Şimdi Ara

LPG beyin değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    LPG sisteminin beyninin periyodik bir bakımı var mıdır ?varsa hangi periyotta ve nasıl yapılır? beynin bir ömrü var mıdır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG Beyin Değişimi: Bilmeniz Gerekenler

LPG ile çalışan araçlarda, gaz beyni olarak da bilinen LPG beyni, aracın LPG sisteminin kontrolünü sağlar. Zamanla veya arıza nedeniyle LPG beyni değiştirilmesi gerekebilir.

LPG Beyin Değişiminin Faydaları:

• Gaz sisteminin verimli çalışmasını sağlar.
    • Yakıt tüketimini optimize ederek tasarruf sağlar.
    • Motor performansını artırır.
    • Egzoz emisyonlarını azaltır.

LPG Beyni Ne Zaman Değişir?

LPG beyni tipik olarak aşağıdaki durumlarda değiştirilir:

• Gaz beyni arızası meydana geldiğinde
    • LPG sistemindeki diğer bileşenler değiştirildiğinde
    • Aracın performansında düşüş veya yakıt tüketiminde artış olduğunda

Gaz Beyni Değişimi Ne Kadar Tutar?

LPG beyni değişiminin maliyeti, aracın modeline, kullanılan LPG sistemine ve işçilik ücretlerine bağlı olarak değişir. Ortalama olarak, LPG beyni değişiminin maliyeti 500-1500 TL arasındadır.

Tüp Beyni Arıza Belirtileri:

LPG beyni arızasının belirtileri şunları içerebilir:

• Motor arıza ışığının yanması
    • Motor performansında düşüş
    • Yakıt tüketiminde artış
    • LPG sisteminde gaz kaçağı
    • Aracın LPG ile çalışmaması

LPG Beyni Fiyatları:

LPG beyni fiyatları, markasına, modeline ve özelliklerine bağlı olarak değişir. Önde gelen LPG beyni markalarından bazıları şunlardır:

• Atiker
    • Prins
    • BRC
    • Zavoli
    • Landi Renzo

Gaz Beyni Arızası:

LPG beyni arızası, aracın LPG sisteminde önemli bir sorundur. LPG beyni arızası, aracın performansını düşürebilir, yakıt tüketimini artırabilir ve hatta tehlikeli durumlara yol açabilir. LPG beyni arızası tespit edildiğinde, derhal bir otogaz servisine başvurmanız önerilir.

Atiker Sıralı Sistem Beyin Değişimi:

Atiker marka sıralı LPG sistemlerinde kullanılan LPG beyni değişimi, diğer sistemlere göre farklılık gösterebilir. Atiker sıralı sistem beyin değişimi için yetkili bir Atiker servisine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • konuyu şundan açmıştım; n'aptıysak gaz sarfiyatını azaltamadık. araba(95 SLX) şehir içinde 260 şehir dışında 190 binlira yakıyor. çok fazla. aklıma en son beyin gelmişti. sorayım dediydim ama galiba ya anlayan yok ya da konu kimsenin ilgisini çekmedi. lütfen yardım.
  • Selam

Dostum eğer lpgde 45.000 km yaptıysan beyni değişecek aracın. Beynin yani regülatörün içinde diyafram var. Bu zamanla özelliğini kaybeder, yakıt artar. Birde lpg gaz filtresini değiştirin. Bujiler vs. Bu arada yakıtınız normal şahin için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

Selam

Dostum eğer lpgde 45.000 km yaptıysan beyni değişecek aracın. Beynin yani regülatörün içinde diyafram var. Bu zamanla özelliğini kaybeder, yakıt artar. Birde lpg gaz filtresini değiştirin. Bujiler vs. Bu arada yakıtınız normal şahin için.

teşekürler.
    ama normal değil. çünkü arabam şahin değil, SLX. ayrıca bi tanıdığımın şahini var uzun yolda 140, şehir içinde 175 bin lira yakıyor.
  • benim eski şahindede aynı sorun vardı
    ben aldığımda 20 yeni kuruş yakıyordu
    platin+meksefe+distribitör kapağı+buji kabloları+bujileri değiştirdim ve 160-170 ykr ye kadar düştü.
    sonra beyini değiştirdim ve 150-160 civarında sabit kaldı
  • http://forum.donanimhaber.com/m_28111250/mpage_1/key_//tm.htm#28111250

Lpg Beyin konusun yardımcı olmaya calısırz..
  • Regülatörün tamir ve bakımı yapılır,ayrıca diyaframıda değişir.Onun için komple değiştirmenize gerek yok.Birde ateşleme ile ilğili gerekli değişim ve temizlik yapıldığında,ince bir ayarlada yakıt sarfiyatınız düşecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG ve BUJİ seçimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • slm arkadaşlar
    şimdi sizin yardımlarınıza ihtiyacım var bende 85 model şahin var arabanın tüm ateşleme sistemleri ve disbüratör dahil değişti daha sonra ise üst kapak çonta ve üst kapak biston nebileyim hepsi deyişti yalnız şuan araba gazı çok yakıyor km 500 şimdi ne yapmam gerekir acaba beynin değişmesiyle bu çözüm ortadan kalkarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman-78

slm arkadaşlar
    şimdi sizin yardımlarınıza ihtiyacım var bende 85 model şahin var arabanın tüm ateşleme sistemleri ve disbüratör dahil değişti daha sonra ise üst kapak çonta ve üst kapak biston nebileyim hepsi deyişti yalnız şuan araba gazı çok yakıyor km 500 şimdi ne yapmam gerekir acaba beynin değişmesiyle bu çözüm ortadan kalkarmı

beyin değişirse çözülür emin ol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.