Şimdi Ara

LPG'de Düşük Hızda Gaz Kesme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar doğru yeremi açtım konuyu bilmiyorum ancak son zamanlarda acaip bir şekilde canımı sıkan bir mevzu var. Başına gelen varsa veya yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim.

Öncelikle 2002 model honda vtec aracım var. 97binde lpg taktırdım. Son bir iki aya kadar sıkıntım yoktu. Çok memnundum. Ancak son zamanlarda düşük hızda giderken bazen araba yayık gibi ileri geri sallanıyor. Gaz kesik kesik geliyor. Genelde düşük hızdayken oluyor. Bazen boşa almam gerekiyor. Benzine geçtiğimdede anında kesiliyor. Ara ara motor arıza lambası yanıyor. Hatta bazen sinyal verirsinya öyle yanıp sönüyor. Uzun yolda neredeyse sorun yok. Bu dediğim sıkıntıya kadar hep bir istasyondan opetten gaz aldım.

En son geçen gün de şöyle birşey oldu araç viteste iken yine gaz kesme oldu ve araç hareket halindeyken stop etti. Kiti taktırdığım yere gittim 3 4 sefer. Her seferinde bilgisayara bağlayıp bakıp 2 tur atıyorlar ve bişey yok deyip geri yoluyorlar. Farklı bi ustaya gösterdim sonuç yine aynı. Artık bıktım çözülsün şu mevzuda paralı bile olsa razıyım. Nedir dostlar benim sorunum? Bu arada araç 106binde şuan. Ve zavoli takılı.

• Isı sensörünüz arıza olabilir. İleri geri sallamayı map hortumlarındanda yapabilir forumdan bir ustamıza giderseniz sorununuzu çözücektir. sistem garantiliyse taktırdığınız yere gidin sorun çözülene kadar ayrılmayın , Arıza ışığınıda karışımdan yapar biraz daha açılırsa yakmaz bir daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_emre34

Isı sensörünüz arıza olabilir. İleri geri sallamayı map hortumlarındanda yapabilir forumdan bir ustamıza giderseniz sorununuzu çözücektir. sistem garantiliyse taktırdığınız yere gidin sorun çözülene kadar ayrılmayın , Arıza ışığınıda karışımdan yapar biraz daha açılırsa yakmaz bir daha

Yorum için teşekürler hocam ancak araştırdığım kadarıyla ısı sensörüyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Motor ısınınca gaza geçiyor sorun yok. Ve öyle devam ediyor. Map sensörünü diyorsanızda benzinde sorun yok sadece lpgde sorun var. Taktırdığım yere gitmeyi istemiyorum pek Çünkü birşey yok deyip göndermelerine sinir oluyorum. Sanki ben yalan söylüyorum adamlara

• Forumun birinde şöyle bi konu buldum

arkadaşlar , aracım düşük devirlerde silkeleme yapıyo ve bazen stop ediyo ve bu sorunu sadece lpg de yaşıyorum , lpg servisine gittiğimde lpg sisteminde bi sorun yok diyolar , sorunu bulamıyorum , neresinde olabilir acaba ?? ve aracımı geçen hafta bujileri taktırdığımda makineye bağlattım , hiçbir arıza görünmüyor , sorun ne olabilir ?? yardımlarınızı bekliyorum

Demiş arkadaşın birisi.. Sonra çözüm olarakda " arkadaşlar sorunum buji kablolarını değiştirince çözüldü , artık arabam silkelemiyor "

Bu işlerden anlayan birileri, sizce olabilirmi bendede böyle bir durum ?

Edit: Vteclerde buji kablosu olmazmış parçacıya gidince anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 21 Aralık 2013; 13:55:51 >
  • Lpg sisteminiz garantili ise başka bir bayiye gidin lütfen...
  • By_emre34 B kullanıcısına yanıt
    Yav arkadaş memlekette adam gibi usta yok. Herşey lpgyi taktırana kadar. Biz iyiyiz şöyleyiz böyleyiz derler sora sıkıntı çıkınca surat yapar bakmazlar. Yaptırdığım yere 3 4 kere gittim bağlıyorlar cihaza bişey yok deyip yolluyorlar. Başka bayisine gittim ordada aynı şekilde. En son dün gittim cihaza bağlattım aracı (herhangi bi tamircide) normal sisteminde sıkıntı yok. Bundan emin olduk. Sora dedi seni bi ustaya göndereyim lpgye baksın. Gittim söktü taktı uğraştı dedi lpg enjektörünün bitanesinde sıkıntı var. Git böyle böyle baktırdım de garantiden değişsinler dedi. Gittim aynen değiştirdiler enjektörün birini. Dene olmazsa bidaha gel dediler. Şuan sıkıntı yok. Ama herzaman yapmadığı için emin değilim deneyip göreceğiz artık.
  • @eren15935

Haklısınız. usta dediğin montaj sonrasında malının arkasında durandır ama nerdee :) sayılıdır öyle ustalarımız inş sorununuz çözülür
    Bu kasa civicler çok iyidir lpg ile benzinden farkı yoktur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu eski ama sorun hep güncel.
    Aynı sıkıntı bende de var.
    aracım 1999 astra g. 174 bin de atiker lpgli. araç silkeliyor, bazen yığılıyor, sürekli olarak ta ışıklarda filan beklerken rölanti ibresi sürekli oynuyor.
    Gaz kelebeği temizlendi. Bobinleri değişti. şu anda benzinde sıkıntı yok ama halen lpg de sıkıntı devam ediyor.
    opel servisi gaz kelebeğini benzin de yaptım ama lpgde ayarlayamadım deyip lpgciye gitmemi söyledi. lpgciye gittim, bilgisayara bağlayıp kalibrasyonu ayarladı, sıkıntı çıkarsa gel dedi. bir gün sonra yapmaya başladı. ben iki gün benzinde dolaştım sıkıntı yok. sonra lpye geçtim birkaç gün iyi gittti. yine yapmaya başladı. gaz almak için istasyona girdim, kayseri olgun lpgnin ücretsiz lpg bakımı varmış. kontrollerini yaparken sorunu anlattım. lpg enjektörlerin arızalı dedi. 150 lira civarı enjektörler değişir, sorunların çözülür dedi. ben de bir ara kötü lpg almıştım, araç istop etti, iki üç kere temizlendi ondan sonra çalıştı, ama sanırım bu problem ondan sonra çıktı dedim. sen değiştir hocam dedi.
    sizce doğru mudur?

• tarık-ilgili T kullanıcısına yanıt
    Subap ayarina baktirdin mi ustam peki? Hic bakilmadiysa ondan veya ondan olmasada epey fayda saglar. Enjektor bozuk desem rolantinin oynamamasi gerekli bildigim kadariyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.