Şimdi Ara

LPG'li Aracın Gözünü Seveyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
3.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle, geçenlerde aldığımız İran üretimi Ikco-Samand marka araç hakkında görüşlerimi bir başlık altında belirtmiştim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_59976917/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59976917

Aracı aldıktan 1 kaç hafta sonra LPG dönüşümü yaptırdık. Şimdi gelelim yakıt durumuna. Benzinde yaklaşık 0,30 - 0,35 kuruş yakıyodu. LPG'den sonra ölçümlerim şu şekilde. Eğer aracı şehir içi çok sıkıştırırsam 0,25 kuruş yakıyor daha fazla yakmaz yakmadıda. Şehir dışı kullanımda 120 kilometre hızla 0,20 kuruş eğer ben ECO takılcam 90km den fazla basmam diyosanız çok daha az yakıyor. EK olarak araç 1.6 110 ve 1200 kilo.

LPG Fiyatı yaklaşık 1.250 TL.. LPG dönüşümünden sonra 5.000 kilometre yol yaptık ve benim hesaplarıma göre LPG kendini amorti etti.

• güzel yakıyormuş.

ben 2009 aveo hb 1.4 OTOMATİK vites aracımda LPG de uzun yolda 20-21 kuruşa düşüyorum. şehiriçi ise 25 26 kuruş.
  • Hay maşallah
  • Lpg, kis sogugunda, mis gibi yen pismis tarhana corbasinin yaninda, ibeyaz ekmek yerine kepekli ekmek yemek gibidir.... İkiside karin doyurur.. Ama ya lezzet?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 98 model 1.5 gls accent 2.20 TL'den 50 liralık lpg ile 250 km gidiyor şehiriçi hafif trafikte sizinki pekte az yakmamış accente göre

• 95 Broadway şehir dışı 80-90 km/h arası 18 kuruş yakıyor. 90'dan sonrasında zaten sesten arabanın içinde durulmuyor
  • 2.14 ten 50tl ile sehir ici anca 140 150 fazlası olmaz. Birgun bende bu degerleri görebilecek miyim acaba

Araç 2.0 Vectra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i30 kullanıyorum 1.6 122 HP 2009 model.
    BRC takılı. Araç 1370 KG boş ağırlığında.

Şehir içi biraz agresif kullanırım yaklaşık 27 kuruş yakıyor.
    Şehir dışı 90 KM ile gittiğimde 19 Kuruş yakıyor.

110-120 KM sabit ara sıra 160-170 KM hızlara çıkılarak 23 Kuruş yakıyor.

Bende LPG'den çok mennunum.
    Çoğu dizel araçtan az yakıyor.
  • arkadasimda lpgli bmw 3 serisi arac var.E46.

aracini yakin zamanda LPG den arindiracagini soyledi.lpg iptali yapacakmis yani.

boyle birsey mumkunmudur?
  • hatali mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un momento -- 9 Haziran 2012; 19:04:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

98 model 1.5 gls accent 2.20 TL'den 50 liralık lpg ile 250 km gidiyor şehiriçi hafif trafikte sizinki pekte az yakmamış accente göre

Bu hesaba göre aracınız 100 km de 8,8 lt lpg tüketiyor. Demekki benzinde gitseniz aracınız 7,5-8,0 lt benzin tüketecektir ki 98 model bir araba için bu değer bana imkansız geliyor. Şimdiki modern motorların çok azı o tüketimi tutturabiliyor, üstelik bir de kağıt üzerinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

arkadasimda lpgli bmw 3 serisi arac var.E46.

aracini yakin zamanda LPG den arindiracagini soyledi.lpg iptali yapacakmis yani.

mumkun tabiki. olmamasi icin bir sebep yok bence

• quote:

Orijinalden alıntı: only-e30

quote:

Orijinalden alıntı: un momento

arkadasimda lpgli bmw 3 serisi arac var.E46.

mumkun tabiki. olmamasi icin bir sebep yok bence

hocam acilan delikler v.s seyler biraz kafami kurcaladi ondan
  • 1.3 Mjet ile ort. 27km/h şehiriçinde 5lt yakıyorum,mazotu totalden indirimli 3.47'den alıyorum kaç yakıyor

17,35 kuruş nasıl?LPG'ye oldum olası mesafeliydim,hala mesafeliyim.LPG'li araç da kullandım.Kışın göreyim ben seni,benzinle birlikte hesapla
  • İyi ki LPG gibi bir alternatif var.

LPG li aracım olmadı henüz ama olabilirde
  •  LPG'li Aracın Gözünü Seveyim

• @oeste

herşeyi lpg'ye bağlayan medyamıza mı güveniyorsun ? medyamız abartmayı çok sever. nerden biliyorsunuz ki kaza sonrası lpg bir yerden kaçırmaya başlayıp yanından geçen salağın biri sigarasını tüttüre tüttüre giderken olmaması gereken görüntüyü oluşturduğunu ?

ben bundan önceki aracımızda lpg tankının bulunduğu tarafı vurdum tank hasar gördü ancak herhangi bir patlama vs. olmadı. neden olmadı peki ? üstelik 40 derece sıcaklık vardı
  • Sifir VW ve Audilerin yandigini haberlerde goruyoruz hatta 1 sefer audi a6 yanisina sahit oldum. Tabiki lpgli aracinda riski olucak amaa benzinli arac kullanmak bu devirde akil kari degil.

Ayrica mjet dizel araci olan arkadas evet senin aracin benden 3 lira az yakiyo ama ben aracin bakimini 100 liraya yaptiriyorum icinde 4 litrelik 5-30 tam sentetik yag dahil :) hee bu arada traktor gibi calisip tir tir titremesi ve dizel motorun cani g.tunde olma durumuda var :)

Ha eger 3000 motor ve uzeri dizel olursa o baska :)

• İkco samand bende de var, lpg ile gayet performanslı. Parça sorunu olarak biz artık olayı aştık. Sorun çıkaran parçayı söküp peugeot parçacıya gidip alıp geliyoruz. Geçen fren diskini bile bulunca gözlerim yaşardı. 307'ninkiyle aynı :)

• LPG'nin de dizelinde kendine göre avantaj ve dezavantajı mevcut.
    Yalnız herkes tutturmuş bir dizelin bakımı pahalı diye, yok öyle birşey yahu. Sıralı LPG dönüşümü yapılmış aracımız da var dizel arabamız da, kafadan sallamıyorum.
    Aksine LPG dönüşümü yapılmış aracın bakımı dizelden pahalı tutuyor. Her 10.000'de 20 TL filtre parası, belli kilometrelerdeki buji değişimi olsun. Hiçbir zaman dizelden daha ucuza kapatamadık 10.000 kilometreyi.
    He Allah korusun bir arıza durumunda dizelin motor parçaları daha pahalı derseniz, onu anlarım.
    Ancak dizel motoru adabına uygun kullanırsanız, bakımını nizami olarak yapar, kaliteli yakıt alırsanız emin olun en az benzinli motor kadar dayanıklı olucaktır.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.