Şimdi Ara

LPG'li Araçla AVM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
4.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cesmuru

Adamlardaki eziklik duygusuna bak. Arabanın arkasına dizel logosu yapıştırmış. Kapalı otoparka girince madalyamı veriyorlar size?

yalniz söyle bi durum var,, istanbul icin konusursam; optimumda belli olmuyor, lpg ile girmisligim oldu 1 kere ama sonrasinda denemedim, acik alani var ama 10 15 araba anca sigar. brandiumda simdiye dek kontrol eden olmadi, palladiumda kontrol ediliyor, acik alani yok yanilmiyor isem. ayni sekilde akasyadada kontrol var acik alan hakkinda bilgim yok.
  • Kapalı otopark meselesi, tank patlayacağından vs değil.

Sızıntı halinde gaz yukarıda birikiyor (yani tavanda)

Kapalı otopark vb yerlerde elektrik tesisatı da tavana entegre (kablolama ve ışık tertibatı)

Haliyle olası bir sızıntıda, tavanda biriken gazın, elektrik aksamındaki bir tetiklemeyle tutuşacağı, ardından yanıcı madde dolu otoparkın (diğer araçlar) alevler üçinde kalarak CAN ve MAL kaybına yol açacağı ÖNGÖRÜLDÜĞÜNDEN yasak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 19 Eylül 2015; 17:38:30 >
  • Sadece Gaziantep avmde girememiştim. Onun dışında giremediğim yer olmadı. O avm de de dışarıda park yok. Müşteri hizmetlerine döşemiştim müşteri formunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oo_Oo

direk lpgli araçlar yasaklanmalı bildiğin saatli bomba hepsi

Benzin zaten yanıcı bir madde değil.

Kaç tane araç gördün duydun lpg durduk yere havaya patlamış.

Kaza yaptıktan sonra dizel benzin tüp ne fark eder. Allah göstermesin yanıp tutuşur havaya uçarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^Evo^^

quote:

Orijinalden alıntı: Oo_Oo

direk lpgli araçlar yasaklanmalı bildiğin saatli bomba hepsi

Benzin zaten yanıcı bir madde değil.

Kaç tane araç gördün duydun lpg durduk yere havaya patlamış.

Kaza yaptıktan sonra dizel benzin tüp ne fark eder. Allah göstermesin yanıp tutuşur havaya uçarsın.

Alıntıları Göster
    1 sene İstanbul'da, 1 seneye yakın da Ankara'da lpg'li araç kullandım, genelde avm'lerin kapalı otoparklarını kullandım.. Hiç sıkıntı yaşamadım, görevliler de herhangi bir sorun çıkarmadı.

• Haberin yok mu ayrıca böyle bir kural var istersen avm ye gitmeyebilir yada aracınızı dışarıya bırakabilirsiniz bence hukuki boyutu falan demek saçma bu arada İstanbul da çoğu avm ye metro ile de ulaşabiliyorsunuz girişte ararlar ama onun kaçarı yok haberin olsun
  • istanbul beylikdüzü de Marmara park avm var bilen arkadaşlar vardır. otoparkı katlı ve duvarları parmaklıklı yani açık bir park ilk açıldığında Lpg uyarısı yoktu giriş kapısında sonra Lpg li araç giremez uyarısı koydular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: educationist

istanbul beylikdüzü de Marmara park avm var bilen arkadaşlar vardır. otoparkı katlı ve duvarları parmaklıklı yani açık bir park ilk açıldığında Lpg uyarısı yoktu giriş kapısında sonra Lpg li araç giremez uyarısı koydular.
    Lpg li araçları Avm lere almak yasaklancaksa, biz de tüv e o kadar para verip geçerli belgesi almayalım.
  • Herkesin sürekli bakımını yaptığı ne malum? 1 sorumsuz kişi yüzünden bilmem kaç araba ve canın gitmesi mi lazım!
  • Ya nedir bu otoparka girme hevesiniz baskasinin lpgli araci patlasa zarar verse sizinkine olay çıkartırsıniz siz neden bu kadar inat edip girmeye calisiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Kaan

Ya nedir bu otoparka girme hevesiniz baskasinin lpgli araci patlasa zarar verse sizinkine olay çıkartırsıniz siz neden bu kadar inat edip girmeye calisiyorsunuz
    simit tankının üzerine tüm üst zemini kaplayacak boyutta bir parça (sünger, köpük, plastik, lastik vs) kestirilir, tam üstüne yerleştirilir ve sıkıştırılır, böylece bagajda alt tabanı kaldıran düz bir zeminle karşılaşır

diğer bir yöntem de eğer tank yükseklik yapmıyorsa üstüne metal bir parça kestirilip tam kapayacak şekilde kenarlardan vidalanır

simit değil de normal tank kullananlar için de eğer araçları sedansa ve bagaj derinliği fazlaysa yapılacak en ideal şey bagajın dibini yani tankın önünü kapayacak boyutta sunta kestirilir, bu sunta tankın önüne konduğunda bakıldığında bagajın dibi gibi gözükür, bundan sonra da bu sunta üzeri bagaj döşemesinin renginde kumaşla kaplanır, iyice dibe oturtulur ve gerekiyorsa kenarlardan vidalanır

bu yöntemlere rağmen tampon altındaki dolum ağzı direk belli eder, bunda da yapılacak tek şey benzin kapağının oraya almak, tabi araç müsaitse

• quote:

Orijinalden alıntı: The Man in the Suit

dizelden başkası yalan
    enteresan bir olay yaşanmış.aracımı aratmazdım olsam.konuda enteresan bir yöne gidiyor.
  • beyaz-siyah B kullanıcısına yanıt
    Asıl sorun araçlarda değil aslında . Havalandırma sistemleri ve güvenliği yeterli olmayan kapalı otoparklar var ülkemizde . Aslında bununla ilgili bir çalışma vardı diye hatırlıyorum fakat ne oldu bilgim yok .
  • Her LPGli araca, GSM/GPS destekli gaz uyarı cihazı ZORUNLU OLMALI.

Cihazın verdiği ikaz aktif olduğunda;
    1) Ruhsat sahibine SMS
    2) 110a konum bildirimi

Milisaniyede gerçekleştirip, tüm elektrik sistemini devre dışı bırakmalı.
  • Benim arabada ses sistemi yaparken komple yalitim yaptım. Simit lpg tankinin üzerinde 2cm'lik yalıtım siltesi var. Kapağı kaldırınca altından 3 ampli, 1 pc, 1 dsp ünitesi, 1 kablo bloğu, 2 kapasitor var. Bagajın zeminine yayılmış vaziyette... Bagaj zeminini 5cm yukseltince altına bütün pislik sigiyor... Lpg tankini arada bulabilene plaket veririm. :D
  • Yanlışınız var. LPG doğalgaz aksine havadan ağır olduğundan sızıntı durumunda birikerek çöker
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Man in the Suit

dizelden başkası yalan
    O değil de ben lpg li aracımı hep açık otoparka parketmeye çalışıyorum ama dizel veya lpg olmayan benzinli araçlarıyla kapalı otoparka girmeyen vatandaşlar yüzünden açık otopark da çok büyük yer sıkıntısı çekiyorum, ben kapalı otoparka lpg li aracımla giremiyorsam, açık otoparkda da ben kapalıya parkedemeyeceğim için bana özel ayrılmış yerime dizel araç parketmesin insin aşağı bomboş kapalı otopark var niye güneşin veya yağmurun altına araç çekiyorlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MESUT52_34 -- 20 Eylül 2015; 0:18:44 >
  • Kapalı otoparklarda lpg için havalandırma tertibatları kurulursa serbest olabilir.
  • alkın34 kullanıcısına yanıt
    En doğru tespit bu oldu. Sorunu LPG falan değil. Kimse kimseyi dinlemiyor. Millet takmış: "Gireceksen aratacan, yoksa git açık otoparka bırak"
    Ya kavga etmeden birbirimizin sorularını cevaplayacaksak cevaplayalım. Yoksa gidip açık bir konuya bırakın.
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    AVM'ler bu şekilde aramaya devam ederse dediğinizi yaparım heralde.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.