Şimdi Ara

LORUS RF857CX-9 marka saat aldım kullanımını bilmiyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu saati aldım ama pek bişey anlamadım bilgili arkadaşlara bi kaç tane sorum olacak
    1)mesela üstteki ve hemen altındaki dairelerin içindekiler ne işe yarar?
    2)en üstteki tuş ile en altındaki tuşun (zaten 3 tane var) görevleri nelerdir?
    3)tarih ne zaman ayarlanmalıdır?
    ayrıca nette kullanım kılavuzu falan bulamadım bulan varsa link atsın

• Saatin kutusunun içinden,sorduğunuz bilgileri içeren mini kitapçık çıkması gerekiyor
  • evet var ama anlamadım pek bişey
  • İlginç bir kronometre sistemine sahip.

1. Soldaki küçük alt kadran saatin saniyesi sanırım. Üstteki 1/20 saniye (5 salise) aralıklı ölçüm kadranı.
    Büyük saniye kolu kronografın saniyesi. Alt kadranda ise iki kol var. 12 saatlik kronograf ölçümü olduğu anlaşılan saatte alt kadrandaki kollardan birisi dakika diğeri saati ölçüyordur.

2. Üstteki düğme kronografı başlatır. Tekrar basılınca durdurur. Sonra alttaki düğmeye basılınca sıfırlar.

3. Tarih, tercihen gece 21:00 - sabah 04:00 arası hariç diğer saatlerde ayarlanır. Ancak tarihin ayarlandığı zamandan 24 saat sonra turunu tamamlayıp bir sonraki güne atacağı düşünülürse saatin de am - pm durumuna göre ayarlanması lazımdır. Tabii zaten düzgün giden tarih devirlerinde sadece 31 çeken aylarda tarihi bir gün ileri almak için saati de ayarlamaya gerek yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 20 Ocak 2013; 0:21:25 >

• çok sağol arkadaşım
    son bi sorum olacak
    saatin saniyesi çalışmıyor sadece üstteki düğmeye bastığımda kronografı çalıştırıyor ama alttaki küçük saat 12 ye geldiğinde tekrar duruyor
    dediğim gibi saniye 12 saat sonra duruyor ama saat çalışıyor bozuk değil yani dakikası dakikasına aynı.
    saatin saniyesi bozuk mu? yoksa bu saatin usulü mü öyle?
  • Saatin kendi saniyesi muhtemelen sol taraftaki (saat 9 yönündeki) küçük alt kadrandadır. Oradaki küçük saniye kolu normalde hep çalışmıyor mu?

Kronografı durdurduğunuzda saatin bütün saniye kollarını bir kontrol edin. Birisinin çalışmaya devam etmesi lazım. Çalışmaya devam eden saatin saniyesidir. O da tahminimce yukarıda dediğim saniye koludur (küçük kırmızı saniye kolu).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 20 Ocak 2013; 9:52:20 >
  • evet dediğin yer çalışıyor ama
    benim kastettiğim kronografı çalıştırdığımda çalışan uzun saniye çubuğu
    orası kronograf çalışmadan da çalışmaz mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinn21

evet dediğin yer çalışıyor ama
    benim kastettiğim kronografı çalıştırdığımda çalışan uzun saniye çubuğu
    orası kronograf çalışmadan da çalışmaz mı?

Sizin saatinizde o kol kronometre saniyesi olarak çalışıyor. Saatten saate değişiyor kollarin özellikleri, akrep ve yelkovan hariç tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o saniyenin normalde de çalışması için yapabileceğim bişey yok mu?
  • Bende de bu durum var dostum. Zaten eski saatimde de tek çalışabilmesine rağmen büyük saniyeyi kullanmıyordum.

Bu arada sorunlu gelen lacivert kadranlı saatim değiştirildi. Gelen saatin kadran rengi mavi gibi. Bir daha değişimle uğraşmak istemedim. Gelen saat şu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Akıncı -- 20 Ocak 2013; 21:11:10 >

•  LORUS RF857CX-9 marka saat aldım kullanımını bilmiyorum yardım
  • öncelikle hayırlı olsun.
    değiştirdiğin lacivert kadranlı saatinde de bu sorun varmıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinn21

öncelikle hayırlı olsun.
    değiştirdiğin lacivert kadranlı saatinde de bu sorun varmıydı?

Dostum bu bir sorun değil. Lacivert kadranlıda kapak sorunu vardı. Bu arada benim eski saatin(CASİO) saniyesi ayrı olarak ve tek çalışıyordu. Senin dediğin gibi yani Ama ben yine de onu durdurup küçüğünü çalıştırıyordum.

Bence sen de takma. Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Zaten yukarıda sorun değil durum demişim.

Edit: Sağ ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Akıncı -- 20 Ocak 2013; 20:36:44 >
  • sorun olmadığı doğru da ben saniyesinin de çalışmasını istiyorum yokmu bunun bi çözümü?
  • Büyük saniye kolu kronograf çalışmadan çalışmaz. Çünkü o zaten kronografın saniyesi. Büyük saniye kolunu çalışır durumda tutmak için kronografı başlatıp (sağ üst düğmeye basıp)başka düğmeye basmadan durdurmadan devam ettirmen lazım.

Ama bu saatin pil ömrünü oldukça kısaltır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 20 Ocak 2013; 22:06:24 >
  • ozaman öyle kalsın
    sağolun arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinn21 -- 27 Ocak 2013; 22:24:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.