Şimdi Ara

lost.dır sorunu acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim usb belleğe ve tablete lost.dır adlı klasör bulaştı ve virüslü ve kurtulamıyorum usb yi biçimlendirdiğimde oluyor ama tablette olmuyor ne yapayacağım tableti fabrika ayarlarına gönderiyorum ve hafızasını biçimlendiriyorum geri geliyor lost.dır.tablet aprotech android 2.3 7'' ve 4gb hafızalı fem dersaneleri veriyor ve rengi beyaz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lost.dir Virüsü: Bilmeniz Gerekenler

Lost.dir virüsü, dosya ve klasörlerinizi gizleyen ve fidye isteyen bir kötü amaçlı yazılımdır. Genellikle açılır reklamlar veya e-posta ekleri yoluyla bilgisayarınıza bulaşır.

Lost.dir Virüsü Nedir?

Lost.dir virüsü, bir fidye yazılımı türüdür. Bilgisayarınızdaki dosyaları şifreler ve bunların kilidini açmak için sizden fidye talep eder. Virüs genellikle .lostdir uzantısını dosyalarınıza ekler.

Belirtileri Nelerdir?

Lost.dir virüsüyle enfekte olduğunuzda aşağıdaki belirtilerle karşılaşabilirsiniz:

• Dosyalarınız ve klasörleriniz kaybolur veya erişilemez hale gelir.
    • Dosyalarınızın uzantısı .lostdir olarak değişir.
    • Bilgisayarınızda bir fidye notu belirir.

Ne Yapmalısınız?

Lost.dir virüsüyle karşılaştığınızda şu adımları uygulamalısınız:

• Bilgisayarınızı kapatmayın.
    • İnternet bağlantısını kesin.
    • Virüsten koruma yazılımınızı çalıştırın ve bilgisayarınızı tarayın.
    • Fidye ödemesi yapmayın.
    • Uzman bir siber güvenlik uzmanına başvurun.

Önleme İpuçları:

Lost.dir virüsünden korunmak için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Güçlü bir virüsten koruma yazılımı kullanın.
    • Şüpheli e-posta eklerini veya açılır reklamları açmayın.
    • Yazılımları ve işletim sisteminizi düzenli olarak güncelleyin.
    • Önemli dosyalarınızın yedeklerini düzenli olarak alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilen yok galiba
  • Ne olduğunu tam olarak anlamadım ancak android telefonumda kendiliğinden resimlerim ve bir miktar müziklerim silindi. Biraz kurcaladığımda ise bütün dosyaların Lost.dır adlı klasörün içine gittiğini gördüm. Biraz araştırdım ve bu durumla karşılaşan bir kaç kişinin daha olduğunu gördüm. İnternetten ise şöyle bir bilgi buldum:

"LOST.DIR klasörü son sildiğiniz dosyaları daha sonra recovery edip kurtarabilmeniz için sistem tarafından oluşturulan bir klasördür.Siz silseniz bile cihazınızı bilgisayara bağladığınızda tekrar oluşturulur ve sildiğiniz dosyaları oraya alır.Herhangi bir veri aktarımı sırasında elektrikler kesilirse ya da pc çökerse yine sistem dosyayı koruma amaçlı yine bu klasöre atar.İçerisinde sistem cacheleri bulunur.Bir nevi Geri Dönüşüm Kutusu olarak düşünebilirsiniz.Belirli aralıklarla silinmesi hafıza kartı temizliği için iyi olur."

Şimdilik hafıza kartını biçimlendiriyorum. Dosyalarımın yedeği olduğu için şanslı sayılırım ancak bu durum tekrar etmez inş. Neden böyle birşey olduğuna dair en ufak bir fikrim dahi yok üstelik.

• Dostum lost.dir klasörü virüs değildir.
    Recovery ye yarar örneğin resimlerini sildin o klasör sayesinde kurtarabilirsin.
    Google a lost.dir recovery nasıl yapılır yazarsan daha bilgilenebilirsin

Edit: hort olmuş özür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaussure -- 20 Şubat 2014; 23:10:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Dostum lost.dir klasörü virüs değildir.
    Recovery ye yarar örneğin resimlerini sildin o klasör sayesinde kurtarabilirsin.

Peki hafıza kartında boşa yer kaplıyor o zaman bu kaldırma şansımız var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN-61

quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

Dostum lost.dir klasörü virüs değildir.

Peki hafıza kartında boşa yer kaplıyor o zaman bu kaldırma şansımız var mı ?

İstersen klasörü tabii ki silebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstem dışı bir dosya yada resim sildiğinde lost.dir en iyi dostun olu verir bence çok sert davranma kendisine

buradaki dosyaların silinen dosyaların, hangisi resim hangisi video ayırt edemezsin ama en kolay yolu resimlerin için .jpg videoların için .mp4 yada 3gp ses dosyaların içinde mp3 yada wma olarak değiştirerek denemektir :)

eğerki geri döndürmemek konusunda eminden sildiğin dosylarından o halde bu klaörün içini silebilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS 5 HDMI SORUNU ACİL YARDIM
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • usb belleğe bilgisayara taktığında lontdır diye klasör var resim ve video gözükmüyor...
    Bundan nasıl kurtulabilirim
    bana resimli bir anlatabilirnisiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.