sanırım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Regülatör arızası varsa gaz yerken kesilme olur. Ara gaz yedirmelerinde aşıldığında yükselirken gaz yerken takılır.
    Eğer bu yoksa sağlam demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

Regülatör ömrü kaç yıl ve prinsin sanırım

anlamadım hocam dediğim gibi sistem pirins evet 70 bin km dir takılı 5 sene oldu işte

• quote:

Orijinalden alıntı: cesur_0342

Regülatör arızası varsa gaz yerken kesilme olur. Ara gaz yedirmelerinde aşıldığında yükselirken gaz yerken takılır.
    Eğer bu yoksa sağlam demektir.

bu söylediğiniz kesin ve garanti olması açısından detaylı olarak yarın kontrol edeceğim hatta video çekeceğim hocam buradan paylaşırım sizlerinde fikrini almış olrum

• 75 binde erken değil mi subap yemesi hocam ?
    5 yıldır siz mi kullaniyorsunuz ?
    Nasıl bir kullanim tarzınız var 4 bin deviri sık sık geçer misiniz ?
    Aft ayarını candan muhendislikte mi yaptirdiniz ?
    En başta LPG nerede taktirildi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

75 binde erken değil mi subap yemesi hocam ?
    5 yıldır siz mi kullaniyorsunuz ?
    Nasıl bir kullanim tarzınız var 4 bin deviri sık sık geçer misiniz ?
    Aft ayarını candan muhendislikte mi yaptirdiniz ?
    En başta LPG nerede taktirildi ?

hocam devirli kullanırım bunu geçte olsa fark ettik maalesef tahminimce bundan dolayı oldu uzun yolda gittiği kadar basarım gideceğim yer istese bin km yolum olsun fark etmez 4 bin az kalır   5 6 bin devir yer yer 4 vites 7 bin devir kesici ibre 150 200++ hep aşağıya kesinlikle asla düşmez uzun yolda gördüğüm çok oluyordu o şekilde (yeter ki yol müsait olsun ) uzun süre yüksek devir çeviriyordum sonucu çıktı hepsinin birde ayarsız ve bakımsız lpg sistemi kullanımı yalnız araca gaz takılıp lpg ile kullanılan km 75 bin de

aracın 2 ci sahibiyim hep bende 5 senedir aldığımda lpg v.s yoktu 57 binde kapalı garaj da duran 2 ci kullanılmayan araç olarak aldım

yaptırdığım yer dayı oğlu lpg çanakkale servisi http://www.dayioglulpg.com/ ç.kale şubesi

tumısyeri
    Dayioğlu Lpg Otogaz Dönüşüm Servi̇sleri̇ Çanakkale Şubesi̇ | (0286) 213 50 30 | Çanakkale
    https://www.tumisyeri.com/dayio%C4%9Flu-lpg-otogaz-d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm-servi%CC%87sleri%CC%87-0286-213-50-30

eb başta bulunduğum ilçede en büyük denebilecek gaz servisinde alşan otomativde takıldı hocam

www.otogazteklif.com
    Otogaz Teklifi - Türkiye'nin en büyük online lpg otogaz montaj servis ağı
    http://www.otogazteklif.com/firma_detay.asp?ID=396

1.8 turbolu passatı 4 viteste 210 ile geçtiğim geldi aklıma ah ah mazi kalkışta geçti ama sonra gg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 18 Ağustos 2021; 23:23:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG ÖN TESİSATI DEĞİŞİMİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

hocam devirli kullanırım bunu geçte olsa fark ettik maalesef tahminimce bundan dolayı oldu uzun yolda gittiği kadar basarım gideceğim yer istese bin km yolum olsun fark etmez 4 bin az kalır   5 6 bin devir yer yer 4 vites 7 bin devir kesici ibre 150 200++ hep aşağıya kesinlikle asla düşmez uzun yolda gördüğüm çok oluyordu o şekilde (yeter ki yol müsait olsun ) uzun süre yüksek devir çeviriyordum sonucu çıktı hepsinin birde ayarsız ve bakımsız lpg sistemi kullanımı yalnız araca gaz takılıp lpg ile kullanılan km 75 bin de

aracın 2 ci sahibiyim hep bende 5 senedir aldığımda lpg v.s yoktu 57 binde kapalı garaj da duran 2 ci kullanılmayan araç olarak aldım

yaptırdığım yer dayı oğlu lpg çanakkale servisi http://www.dayioglulpg.com/ ç.kale şubesi

tumısyeri
    Dayioğlu Lpg Otogaz Dönüşüm Servi̇sleri̇ Çanakkale Şubesi̇ | (0286) 213 50 30 | Çanakkale
    https://www.tumisyeri.com/dayio%C4%9Flu-lpg-otogaz-d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm-servi%CC%87sleri%CC%87-0286-213-50-30

eb başta bulunduğum ilçede en büyük denebilecek gaz servisinde alşan otomativde takıldı hocam

www.otogazteklif.com
    Otogaz Teklifi - Türkiye'nin en büyük online lpg otogaz montaj servis ağı
    http://www.otogazteklif.com/firma_detay.asp?ID=396

1.8 turbolu passatı 4 viteste 210 ile geçtiğim geldi aklıma ah ah mazi kalkışta geçti ama sonra gg

Alıntıları Göster

Bu kullanım tarzıyla 75 bin km iyi dayanmış hocam 😅

Bu konuya açıklık getirdiğimiz iyi oldu LPG sevmeyen yada LPG konusunda bilgisi olmayanlar için bu çok önemli bir bilgi olarak burda kalacak

Keşke diğer araçlarla kapisirken bari tek tuşla benzine geçip öyle kapissaydiniz neyse sağlık olsun ...

• Gerekmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

Bu kullanım tarzıyla 75 bin km iyi dayanmış hocam 😅

Bu konuya açıklık getirdiğimiz iyi oldu LPG sevmeyen yada LPG konusunda bilgisi olmayanlar için bu çok önemli bir bilgi olarak burda kalacak

Keşke diğer araçlarla kapisirken bari tek tuşla benzine geçip öyle kapissaydiniz neyse sağlık olsun ...

Alıntıları Göster

vallahi hocam ne diyeyim o tatlı telaş gaza gelmeyle hiç aklıma gelmedi lpg sistemi bakımı //// regülatör değişimi lpg sistemi bakımı //// regülatör değişimi zaten son demlere oynuyordu subaplar titreşimler artmıştı subaplardan kaynaklı passatla kapışınca ertesi gün motor arıza yakıp 1 ci silindir ateşleme arızası verdi lpg sistemi bakımı //// regülatör değişimi  4 viteste 7 bin + devir çevirince noktayı koyduk

edit: sadece bahsettiğim araç değil bunun gibi belki 100 den fazla olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 18 Ağustos 2021; 23:42:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Gerekmez.

ne durumda gerekir

• Hocam sen motoru yeni yapmadın mı ya ne ara 2000 km yol yaptın 😅😅

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Hocam sen motoru yeni yapmadın mı ya ne ara 2000 km yol yaptın 😅😅

hocam ben iş gereği ile her ay istanbula git gel yapıyorum orada şehir içinde geziyorum bulunduğum yerde aktif olarak kullanıyorum hatta serviste yağ bakım km si sıfırlanmıştı 2 bin az söylemişim yaklaşık olarak yeni bakımlara kalan km 7bin 150 k lpg sistemi bakımı //// regülatör değişimi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 19 Ağustos 2021; 0:10:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

ne durumda gerekir

Alıntıları Göster

Şu gaz kaçırdığı durumlarda.

Basıncı ayarlayamadığı durumlarda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.