Şimdi Ara

Lpg li araçların hepsinde arıza ışığı yanarmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
19.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım opel astra lpg'li. Lpg taktıralı 4 yıl oldu. Son üç aydır motor arıza ışığı yanıyor.motor arıza ışığı lpg li araçların birçoğunda yanar diyorlar bu doğrumudur? Bütün lpg'li araçlarda bu ışık yanarmı. Peki lpg'li araçta motor arıza ışığı niye yanar. Bir de ben bu aracımı bir süre sonra satacağım. Bu ışığın yanışını aracıma talip olan kişiye nasıl anlatacağım? Bilmeyen çok ciddi birşey olduğunu düşünüp aracımı almaktan vazgeçebilir.

• Bence umursayıp baktırın, eski bir aracımda lpg taktıktan 3 ay sonra arıza ışığı yanmıştı, önce lpg den deyip önemsemedim ve bilgisayara bağlatmadım, ara ara sönüp tekrar yanıyordu. Bu arada 5 ay öncede triger setini değiştirmiştim. Bir ara içime düştü gidip bağlattım ve sonuç triger değişirken sente ayarı bozulmuş ve subap zamanlamaları hatalı imiş. Allahtan motora bir hasar vermeden sorunu çözdürdüm. Bundan öncede 5 aracıma lpg taktırdım megane 2 hb alfa 159 civic 1.8 hb, subaru impreza 2.0 awd vs hiçbirinde arıza ışığı yanmadı lpg den kaynaklı ama her zaman en uyumlu olan lpg yi araştırıp seçtim. Sonuç olarak arıza ışığı önemlidir birçok soruna işaret edebilir bu yüzden lpg dendir deyip es geçmemek gerekiyor.
    Bence yanlis dusunuyorsunuz.
    %90 cok iddiali bir rakam.
    Motor ariza isigi , Lpg'ye tam uyumu olmayan araclarda yanar genellikle.
    Lpg uyumu tam olan araclarda gormek zordur.
    Opel Astralarin motorlarida Lpg'ye uygun degiller, fazla hassas motorlar.
    Genellikle uyum sorunu yasanan bir motor.
    Mesela 1.4 T larda , sikinti yasanmiyor, bindigim 1.4 T Astralarda vs Herhangi bir ariza isigi gozlemlemedim/isitmedim.
  • Benim civicte yanmıyor. Belli bir süre yandığına göre zengin karışımlı gaz kullanıp gaz ayarını bozmuş olabilirsiniz. Gidin bir ayar çektirin düzelmezse sorun olabilir.
  • Zengin fakir karışım ayarlayamamaktan kaynaklanan bir durum olması gerek.Ayar yaptırınca geçer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Zengin fakir karışım ayarlayamamaktan kaynaklanan bir durum olması gerek.Ayar yaptırınca geçer...

Zengin fakir karışımı ayarlıyamamak ne demek. Bunun için lpg montajı yapan yerlere mi gitmem lazım. Gidinde ustaya ne diyeceğim?
  • LPG li araç almak isteyen herkes bilir ki , LPG uygulaması yapılmış araçların %90 ında motor arıza ışığı yanar ve bunun genel sebebi egzoz manifoldundandır.. çokta önemli değil ama satacağınız adam güvenmiyorsa alıp bi oto arıza tespiti yapan yere gidersiniz..orda bütün motor sorunlarını tek tek yazar...zaten usta da neden kaynaklandığını söyler ama dediğim gibi ben LPG li bi araç alacağım zaman motor arıza işaretini hiç umursamam.
  • laqirdi kullanıcısına yanıt
    Bence umursayıp baktırın, eski bir aracımda lpg taktıktan 3 ay sonra arıza ışığı yanmıştı, önce lpg den deyip önemsemedim ve bilgisayara bağlatmadım, ara ara sönüp tekrar yanıyordu. Bu arada 5 ay öncede triger setini değiştirmiştim. Bir ara içime düştü gidip bağlattım ve sonuç triger değişirken sente ayarı bozulmuş ve subap zamanlamaları hatalı imiş. Allahtan motora bir hasar vermeden sorunu çözdürdüm. Bundan öncede 5 aracıma lpg taktırdım megane 2 hb alfa 159 civic 1.8 hb, subaru impreza 2.0 awd vs hiçbirinde arıza ışığı yanmadı lpg den kaynaklı ama her zaman en uyumlu olan lpg yi araştırıp seçtim. Sonuç olarak arıza ışığı önemlidir birçok soruna işaret edebilir bu yüzden lpg dendir deyip es geçmemek gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • laqirdi kullanıcısına yanıt
    Mesela 1.4 T larda , sikinti yasanmiyor, bindigim 1.4 T Astralarda vs Herhangi bir ariza isigi gozlemlemedim/isitmedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.8t passat 2 kere aldık şimdiki ikincisi iki araçta da yanıyordu bence sıkıntı edecek birşey değil test yapıldı söndürüldü yine yandı..LPG kaynaklı

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre4748

Bence umursayıp baktırın, eski bir aracımda lpg taktıktan 3 ay sonra arıza ışığı yanmıştı, önce lpg den deyip önemsemedim ve bilgisayara bağlatmadım, ara ara sönüp tekrar yanıyordu. Bu arada 5 ay öncede triger setini değiştirmiştim. Bir ara içime düştü gidip bağlattım ve sonuç triger değişirken sente ayarı bozulmuş ve subap zamanlamaları hatalı imiş. Allahtan motora bir hasar vermeden sorunu çözdürdüm. Bundan öncede 5 aracıma lpg taktırdım megane 2 hb alfa 159 civic 1.8 hb, subaru impreza 2.0 awd vs hiçbirinde arıza ışığı yanmadı lpg den kaynaklı ama her zaman en uyumlu olan lpg yi araştırıp seçtim. Sonuç olarak arıza ışığı önemlidir birçok soruna işaret edebilir bu yüzden lpg dendir deyip es geçmemek gerekiyor.

hocam galiba biraz eksik ve yanlış bilgi vermişim öncelikle onun için özür diliyorum.şimdi şöyle bi durum var zaten arkadaş lpg den dolayı ışığın yandığını söylüyor. ben bunu dert etmemek gerektiğinin kanaatindeyim. tabi ki araç alırken ekspertiz yaptırmanız motora vs ye baktırmanız gerekir ancak lpg nin sorun olduğu kronik problemleri takmamak lazım...ha birde sizin yaptığınız yanlışı söyleyeyim, mesela bende aracıma lpg uygulattım sonra arıza ışığı yandı,arıza ışığı yanar yanmaz cihaza bağladık lpg den kaynaklı olduğu ortaya çıktı.tabiki yinede yaz ve kış ayları bakımı yaptırmaya aracımı götürdüğümde her seferinde tekrar cihaza bağlatıp güncel bi sorun olup olmadığına bakarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

2010 opel astra 1.4 aracıma landirenzo lpg uygulatmıştım ki o marka opele tam uyumludur aracın garantisini bozmayan tek markadır.. onda bile arıza ışığım yanmıştı...şu ana kadar 6 aracım oldu (2 vw,2 opel,1 ford 1 renault) hepside memleketin (ağrı) aşırı soğuk olmasından dolayı lpg li araçlardı. bunların 4 ü ne lpg yi ben uygulattım ve hepsinde arıza ışığı yandı 5 i de ( ford hariç ) aynı hatayı verdi...tabi bunun yanında eş dost akrabanın araçlarınıda az çok bildiğim duyduğum için sorun genelde aynıydı.. kategori olarak hep aynı araç skalasında kaldığımız için vermiş olduğum oran yanlış olabilir..

• Benim araç 1.0 lpgli 2-3 defa yandı söndürdüm dahada yanmadı. Genellikle lpgye uyumlu olmayan araçlarda devamlı yanar. mesela opel astra j kasa var kuzenimde onda sürekli yanıyor. Yani her lpgli araçta yanar diye bişey yok. DAha önce fiat stilo kullandım hiç yanmadı. 8 sene 1.6 avensis kullandım 1 defa bile yanmadı. LPg ışığı yakan araçlar ya lpgye tam uyumlu değildir yada montaj hatası vardır.
  • Benimkinde ayda yilda bir yanar. Tupcuye sormuştum e habire lamba yanarsa onemli birsey oldugunda nerden anlayacagiz? Dedi onemli bi durum olursa zaten kendini belli eder. Ilkin ulan niye yaniyor bu diyordum. Ama artik iki gun yanar sora soner diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Benimkinde ayda yilda bir yanar. Tupcuye sormuştum e habire lamba yanarsa onemli birsey oldugunda nerden anlayacagiz? Dedi onemli bi durum olursa zaten kendini belli eder. Ilkin ulan niye yaniyor bu diyordum. Ama artik iki gun yanar sora soner diyorum

katılıyorum hocam zaten araçtan biraz anlayan biri, başka bir arıza olup olmadığını genelde anlar...
  • Peki arkadaşlar benim aracım lpg yi taktırdığım ilk üç sene hiç arıza ışığı yanmadı. Şunun şurasında üç beş ay oldu ışık yanmaya başladı. Bu durumda sizce sebep ne olabilir. Bu işlerden az çok anlayan Bir tanıdığım bununla ilgli şöyle dedi. Zamanla egzoz manifoldunun birşeyi neyi dedi tam olarak anlamadım zamanla o yıpranır ve öyle ışık yanar dedi. Zamanla böyle ya da buna benzer bir parçanın deforme olması sonucu arıza ışığı yanar mı? Böyle bir şey olabilir mi?
  • eski getzimde de 6 ayda bir yanardı.Kontrolede hem zengin fakir karışımdan egsoz gaz sıkışmasından falan bahsederleri .

Lpg gerçekten bela...
  • lpg kitinde veya montajında bir sıkıntı varsa yanar tabiki. Bak mesela BRC ışık yanmayacak diye garanti verebiliyor. ya da atikerin yeni çıkan bir sisteminde de bu durum böyle.
  • ışık yanar motor yanar sübap yanar cüzdan yanar sağlığın yanar emeğin yanar zamanın yanar.
    şanslıysan birtek sen yanarsında başkalarını yakmazsın

• Motor ariza isigi montaj hatasindan yanar. Zamaninda arasyirdigimda, bujilere gelen hortumlarin bagli oldugu bir kutu var adi suan aklima gelmiyor. O kutunun o bujilere mesafesi 10 cm civarinda olmasi lazim. Cogu usta montaj isciliginden kactigi icin o hortumlari uzun tutup kutuyu rahat bir yere aliyor. O hortumlarin uzun olmasi sanirim bujilerdeki karisimi ya da yakit degerlerini saptiriyor. Kesin cozumdur kardesim bunun biraz isciligi var malzeme masrafi yok. Ustaya ver 20 , 30 lira bujilerle o kutuyu yakin tutsun sorununuz duzelecektir...

• Benimki yanmiyor. Yansa da obd kapatiyor brn gormuyorum hic

• benim öyle çok fazla lpg taktırma tecrübem olmadı.
    2004 model skoda octavia aracımızı 2009'da aldık 2010'da atiker lpg taktırdık.
    ilk başlarda arıza ışığı hemen yaktı böyle bir süre kullandım 1-1,5 sene kadar.
    bu aralıklarda arıza ışığını ücretsiz söndürüyorlar diye fırsat buldukça her gittiğimde fakir-zengin karışım hatası verdi.
    sonra opet-bp-shell gibi benzinliklerin fiyatları yüzünden nerede adı sanı belli olmayan ucuz satan yerler var oradan aldım.
    her marşı bastığımda hemen ışık söndü
    mecburiyetten bazen alıyordum 1 km gittikten sonra hemen ışık yakardı.
    kaliteli sandığınız opet bp shell gibi yerlerin lpg'leri katkıları yüzünden sandığınız kadar iyi değil.
    aklınızda bulunsun katkısız ve ucuz yerlerin lpg'leri daha iyidir.

şuan ki aracım 2008 laguna II onda arıza ışığı yanmıyor.
    eski alışkanlıklarım yüzünden halen adı sanı belli olmayan s-oil---firstpet----yurtgaz----teco gibi yerlerden lpg alırım.
    pişman değilim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.