Şimdi Ara

LPG'li Focusta Yağ Yakma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

3 sene önce 100.000 km'deyken BRC marka LPG taktırdım. Şu an 160.000 km'de ve 4000 km'de 1lt. civarı yağ eksiltiyor. Bunu arabamı devamlı götürdüğüm ve bilgisine güvendiğim ustama sordum, şunu söyledi. "1999-2001 model makyajsız Focus'ların motorlarının(ZetecS) segman yapıları LPG'de oluşan yüksek sıcaklık ve kuruluğa dayanacak şekilde değil, o yüzden bu arabalara LPG takılınca belli bir km sonra yağ yakmaya başlıyor, yapacak bir şey yok" dedi. Hatta aynı şekilde LPG ile uzun km'ler kullanılmış ve rektefiye olmakta olan 2000 model Focus'u gösterdi "bak bunu rektefiye ediyoruz" dedi.

Ben de "Ama taksiler 250-300 bin km'leri görüyor" dedim. "Onların hemen hemen hepsi makyajlı kasa olanlar, onların motorlarının(ZetecSE) segman yapıları daha dayanıklı, onlar LPG'de çok yüksek km'ler yapsa bile böyle bir sorun çıkmıyor" dedi.

Bu konuda bilgisi olan var mı. Ustanın bu söyledikleri doğru mudur ?

• 4bin kmde 1 litre bişey değilmiş eski aracım o yağı bin km de eksiltiyordu

Egzozdan duman atma veya suya yağ karışmadıysa yani motor yapılcak bi durum yoksa ilerdede sıkıntı yaratmıcaksa devam edilebilir zaten 4 litre yağ alıyo araç

TZ 6367
  • Makyajsız kasalardaki ZetecS ile makyajlı kasalardaki ZetecSE motorlarının ne gibi farkları var ?
  • s ile se de segman farkı yok diyorlar sordum bir iki kişiye. ki nette satılan segman setlerinde de böyle ayrım yok

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

s ile se de segman farkı yok diyorlar sordum bir iki kişiye. ki nette satılan segman setlerinde de böyle ayrım yok

Teşekkürler...
  • Aracınızın kompresyon değerlerini ölçtürün. Yağlı ölçümde ne kadar yükseliyor değerelr ona baktırın. Atrıca yarı sentetikten tam sentetiğe geçtiyseniz yağ eksiltme artıyor biraz. Bizim arabada da benzer bir durum vardı 1litre değilde 600ml gibi (tabi bizimki 130binde) ama mobil fe eskiden yarı sentetikiken şimdi tam sentetik olmuş mobil 3000 bundan da kaynaklanabilir denildi ki aracı performanslı kullanıyorsaınz değişimden değişime 750-1 litreye kadar (15 binlik periyot içinde) kabul edilebilir bir eksiltme.

Araç şu an 198.000 km'de. En son yağ değişiminden bu yana 5000km geçti. Biraz önce kontrol ettim yağ eksiltme yok, yani yağ yakmamış.

Bunun mantıklı bir açıklaması var mıdır ? Yağ yakan bir motor sonradan yağ yakmamaya başlar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 5 Ağustos 2012; 19:36:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracım Yağ Yakıyor, Turbo mu?
    4 yıl önce açıldı
    lpg de motor titremesi
    13 yıl önce açıldı
    fiat Siena Yağ Yakma Problemi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.yağ ölçme tekniğine bağlı hatalar kaybolmuş olabilir
    2. kullanılan yağın kalitesine bağlı kayıp olmamış olabilir

not: sürekli aynı yağı kullanmak en doğrusudur, marka değişimide yağ eksiltmesine sebep olabiliyor
  • focus kullanıcısı olarak mobil yağlarının eksiltme yaptığına bizzat şahit oldum,castrolde böyle bir problem yaşamadım.son motocraft koydum bakalım o nasıl olacak.

Orijinalden alıntı: aramasorma

focus kullanıcısı olarak mobil yağlarının eksiltme yaptığına bizzat şahit oldum,castrolde böyle bir problem yaşamadım.son motocraft koydum bakalım o nasıl olacak.

Büyük ihtimalle onuda yakacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Baska birine sokturduk ust kapagi.
    piston kenardan kirilip erimis.
    Subaplar asinmis.
    Sıkıstirma sorunlu, filtreden atti
    Saniyoruz yagi 1gram yag kalmadi cubukda icerden bi borudan atmis arac alti kapkara.

Rektefiye istediler motora birakdik f1 ford..

ikinci konu, aracın yağ yakması yakıtla ideğil sürtünme ile ilgilidir. yağın kullanılma sebebi sürtünmeyi önlemektir, yağın kalınlığı ile biston ve piston yatakları arasındaki boşluk ölçüsüne göredir.

Sonuç olarak, keçelerin aşınmış olabilir. piston yatakları aşınmış olabilir. bunun dışında yanlış yağ koyulmuştur evveliyatında ki dua et böyle bir durum olmadın yoksa motoru eline almak değimi sıkça karşına çıkabilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.