Şimdi Ara

Lpg için en iyi subap seti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracım hyundai ix35 sıvı sistem lpg var.80000 ne dogru gidiyor km.araçta lpg de biraz geç calışma vardı özellikle sabahları ilk çalıştirmada. Sonra bir ara eksozdan çiğ gaz kokusu gibi koku duymaya başladım. Arka viteste aracın icine giriyordu havalandirmadan.Sonra bir ara yakıtın artmaya basladigini gördüm. Son olarak lpg de ışıklarda rölantide araç sallamaya başladı.öksürür gibi arasıra.benzinde yok. Neyse araştırdık falan lpg ustalarina göre enjektör tıkalı temizlenmeli dediler.yada enjektor sorunlu.neyse enjektör sökturdum temizlettim yine aynı.enjektor bozuk desem benzinde sorun yok.buji bobin sağlam dedi usta.son tespit subap yaktık herhalde. Neyse subap masrafini kısmak için parçaları kendim almak istiyorum.hangi subapları tercih etmeliyim.lpg için. Özellik ve de link verebilirmisiniz satin almak için. Bu arada ariza icin görüşlerinizi almak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 12 Mayıs 2018; 2:11:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhabalar

sıvı sistemlerde ilk marşda geç çalışma zaten efsane. onun herhangi bir arızası yok. sadece aracın içine oturduğunuzda zaten olması gereken konağı açıp ( veya düğmeye basıp ekranı aydınlatıp ) 10-15 sn bekleyip marşa basmanız gerekiyor. yani bu bir sıkıntı değil.

egzozdan aldığınız yanmamış yakıt kokusu ya ihtiyaç duyulandan fazla yakıtın yanma odalarına ulaştığını, ya da yanma odalarına ulaşan yeteri yakıtın yakılamadığı anlamıya gelir. ateşleme sistemi kaynaklı olabilir, oksijen sensörü de olabilir.

buji bobin sağlama gelince , bobinin herhangi bir test cihazı yok. çok yeni gibi , çok iyi gibi durabilir fakat yeterli akımı sağlayamazsa çakma voltajını düşürür. ve herhangi bir arıza lambası veya arıza kodu yoktur.

subabları da aracın kompresyonunu ölçerek alabilirsiniz, en azından fikir sahibi olursunuz.

işinize karışmak gibi olmasın ama bence herhangi bir işlem yapmadan aracının LTFT ve STFT değerlerini buradan bizimle paylaşırsanız hava-yakıt karışım oranına ilk önce bakarız. bu bize birçok bilgi verir. en azından gereksiz bir işlem yapmamış olursunuz. özelden de yazabilirsiniz bana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

geçmiş olsun şimdiden. iyi günler

• OnurKarabıyık O kullanıcısına yanıt
    bu değerleri nasıl okurum. LTFT ve STFT.

Bu arada ustanın dediğine göre subap yakmış araç.Hatta emin olmak için servise gittim ordada usta subap yakmış dedi.

İlginç olan servisteki aracın motoruna baktı sadece ve şu soruyu sordu . Sabah 3-4 kere çevirip mi çalışıyor dedi evet dedim.ışıklara gelincemi sallıyor lpg de dedi .evet dedim. kesin subap yakması dedi. içeride prins sıvı sistem subap yakması olan araç ta var.bu aralar sıkgeliyor dedi :(

diğer ilginç olan şey ise sanayide usta subap yakma mı diye kontrol için komprasör kullandı ama birşey çıkmadı dedi.bende baktım hepsi aynı basınç tı.

buyur buradan yak.

son çare birinden enjektör bulup denicez.acaba enjektör bozukmu diye. olmadı buji bulup denicez. oda olmadı subapa doğru ineceğiz...
  • L.o.T.u.S kullanıcısına yanıt
    değişik. ama madem kompresör ölçümünü yaptırdınız birşey görmediniz. en pahalı işlemden başlamak bence akıl karı değil. dediğim gibi sabahları 3-4 kez çevirip alması sıvı lpg lerin karaktesliği halinde, bence onu şimdilik göz ardı edin.

lpg cinizde veya tamircinizde bir el obd test cihazı vardır. onunla araca bağlanın be parametreler kısmından LTFT ve STFT değerlerini alıp yazın buraya bi bakalım.

LTFT : long term fuel trim ( yavaş yakıt kesme )
    SHFT : short term fuel trim ( hızlı yakıt kesme )

türkçelerini karıştırıyor olabilirim. bu iki değeri alın ortalama çalıştığında hangi değer aralıklarında çalıştığına bakın. bunlar % ilk olan değerlerdir. artı ve eksi de gezinebilir. ikisinin toplamının + veya - %10 'u geçmemesi gerekir. bu değerlere bakarak bi yorum yapmaya çalışalım.

bu arada lpg takılalı kaç km oldu. eğer 75000 civarı yaptıysanız prensin filtreli banjolarını değiştirdiniz mi ?

• OnurKarabıyık O kullanıcısına yanıt
    benim sistemde vidalar gibi şeyler var.arasıra onları temizletiyorum
  • L.o.T.u.S kullanıcısına yanıt
    aynen, içinde filtre olan civara gibi şeylerden bahsediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi LPG/GAZ Nerede?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.