Şimdi Ara

LPG li aracımda sarı motor ikaz lambası yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 8 yaşında Honda city aracım var. LPG bakımını yaptırdıktan sonra sarı motor ışığı yanmaya başladı. Servisine götürdüm biz söndürürüz dediler, evet söndü. Ama 2 gün sonra şimdi tekrar yanıyor. Aracımın kayıtlı olduğu servis uzak, bu yüzden sıkıntı sürekli oraya gitmek. Ne yapabilirim? Sürekli yanması bir soruna yol açar mı? Neden kaynaklanır? Kendi kendine söner mi? Deneyim ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Lpg de arıza ışığının en klasik sebebi motor hacmine uygun enjektor veya enjektor nozzle ı tercih etmemektir.

Ust devirlerde gaza tam veya tamamen yakın basmadan yetersiz yakıtı algılayan benzin sistemi, arıza ışığı yakar.

Lpg kıt markaniza gore önerileri iletebilirim.

Ama arıza ışığı söndürmek ve lpg ayarı sırasında kullanmak üzere varsa android li Bluetooth lu telefonunuz ile kullanabileceğiniz elm327 arıza tespit cihazı edinin. 40-50 tl verilen parayı fazlasıyla çıkarır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: murataycicek

Lpg kitiniz ne marka?

Lpg de arıza ışığının en klasik sebebi motor hacmine uygun enjektor veya enjektor nozzle ı tercih etmemektir.

Ust devirlerde gaza tam veya tamamen yakın basmadan yetersiz yakıtı algılayan benzin sistemi, arıza ışığı yakar.

Lpg kıt markaniza gore önerileri iletebilirim.

Ama arıza ışığı söndürmek ve lpg ayarı sırasında kullanmak üzere varsa android li Bluetooth lu telefonunuz ile kullanabileceğiniz elm327 arıza tespit cihazı edinin. 40-50 tl verilen parayı fazlasıyla çıkarır.

Lpg markası Atiker
    2.3-2.4 mm matkap ucu
    Şarjlı matkap
    Regulatorun gövdesindeki ayar vidasina uygun Alyan anahtar

Nozzle lari 2.4 mm matkap ile genişletilmeli, sonra LPG basıncı 1-1.1 bar olarak ayarlanmali.

Sonrasında atiker kablosu ve programı ile kalibrasyon (temel ayar) yapılacak.

Bunları yapıp elm327 ile arıza ışığını sondururseniz LPG kaynaklı arıza Işığı artık yanmaz.

Orijinalden alıntı: murataycicek

1 adet elm327
    1 adet atiker arayüz kablosu
    2.3-2.4 mm matkap ucu
    Şarjlı matkap
    Regulatorun gövdesindeki ayar vidasina uygun Alyan anahtar

Nozzle lari 2.4 mm matkap ile genişletilmeli, sonra LPG basıncı 1-1.1 bar olarak ayarlanmali.

Sonrasında atiker kablosu ve programı ile kalibrasyon (temel ayar) yapılacak.

Bunları yapıp elm327 ile arıza ışığını sondururseniz LPG kaynaklı arıza Işığı artık yanmaz.

İlginiz için çok teşekkür ederim ama anlattıklarınız çok karışık geldi. Hiç bilmediğim konular. 1.5 yıllık bayan sürücüyüm ve teknik şeylerden hiç anlamıyorum zaten. Ben en iyisi tekrar götüreyim servise. Tekrar teşekkürler.

LPG servisine gidip

Enjektor nozzle olcusu 2.4 mm
    Basınç 1 bar

Olarak ayarlatirsaniz ariza isigi bir daha yanmaz.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.