Şimdi Ara

LPG Hakkında Bir Kaç Soru....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar LPG hakkında bir kaç sorum olacak...

1- Lpg takılı bir araçta performas düşüklüğü yaşanıyor mu? Kendi benzinli halinde ki performansını veriyor mu? Ara hızlanmalar, Son hız Km, Özellikle yokuşlar da, uzun yollar da,dik yokuşlar da vs..

2- Lpg takılı bir araçta tehlike oranı ne kadar düştü? Eskiden Lpg'li araçların seyir halinde alev almasını ya da kaza anında patlaması haberlerini görmüştüm...Şimdi ki son nesil Lpg Kitlerin de durum nedir?

3- Lpg takılı bir araç ile AVM ve kapalı otoparka girebiliyormuyuz? Honda Civic'te gördüm yeni kasa Lpg takıldığı belli olmuyor mesela, Stepne yerine konumlandırılmış,üstünü örtüyorlar..

4- Siz olsanız 50.000-60.000 Tl aralığında alınan sıfır bir araca Lpg takar mısınız? Yoksa benzin yaksın ama orjinal olsun fikrinde misiniz?...( Yapacağınız Km'ye göre sormuyorum, mesela TSI'ler de lpg görmedim hiç ancak Honda Civic tarzı atmosferik araçlarda oldukça yaygın )

5- Aracı çalıştırdıktan sonra, benzinli de direk gazlar gidersiniz, dizelde ki gibi 10 sn bekle, 30 sn bekle olayı yok sanırım, LPG'de bekleme süresi var mıdır?

6- Lpg'nin Dezavantajları, buna bağlı Avantajları nelerdir?

7- TÜV Muayene istasyonun da, LPG kiti ile ilgili nelere dikkat ediliyor?

8- Motor ömrüne zararı var mıdır?

Teşekkür ederim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 10 Eylül 2013; 1:27:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Arkadaşlar LPG hakkın da bir kaç sorum olacak...

1- Lpg takılı bir araçta performas düşüklüğü yaşanıyor mu? Kendi benzinli halinde ki performansını veriyor mu? Ara hızlanmalar, Son hız Km, Özellikle yokuşlar da, uzun yollar da,dik yokuşlar da vs..

2- Lpg takılı bir araçta tehlike oranı ne kadar düştü? Eskiden Lpg'li araçların seyir halinde alev almasını ya da kaza anında patlaması haberlerini görmüştüm...Şimdi ki son nesil Lpg Kitlerin de durum nedir?

3- Lpg takılı bir araç ile AVM ve kapalı otoparka girebiliyormuyuz? Honda Civic'te gördüm yeni kasa Lpg takıldığı belli olmuyor mesela, Stepne yerine konumlandırılmış,üstünü örtüyorlar..

4- Siz olsanız 50.000-60.000 Tl aralığında alınan sıfır bir araca Lpg takar mısınız? Yoksa benzin yaksın ama orjinal olsun fikrinde misiniz?...( Yapacağınız Km'ye göre sormuyorum, mesela TSI'ler de lpg görmedim hiç ancak Honda Civic tarzı atmosferik araçlarda oldukça yaygın )

5- Aracı çalıştırdıktan sonra, benzinli de direk gazlar gidersiniz, dizelde ki gibi 10 sn bekle, 30 sn bekle olayı yok sanırım, LPG'de bekleme süresi var mıdır?

Teşekkür ederim....

1 - performans düşüklüğü yok hocam
    2 - son nesil kitler eskilerinden çok daha güvenli
    3- ben eskişehirde giriyordum
    4- hocam o hondalara falan prins çelik enjektörlü güzel kitler tkıyorlar hiçte sorun olmuyor ben hiç acımam takarım. tsi motora lpg baglanmadıgı için kimse takmıyor belki şu pipolu sistemler falan olur araştırmak lazım.

5 - lpgde bir süre benzinde çalışır lpg ye geçer belli bir motor ısısında lpg ye geçer

6- aynı araç benzinde örnegin 5 lt yakıyorsa lpg de 6- 6.5 lt yakıt yakabilir lakinki lpg benzinden daha ucuzdur. lpg'nin benzinden daha yanıcı bir madde oldugunu okumuştum kesinlikle bir gram performans düşmüyor o performans düşmesi eski tek nokta enjeksiyon - karbüratör sistemli araçlardaydı.

7- tüv işini hiç kafaya takma lpg nin bir önemi yok orada eksoz emisyonuna bakılıyor.

• Tesekkur ederim degerli bilgileriniz icin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg ile kullanımda performans elbette düşük olacaktır.hiçbir araç fabriksayon olarak lpgli üretilmedikçce peformans düşmez diyemeyiz. peformans da düşer motor ömrü de kısalır. Performans amaçlıyorsanız aracınızı her zaman orjinal yakıtı ile kullanmalısınız.. ama bu ülkede bu çok zor.. fahiş fiyat ve vergilerden dolayı..
  • benim mantığıma göre, eğer sıfır araç alınıp lpg takılacaksa üste fazla para verip varsa dizelini almak daha mantıklı.
    en azından aracın motorunu öldürmezsiniz. olası lpg.den kaynaklı arızalardan kurtulmuş olursunuz
    honda civiclerin benzinde aşırı, lpg.de ise muadillerine bakarak fazla tükettiği söylenir
  • Lpg konusu bayağı karışık yani, motor ömrü, fazla yakması mesela Honda Civic'te..
  • Lpg kullanan biri olarak tüm sorularınıza yanıt vermeye çalışayım:

Bende Brc MY11 isimli kit var. Performans düşüklüğünü henüz bir kez bile hissetmedim. Brc'nin resmi sitesinde bile şu ibare geçiyor: "%5'e kadar performans kaybı olabilir." Yani teoride böyle bir durum var ama pratikte kendini hissettirmiyor.

Türkiye'de yaklaşık 4 milyon Lpg'li araç var. Haberleri takip eden biriyseniz araçta tüp patlaması haberini ya senede iki-üç kez görürsünüz ya da hiç görmezsiniz. İnanın her patladığında da haber değeri taşır. Özetle güvenilirlik konusunda iyi izlenim veriyorlar.

Giremiyorsunuz maalesef. Lpg'li bir aracı ele veren yakıt tankı değil, dolum ağzıdır. Bu ağız da ya tampondadır ya da aracın hemen altında. Tüm bunların yanında aracınız Lpg'li ise bunu saklamak sahtekarca ve anlamsız. Ekonomide sağladığı avantajların yanında bu dezavantajı bence çok önemsiz.

Civic ve Cruze'da BRC ile anlaşma var. Lpg çıkışlı aracı garantili şekilde alabiliyorsunuz. Corolla, Avensis gibi Toyota modellerinde de uyumluluk sıkıntısı yok fakat garanti kapsamına alamıyorsunuz. Bugün Avensis ya da Accord bile alsam lpg kitini hemen taktırırım. 80.000 liralık araç da alsam kilometrede fazladan yakacağım her kuruşa üzülürüm.

Sıralı sistemde araç zaten benzinle başlar. Benzinlideki gibi anında sürüşe geçebilirsiniz.

Dezavantajları:
    - Kapalı otoparklara girememe.
    - Ek bakım masrafları. ( Yılda 50 lira civarı bakımlarınıza eklenir.)
    - Bazı araçlarda subap değişimine neden olma ve ciddi masraflar çıkartması. (Çelik subaplı atmosferik motorlarda hiç sıkıntı yok.)

Avantajları:
    - Yakıt ekonomisi.
    - Daha az motor sesi.
    - İkinci elde tercih sebebi olabilmesi. ( Asla kendini amorti edecek değer kazancı olmayacaktır bunu da unutmayın.)

- Sızdırma var mı?
    - Lpg'lidir yazan etiket var mı?
    - Yakıt tankını zamanında değiştirmiş mi?
    - Lpg filtresi değişmiş mi?

Umarım faydalı olmuştur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç hakkında soru sormayın!
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • egelidost kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık, mükemmel bir anlatım olmuş teşekkür ederim

Hazır yeri gelmişken, Yeni Honda Civic'ler de servis kendisi takıyor LPG'yi bunu biliyorum, dolum ağzı ise normal benzin kapağın da

Bildiğiniz kapağı açıyorsunuz,dolum yapılıyor, Avm gibi yerlere giriyordu mesela uzaktan bir tanıdığımız
  • Lpg de performans düşüklüğünü hissedersiniz.Rampa çıkarken lpg de bayılmalar oluyor.Keşke benzinde kullanabilsek ama lpg ye mecburuz ucuz olduğu için.Bende sıralı sistem brc var.Şu ana kadar da kapalı otoparklarda bir kere bile sıkıntı olmadı.Simit tüpler gayet kullanışlı oluyor.Ama bu seferde stepne sorunu çıkıyor.Ben stepneyi çıkardım.Lastik tamir kitiyle idare ediyorum.Şımdilik sıkıntı yok.

Lpg ustası sağlam ve montajı iyi yapılmışsa güvenlik açısından sıkıntı yok.Tabi lpg nin bakımları da yaptırılmalı.

Muayenelerde sıkıntıda olmuyor sızdırmazlık belgesi.

• Performans kaybetmedim tüm kapalı otoparklara girdim.Bence bir tehlikesi yok.Artisi çok.60-70 lik arabalar ne 200binlik araclara lpg takılıyor.

• Biri de motorun ömrünü yer dememiş aga
  • Montaj kötü ve ayarda sıkıntı var ise rampalarda koy verir hemen Civic'e lpg taktırdıkdan sonra performans için ayarlarımı tam olarak yaptırdım ve uzun yolda test etmiştim benzin/lpg şeklinde hiç bir fark yoktu zaten kayıp %5 olarak belirleniyor 5 hp kayıbıda hissedemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Performans kaybetmedim tüm kapalı otoparklara girdim.Bence bir tehlikesi yok.Artisi çok.60-70 lik arabalar ne 200binlik araclara lpg takılıyor.

100-120 hp aracı var performans kaybından bahsediyor adam 200-300 hp'lik araca taktırıyor çift regülötör
  • Performans düşüklüğü normal kullanımda değil de tam gaz hızlanmalarda hissedilebilir.
    Ama aradaki tüketim maliyeti farkı görmezden gelmemizi sağlar.

Yeni sistemler güvenli, yeter ki bakımlarını ve kontrollerini yaptırın.

İzmir'de avm'ler ile ilgii bir sorun yaşamadım.

Motor uyumlu ise her arabaya taktırıım. Birkaç ay önce bizim S80 T6'ya lpg alırken yan pompada ınsignia, diğer pompada w211 E320 vardı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki diyelim ki kapalı otoparkta herhangi bir nedenle tüp patladı, ne olur bu durumda?

2)patlama, yangın bizim araçtan kaynaklı olmasa bile araba yandı,lpgli araç kapalı otoparkta diye ceza yer miyiz? Hasar ödetirler mi? Sigorta ödeme yapar mı?

• Bizi bu duruma düşürenler utansın

• Hocam 2200 km lik yolu 450 TL lik Lpg gittim. Aynı kilometrelik yolu benzinle gitmiş olsaydım en az 600 TL benzine gidecekti belki daha fazla
  • Arkadaşlar kolay gelsin.
    5 yıldır BRC sistemli Mercedes A 160 kullanan bir LPG kullanıcısıyım. forumda bazı arkadaşların anlattıkları konusunda bir iki bilgilendirme yapmak durumunda hissettim kendimi

- Meteg ustamızında söylediği gibi araç kesinlikle ama kesinlikle %5 değil daha bariz bir performans düşüklüğü yaşatıyor. %5 performans kaybını yolun asfalt kalitesine bağlayabilirsiniz, yani fark edemezsiniz. oysa bu her şartta hissedilir bir düşüklüktür.

-motorun ömrü azalıyor derken kasıt şudur. lpg de çıkan ısıya göre hiçbir aracın motorda kullanılan metal malzeme kalitesi dizayn edilmemiştir. LPG tankında bulunan gaz basıncındaki değişiklik her ne kadar standardize edilmeye çalışılsada sağlanamaz buda motorda farklı şiddette patlamalara yol açar. Yani lpg tam dolu iken ve bitmeye yakın iken iyi bir kulağınız var ise motor çalışma sesinin farklılığını hissedersiniz. sürekli LPG ile kullanırken motor kurumuş, zatürreli gibi öksürüyor biraz sadece benzinle çalışsın diye tamirciniz sizi uyarır ki bu yukarıdaki anlattıklarımın özetidir.

- benim Mercedes aracımı yetkili servisler kapısından bile sokmazlar. bu tamamen ticari bir kaygı. Mercedes sadece Mercedes kriterinde araç üretir ve o kriter yan araca bakar. farklı bir imaj koruma yaklaşımı. hondada bnun tam tersi bir imaj yaklaşımında. ben müşterilerimin isteklerini yerine getiririm ve buna uygun çözümler üretirim. hepsi ticari bir yaklaşım. adını hatırlayamadığım bir Amerikalı yazar, "tüketici nasıl düşünür" diye bir kitap yazmış idi. bu kitapta iki farklı yaklaşımında etkisi detaylı anlatılmıştır.

-eski bir lpg sorumlu müdürlük eğitimi almış biri olarak, her durum ve şartta lpg'nin çok daha güvensiz ve daha kontrollü yaklaşılması gereken bir sistem olduğun söyleyebilirim. konuy az anlayanlar şunu düşünsün: benzinde LPG de çok yanıcı bir madde, ama LPG her daim basınçlı bir kapta sıkışmış durumda.

- bir arkadaşta 80.000 tl lik yeni araca bile taktırırım demiş. yanlış hatırlamıyor isem adanalı bir arkadaş 3-5 senede bir Ferrari vs gibi lüks bir araç alıp LPG taktırıp ana haber bültenlerine çıkar. bu tercih meselesi ama, bence konforu yüksek, pekde yeni olmayan, ikinci elde ya adam bununda lpg!lisi olmasın artık dedirtmeyen bir araca takılmalı.

- olaya mühendislik olarak yaklaşacak olursak: bir benzinli aracın her parçası ve donanımı sadece motoru değil, elektrik aksamı, iklimlendirme donanımı vs. her ayrı mühendislik hesaplamsı gerekn birimi, kesinlikle, yakıtının benzin olması ve üreteceği güc, enerji, ısı vs gibi kriterlere göre hesaplanmıştır. LPG kullanır iken bunun bilinci ile hareket etmek gerekir.İyimser düşünmeden reel bakmak lazım.

tüm bu açıklamalardan sonra arkadaşlar bana neden LPG'li araç kullanıyorsun diye sorabilir. Türkiye de yaşıyorum. Ecnebi kafası ile bilip türk gibi anlamayı katıp Türk gibi davranıyorum.:) bunuda seviyorum:)

• -Meteg ustamızında söylediği gibi araç kesinlikle ama kesinlikle %5 değil daha bariz bir performans düşüklüğü yaşatıyor. %5 performans kaybını yolun asfalt kalitesine bağlayabilirsiniz, yani fark edemezsiniz. oysa bu her şartta hissedilir bir düşüklüktür.

ibarem yanlış anlaşılabilir. meteg ustama katılıyorum performans düşer. hemde diğer arkadaşımızın bahsettiği gibi %5 değil daha fazla düşür anlamında idi. meteg ustamız % 5 düşer demiş gibi anlaşılmasın.

çok pardon
  • Önce alacağın aracın lpg uyumunu araştır her araçta her motorda etkileri farklı, örneğin civice corollaya tak montaj düzgün yapıldıysa uzun yıllar motorda sıkıntı vermez anca buji ömrün kısalır yada oksijen sensöründe sıkıntı olur ama gidip bi fiestaya cruze tak 40-50 binde üst kapak açtırırsın sonrasında o motor kendine gelmez bir daha çelik subap falan hikaye...
    Şuan zaten 50-60.000 tl varsa gidip honda civic eco al üste yazdıkları dert etme 6 yıl garanti direkt honda da

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.