Şimdi Ara

LPG li araçlarda simit depo ve stepne meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
65.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta ifade ettiğim mesele belki gündeme gelmiş ve konusu açılmıştır. Ben bazı başlıklar içinde kısmen tartışıldığını okudum ama bu konunun ayrıca açılması daha göze batar ve tartışılır diye düşündüm. Kalabalık etmiş olursam özürlerimi sunarım
    LPG li focus aracımda simit tabir edilen tank var. Stepne taşımıyorum. Şehir dışına çıkarsam dahi. Lastik içine sıkılanca şişirip kısmen de olsa tamir eden şeylerden ve elektrikli pompalardan bulunduruyorum bagajda. Şimdiye kadar ikisine de ihtiyacım olmadı umarım olmaz da. Bagaj içinde rahatça gezinen ve bagajın yarısına yakınını bertaraf eden stepneyi yanıma almamakta kararlıyım ama tereddüte düştüğüm anlar da oldu. Benzer sistemli araçları kullanan arkadaşlar sizler bu konuda ne diyorsunuz. Bu stepne meretini taşıyalım mı taşımayalım mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shimoda -- 14 Ağustos 2007; 14:39:55 >

• Ben şöyle bişey yaptım..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozyurek

Ben şöyle bişey yaptım..

Walla çok iyi olmuş bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkkabaoglu

Walla çok iyi olmuş bence.

Alıntıları Göster
    benim stepne bagajın yarısını tamamen kaplıyor ve dikte durmuyor. direk yatırıp koyuyorum bagaja. clio 2 hb araba. hap kadar bagaj var zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozyurek

Ben şöyle bişey yaptım..

quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

Ben şöyle bişey yaptım..

Çok güzel olmuş. Eğer iyice sabitleyebilmişsen daha da güzel. Ben de taşımaya ikna olursam bunu deneyeceğim
    Peki Jantın derin kısmı ya da içe bakan kısmı diyeyim arka koltukların tarafına baksa daha fazla yer kalmaz mı? Öyle bağlayamaz mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shimoda -- 14 Ağustos 2007; 13:50:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shimoda

quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

Ben şöyle bişey yaptım..

Çok güzel olmuş. Eğer iyice sabitleyebilmişsen daha da güzel. Ben de taşımaya ikna olursam bunu deneyeceğim
    Peki Jantın derin kısmı ya da içe bakan kısmı diyeyim arka koltukların tarafına baksa daha fazla yer kalmaz mı? Öyle bağlayamaz mısın?

Alıntıları Göster
    Bende Toyota corolla 1,6 xei var. Daha dün lpg dönüşümü yaptırdım. Stepne sorunu için de yeni ince stepne lastikler olduğunu duydum ama hiç görmedim. Gören veya kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtiryaki -- 15 Ağustos 2007; 16:37:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dtiryaki

Bende Toyota corolla 1,6 xei var. Daha dün lpg dönüşümü yaptırdım. Stepne sorunu için de yeni ince stepne lastikler olduğunu duydum ama hiç görmedim. Gören veya kullanan var mı?

Alıntıları Göster
    DAHA İNCE VE KÜÇÜK DOLMA STEPNE LASTİKLERİ VAR.1990 GOLF VARDI BİZDE ONLARDA ORJİNAL OLARAK VAR.HATTA 80 KM DEN FAZLA HIZ YAPMAYINIZ FALAN YAZIYODU ÜSTÜNDE. VW YEDEK PARÇACILARINA BAKABİLİRSİNİZ.HAFİF,ÇOK KÜÇÜK VE İDEAL KESİNLİKLE BAGAJDA YER KAPLAMAZ.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: giza

DAHA İNCE VE KÜÇÜK DOLMA STEPNE LASTİKLERİ VAR.1990 GOLF VARDI BİZDE ONLARDA ORJİNAL OLARAK VAR.HATTA 80 KM DEN FAZLA HIZ YAPMAYINIZ FALAN YAZIYODU ÜSTÜNDE. VW YEDEK PARÇACILARINA BAKABİLİRSİNİZ.HAFİF,ÇOK KÜÇÜK VE İDEAL KESİNLİKLE BAGAJDA YER KAPLAMAZ.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar resimde görülen stepne bir kaza anında o iplerden kurtulup kabin içinde katliam yapacaktır, Allah korusun... en son ne zaman lastiğiniz patladı ? çelik radyal lastikler yarılmadığı sürece ( ki yarmak maharet ister ) köpüklü tüpler iş görür, artık herkesin kaskosu da var ve kaskolar yol yardımı da veriyorlar... korkmayın.. benimki de balkonda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 16 Ağustos 2007; 13:53:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

Arkadaşlar resimde görülen stepne bir kaza anında o iplerden kurtulup kabin içinde katliam yapacaktır, Allah korusun... en son ne zaman lastiğiniz patladı ? çelik radyal lastikler yarılmadığı sürece ( ki yarmak maharet ister ) köpüklü tüpler iş görür, artık herkesin kaskosu da var ve kaskolar yol yardımı da veriyorlar... korkmayın.. benimki de balkonda...

Alıntıları Göster
    Bence de en mantıklı olan stepneyi taşımamak. 6 yıldır ve 110.000 km'dir bir kaç lastik patlaması haricinde lastik yarılması gibi bir şey başıma gelmedi. LPG liyken bir kez şehir dışında bir kez lastik patladı, çakmaktan çalışan elekrik pompamla şişirdim yola devam ettim, hiç sorun olmadı.

Bagajın içinde o tozlu stepneyle uğraşıp durmayın bence

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Bence de en mantıklı olan stepneyi taşımamak. 6 yıldır ve 110.000 km'dir bir kaç lastik patlaması haricinde lastik yarılması gibi bir şey başıma gelmedi. LPG liyken bir kez şehir dışında bir kez lastik patladı, çakmaktan çalışan elekrik pompamla şişirdim yola devam ettim, hiç sorun olmadı.

Bagajın içinde o tozlu stepneyle uğraşıp durmayın bence

Alıntıları Göster
    kuzenimle evine doru gidiyoduk...araç seat cordoba...acil işimiz vardı...yolda belediyelerimiz saolsun 5 cm lik çıkıntı yapmış bi kanalizasyon kapağı vardı...hızla o kapağın üstünden geçtik...jant yamuldu...lastik patladı...

yol yardımın numarasını aradık...3dk civarı telefonda bekledik...cevap yoktu...ya poliçedeki numara eski idi..yada bu işler böyle yürüyordu...bagajdan stepneyi çıkardık...15 dk içinde değiştirdik...yolumuza devam ettik..öbür gün ve gece boyunca arabamız kapının önündeydi...patlayan lastiği 25 YTL karşılığında yaptırıp tekrar yerine taktırdık...

yol yardımından faydalabilseydik ne üdüğü belirsiz anlaşmalı bi çekici aklında para hesapları yaparak bulunduğumuz noktaya en az 30-45 dk arası gelicekti...bizde o esnada E-5 in kenarında insanların bakışları içinde işmizin aciliyetinin stresiyle bekliyor olucaktık...

kendi işinizi kendiniz halledebiliyorken , kaskoya verilen paraya güvenilerek başkasının yardımını nasıl garanti olarak görebilirsinizki ? neden çaresiz kalma ihtimalini arttırıyoruzki ?

bagajdaki stepne için bir öneri : stepneyi bir yıkamacıda yıkatıp tertemiz yapın...sonra basit bir işlem olarak bagajınıza stepne için bi vidalama yeri yaptırın...(yok ben deldirmem ettirmem diyenlere LPG yi nasıl taktırdınız derim) stepnenin üzerine de bi örtü ayarlıyabilirsiniz.

birde bi taxi de görmüştüm..stepneyi ters çevirmiş ; içine araç yıkarken kullandığı malzemelerini doldurmuştu..bir nevi kova yani...

saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

kuzenimle evine doru gidiyoduk...araç seat cordoba...acil işimiz vardı...yolda belediyelerimiz saolsun 5 cm lik çıkıntı yapmış bi kanalizasyon kapağı vardı...hızla o kapağın üstünden geçtik...jant yamuldu...lastik patladı...

yol yardımın numarasını aradık...3dk civarı telefonda bekledik...cevap yoktu...ya poliçedeki numara eski idi..yada bu işler böyle yürüyordu...bagajdan stepneyi çıkardık...15 dk içinde değiştirdik...yolumuza devam ettik..öbür gün ve gece boyunca arabamız kapının önündeydi...patlayan lastiği 25 YTL karşılığında yaptırıp tekrar yerine taktırdık...

yol yardımından faydalabilseydik ne üdüğü belirsiz anlaşmalı bi çekici aklında para hesapları yaparak bulunduğumuz noktaya en az 30-45 dk arası gelicekti...bizde o esnada E-5 in kenarında insanların bakışları içinde işmizin aciliyetinin stresiyle bekliyor olucaktık...

kendi işinizi kendiniz halledebiliyorken , kaskoya verilen paraya güvenilerek başkasının yardımını nasıl garanti olarak görebilirsinizki ? neden çaresiz kalma ihtimalini arttırıyoruzki ?

bagajdaki stepne için bir öneri : stepneyi bir yıkamacıda yıkatıp tertemiz yapın...sonra basit bir işlem olarak bagajınıza stepne için bi vidalama yeri yaptırın...(yok ben deldirmem ettirmem diyenlere LPG yi nasıl taktırdınız derim) stepnenin üzerine de bi örtü ayarlıyabilirsiniz.

birde bi taxi de görmüştüm..stepneyi ters çevirmiş ; içine araç yıkarken kullandığı malzemelerini doldurmuştu..bir nevi kova yani...

saygılar...

Alıntıları Göster
    Geçen hafta gece yarısı 00.00 civarı aracım taş gibi yolda kaldı, şehir içi ama o saatte in cin top oynuyar, hemen kasko daki yol yardımını aradım 10 sn içinde cevap verdiler, dedim evim çok yakın evime çekin yarın sanayiye çekersiniz, maalesef bir kere istediğiniz yere çekeriz dediler haklı olarak , gelelimmi dediler, ben bir düşüneyim dedim kapttım eletrikçimi uyandırdım saolsun geldi akü köprüsü arızalanmış değiştirdi.

Bakın benim kaskomun yol yardımı şak diye çıktı telefona...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 17 Ağustos 2007; 13:54:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgao2000

Alıntıları Göster
    sedan arabada sabit olmayan stepne kabin içine girebilir mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

• quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

sedan arabada sabit olmayan stepne kabin içine girebilir mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Alıntıları Göster
    Kaza anında girebilir. Hatta çok ii sabitlenmeyen lpg tüpü bile yerinden fırlayıp (katlanabilen koltukların mandalları çok kuvvetli değil) yolcu bölmesine gelir ve ................

Stepne yerine takılan simidin stepneyi bağlamak için kullanılan cıvata ile orda tutulabileceği incelenmeli. Alttan çürüme varsa kaza anında tutmaz. Üstten kuşak yapmada fayda ver.

Ayrıca normal lpg tüplerini de bildiğimiz sac cıvatasının biraz büyüğü ile tabana vidalayıp bırakıyolaro da riskli. Alttan flanş yapılıp cıvata somun ile takılmalı . gaz dolu iken 80-120 gibi bir hızda çarpma olursa çok büyük bir moment oluşur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1999 Siena 16 16V -- 17 Ağustos 2007; 16:57:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

Kaza anında girebilir. Hatta çok ii sabitlenmeyen lpg tüpü bile yerinden fırlayıp (katlanabilen koltukların mandalları çok kuvvetli değil) yolcu bölmesine gelir ve ................

Stepne yerine takılan simidin stepneyi bağlamak için kullanılan cıvata ile orda tutulabileceği incelenmeli. Alttan çürüme varsa kaza anında tutmaz. Üstten kuşak yapmada fayda ver.

Ayrıca normal lpg tüplerini de bildiğimiz sac cıvatasının biraz büyüğü ile tabana vidalayıp bırakıyolaro da riskli. Alttan flanş yapılıp cıvata somun ile takılmalı . gaz dolu iken 80-120 gibi bir hızda çarpma olursa çok büyük bir moment oluşur...

Alıntıları Göster
    aslında sedanlara küçük silindirlerden takılsa daha güzel olmaz mı ? En azından biz öyle düşünüyoruz. muhtemelen küçük bir silindir taktıracağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekir__

aslında sedanlara küçük silindirlerden takılsa daha güzel olmaz mı ? En azından biz öyle düşünüyoruz. muhtemelen küçük bir silindir taktıracağız.

Alıntıları Göster
    konu eski biraz ama yine de yazayım.
    ben de imzamdaki arabama simit taktırdım. stepnenin bagaj da olması taraftarıyım.ben koltuğun arkasına monte ettim süper oldu yakonda. fotoğrafını ekliyeceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: firari83

ben de imzamdaki arabama simit taktırdım. stepnenin bagaj da olması taraftarıyım.ben koltuğun arkasına monte ettim süper oldu yakonda. fotoğrafını ekliyeceğim..

valla iyi güzel diyosun da stepmeyi bagajda taşıyalım diye,
    hatcback araçlarda ne yapacağız.
    bence de en mantıklısı lastik içine sıkılan köpük yada çakmaktan çalışan elektrikli pompa gibi geliyor
    hiç yoktan şehir içinde ya da şu WV.lerin dolma teker stepmelerinden almak arkadaşta vardı. valla bagajın içinde kayboluyodu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vakur42

quote:

Orijinalden alıntı: firari83

valla iyi güzel diyosun da stepmeyi bagajda taşıyalım diye,
    hatcback araçlarda ne yapacağız.
    bence de en mantıklısı lastik içine sıkılan köpük yada çakmaktan çalışan elektrikli pompa gibi geliyor
    hiç yoktan şehir içinde ya da şu WV.lerin dolma teker stepmelerinden almak arkadaşta vardı. valla bagajın içinde kayboluyodu...

Alıntıları Göster
    Uzun yola giderken yanıma alma taraftarıyım..Üstelik şehir içinde araba daha hafif oluyor bu hem çekişe hem tüketime artı katıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

Uzun yola giderken yanıma alma taraftarıyım..Üstelik şehir içinde araba daha hafif oluyor bu hem çekişe hem tüketime artı katıyor...

Alıntıları Göster
    bende sedan var en küçük silindirden taktırdım.32 litre bürüt 30,5 net alıyor.onunlada 300 km şehir içi yapıyorum.ayda 3 kere full yapınca yetiyor.stepnem de yerinde duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasaluyari

bende sedan var en küçük silindirden taktırdım.32 litre bürüt 30,5 net alıyor.onunlada 300 km şehir içi yapıyorum.ayda 3 kere full yapınca yetiyor.stepnem de yerinde duruyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bendede aynı sorun var bunu accent admirelerde sabitlemenin mantıklı ve güvenilir bir yolu var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkdogdu

arkadaşlar bendede aynı sorun var bunu accent admirelerde sabitlemenin mantıklı ve güvenilir bir yolu var mı

MESAİ SAATLERİ İÇİNDE ALTTAKİ TELEFONUMDAN SULTAN HANIM İLE İRTİBATA GEÇERSENİZ ,
    İNCE STEPNE SEÇENEKLERİNDEN SİZE UYAN VARMI BİLGİ SAHİBİ OLURSUNUZ.

BİJON ARALIKLARINI MUTLAKA ÖLÇEREK ARAYINIZ ,
    ELİMİZDE ŞUAN
    4x98
    4x100
    5x112
    JANTLAR BULUNMAKTADIR :)
    FİYATIMIZ 150 TL DİR,
    + KARGO

BAGAJINIZA DİK OLARAK MONTE ETMEK İSTİYORSANIZ, BAGAJ YÜKSEKLİĞİNİDE BİZE BİLDİRİNİZ LÜTFEN,
    YÜKSEKLİĞİ, 47 cm, 50 cm, 53 cm, 56 cm, 60 cm, 63 cm lastiklerimiz mevcuttur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.