|
Bildirim
|
Bence umursayıp baktırın, eski bir aracımda lpg taktıktan 3 ay sonra arıza ışığı yanmıştı, önce lpg den deyip önemsemedim ve bilgisayara bağlatmadım, ara ara sönüp tekrar yanıyordu. Bu arada 5 ay öncede triger setini değiştirmiştim. Bir ara içime düştü gidip bağlattım ve sonuç triger değişirken sente ayarı bozulmuş ve subap zamanlamaları hatalı imiş. Allahtan motora bir hasar vermeden sorunu çözdürdüm. Bundan öncede 5 aracıma lpg taktırdım megane 2 hb alfa 159 civic 1.8 hb, subaru impreza 2.0 awd vs hiçbirinde arıza ışığı yanmadı lpg den kaynaklı ama her zaman en uyumlu olan lpg yi araştırıp seçtim. Sonuç olarak arıza ışığı önemlidir birçok soruna işaret edebilir bu yüzden lpg dendir deyip es geçmemek gerekiyor.
|
Bence yanlis dusunuyorsunuz.
%90 cok iddiali bir rakam. Motor ariza isigi , Lpg'ye tam uyumu olmayan araclarda yanar genellikle. Lpg uyumu tam olan araclarda gormek zordur. Opel Astralarin motorlarida Lpg'ye uygun degiller, fazla hassas motorlar. Genellikle uyum sorunu yasanan bir motor. Mesela 1.4 T larda , sikinti yasanmiyor, bindigim 1.4 T Astralarda vs Herhangi bir ariza isigi gozlemlemedim/isitmedim. |
ışık yanar
![]() şanslıysan birtek sen yanarsında başkalarını yakmazsın ![]() |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|