Şimdi Ara

Lords of War Part Five – Maraad ın hikayeside çıktı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
4
Favori
3.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala gelmis warcraft 2den beri olan adam diyorsun. Ne yani Yildirim Bayezid daha eski diye Fatihten daha iyi bir padisah miydi? Belki daha iyi idi bunu bilemezsin döneminin sartlari farklidir. Ayni dönemde yasamamis adamlari karsilastiramazsin. Simdinin efsanesini de küçültemezsin ayni sekilde.

Yine ayni seyler dönemin sartlari. Lothari Uther'i Turalyon'u nasil blizz yaratti ise. Bu expansion sonunda da Varian Iron Horde u yenen bir efsane olacak. Basinda çekinmesi de gayet dogal. Varian gayet mantikli ve halkini düsünmek zorunda. Jaina'nin bile delirdigi dönemlerde sinirlerine hakim olmus bir kral büyük bir kraldir. Bana danismanlarina basvurmayan tek bir lider gösterebilir misin? Thrall her seyi kendi mi belirledi mesela. (Saurfang,Eitrigg vb.) Gayet nette korkabilir bu tamamen karsisindaki gücün ne oldugunu bilmemesi ve çocuklugunda yasadiklari ile ilgili seyler. Ama bu sonunda dogru kararlar alamayacagi anlamina gelmez.

Hala tecrübe ile zeki ve akilli olmanin farkli seyler oldugunun farkinda degilsin. Malfurion tecrübeli olabilir, ancak is yönetmekte, fikri üretmeye geldiginde Varian daha iyi ise ona söz hakki verilmistir. Bu kadar basit. O zaman hordeun en büyük hatasidir genç Thralla warchiefligi vermeleri. Gencecik çocuktu bu adam warchief oldugunda.

Ayrica Fan Boy olsam horde böle igrenç söyle igrenç derim. Ben Alliance içinde Varian'in yaptiklarindan bahsediyorum. Varian neden bir Ally efsanesi bunu anlamani saglamaya çalisiyorum ama anlamak istemiyorsan çok da anlatmaya gerek yok. Yoksa çikipta Uther böyle kötü , su böyle kötü dedigim sözümü göster yazdigimdan da nasil bir fan boy oldugumu göreyim. Benim fanboyluk yaptigim tek kisinin Turalyon oldugunu bu forumda uzun zamandir takilanlar bilir. O adami ayri severim.

Llane ve Terenas iyi birer kraldi derken iyi birer yönetici idi demek istedigimi anlamamis olamazsin. Ama savas yetenekleri yoktu. O kismi komutanlari hallediyordu. Varianda ise 2side var. Bilmem simdi anlatabildim mi?

Ayrica hikayeyi de begenmiyorsan okumazsin olur biter. Su an için hikayede Varian fazlasi ile güçlü bir liderdir. Sen öyle olmasini istemiyorsan açarsin ticketini blizze degistirin dersin takarlarsa seni degistirirler. Sen hikayeyi sevmedin diye kötü bir hikaye yazmiyorlar Varian hakkinda. Bu tamamen kisisel bir düsünce.

Edit: Turkce Harf Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metamania -- 7 Eylül 2014; 18:09:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metamania

Hala gelmi? warcraft 2den beri olan adam diyorsun. Ne yani Yyldyrym Bayezid daha eski diye Fatihten daha iyi bir padi?ah myydy? Belki daha iyi idi bunu bilemezsin döneminin ?artlary farklydyr. Ayny dönemde ya?amamy? adamlary kar?yla?tyramazsyn. ?imdinin efsanesini de küçültemezsin ayny ?ekilde.

Yine ayny ?eyler dönemin ?artlary. Lothari Uther'i Turalyon'u nasyl blizz yaratty ise. Bu expansion sonunda da Varian Iron Horde u yenen bir efsane olacak. Ba?ynda çekinmesi de gayet do?al. Varian gayet mantykly ve halkyny dü?ünmek zorunda. Jaina'nyn bile delirdi?i dönemlerde sinirlerine hakim olmu? bir kral büyük bir kraldyr. Bana dany?manlaryna ba?vurmayan tek bir lider gösterebilir misin? Thrall her ?eyi kendi mi belirledi mesela. (Saurfang,Eitrigg vb.) Gayet nette korkabilir bu tamamen kar?ysyndaki gücün ne oldu?unu bilmemesi ve çocuklu?unda ya?adyklary ile ilgili ?eyler. Ama bu sonunda do?ru kararlar alamayaca?y anlamyna gelmez.

Hala tecrübe ile zeki ve akylly olmanyn farkly ?eyler oldu?unun farkynda de?ilsin. Malfurion tecrübeli olabilir, ancak i? yönetmekte, fikri üretmeye geldi?inde Varian daha iyi ise ona söz hakky verilmi?tir. Bu kadar basit. O zaman hordeun en büyük hatasydyr genç Thralla warchiefli?i vermeleri. Gencecik çocuktu bu adam warchief oldu?unda.

Ayryca Fan Boy olsam horde böle i?renç ?öyle igrenç derim. Ben Alliance içinde Varian'yn yaptyklaryndan bahsediyorum. Varian neden bir Ally efsanesi bunu anlamany sa?lamaya çaly?yyorum ama anlamak istemiyorsan çok da anlatmaya gerek yok. Yoksa çykypta Uther böyle kötü , ?u böyle kötü dedi?im sözümü göster yazdy?ymdan da nasyl bir fan boy oldu?umu göreyim. Benim fanboyluk yapty?ym tek ki?inin Turalyon oldu?unu bu forumda uzun zamandyr takylanlar bilir. O adamy ayry severim.

Llane ve Terenas iyi birer kraldy derken iyi birer yönetici idi demek istedi?imi anlamamy? olamazsyn. Ama sava? yetenekleri yoktu. O kysmy komutanlary hallediyordu. Varianda ise 2side var. Bilmem ?imdi anlatabildim mi?

Ayryca hikayeyi de be?enmiyorsan okumazsyn olur biter. ?u an için hikayede Varian fazlasy ile güçlü bir liderdir. Sen öyle olmasyny istemiyorsan açarsyn ticketyny blizze de?i?tirin dersin takarlarsa seni de?i?tirirler. Sen hikayeyi sevmedin diye kötü bir hikaye yazmyyorlar Varian hakkynda. Bu tamamen ki?isel bir dü?ünce.

Sakin ol ve o klavyeyi elinden bırak hocam, çünkü hiçbirşey anlamadım

• Ahaha düzeltiyim hemen. Niye böyle saçma ?ekilde atylmy? anlamadym :)

Edit: Hala sorunlu..Yazarken normal atynca sorunlu gidiyor bu ne ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metamania -- 7 Eylül 2014; 17:59:49 >
  • Muhtemelen sabahtan akşama tartışsak bile tek yapacağın "Hayır, Alexandros paladin değildi." demek olacağından, sana inanıyorum

Ha bu arada, benim seni yanlış bildiğin bi konuda uyarmam ukalalık, ama seninki değil. Harikasın dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Light atan Warriora "Holy Light Atan Warrior" denir. Paladini kim uyduruyor

He tabi zamaninda benimde yaptigim gibi "Ama thralli kurtardigimiz dgda mograinede mana yok" deniyorsa bilemicem.
  • http://www.wowwiki.com/Talk:Alexandros_Mograine
    Burda dönen mevzu sonrası biraz bakındım şunu bi okudum bana mantıklı geldi düşününce.
    Tabi çok detaylıca araştırmadım. Buna göre bence de paladin olmak zorunda değil. Ben paladin olmadığı görüşündeyim. (detaylı araştırma dışı yazı ve oyunda gördüklerime göre)
    En temizi blizz forumlarında konu açıp tartışmak.
    Önceden dediğim gibi dh'de oturup lore tartışmak büyük gaflettir suyu çıkıyor çünkü her defasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 7 Eylül 2014; 19:14:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

bu konudan sonra daha çok merakladım. wow a yeni başladım tüm lore u baştan sona türkçe olarak bulabileceğim bir kaynak var mı ?

Şöyle var:http://forum.blizzardturk.com/threads/warcraft-hikayesi.2/

Siege of Orgrimmar'a kadar tüm hikâye mevcut.
  • Wrathion kullanıcısına yanıt
    aklıma şimdi geldi çizgi roman merakımdan zamanında warcraft sunwell üçlemesi adlı çizgi romanı almıştım ancak bu zamana kadar okumamıştım yarım saat önce kitap çöplüğümün içinden bulup çıkardım kitabın başında frozen throne a a kadar olan hikayeyi anlatmış
  • Benim yanlış bildiğim bir şey yok, sen insanları yanlış biliyor sanıyorsun oradan kaynaklanıyor. Lordareonun yıkılmadığını düşündüğümü mü düşündün gerçekten?

Aramızda şöyle bir fark var, senin lore kavrayışın biraz wowpedia odaklı, bense alexandros mograinenin varlığından shadow of the necropolis patchinden beri haberdarım ve yakından takip ediyorum, hakkında çıkan her makaleyi, çizgiromanı, retconu , fanfiction, mini hikayeleri ilk okuyanlardan da biriyimdir çünkü ben bunları yaparken millet ashbringerı sadece silah adı sanıyordu. Yani çetin cevize çattın

Madem dans etmek istiyorsun

Knights of the silverhand paladinler tarafından değil rahip ve şovalyerce kurulmuştur bu kişiler akabinde, paladin sectini yaratmıştır uther bunların birincisidir bu kurucu şovalyelerin hepsi paladin olduğu diye de bir şey yok. Önceleri "The Scarlet Highlord" olarak bilinen Alexandros Mograine, wrath'a kadar Knights of the Silverhand ile alakalı değildi daha sonra retconla bağlandı, o yüzden Mograine çoğu lore sitesinde Silver Hand kısmında geçmez. Her neyse, Silver hand sancaktarı olup paladin olmayan bir kutsal güruh vardır, warcraft 3 'deki süvarı knightlar silverhand şovalyeleridir mesela. paladinler bu güruhun liderleridir. paladinlik her baba yiğidin harcı değildir, disiplin ve eğitim gerektirir.

ne kadar yarım yamalak da olsa wowpedia okuyabildiğine göre ingilizce bilgin aşağıdaki yazıları bir nebzede anlamana yardım edecektir, o yüzden çevirme zahmeti duymuyorum.

"A founder of the original order of the Scarlet Crusade. A knight of unwavering faith and purity" - Fairbanks, Alexandrosu tanımlarken

"And riding foremost among them is Alexandros Mograine: Vanquisher, crusader, deliverer" - Çizgiromanında, Alexandros tanımlanırken

"With only blade and faith, Mograine would walk into whole battalions of undead and emerge unscathed" Fairbanks, Alexandrosun gücünün kaynağını tanımlarken

Mograine hiç bir yazılı lore'da Paladin olarak bahsedilmez.

Mograine lore zırhı- Warrior T3, Dreadnaught Armor
     Lords of War Part Five – Maraad ın hikayeside çıktı

"The first suit of Dreadnaught armor was made exclusively for the Scarlet Highlord Mograine. Whilst donning the full suit, the Highlord looked himself to be a demon from the depths of the Nether.It was not until after his controversial death that the knights and warriors of Lordaeron would wear similarly fashioned suits in honor of their fallen hero"

Korfax Alexandros Mograine'in zırhını tanımlarken.(T3 set parçası verirken, fazla yerde geçmez) çizgi romanca retcon edilmeye çalışılmıştır, lakin blizzard'ın "oyunda değilse canon değil" mantığıyla bu karmaşaya son verebiliriz.

bonus

bonus 2: en sevdiğim fan fiction ürünü mükemmel ses sanatçılıgı, ve ashbringer'a yakışır bir prezentasyon.

Peki neden HOLY LIGHT kullanabiliyor?

bunu çok istek gelirse tamamlarım

@Thrashbringer o mesaj board'da tartışmacılardan biri benim, o kadar eski ki link vermesen tamamen unutmuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 8 Eylül 2014; 4:00:09 >

• Yahu, sana senin Lordaeron'un yıkılmadığını söylediğini söyleyen mi oldu? Ben, şahsım adına konuşmak gerekirse, böyle bişey söylemedim. Sen Alliance of Lordaeron'un yıkılmadığını söyleyip duruyorsun, ben de sana kendisini oluşturan bütün devletlerin yıkılıp, ayrılıp, taraf değiştirdiği bir ittifakın nasıl olup da hala aktif olduğunu soruyorum. Buna verebilecek bir cevabın var mı?

Mograine konusunda daha dolu gelmişsin. Şunu söylemeliyim ki, eğer bi bilgi retcon'lanmışsa tekrar retcon'lanıncaya kadar güncel bilgi odur, yani Alexandros çizgi romanda Silver Hand üyesi olduğu yönünde bi retcon'a uğramışsa tekrar uğrayıncaya kadar Silver Hand üyesi olarak kalır, diğer lore sitelerinin bu bilgiyi koymamaları onların hatasıdır bana göre. Bilgiyi güncelleyip altına not düşmek çok zor olmasa gerek.

Mograine'in paladin olduğunun bi yerde yazmıyor olması paladin olmadığı anlamına gelmez. Paladin olmadığı bilgisi hangi yazılı lore'da mevcut? Yine aynı şekilde Warcraft III'deki Knight'ların Order of the Silver Hand üyesi olduğu nerede yazıyor? Bildiğim kadarıyla knight'lar tarikat kurulmadan önce de mevcuttu, hatta Alonsus Faol'un tarikata ilk önerdiği üyelerden biri bir knight'tı diye hatırlıyorum.

Oyunda değilse canon değildir de ne demek? Oyunda olmayan her şeyi görmezden mi geleceğiz? Nasıl yapacağız? Daha bikaç satır önce her türlü makaleyi, mini hikayeyi, çizgi romanı takip ettiğinle övünen sen değil miydin? Söylediklerinden başka bir anlam çıkarmaya çalışıyorum ama bulamıyorum.

Bu mesaja epey emek vermişsin. Ne yazık ki elimdeki telefon emeğinin karşılığını vermeme engel oluyor, video'ları izleyemedim. Anlayışla karşılayacağını umuyorum.

• Şu Ashbringer Event videolarını atmayın çok dertleniyorum alamadan kalktı kılıç. Herkese diz çöktürecektim olmadı içimde kaldı o sahne hep.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reckoning

bonus 2: en sevdiğim fan fiction ürünü mükemmel ses sanatçılıgı, ve ashbringer'a yakışır bir prezentasyon.

@Thrashbringer o mesaj board'da tartışmacılardan biri benim, o kadar eski ki link vermesen tamamen unutmuştum

Hocam bu tarz ses ve yapım bakımından kaliteli başka video var mı bildiğin?Machinimanın her videosu iyi olmuyor ama bunu çok beğendim.

• Nefarius kullanıcısına yanıt
    tahmin ettiğim gibi ekleyebileceğin bir şey yok, okumamışsın bile. silver hand üyesi olduğu paladin olduğu anlamına gelmez diye 3 kere vurguladım. hiç bir yerde paladin diye geçmiyor, ve sürekli Knight olduğu vurgulanıyor bunu da in-game text ile beş kere vurguladım. direkt referans verdim ama ingilizce kabiliyetin düşündüğüm kadar değil heralde hala hangi lore'da mevcut diye soruyorsun.

bu yüzden sabaha kadar tartışırım diyorum, kan davası sanıp anlamamak için uğraşıyor insanlar, yazdıklar okunmuyor. istersen yazdıklarımı şu egondan ve nefretinden kurtulup tekrar oku, ashbringerin paladin olmadıgını anlarsın o zaman.

"oyunda değilse canon değil" Chris Metzen tarafından bizzat söylenmiş bir laftır, buna göre warcraft ile alakalı her hangi bir medya ürün OYUNDA BAHSEDİLMEDİKÇE gerçek değildir. Kargath mesela en son gelişmelere kadar maden kölesiydi şimdi gladyatör. ek olarak mograine hakkında retconlanan sadece Dreadnaught armor, bu da artistik seçimden öte olmadıgını düşünüyorum ve tekrar dediğim gibi bu retcon sadece çizgi romanda geçerli.

çetin cevize çattın bu sefer wowpedia gülü, okuduğun mograine sayfasının yarısını ben yazdım

• Vay be, hazır hikayeye hakim birini bulmuşken soruyım.Alakasız olucam biraz ama frostmourne un kırık parçalarına ne oldu biliyormusunuz.İnternette araştırdım ama herkes farklı bir şey söylüyor.Aslında konu açardımda çok troll cevaplar geliceği için açmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tobiobito -- 8 Eylül 2014; 14:29:20 >
  • valla aslına bakarsan böyle şeylerle fazla uğraşmıyorum, ashbringerla ayrı bir ilgim var ondan:)

"tales of the past" 1-2 saatlik bir fanfiction video, izleyebilirsin mesela
  • Tobiobito kullanıcısına yanıt
    Christ Metzen (hikayeden sorumlu diyeyim kısaca), bu soruya bir panelde bizzat cevap verdi.

"baya akıllı insanlar bu parçaları topladı ve çok güvenli bir yere götürdü, ama kesin bir aptal bu parçaları bir araya getirmeye çalışacaktır", shardlar hakkında kesin olan tek bilgi bu, bu da ne kadar samimi bilinmez çünkü kişiler gülüşüyodu. bu akıllı insanlar büyük ihtimalle Tirion fordring ve argent dawn, güvenli yer de büyük ihtimalle argent dawn karargahı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 8 Eylül 2014; 14:53:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silvérlight

quote:

Orijinalden alıntı: Reckoning

Hocam bu tarz ses ve yapım bakımından kaliteli başka video var mı bildiğin?Machinimanın her videosu iyi olmuyor ama bunu çok beğendim.

Bu bana göre gelmiş geçmiş en güzel machinima

• Anlamamakta direten sensin. Özellikle paladin olarak belirtilmemiş olması paladin olmadığı anlamına gelmez, paladinler de knight olabiliyor. Sana göre paladin olarak belirtilmemiş olması paladin olmadığı anlamına geliyor, ben de sana paladin olmadığı hangi lore'da yazıyor diye soruyorum, İngilizcemi ölçeceğine kendi Türkçenle ilgilenmelisin bence.

Chris Metzen o lafı nerde söylemiş? Bence yanlış hatırlıyorsun, çünkü oyunda olmayıp canon olan bişey var, Med'an oyunun hiçbir yerinde yok, adı da geçmiyor ama canon.

Kargath örneğiyle neyi kanıtlamaya çalıştın çözemedim. Zaten ne anlatmaya çalışıyosun o da belli değil. Bi önceki post'ta Mograine'in Silver Hand üyesi olması Wrath ile gelen bir retcon'dur dedin, şimdi tek retcon Dreadnaught zırhı diyosun. Egondan ve nefretinden kurtul dediğin insana ucuz lakaplar takıp aklınca ne yapmaya çalışıyosun o da belli değil.

Yarısını senin yazdığını iddia ettiğin WoWPedia başlığında Alexandros Mograine neden paladin olarak geçiyor, o da belli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nefarius

Anlamamakta direten sensin. Özellikle paladin olarak belirtilmemiş olması paladin olmadığı anlamına gelmez, paladinler de knight olabiliyor. Sana göre paladin olarak belirtilmemiş olması paladin olmadığı anlamına geliyor, ben de sana paladin olmadığı hangi lore'da yazıyor diye soruyorum, İngilizcemi ölçeceğine kendi Türkçenle ilgilenmelisin bence.

Chris Metzen o lafı nerde söylemiş? Bence yanlış hatırlıyorsun, çünkü oyunda olmayıp canon olan bişey var, Med'an oyunun hiçbir yerinde yok, adı da geçmiyor ama canon.

Kargath örneğiyle neyi kanıtlamaya çalıştın çözemedim. Zaten ne anlatmaya çalışıyosun o da belli değil. Bi önceki post'ta Mograine'in Silver Hand üyesi olması Wrath ile gelen bir retcon'dur dedin, şimdi tek retcon Dreadnaught zırhı diyosun. Egondan ve nefretinden kurtul dediğin insana ucuz lakaplar takıp aklınca ne yapmaya çalışıyosun o da belli değil.

Yarısını senin yazdığını iddia ettiğin WoWPedia başlığında Alexandros Mograine neden paladin olarak geçiyor, o da belli değil.

sadece soru soruyorsun, bu da konu hakkında bir şey bilmediğin anlamına geliyor ama gel gelelim.... işte bu tartışmalar bu yüzden sabaha kadar sürüyor.. tartışmanın başından beri "ama o paladin" diyorsun sadece... ben sana paladin olmadığını oyun içi & dışı kaynakla kanıtladım şuan sıra senin paladin olduğunu ispatlaman gerekiyor, kuru laf salatası yapman değil. öne sürebileceğin her önermeyi ve cevabını bildiğim için bunu yapmanı önermem, sonunda hep fighter & knight & warrior çıkacak. nedenini de söyledim, ben bu tartışmaları 2007'ben beri yapıyorum

"Chris Metzen o lafı nerde söylemiş?" hiç blizzcon izledin mi hayatında? her yıl lore kısmında 40 dakka konuşuyor adam. sonsofthestorm.com sitesinde soru da cevaplıyor, Alexandros Mograine Paladin mi diye istersen sorabilirsin

"çünkü oyunda olmayıp canon olan bişey var" Oyun tarafından onaylanmadıkça CANON değildir, SEMI-CANON'DUR, bu hikayeler başka yazarlarca varedilmiştir. bu kadar basit bir sözü anlayamadığına göre türkçeyi de unuttun sanırım. Kargath örneğini son kez tekrarlayacağım, KARGATH'ın SEMI-CANON diye saydıkları hikayesi OYUN TARAFINDAN YALANLANDI ARTIK CANON DEĞİL, YENİ CANONA GÖRE ARTIK gladyatör. çünkü bu hikayenin ana mediumu WOW bilgisayar oyunu, rastgele kişilerce yazılmış hikayeler değil. her zaman değişmeye tabiidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 8 Eylül 2014; 18:44:02 >

• Tartışma biraz kavga tadında geçse de yine de beğenerek okuyorum fakat Reckoning daha destekli, kaynaklı fln konuşuyor.
    Dediğim gibi burda okuduklarımdan sonra ben de az bişey araştırdım paladin olmaması daha mantık geldi. Olabilir de tabi kesin konuşmak şuan haddime değil fakat sen de biraz daha sağlam delille, kaynakla gelmelisin biraz.
    Umarım yanlış anlamazsın başka niyetle söylemedim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.