Şimdi Ara

LPG'li Aracımdaki Benzin Kokusu (Yarım Edebilir Misiniz?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    2004 model, Otomatik vites ve LPG sistemi taktırılmış bir Hyundai Getz'im var. Yaklaşık 1,5 yıl önce satın aldım ve o tarihten beri de sorunsuz olarak kullandım. Lakin geçenlerde arabayı hareket ettirdiğimde arabanın içini kesif bir benzin kokusu sardı ve arabanın altından şakır şakır benzin akıyordu (daha önce bu problemi hiç yaşamamıştım). Aracı hemen durdurdum ve eski bir oto tamircisi olan dayıma haber verdim. O da kontrol ettiğinde benzin iletim borularından birinin çatladığını tespit etti ve kaliteli bir yenisiyle değiştirdi. Sonra da sorun kalmadı.

    Bu olaydan sonra aracı 4-5 kez sorunsuz kullandım ve sağa-sola gittim. Fakat bayramda bir arkadaşıma gitmek için yola çıktım ve yola çıktıktan yaklaşık 20 dakika sonra aracı gene şiddetli bir koku sardı. Acaba dışarıdan mı geliyor diye 3-4 dakika daha devam ettim fakat koku azalmadı. Aracı kenarı çekince de gene arabanın ön-altından aşağı sıvı akıyordu. Ben de korktum ve çekici çağırarak aracı çektirttim. İşin ilginç tarafı, çekici geldiğinde ve evin önüne çekerken aracı çalıştırdığımda bu sefer hiç sıvı atmadı, koku falan da gelmedi.

    Olayın ardından dayım tekrar geldi ve boruları kontrol etti. Fakat kaçak bulamadı. Hatta ardından da arabaya benzin doldurup uzun süre şehirde dolaşmış ve herhangi bir sızıntı olmamış. Lakin araç durduğu zaman ön-alttan klima suyu akıttığını ve bunun normal olduğunu, benim bunu benzin kokusu sanmış olabileceğimi söyledi.

    Ne yalan söyleyeyim, ben çok da ikna olamadım. Belki de haklıdır bilemiyorum çünkü araçlardan pek anlamam doğrusu. Aracın başka hiçbir yerini de kendim kontrol etmedim. O yüzden sizin de fikrinizi alayım dedim arkadaşlar. Sizce ne olmuş olabilir?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.