Şimdi Ara

Londra’da yaşıyorum sorularınızı alabilirim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
40
Favori
69.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    iyi yapmışsın kardeşim. allah bizim toptan belamızı verecek zaten yakındır. bu mentalitede ki ülkeden bi cacık olmaz. eğitim görmemiş, eşşek suratlı, öküzler, barzolar, krolar, insan olmayı bilmeyenler her yerde. nerde cumhuriyetin ilk yıllarındaki uygarlaşmaya çalışan o millet nerde şimdiki orta doğululaşmaya çalışan develer...

    Alıntıları Göster
    hocam size de aynı soruyu sorsam (konuyu açan arkadaşın cevabı biraz yukarıda) , herkes aynı şeylerden şikayetçi, o zaman toptan gidelim mi ne yapalım :), nasıl olacak bu iş ?

    doğru mu değil mi bilmiyorum ama günümüz gençlerinde ülkemizden gitme isteğinin arttığını düşünüyorum, belki de ben yanılıyorum genellememek lazım.

    çözüm olarak , iş imkanları artsın, adaletli ahlaklı bir toplum olalım, idareciler gereğini yapsına gelecek söz. tamam öyle olsun, biz de gelişmiş ülkelerdeki hayat standartlarına sahip olalım. iyi de o zaman kimse gitmez ki zaten :).

    hepimiz vatan sevgisinden dem vururuz, Allah (c.c.) korusun savaş çıksa çatalla kazmayla kürekle savaşırım , deriz.. ülkeyi , vatanını sevmek tam da bu gibi zor durumlarda gitmeyip kalmak değil midir? üzerinde insanın olmadığı toprak parçası vatan değildir ki..

    yanlış anlaşılmasın, yurtdışına giden her kişi vatan hainidir demiyorum, son ana kadar dayanmış olabilir, mecbur kalınmış olabilir veya sadece tercih de etmiş olabilir, yeryüzü hepimizin, isteyen tabi ki istediği yere gidebilir,saygı duyuyorum.

    ama bu gitme isteği, Türkiye'de ''hiçbirşey'' yolunda gitmiyormuş gibi bir algıyla büyüyor. insanlar ülkemizdeki güzellikleri veya yapılan iyi işleri (siyasetten bahsetmiyorum, örneğin sportif başarılar, ABD yi son anda elimizden kaçırmamız, voleybolda 2. olmamız gibi) göz ardı etmemeli bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1581 -- 12 Eylül 2019; 10:32:49 >




  • Fotolari gorunce londradyi ne kadar ozledigimi bir daha hatirladim. 10 yil once 6 Ay, son iki sende 1 er Ay tatil için kaldim. Ablamda 16 yildir londradan yasiyor sonunda ingiliz vatandasligi aldi.

    Cok guzel bir sheirde yasiyorsunuz. Insan haklarina syagili bir toplum. Calisan Insanin rahatlikla gecinebilecegi bir sehir. Vatanim da Vatanim demiyorsaniz kesinlikle yasanilasi bir yer.

    Ayrica ablamda londrada muhasebe ve ankara anlasmasi yapan bir ofisde yetkili calisandir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl geliriz onu anlatsan yeter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7A9018FBE

    İnsanları Nasıl? Kızlar Gerçekten Çok Güzel mi?
    çok çirkinleri de var her ülkede olduğu gibi güzelleri de.

    icq chat zamanları msn aldığım birkaç kız vardı msn den fotoğrafımı görünce yavşayan, Peru ve ingilterede olanlar çirkindi, ingiliz bildiğin çirkinlik abidesiydi ve ego tavan kızda bi de... Perulu mütevaziydi en azından. Güney koreli kız ile Belçikalı kız güzeldi mesela. Tabi Koreli çok cool takılıyordu, diğerleri gibi yavşama yoktu, dj miş kız.
  • Delikanlı bu konuyu açmandaki amaç nedir ? Anlayamadım açıkçası.. yardımcı olmakmış merak gidermekmiş geç bu ayakları... 30 yaşında bir gençsin ve yalnızca 1,5 yıl gibi kısacık bir süredir Londra'da yaşıyormuşsun. Bu kadar kısa bir zaman diliminde değil bir ülkeyi ve yaşantısını tanıman, kendini daha oraya ait bile hissedemezsin. Ne konuda yardımcı olacaksın Türkiye'de yaşayan gençlere!

    Gerçekten şu tür "yalnızca Türk gençlerine gösteriş" amacı taşıyan konuları görünce, eğitimin öncelikle ailede başlaması gerektiği gerçeğini daha da iyi anlıyorum.

    Bu konuyu okuyan gençlere de tavsiyem, bu tür konulara ve konuyu açanlara prim vermemeleridir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kağıda nicki yazın ev manzara fotosu çekip atın. Tam inandırıcı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001

    Delikanlı bu konuyu açmandaki amaç nedir ? Anlayamadım açıkçası.. yardımcı olmakmış merak gidermekmiş geç bu ayakları... 30 yaşında bir gençsin ve yalnızca 1,5 yıl gibi kısacık bir süredir Londra'da yaşıyormuşsun. Bu kadar kısa bir zaman diliminde değil bir ülkeyi ve yaşantısını tanıman, kendini daha oraya ait bile hissedemezsin. Ne konuda yardımcı olacaksın Türkiye'de yaşayan gençlere!

    Gerçekten şu tür "yalnızca Türk gençlerine gösteriş" amacı taşıyan konuları görünce, eğitimin öncelikle ailede başlaması gerektiği gerçeğini daha da iyi anlıyorum.

    Bu konuyu okuyan gençlere de tavsiyem, bu tür konulara ve konuyu açanlara prim vermemeleridir.
    kıskanma sezdim sanki




  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Kardeşim kusura bakma da zaten ben de yurtdışında yaşıyor ve neredeyse senede bir oralara (İngiltere'ye) gidiyorum. Ne kıskanması Allah aşkına... Konuyu açan şahıs ve benzeri konu açan şahısların amaçlarını anlayabiliyorum yalnızca ama emin ol ki o kadar kısa zaman zarfında Türkiye'deki gençlere yardım ve anlatım olarak hiçbir donanıma sahip olamaz. Açık ve net...

    Edit: imla düzeltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 12 Eylül 2019; 10:20:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı açan arkadaş temel konuları yazmamış, en önemlisi oradaki statü nedir (hangi vizeyi kullanıyor). Büyük ihtimalle Ankara Anlaşması aracılık şirketi reklamı yapan birisi.
    Ankara anlaşması kısaca "girişimci"ler için bir oturum ve çalışma izni. İngiltere'ye gidip bir şirket kurup ciro göstermeniz, vergi vermeniz gerekiyor. Bir süre sonra (sanırım 2 yıl sonunda) bir değerlendirme yapılıyor, kurduğunuz şirket naylon ise (yani iş için değil sırf vize için yalandan bir şirket kurmuş iseniz) oturumunuzu kaybediyorsunuz.

    İngiltere'ye turist olarak gidip orada çalışma izni başvurusu yapmak diye bir şey yok arkadaşlar. Çalışma izni şartları çok basit şekilde yazılı:

    https://www.gov.uk/browse/visas-immigration/work-visas

    Çalışma ve oturum izni başvuruları ikamet ettiğiniz ülkeden, oradaki konsolosluğa yapılır, İngiltere'ye giderek değil. İngiltere'ye turist veya başka bir kısa süreli vizeyle (toplantı, dil kursu vb.) gidip orada başvuru yapabileceğiniz tek durum siyasi ilticadır. O da ayrı bir statü, kendi zorlukları var.

    Londra dünyanın en pahalı şehirlerinden biri. Her sene onbinlerce insan büyük hayallerle gidip 8 metrekare bir odada kıt kanaat yaşayarak tutunmaya çalışır ve ortalama 3-5 yıl sonra pembe bulutlar dağıldığında ülkesine döner (garsonluk, kuryelik, temizlik vb. geçici işlerle hayatın geçmeyeceğini anladığında). Kalanlar zaten kendi ülkesinde iç savaş ve fakirlik olan çaresiz insanlar. Türkiye'de işi gücü düzeni olan bir insanın siyasi ve sosyal ortamdan bunalıp oralarda düşük seviye işler yapmaya razı olması da yanlış bir karar. Gençler, yeni mezunlar gidebilir ama sizin orada satacak bir özelliğiniz olmalı, yani zaten kalifiye olmayan işler için bol miktarda göçmen var (Polonyalı, Romanyalı, Bulgar vs. göçmenler köpek gibi çalışıyor, bir de illegal göçmenler var onlar daha da ucuza çalışır)

    Bir İran'lı veya Afgan'ın "İstanbul'da yaşıyorum burası harika" diye bir blog yazıp Bebek, Ortaköy vb. boğaz manzaralarını koyup Esenyurt'ta bir bodrum katı dairede yaşadığını ve 1500 tl maaşa günde 12 saat çalıştığını düşünün. "Londra'da yaşıyorum" konusu da böyle. Kalifiye olmayan, yüksek maaş alamayacak kişiler için sihirli bir değnek yok, İngiltere'de gökten para yağmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende olsam bende giderim dusunsenize doğudan gelen bi barzo dalgasi var ya da geceleyin millet uyurken tofasla yildiz tilbe muslum gurses gibi sacma sapan ses cizirtilarini acanlar var ya da trafikte makas atmaya calisip ana avrat söveni var var oğlu var daha ne diyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam aylık net 2000 pound ile karı koca 2 okula gitmeyen çocuk 1 yıl geçirebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Londra'da kiralar uygun ha. Hahahah güldüm geçtim. Hani bilmesek...
  • Dediklerinize katılıyorum. 1 aydır londradayim, merkezi ( 1. 2. Bölge) bir yerde kiralar 550 pound civarıydı. ( fatura dahil) Ufacık çöp gibi odalar. Genel olarak evde 5- 7 kişi kalır. Aylık ortalama 100-150 civarı yol masrafı. En düşük maaş vergiler düştükten sonra 6.5pound. Günde 8 saat çalışsanız aylık 1350 pound civarı bir para kazanırız. Bundan kira ve yol masrafını düşünce 650 pound size kalır. Yemeğinizi evde yerseniz günlük 10- 12 pounda kanınızı doyurursunuz. Yemeği maaştan düşünce geri kalan herşey için 300 poundunuz kalıyor. Azıcık dolaşmayı seviyorsanız bu para anca yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klise Adam

    Selam aylık net 2000 pound ile karı koca 2 okula gitmeyen çocuk 1 yıl geçirebilir mi?
    Merkezde 1+1 kiralar 1350 pound civarı. Merkezde geçinmeniz çok zor. Konuyu açan arkadaş 6. Bölgede merkeze 1 saat uzakta 1 aktarmayla bir yere gidicek olsanız cebinizden kisi başı en az 4 pound çıkacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    Merkezde 1+1 kiralar 1350 pound civarı. Merkezde geçinmeniz çok zor. Konuyu açan arkadaş 6. Bölgede merkeze 1 saat uzakta 1 aktarmayla bir yere gidicek olsanız cebinizden kisi başı en az 4 pound çıkacak.

    Alıntıları Göster
    Bende Türkiye’de dandik eve 1800 ödüyorum. Benim merak ettiğim 1300 kira verdikten sonra 700 sana mı kalıyor yoksa vergi sigorta ot bok bişeyler var mı(elektrik su internet hariç)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar, Rial, Dinar, Franc, Euro, Sterlin ile maaş alanın sırtı yere gelmez. Dünyanın en değerli para birimleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klise Adam

    Bende Türkiye’de dandik eve 1800 ödüyorum. Benim merak ettiğim 1300 kira verdikten sonra 700 sana mı kalıyor yoksa vergi sigorta ot bok bişeyler var mı(elektrik su internet hariç)

    Alıntıları Göster
    Zor kardesim
    faturasiydi yemegiydi icecegiydi o para nasil gidiyor anlamiyorsun.
    Kira + council tax +faturalar 2+1 ev icin 1500 minimum
    Geri kalan paraylada makarna+fasulye yersiniz hep
    Ama 2 kisi calisip +3500 gelir olursa o zaman rahat yasanabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oranin muhtemelen yasamak icin en kotu sehridir. Bir insan is teklifi almadiysa ne diye londrada yasar anlamam. Guvenli muvenli demis birde. Arkadas cinayetlerde nycyi gecmis bir yer nasil guvenli olabilir? Highgate, kingston tarzi yerlerde yasadigina da ihtimal vermiyorum cunku o statude biris gelip konu acmaz. Enfielddaki ingiliz bulunmayan sokaginizdan londra guzellemesi yapmak da epey komik.

    Gitmek isteyen gidip londrayi basamak olarak kullanabilir. Cunku orada yasanacak cok daha guzel yerler var.
  • Her önüne gelen, öğretmen olarak gidebiliyor. Avukatla başvuruyorsunuz, bu kadar.
    Heryer türk okulu, türkiyeden hoca gelse de ders verse diye yalvarıyorlar.
    Bilmiyorsunuz siz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Vay anasını cennet gibi yerlan

    Cok ilginc bir uçağa biniyorsun cennet gibi bir yere gidiyorsun tek ucakla ordasin birkac saatte
    Kingston, Richmond, Hampstead gibi yerleri evet cok guzel ama asiri cop yerleri var. Burada bile olmayan asit saldirilari var. Bicakli saldirilari da meshur. Cinayette nycyi gecen bir sehir. is teklifi almadiysan cok cok daha guvenli ve guzel yerler var. bu arada hatirlatayim londranin beyaz ingiliz orani %40dir. bu oranin %10 oldugu semtleri var. Nasil burdakiler istanbulu yasamak icin uygun bulmuyorsa ingilizler ve londra icin de ayni durum gecerli.

    Ha buradan fersah fersah iyi bir ulke oldugu icin baska sehire basamak olarak kullanilabilir.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.